Aquatic forum
 Přihlásit 

Akvaristické fórum - Téma: zářivky Juwel

Příspěvků: 1-10 z celkem 10   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

22.07.2012 09:51 Okruh: Osvětlení > Téma: zářivky Juwel
Odpověď na příspěvek vložený 21. 07. 2012, 21:04:51 uživatelem Bubák

ludva10
Předmět: zářivky Juwel
Moc dík. Ta colour není až tak modrá, spíš je trochu dofialova. Když ji zkusím vyměnit za tu nature, tak
svítí docela o dost víc. Tu co myslíš ty modrou, Juwel vyrábí s názvem Blue. Tahle colour je opravdu jenom
trochu dofialova. Možná ji vyzkouším a uvidím, když dokonce ještě svítí víc.
21.07.2012 21:04 Okruh: Osvětlení > Téma: zářivky Juwel
Odpověď na příspěvek vložený 21. 07. 2012, 09:53:49 uživatelem ludva10
Fotka uživatele
muž Bubák
Já ti napíšu jak jsem to měl já se zářivkama. Měl jsem něco podobného jako máš ty nebo chceš tam teď dát. Zářivka která měla název oceán, ty plánuješ asi něco podobného "blue" svítí to do modra na efekt pro vybarvení ryb paráda, ale málo světla pro rostlinky. Takže jsem měl v akváriu prvně jednu denní teplou zářivku spolu se studenou bílou tuším 840? Normální zářivky které koupíš za polovinu ceny než ty akvarijní. Tu oceán jsem používal jako třetí až po zhasnutí hlavního osvětlení. Teď v současné době mám jen dvě zářivky obě (studená bílá). Akvárko je vysoké 60cm bez horních skel a to je hodně velká výška na prosvícení vody. Na akvárko jde sluníčko ráno z východu a pak ze západu. Nic víc. Rostlinky rostou uspokojivě i bez co2. Nemám s tím problém. Pokud bych chtěl nějaké nízké rostlinky (trávník musel bych už přidat třetí zářivku). A to se mě nechce protože už tak projedu dost elekřiny dík topnému tělesu.

Červené spektrum je pro rostlinky prý ideální to si myslím že je právě ta "teplá" zářivka. Ale nemá zdaleka takovou svítivost jako studená s kterou jsem až nedávno zjistil že to taky jde. O zářivkách najdete hodně materiálu na internetu mě to funguje docela dobře s tímhle "materiálem".:-D
21.07.2012 09:53 Okruh: Osvětlení > Téma: zářivky Juwel
Odpověď na příspěvek vložený 21. 07. 2012, 09:52:31 uživatelem ludva10

ludva10
FotoPředmět: zářivky Juwel
colour
21.07.2012 09:52 Okruh: Osvětlení > Téma: zářivky Juwel
Odpověď na příspěvek vložený 21. 07. 2012, 08:43:47 uživatelem Bubák

ludva10
FotoPředmět: zářivky Juwel
Ta zářivka není nějak extrémně modrá, ta se jmenuje blue. Tahle má modrého spektra pouze o trochu víc než ta day. Má navíc červené spektrum, které údajně pro rostliny je taky dobrý. Fakt nevím. Spektrum je v příloze. K tomu day bohužel nemám.
21.07.2012 08:43 Okruh: Osvětlení > Téma: zářivky Juwel
Odpověď na příspěvek vložený 20. 07. 2012, 23:15:50 uživatelem ludva10
Fotka uživatele
muž Bubák
Bílou tam taky dávám ta je bez problému.

20.07.2012 23:15 Okruh: Osvětlení > Téma: zářivky Juwel
Odpověď na příspěvek vložený 20. 07. 2012, 23:04:37 uživatelem Bubák

ludva10
Já je tam ještě nedával. Právě proto se ptám, abych řešil, jestli ji vyměnit zpátky za tu samou nature. A tu bílou 9000K rostliny vidí?
20.07.2012 23:04 Okruh: Osvětlení > Téma: zářivky Juwel
Odpověď na příspěvek vložený 20. 07. 2012, 22:45:38 uživatelem ludva10
Fotka uživatele
muž Bubák
No nejsem "kovaný" na zářivky, ale ta colour je podle mne jen vyhození peněz. Nevhodné spektrum (hodně modrá?) Vhodná spíš pro afriku bez rostlin pro vybarvení ryb. Rostliny ji "nevidí" takže teď vlastně svítíte jen na jednu zářivku a to je pro rostlinky asi hodně velký šok.. Když už chci Juwel tak jste měl koupit ty co jste tam už měl. Ale máte pravdu že Juwel má atipickou délku zářivek a pokud od nich máte set může to být problém. U mé padesátky jsem zářivku Juwel natlačil až za cenu prohnutí patic.
20.07.2012 22:45 Okruh: Osvětlení > Téma: zářivky Juwel
Odpověď na příspěvek vložený 20. 07. 2012, 22:39:18 uživatelem Bubák

ludva10
Díky. Do toho Juwelu bohužel jiné nejdou. A jak je teda rozmístit, aby byli rostliny v pohodě? Day má 9000K, colour 6800K. Ta nature 4100K. Jestli jsem s tou colour místo nature neudělal chybu. Ale že je jiná, jsem si všiml až doma. Jinak mám nad nimi ještě reflektory. Dík
20.07.2012 22:39 Okruh: Osvětlení > Téma: zářivky Juwel
Odpověď na příspěvek vložený 20. 07. 2012, 21:59:50 uživatelem ludva10
Fotka uživatele
muž Bubák
Ta výměna zářivek, to bude asi ten problém, že teď to už neroste jako to rostlo dřív. Jinak vystačíte si i z daleko lacinějšími zářivkamí. Projděte si internet na tohle téma.
20.07.2012 21:59 Okruh: Osvětlení > Téma: zářivky Juwel

ludva10
Ahoj. Před více než rokem jsem si koupil akva Juwel Rio 180. Po několika měsících jsem ho měl úplně zarostlé a co 14 dní až měsíc protrhával. Nyní asi 2 měsíce rostliny až tak moc nerostou, možná to je teplotou, která se teď v létě šplhá někdy i na 28°C. Jelikož jsem nakupoval nějaké jiné věci na akvaristiku, koupil jsem i nové zářivky na výměnu. Ty staré byli T5 day a T5 nature ( nature jsem měl vzadu, day vepředu ). Teď jsem koupil zase T5 day, ale jako druhou T5 colour, která vybarvuje barvy. Je ta colour vůbec vhodná? Jak je mám za sebou umístit? V akva mám živorodky, neonky, 2 ramirezky, pandy, ancíky a čichavce líbající. Díky za každou radu.

Příspěvků: 1-10 z celkem 10   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

Vyhledávání ve fóru:

Tématické okruhy:

Poslední související příspěvky v diskusním fóru

Nápověda

© AQUAPAGE.cz - akvárium a my

Partnerské weby

Atlas zvířat
RSS RSS
Fórum Názory a připomínky
Chyby a vývoj Hlášení chyb
O webu O webu