Aquatic forum
 Přihlásit 

Akvaristické fórum - Téma: Přísavky u filtru

Příspěvků: 1-7 z celkem 7   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

31.07.2012 09:40 Okruh: Filtrace > Téma: Přísavky u filtru
Odpověď na příspěvek vložený 31. 07. 2012, 09:35:03 uživatelem Klárka K.
Fotka uživatele
muž Bubák
Předmět: "nefunkční" přísavky na sklo u vnitřního filtru
Nemůže
31.07.2012 09:35 Okruh: Filtrace > Téma: Přísavky u filtru
Odpověď na příspěvek vložený 31. 07. 2012, 06:19:33 uživatelem jiraper
Fotka uživatele
Klárka K.
Ano, nové přísavky jdou na něj koupit za 60 Kč a tolik peněz se mi za to dat nechce, proto bych právě chtěla koupit normální běžnou přísavku - otázka asi 5 Kč, a nějakým způsobem ji tam přilepit tak, aby nějaké lepidlo v akvárku ještě neuškodilo :smile: Myslíte, že zatuhlé lepidlo tavné pistole může ublížit?
Jinak děkuji za vysvětlení ;-)
31.07.2012 06:19 Okruh: Filtrace > Téma: Přísavky u filtru
Odpověď na příspěvek vložený 30. 07. 2012, 23:42:16 uživatelem Klárka K.
Fotka uživatele
muž jiraper
podle mne,pokud to není nějaký filtr veterán,měly by se sehnat náhradní přísavky,ale delší hadička výjde podstatně levněji:smile:
31.07.2012 01:27 Okruh: Filtrace > Téma: Přísavky u filtru
Odpověď na příspěvek vložený 30. 07. 2012, 23:42:16 uživatelem Klárka K.
Fotka uživatele
muž Bubák
Pokud Vás trápí "trubička" (přívod vzduchu do vývodu čerpadla)? Věřte že daleko většího okysličení vody dosáhnete už jen pouhým čeřením hladiny, pouze dík proudu z čerpadla (to znamená i bez té hadičky "trubičky";-). Je to častý omyl začátečníků že jen proud "viditelných" bublinek okysličuje vodu. Ne, bublinky (vzduch) např. ze vzduchovacího kamínku se žene vzhůru k hladině a tím vlastně udává tímto fyzikálním "třením" vodu pouze do pohybu, až poté co bublinky dosáhnou hladiny dojde ke styku vody s hladinou (hladiny s atmosférou) až zde se voda teprve okysličí. To samé vám nahradí a daleko efektivněji pouhé čeření vody proud vody od výtoku filtru. Přesto pokud by jste trvala na bublinkách jednoduchá pomoc. V každé akvaristice koupíte vzduchovací hadičku a tu krátkou, kterou máte doposud na hlavě filtru nahradíte hadičkou o pár cm delší která bude už vyčnívat nad hladinou tím bude nasáván vzduch a budete moc nadále pozorovat bublinky. Korunová záležitost. Ale nechám na vás pokud se Vám chce shánět nové přísavky i to může být pro vás řešení.
30.07.2012 23:42 Okruh: Filtrace > Téma: Přísavky u filtru
Odpověď na příspěvek vložený 30. 07. 2012, 23:23:02 uživatelem Bubák
Fotka uživatele
Klárka K.
Děkuji za radu, ale raději bych se trápila tou přísavkou... nejsem v tomto směru přímo technicky zdatná - z filtru mi vede ven trubička, která má být na vzduchu, no když bych položila filtr na dno, tak trubička nebude venku z vody, tak nevím :-D

30.07.2012 23:23 Okruh: Filtrace > Téma: Přísavky u filtru
Odpověď na příspěvek vložený 30. 07. 2012, 22:05:53 uživatelem Klárka K.
Fotka uživatele
muž Bubák
Zkuste filtr (ten spodek pod hlavou filtru) jen posadit na dno a opřít o něj nějakou dekoraci třeba kámen? Nemusíte se pak trápit žádnou další nekvalitní přísavkou.
30.07.2012 22:05 Okruh: Filtrace > Téma: Přísavky u filtru
Fotka uživatele
Klárka K.
Zdravím, už nějakou dobu se trápím s tím, že mi filtr odpadává od skla (má přísavky - tipuju, že i jiné filtry je mají). Dneska nešel "přimáčknout" vůbec, až jsem zjistila, že ty přísavky prostě nepřísavkují :-D Jsou takové zvlněné (možná jsem s něma něco udělala při čištění?), tak jsem je sundala a mám v plánu koupit novou přísavku - asi jednu větší, tady byly čtyři malé. Ale říkám si, jak ji tam přidělat? Můžu ji přilepit k tomu filtru nějakým lepidlem, aby to neudělalo nic rybkám? Napadla mě tavná pistole, to zatvrdne, ale netuším, jestli jim to může nějak ublížit, může někdo poradit? Díky ;-)

Příspěvků: 1-7 z celkem 7   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

Vyhledávání ve fóru:

Tématické okruhy:

Poslední související příspěvky v diskusním fóru

Nápověda

© AQUAPAGE.cz - akvárium a my

Partnerské weby

Atlas zvířat
RSS RSS
Fórum Názory a připomínky
Chyby a vývoj Hlášení chyb
O webu O webu