Aquatic forum
 Přihlásit 

Akvaristické fórum - Téma: Neonky cervene - zvlastni chovani

Příspěvků: 1-8 z celkem 8   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

24.05.2012 14:40 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Neonky cervene - zvlastni chovani
Odpověď na příspěvek vložený 23. 05. 2012, 10:31:10 uživatelem pisisvorek
Fotka uživatele
žena kamcaKr
Předmět: Neonka červená - zvlastni chovani
No, to bude ono, zvlášť neonky jsou hodně citlivé ryby..zabíhat akvárko se má nejlépe měsíc bez ryb, a pak postupně přidávat (já nejdřív dávám "pokusných" pár kusů měsíc po založení a po týdnu další osádku)...V akváriu po založení ten měsíc probíhají nitrifikační procesy, vznikají NO2, které se později mění na NO3 (které spotřebují kytky a už nejsou tak nebezpečné)..toto všecko probíhá hlavně ve filtru a písku (filtr má být stále zapnutý-bakterie ve filtru potřebují prokysličování)...
23.05.2012 10:31 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Neonky cervene - zvlastni chovani
Odpověď na příspěvek vložený 23. 05. 2012, 00:05:15 uživatelem Bubák
Fotka uživatele
žena pisisvorek
Hmmm... tak to vypadá na tu úplně nezaběhnutou vodu (2 týdny po založení) doplněnou plným počtem ryb. Ke všemu včera jedna chcípla a dneska asi za ní půjde druhá. Pořád plavala u hladiny a zrychleně dýchala, tak jsem si myslela že má málo kyslíku, tak jsem dala filtr na větší průtok, dala ho výš a nastavila směrem k hladině, aby jí to čeřilo (alá malá fontánka). Nicméně i tak se dneska ta druhá chová stejně plac Zbylý tři neonky, šikmostojky i krevetky ale vypadaj že jsou v pohodě, tak nevím co je špatně cumim
23.05.2012 00:05 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Neonky cervene - zvlastni chovani
Odpověď na příspěvek vložený 22. 05. 2012, 20:03:51 uživatelem pisisvorek
Fotka uživatele
muž Bubák
Ten červený pruh. Možná moc světla i "průhledné" akvárium k tomu světlé dno? Možná i
moc čerstvá nezaběhnutá voda nebo naopak stará voda nepravidelně měněná? Nebo naopak moc čerstvá a
hned doplněná plným počtem plánovaných ryb dle představ tak aby to vypadalo pěkně.:smile: Co je
pravděpodobnější?:smile: Nečistíte akvárium stylem generální úklid , že ne?
22.05.2012 20:03 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Neonky cervene - zvlastni chovani
Odpověď na příspěvek vložený 12. 02. 2007, 16:31:17 uživatelem anonym
Fotka uživatele
žena pisisvorek
Mně dělají přesně to samé! Mám je třetí den spolu s krevetkama a šikmostojkama, které jsou zdá se v pohodě, ale neonky jsou v pravém předním rohu a pořád dorážejí na sklo. Navíc mám pocit že jim pomalu mizí ten červený pruh. Čím to může být?
13.02.2007 08:06 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Neonky cervene - zvlastni chovani
Odpověď na příspěvek vložený 12. 02. 2007, 16:31:17 uživatelem anonym
Fotka uživatele
muž Martin administrátor
Pokud se jinak chvají normálně, tak bych je ještě nechal, ono se to nějak vytříbí ;-)

12.02.2007 16:31 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Neonky cervene - zvlastni chovani
Odpověď na příspěvek vložený 12. 02. 2007, 16:03:33 uživatelem Martin administrátor
KarasPředmět: Neonka červená - zvlastni chovani
Ahoj, uz je to 4 dny a je to stale stejne.
Vicemene stoji v jednom rohu a semtam po sobe vyjedou a vrazi do sebe. Delaji to vicemene vsechny, ale jedna je v tom nejaktivnejsi. uz jsem pozoroval 2, co se odtrhli a objeli cele akvarko schovane pod rostlinama a zase se vratili a hraji "na babu".P
12.02.2007 16:03 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Neonky cervene - zvlastni chovani
Odpověď na příspěvek vložený 12. 02. 2007, 15:14:41 uživatelem anonym
Fotka uživatele
muž Martin administrátor
Nepíšeš, jak je to dlouho, co jsi neonky vypustil, ale pokud dnes, tak bych se nijak neděsil. Že se drží ve skupince je naprosto normální, až si v akváriu zvyknou, budou se pohybovat po celém akváriu. Zvláštní je jenom to, že do sebe narážejí, o tom slyším vážně poprvé :smile:
12.02.2007 15:14 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Neonky cervene - zvlastni chovani
KarasPředmět: neonky cervene - zvlastni chovani
Ahoj, mam dotaz, koupil jsem akvarium a postupoval jsem podle vsech dostupnych radcu az jsem se dopracoval k vypusteni ryb.Vysadil jsem parek krunyrovcu a 6 neonek. Krunyrovci okusuji cele akvarium a tvari se spokojene, ale neonky se drzi pohromade v jednom rohu a o zbytek akvaria se nazajimaji. casto na sebe dorazi. nevite nekdo, cim to muze byt,popripade co je spatne? Dekuji.
PS akvarium je 60 l.

Příspěvků: 1-8 z celkem 8   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

Vyhledávání ve fóru:

Tématické okruhy:

Poslední související příspěvky v diskusním fóru

Nápověda

© AQUAPAGE.cz - akvárium a my

Partnerské weby

Atlas zvířat
RSS RSS
Fórum Názory a připomínky
Chyby a vývoj Hlášení chyb