| 11.06.2012 22:47 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Propadlé břicho u kaprovitých ryb Odpověď na příspěvek vložený 11. 06. 2012, 22:35:00 uživatelem kamcaKr |
sfoxPříspěvků: 5 | Předmět: nemoc kaprovitých ryb Fank doporučuje zlikvidovat všechno i rostliny.Śalom. ![]() |
| 11.06.2012 22:35 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Propadlé břicho u kaprovitých ryb Odpověď na příspěvek vložený 11. 06. 2012, 21:57:48 uživatelem sfox |
kamcaKrPříspěvků: 488 | Předmět: nemoc kaprovitých ryb Tobě taky děkuji za snahu. ![]() |
| 11.06.2012 22:35 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Propadlé břicho u kaprovitých ryb Odpověď na příspěvek vložený 11. 06. 2012, 22:18:55 uživatelem PIETRO ![]() |
kamcaKrPříspěvků: 488 | Předmět: nemoc kaprovitých ryb Já to nechám dojít..nebudu je likvidovat, je mi těch "zdravých" líto, jen nebudu už nic teda dokupovat. Je potřeba zlikvidovat i rostliny, nebo je pak můžu vykoupat v hypermanganu a tím se bakterie zničí? Děkuji za pomoc. ![]() |
| 11.06.2012 22:18 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Propadlé břicho u kaprovitých ryb Odpověď na příspěvek vložený 11. 06. 2012, 20:59:22 uživatelem kamcaKr |
PIETRO ![]() Příspěvků: 1331 | Předmět: nemoc kaprovitých ryb Kamčo zlatá. Kdybych věděl co to je tak ti poradím. Nebudu ti psát, že je to X nebo Y. Určité nemoci mají určitou inkubační dobu a u mykobaktrióz ryb je velmi dlouhá inkubační doba jelikož tato choroba má několik fázi. Věř, vím, o čem zde píši. Tato choroba je tak složitá, že nelze nad tím ani polemizovat. Udělej radikální řešení, vše totálně zlikviduj a založ novou nádrž a ryby kupuj od jiného zdroje. Víc ti nedokážu poradit. |
| 11.06.2012 21:57 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Propadlé břicho u kaprovitých ryb Odpověď na příspěvek vložený 11. 06. 2012, 20:59:22 uživatelem kamcaKr |
sfoxPříspěvků: 5 | Předmět: nemoc kaprovitých ryb Nějak mi to nedalo a tak jsem trochu zapátral v moudrých knihách,z toho co jsem zatím přelouskal to stále vypadá na tuberu,dr.Frank píše cituji:Nemoc se projevuje obvykle hubnutím,propadlým břichem a vyklenutým hřbetem.Konec citátu.Dále píše to samé co říká Pietro diagnozu lze stanovit pouze mykobakteriologickým vyšetřením,jinak doporučuje zlikvidovat celý chov všechno vyházet a nádrž dokonale vydezinfikovat.Nevím jestli mám pravdu, ale i tak přeji mnoho úspěchů.Śalom ![]() |
|
| |
| 11.06.2012 20:59 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Propadlé břicho u kaprovitých ryb Odpověď na příspěvek vložený 11. 06. 2012, 20:42:55 uživatelem PIETRO ![]() |
kamcaKrPříspěvků: 488 | Předmět: nemoc kaprovitých ryb Pietro však píšu že doufám že to ta tuberkulóza není, už jednou jsi mi psal, že asi určitě ne, taky u tohoto akvárka, ale minulého osazenstva..nevím prostě co je tam blbě, ale teď každá ryba, co mi odejde, tak má ohnutý hřbet. pokaždý to její scházení trvá tak 3dny až týden, propadá se bříško, hřbet se ohýbá, přestává žrát, schovává se a nakonec umře. Zatím tyto příznaky jak píšu měly jen kaprovité ryby. Odešli mi taky nedávno tři pancéřníčci zelení, ale nevím jestli ne věkem, no byli dvouletí, ale nevím v jakým věku kupovaní a mrtvolky jsem nenašla, jen jednoho, který měl bíle zakalené oči jako mrtvý. Asi se to nedá určit bez té pitvy, ale bojím se do tohohle akvárka už cokoliv dávat... |
| 11.06.2012 20:42 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Propadlé břicho u kaprovitých ryb Odpověď na příspěvek vložený 11. 06. 2012, 13:42:47 uživatelem kamcaKr |
PIETRO ![]() Příspěvků: 1331 | Předmět: nemoc kaprovitých ryb Kamčo kde chodíš na takové dedukce ohledně Tuberculosis (mycobacteriosis piscium)???. To nelze jen tak stanovit diagnózu jak si myslíš,jelikož klinické příznaky jsou velmi pestré a natolik specifické,že není možné ani patologicky potvrdit tento druh choroby. Takovou diagnózu musí potvrdit speciální mykobakteriologické vyšetření pomoci kultivace vzorku tkáně kompresního preparátu v ledvinách. Většinou se tato onemocnění projevují u importovaných ryb, které byly odchovány v nevhodných podmínkách. Dál raději nebudu nic rozepisovat, jelikož původce nelze určit bez komplexního vyšetření ryb. Měj se hezky. Pa :pozdrav Ps klidně se ptej dál. Velice rád ti odpovím pokud napíšeš celou anamnézu nemocných ryb. |
| 11.06.2012 18:12 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Propadlé břicho u kaprovitých ryb Odpověď na příspěvek vložený 11. 06. 2012, 13:42:47 uživatelem kamcaKr |
sfoxPříspěvků: 5 | Předmět: nemoc kaprovitých ryb Vypadá to na tuberu,divné je že to napadá pouze kaprovité Možná by také stálo za úvahu podívat se na pH a dusitany.Śalom. |
| 11.06.2012 13:42 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Propadlé břicho u kaprovitých ryb |
kamcaKrPříspěvků: 488 | Předmět: nemoc kaprovitých ryb Tak jsem tu zase jednou s nemocemi..před nějakým časem jsem si v "Kamčině středním" všimla, že celkem nová dania pruhovaná rychle odcházela a všechny měly před smrtí propadlé břicho..Taky se to stalo u samce parmičky duhové, no a dostala se ke mně asi tak před 2 měsíci i dania tečkovaná a přikoupila jsem další tři parmičky duhové. Dnes umřel samec p.duhové, opět propadlé břicho (samice ok) a to samé se začíná dít u jednoho dania tečkovaného. Otázka tedy zní: co to ksakru je, když to napadá jenom kaprovité ryby? Mám v akvárku taky 2 zbývající tetry měděné samce (asi 2leté) a 2 pancéřníčky (taky 2 roky), kterým se nic takového neděje...Přeju si, aby to nebyla rybí tuberkulóza, ale nevim co jinýho to může způsobovat. Akvárko má 55l, odkaluju jednou za týden-10dní, krmím mraženýma patentkama, černýma komáříma larvama, vločkovým krmivem od Rataje, občas tabletku na dno s betakarotenem. Pokud jste se s tím někdo setkal, budu vděčná za každou radu.. |