Aquatic forum
 Přihlásit 

Akvaristické fórum - Téma: Rosení..

Příspěvků: 1-9 z celkem 9   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

17.06.2012 22:25 Okruh: Péče o akvárium > Téma: Rosení..
Odpověď na příspěvek vložený 14. 06. 2012, 13:10:43 uživatelem myska.z
Fotka uživatele
žena meexim
Předmět: Kapky
Přesně tak, voda ničí nábytek...topítko ani nemám, tak nemohu nic snížit...voda má 24C..
15.06.2012 08:12 Okruh: Péče o akvárium > Téma: Rosení..
Odpověď na příspěvek vložený 14. 06. 2012, 21:58:02 uživatelem kamcaKr
Fotka uživatele
muž Pafka administrátor
pivko pozdrav
14.06.2012 21:58 Okruh: Péče o akvárium > Téma: Rosení..
Odpověď na příspěvek vložený 14. 06. 2012, 17:37:04 uživatelem Pafka administrátor
Fotka uživatele
žena kamcaKr
A jo kurnik jsem to nějak otočila (studenej pokoj, ehm..) :-D no jo, ženská :-D
14.06.2012 17:37 Okruh: Péče o akvárium > Téma: Rosení..
Fotka uživatele
muž Pafka administrátor
v práci jsem prodělal zdlouhavé školení na téma pára, relativní a absolutní vlhkost vzduchu. Ale pokud se někomu rosí akvárko z venku, tak ho má asi v koupelně nebo v sauně a chladí ho. Ono by totiž aq muselo být studenější než okolní vzduch (ne teplejší) a ten vzduch by musel být sakra nasycen parou (limitně ke 100% vlhkosti), protože jinak by se rozdíl +-5°C neprojevil. Proto se vám orosí v létě sklenice piva a né hrnek s čajem. Navíc se teplota vody reguluje dle teploty okolí, pokud neproudí a nefouká na ní chladný vzduch (tedy ventilace). Takové akvárko by ale muselo být odkryté, jinak by se chlazení projevilo jen odpařením na vnitřní straně aq. Aby se aq rosilo zevnitř a voda stékala po stěnách, muselo by krycí sklo být uchyceno přes okraj aq na vzpěrách... A to se mi nějak nezdá.
14.06.2012 16:33 Okruh: Péče o akvárium > Téma: Rosení..
Fotka uživatele
žena kamcaKr
mě nejdřív vůbec nenapadlo že můžou myslet, že se rosí zvenku..proto mi ten dotaz přišel takovej vtipnej :-D že se rosí akvárko zevnitř :-D
ale tak zvenku si to dokážu představit, pokud je třeba umístěno ve studené ložnici.

14.06.2012 13:10 Okruh: Péče o akvárium > Téma: Rosení..
Odpověď na příspěvek vložený 12. 06. 2012, 15:17:07 uživatelem meexim
Fotka uživatele
muž myska.z
ke kondenzaci vodních par dochází na chladnější konstrukci na straně zvýšené vlhkosti. Ješte pro přispívající přede mnou, autor dotazu měl zřejmě na mysli, že voda mu stéká po vnějšku akvária, což mě osobně by taky vadilo, nehledě na snižování životnosti kusu nábytku pod akvárkem. Obávám se, že odpařování vody nelze zabránit, ale druhou podmínku vzniku kondenzátu, a to rozdíly teplot prostředí, by ovlivnit mohlo jít. Jestli je teplota vody v akvárku něco nad pokojovou teplotu, cca 25°C, tak je asi okolní vzduch moc studený, z toho plyne dát aq někam, kde je tepleji. Pokud je aq při pokojové teplotě a přesto se kryt rosí, tak bude aq asi relativně přetopené, tak bych nastavil na topítku nižší teplotu...
:smile:
13.06.2012 09:22 Okruh: Péče o akvárium > Téma: Rosení..
Fotka uživatele
muž Pafka administrátor
Jestli se rosí z venku, tak máte v akvárku zimu a v bytě vedro. Rosení zevnitř je tak nějak v souladu s přírodními zákony, tak Ti nevim, co Ti na to poradit.
12.06.2012 22:57 Okruh: Péče o akvárium > Téma: Rosení..
Fotka uživatele
žena kamcaKr
no..jestli myslíš krycí sklo tak to není problém, nebo jo? to se tak prostě děje, u akvárek :-) jedinej problém bych viděla v tom, kdyby to stékalo po zářivkách...
12.06.2012 15:17 Okruh: Péče o akvárium > Téma: Rosení..
Fotka uživatele
žena meexim
Ahoj, mám velký problém.Máme malé akvárium na 15l..šíleně se rosí kryt..Kapky stékají po skle.Kde je chyba?:smile:

Příspěvků: 1-9 z celkem 9   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

Vyhledávání ve fóru:

Tématické okruhy:

Poslední související příspěvky v diskusním fóru

Nápověda

© AQUAPAGE.cz - akvárium a my

Partnerské weby

Atlas zvířat
RSS RSS
Fórum Názory a připomínky
Chyby a vývoj Hlášení chyb
O webu O webu