| 20.05.2012 18:52 | Okruh: Proč rostliny nerostou? > Téma: zmenšování listů Odpověď na příspěvek vložený 20. 05. 2012, 17:35:11 uživatelem kamcaKr |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: zmenšování listů - echinodory Zkus Google překladač. |
| 20.05.2012 17:35 | Okruh: Proč rostliny nerostou? > Téma: zmenšování listů Odpověď na příspěvek vložený 20. 05. 2012, 06:30:11 uživatelem Bubák |
kamcaKrPříspěvků: 488 | Předmět: zmenšování listů - echinodory Děkuji za stránky, blbé, že je to německy..ale tak snad si s tim aspoň trochu poradim. Loricarii mám momentálně jen jednu a sedí jen na těch listech mateční ech.ocelot green, které nezvládly příval mladých rostlin a začaly chřadnout, jiné listy neojídá. Ale je fakt, že zelené krmivo budu muset přidat, loricarii momentálně dávám jen tablety s betakarotenem, zelené vločky dolů nedopadnou. Děkuji za rady ![]() |
| 20.05.2012 06:30 | Okruh: Proč rostliny nerostou? > Téma: zmenšování listů Odpověď na příspěvek vložený 17. 05. 2012, 09:53:14 uživatelem kamcaKr |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: zmenšování listů - echinodory Kamčo tady na těchto stránkách najdeš všechno ohledně hnojení rostlinek. Je tam i správný poměr dusičnanů, fosfátu, draslíku, železa. Fotky na kterých je krásně vidět co se děje s rostlinkou při nedostatku některých z mikroprvků nebo makroprvků ve vodě. Nejde o chemii která by škodila. V naši vodovodní vodě některé mikroprvky prostě chybí draslík, železo. Takže by se voda měla podle toho upravovat. http://www.heimbiotop.de/pflanzenernaehrung.htm Napsala jsi.. ale jsou takový roztřepený na koncích a žere je loricaria. Zkus jim teda dopřát víc zeleniny (převařený salát, čínské zelí, pelety) nebo je dát do jiného akvária kde by to tolik nevadilo. Každé prodávané komerční hnojivo má už namíchané důležité prvky. Draslík, hořčík, železo atd. Na těchto stránkách by jsi měla právě zjistit podle fotek co chybí rostlinkám nebo naopak čeho mají hodně. |
| 17.05.2012 09:53 | Okruh: Proč rostliny nerostou? > Téma: zmenšování listů Odpověď na příspěvek vložený 16. 05. 2012, 23:27:43 uživatelem Bubák |
kamcaKrPříspěvků: 488 | Předmět: zmenšování listů - echinodory Mně zatím ani jeden list nezežloutnul, jen u těch ech.amazonicus se tak jako pokryje tmavší řasou (přisedlou), ale je to vidět jen zblízka...ocelot green a red - těm vůbec neodumírají listy, jen té mateční green odumřely ty největší, když měla šlahoun, ale taky ne že by zežloutly, ale jsou takový roztřepený na koncích a žere je loricaria ale děkuji za vyřešení, spraví to hnojivo pro rostlinky, co se prodává v lahvičce? nějaký proflor nebo tak? mám to celý funkční bez chemie, tak se trochu bojim to tam nalít testy si seženu (na železo, draslík a fosfor), ale pmdd bych stejně neuměla namíchat, tak nevim, jestli to k něčemu bude.. |
| 16.05.2012 23:27 | Okruh: Proč rostliny nerostou? > Téma: zmenšování listů Odpověď na příspěvek vložený 16. 05. 2012, 22:36:48 uživatelem Bubák |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: zmenšování listů - echinodory Ještě k N-P-K pokud je něčeho málo nebo v nerovnováze, nejen že rostliny nerostou (zakrní), ale začne se dařit řasám. Stagnující rostliny brzo napadá řasa. Rostliny si netvoří "obraný" algicid na listech a ty pak porostou řasou. Mikroprvky jako železo, apod. to je další důležitost ve vodě pro růst rostlin. To se ale projevuje na rostlinách jinak, třeba průsvitné listy, které poté taky žloutnou.(chloroza). |
|
| |
| 16.05.2012 22:36 | Okruh: Proč rostliny nerostou? > Téma: zmenšování listů Odpověď na příspěvek vložený 16. 05. 2012, 21:06:29 uživatelem kamcaKr |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: zmenšování listů - echinodory Václav ti asi chtěl napsat že může chybět základní "makro" živina dusík (N) - nitrát. To pak mají rostliny podobné příznaky jako popisuješ, zakrňují a nerostou. Důležitý je hlavně draslík (K). Dusík - nitrát v akváriu většinou je stejně tak i fosfát, fosfor (P) je v akva. z krmení a odpadu od ryb.. N,P,K. Pokud jedno z toho chybí tak rostliny nerostou. Jsou zakrnělé a starší listy žloutnou. Rostliny se pak chovají podobně jako když nemají dostatek světla. |
| 16.05.2012 21:06 | Okruh: Proč rostliny nerostou? > Téma: zmenšování listů Odpověď na příspěvek vložený 16. 05. 2012, 17:48:32 uživatelem vaclav |
kamcaKrPříspěvků: 488 | Předmět: zmenšování listů - echinodory dobře jsem na tom s NO2 i NO3, jednou týdně odkaluju a dolévám...tím to není ![]() |
| 16.05.2012 17:48 | Okruh: Proč rostliny nerostou? > Téma: zmenšování listů Odpověď na příspěvek vložený 16. 05. 2012, 15:35:15 uživatelem kamcaKr |
vaclav ![]() Příspěvků: 1246 | Předmět: zmenšování listů - echinodory Kup si test na NO3 a sama uvidíš jak jsi na tom. ![]() |
| 16.05.2012 15:35 | Okruh: Proč rostliny nerostou? > Téma: zmenšování listů |
kamcaKrPříspěvků: 488 | Předmět: zmenšování listů - echinodory Zdravím, mám takovej problémek u obývákové 130 l nádrže..Už tam mám jen echinodory-ocelot green, indian red, amazonicus, leopard a ocelot red. Po roce skvělého růstu hlavně amazonicus a ocelot green (jsou nejstarší a tak dosáhly k hladině) se jim začínají zmenšovat listy..jsou sice krásně svěže zelené, ale čím dál menší, hlavně to pozoruju u těch ech.amazonicus, starší listy pomalu chřadnou a pokrývají se trošku řasou a nové jsou menší. U ech.ocelot green sice to samé, ale způsobeno tím, že to je mateční rostlina a měla spoustu malých, které ji vysály. No a já se ptám, co s tím? Zdá se, že nemají dostatek živin na pořádný růst, tak mám to udělat přírodně a přidat ryby? mám tam 2x akaru hnědou, 8x tetru krvavou, 4x tetru císařskou a 1x loricarii. A nebo pomůže nějaké to hnojení v lahvičce, co se běžně prodává? V chemii se nevyznám, takže pmdd asi nehrozí a co2 se bojím, když jsou tam ryby. pH mám něco přes 7, celková tvrdost 10 a uhličitanovou si nepamatuji. |