| 09.07.2012 17:24 | Okruh: Výběr ryb > Téma: Jižní amerika Odpověď na příspěvek vložený 05. 07. 2012, 18:16:01 uživatelem Bubák |
Linda ![]() Příspěvků: 791 | Předmět: založeno Zdravím! Napíšu to slušně, stručně a větou oznamovací: Do 45 l k 11 neonkám a páru ramirezek můžeš dát NULA kusů neonek černých. |
| 05.07.2012 18:16 | Okruh: Výběr ryb > Téma: Jižní amerika |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: založeno Citace: "Syrmaticus napsal Plnoletý budu za rok Ty jsi samá sranda. Do 45 l a k 11 neonkám a páru ramirezek se ptáš kolik neonek černých? Tak to
netuším. Musíš si počkat asi na jiného diskutéra, nebo si projít něco o vodě dusíku, rovnováze
akvária atd,, , neonku černou tu maj ale tu jsem spíš plánoval do 45l k 11 neonkám
obecným a páru ramirezek. kolik černých neonek by mělo tvořit hejno? Děkuji "![]() |
| 05.07.2012 08:12 | Okruh: Výběr ryb > Téma: Jižní amerika Odpověď na příspěvek vložený 04. 07. 2012, 23:58:04 uživatelem Bubák |
SyrmaticusPříspěvků: 19 | Předmět: založeno Plnoletý budu za rok , neonku černou tu maj ale tu jsem spíš plánoval do 45l k 11 neonkám
obecným a páru ramirezek. kolik černých neonek by mělo tvořit hejno? Děkuji ![]() |
| 04.07.2012 23:58 | Okruh: Výběr ryb > Téma: Jižní amerika Odpověď na příspěvek vložený 04. 07. 2012, 19:42:07 uživatelem Syrmaticus |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: založeno A to je jen jeden rod A co ty jiné rody?? Navíc neonka černá - Hyphessobrycon herbertaxelrodi, nebotetra citrónová - Hyphessobrycon pulchripinnis nejsou rozhodně žádní "exoti" a jsou snad v nabídkách všude. Za to že u Vás zrovna nejsou za to opravdu nemůžu. Co se podívat i někdejinde v jiném obchodě městě? Plnoletý jste? Tak by to neměl být problém. ![]() |
| 04.07.2012 19:42 | Okruh: Výběr ryb > Téma: Jižní amerika |
SyrmaticusPříspěvků: 19 | Předmět: založeno Citace: "Bubák napsal Na kančíky šikmopruhé máš malé akvárium. Tetry kosočtverečné ničí rostlinky jsou schopné je
doslova spást. Pokud plánuješ i nějaké kytky tak bych tetru kosočtverečnou dal raději pryč.Nožovka
je taky velká a dravá ryba doroste do velké velikosti a je to predátor. Takže bych ji taky raději
daroval nebo jiné ryby k ní už neplánoval. Jo ještě jedna věc, většinu ryb co jste mi napsal bohužel ve zdejší jediné akvaristice namaj. ale
děkuji za radyJinak na výběr jsou i robustnější tetry než neonky podívej se na tetry rodu Hyphessobrycon. Tetra červenoskvrnná - Hyphessobrycon erythrostigma Tetra skvostná - Hyphessobrycon bentosi Tetra ekvádorská - Hyphessobrycon ecuadoriensis Neonka černá - Hyphessobrycon herbertaxelrodi Tetra citrónová - Hyphessobrycon pulchripinnis Tetra ozdobná - Hyphessobrycon rosaceus Tetra Socolofova - Hyphessobrycon socolofi Fantom červený - Hyphessobrycon sweglesi Místo těch kančíků nebo skalár co třeba Akara hnědá - Cleithracara maronii Akara zlatá - Laetacara dorsigera Akarka zelená - Nannacara anomala Cichlidka kakadu - Apistogramma cacatuoides Cichlidka ramirezova - Papiliochromis ramirezi" ![]() |
|
| |
| 04.07.2012 19:39 | Okruh: Výběr ryb > Téma: Jižní amerika Odpověď na příspěvek vložený 20. 06. 2012, 08:13:59 uživatelem Bubák |
SyrmaticusPříspěvků: 19 | Předmět: založeno Takže osazenstvo je nakonec takové 10x tetra kosočtverečná, 10x tetra černá, 2x skalára, 1x trnovec asi costatus, 4 pancíř skvrnitý, 1x ancistrus a nožovka. Při dokoupení 5 kosočtverek se chování původních uplně změnilo, potřebovaly hejno, ted to jsou suprový ryby. Ještě jedna věc o kosočtverkách jak jsem psal že jsou aktivní v noci-dal jsem tam 2 hrbaté kardinálky od známého co se bude dít, přes den nic ale jak nastala noc tak se ukázalo že nožovka je nevinná, plavala okolo nich a nevšímala si jich, hleděla si zbrklého prohledávání dna. ale kosočtverky to je jiná věc, jedna začla do kardinálek tukat pak je začly nahánět i ostatní až jim ukousaly ocasy a ploutve, ancistus, nožovka a trnovec pak uklidily mrtvolky. Tak bych řek že to tak skončilo i s daniama. Myslim si že kdyby pro ryby byla nožovka nějaká hrozba tak by si od ni držely odstup což se neděje v noci ani ve dne. Rybky se mírně lekaj pouze když se nožovky dotknou, asi elektřina. Takhle jsem s modrou baterkou na bankovky vydržel pozorovat v noci 3 hodiny. Říkáte že to u ryby neni jako u psů a koček, tak by mě zajímalo proč kosočtverky tolerovaly neonky? že by jim vadily pouze kaprovité ryby? U kosočtverek jsem taky nepozoroval že by okusovaly rostliny, mam tam zatim růžkatec a valisnerii. Dnes jsem tak nazkoušku zkusil dát kus listu vařeného salátu, tetry nejeví zájem ale za to dravým skalárám to chutná. Nádrž má ještě jednu chybu a to je nedostatek rostlin, chci nakoupit echinodory, taky tu neni žádná pestrá ryba. Kdyby jste mi nějakou takovou větší jihoamerickou rybu poradil byl bych rád nejlépo co obývá vrchní sloupec vody nebo už tam raději nic dávat nemam? S pozdravem Martin |
| 20.06.2012 08:13 | Okruh: Výběr ryb > Téma: Jižní amerika Odpověď na příspěvek vložený 19. 06. 2012, 23:11:16 uživatelem Syrmaticus |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: založeno Napsal si nožovka tyto ryby neloví, mam tam i 3 neonky se kterými vyrostla, nic jim nedělá, ale když jsem přidal stejně velký dania, ráno nebyly. Nožovka loví v noci když je tma. Jak nožovka poroste bude se její "náměr" na potravu zvětšovat a zvládne i větší kusy. To že se ještě nedostalo na ty tři neonky je spíš náhoda než to že jsou spolu od mala. U ryb to nefunguje jako u psů že by kočka mohla od mala vyrůstat třeba s vlkodavem. Tetry nesnáší příliš světla, světlé dno. Pak jsou tetry nevybarvené. Vyhovuje jím pokud jsou na hladině nějaké plovoucí kytky které stíní. Vhodné jsou rašelinové kořeny a dostatek rostlin kam se můžou případně schovávat. Pak se cítí bezpečně a proplouvají celou nádrží. Bezpečně se nebudou cítit ani když vidí v akváriu predátora který je celou noc lovil. |
| 20.06.2012 07:37 | Okruh: Výběr ryb > Téma: Jižní amerika Odpověď na příspěvek vložený 19. 06. 2012, 23:11:16 uživatelem Syrmaticus |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: založeno Na kančíky šikmopruhé máš malé akvárium. Tetry kosočtverečné ničí rostlinky jsou schopné je doslova spást. Pokud plánuješ i nějaké kytky tak bych tetru kosočtverečnou dal raději pryč.Nožovka je taky velká a dravá ryba doroste do velké velikosti a je to predátor. Takže bych ji taky raději daroval nebo jiné ryby k ní už neplánoval. Jinak na výběr jsou i robustnější tetry než neonky podívej se na tetry rodu Hyphessobrycon. Tetra červenoskvrnná - Hyphessobrycon erythrostigma Tetra skvostná - Hyphessobrycon bentosi Tetra ekvádorská - Hyphessobrycon ecuadoriensis Neonka černá - Hyphessobrycon herbertaxelrodi Tetra citrónová - Hyphessobrycon pulchripinnis Tetra ozdobná - Hyphessobrycon rosaceus Tetra Socolofova - Hyphessobrycon socolofi Fantom červený - Hyphessobrycon sweglesi Místo těch kančíků nebo skalár co třeba Akara hnědá - Cleithracara maronii Akara zlatá - Laetacara dorsigera Akarka zelená - Nannacara anomala Cichlidka kakadu - Apistogramma cacatuoides Cichlidka ramirezova - Papiliochromis ramirezi |
| 19.06.2012 23:11 | Okruh: Výběr ryb > Téma: Jižní amerika Odpověď na příspěvek vložený 19. 06. 2012, 22:46:02 uživatelem PIETRO ![]() |
SyrmaticusPříspěvků: 19 | Předmět: založeno kolik myslíte že by tam těch kosočtverek mělo být, stačí 10 nebo víc, přemýšlím že bych tam dal místo skalár kančíky šikmopruhé, přeci jenom jsou takový robustnější. ty tetry mi přijdou spíš noční, ted na ně koukám pod ledkou a řáděj jak prdlý, nožovka tyto ryby neloví, mam tam i 3 neonky se kterými vyrostla, nic jim nedělá, ale když jsem přidal stejně velký dania, ráno nebyly |
| 19.06.2012 22:46 | Okruh: Výběr ryb > Téma: Jižní amerika Odpověď na příspěvek vložený 19. 06. 2012, 22:01:14 uživatelem EDa |
PIETRO ![]() Příspěvků: 1332 | Předmět: založeno Je nutné u těchto hejnových ryb dodržet přirozené chování. Pořídit početnou skupinu svého druhu. Pak se budou cítit bezpečně a vše bude jiné! |
| 19.06.2012 22:01 | Okruh: Výběr ryb > Téma: Jižní amerika Odpověď na příspěvek vložený 19. 06. 2012, 18:14:16 uživatelem Syrmaticus |
EDaPříspěvků: 55 | Předmět: založeno Ahoj, mohu říct pouze moji zkušenost s neonkou modrou a tetrou rudou, oba druhy byli po vypuštění do akva vyplašené, schovávali se za rostliny, trvalo to asi dva týdny, pak se normálně rozplavali a teď jsou úplně v pohodě. Obecně bych řekla, že by měli být splněny požadavky na parametry vody a její čistotu, pak eliminovat stresové faktory - t.j. aby je nikdo nelovil, aby kolem akvárka nebylo moc rušno a aby se měli kam schovat- dostatek rostlin a spíše tlumené světlo. Samozřejmě čím větší hejno, tím líp, ale neonek mám 15 a stějně se ty první dva týdny schovávali a tetry rudé mám 6 ks, což je asi málo, a taky jim to trvalo 2 týdny, ale teď tvoří velké hejno s neonkami a jsou spokojené. Ostatní druhy ryb (parmičky, razbory, živorodky, krunýřovci) tak plaché nebyli, aklimatizovali se za 1-2 dny, to asi ty tetry jsou na to citlivější. Je to asi normální, tak nezbývá, než vydržet. S dalšími dotazy ti snad poradí ještě někdo zkušenější ![]() |
| 19.06.2012 18:14 | Okruh: Výběr ryb > Téma: Jižní amerika |
SyrmaticusPříspěvků: 19 | Předmět: založeno Dobrý den založil jsem si akva 80 délka, 35 šířka, 45 hloubka. Akva zatim obývá 5 teter kosočtverečných, 1 nožovka běločelá(vim je to malý a byla jako dárek), 1 ancistrus, a 1 trnovec eingamnův. Chci se zeptat na chování teter, neustále se drží v rohu u dna chovají se splašeně, pomohlo by kdybych přikoupil ještě třeba 5 jedinců? Za další, jaký ryby můžu přidat? Další druh teter nevim, asi je lepší udělat větší hejno z jednoho druhu ale kosočtverky jsou dost nevýrazný, taky rozhoduje velikost ryb v prodejně, nemůžu koupit malé rybky protože nožovka už má tak 15 cm. Jako dominantu jsem přemýšlel o skalárech, je lepší 2 kusy nebo menší hejno, nebo jaké ryby by jste zvolili Vy, v nižší cenové relaci z jižní Ameriky. Děkuji Martin |