| 14.05.2012 21:49 | Okruh: Výběr rostlin > Téma: Vhodná rostlina ke kryptokoryně? Odpověď na příspěvek vložený 14. 05. 2012, 06:58:15 uživatelem Lenka |
EDaPříspěvků: 55 | Předmět: Vhodná rostlina ke kryptokoryně? Taky bych se přikláněla k předchozím názorům, další malé druhy kryptokoryn budou fajn, z vyšších rostlin se dají udržet na uzdě stonkovky, např. Hygrophila siamensis, corymbosa, Ludwigia repens a hezké i když pomaleji rotoucí jsou i anubiasy od malých až po velké. ![]() |
| 14.05.2012 06:58 | Okruh: Výběr rostlin > Téma: Vhodná rostlina ke kryptokoryně? Odpověď na příspěvek vložený 13. 05. 2012, 21:18:30 uživatelem Bubák |
LenkaPříspěvků: 911 | Předmět: Vhodná rostlina ke kryptokoryně? No, jsou to potvory dlouhé , já to dělala tak, když už byla moc dlouhá, že jsem ty dlouhé listy
odcvakla a nechávala jsem ty kratší, ale roste docela rychle. Já už jsem se poučila a když jsem šla do prodejny, chodila jsem s papírem a seznamem, kde bylo napsáno co jo a co nekoupit. |
| 13.05.2012 21:18 | Okruh: Výběr rostlin > Téma: Vhodná rostlina ke kryptokoryně? Odpověď na příspěvek vložený 13. 05. 2012, 20:39:23 uživatelem Maruus |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: Vhodná rostlina ke kryptokoryně? A tu kryptokorynu jsem te´d trochu prostříhala a dala pěkně dozadu tak snad to už bude lepší. Pokud jde o kryptokorynu z fotek nádrže. Tak jak píše Lenka není problém aby dorostla velice brzo do 50-60 cm. To ti žádné zastříhání nepomůže. Raději bych tedy doporučil když už tak jiný druh kryptokoryn a to daleko, daleko menších. Najdete je v atlasu. Nejsou náročné na světlo akorát rostou pomaleji než jiné "rychlo" rostliny. Většinou jsou velice citlivé na změny vody. Pozor při výměně vody na teplotu, musí být stejná a nesmí to být víc jak půlka nádrže. Lepší je pravidelná, ale častá raději menší výměna vody. Nedojde k "šoku" na který reagují odpadem listů (nemoc kryptokoryn). Dobré je pro ně najít jedno místo a pak je nepřesazovat. |
| 13.05.2012 21:02 | Okruh: Výběr rostlin > Téma: Vhodná rostlina ke kryptokoryně? Odpověď na příspěvek vložený 13. 05. 2012, 18:44:57 uživatelem Maruus |
lucie.aquaPříspěvků: 116 | Předmět: Vhodná rostlina ke kryptokoryně? Ahoj, já bych tam dala další kryptokorynu, když se jim u tebe daří, je jich sposta druhů a jedna hezčí než druhá. Jen některé jsou náročnější na světlo, však se koukni do atlasu. ![]() |
| 13.05.2012 20:47 | Okruh: Výběr rostlin > Téma: Vhodná rostlina ke kryptokoryně? Odpověď na příspěvek vložený 13. 05. 2012, 20:39:23 uživatelem Maruus |
LenkaPříspěvků: 911 | Předmět: Vhodná rostlina ke kryptokoryně? Já měla kryptokorynu tuším za filtrem, proud vody mi ji usměrnil, tak byla rovně přes aq a nestínila jiným rostlinám. Jinak ta sagitárka mi dělala hezký trávník, ale není úplně nízká. |
|
| |
| 13.05.2012 20:39 | Okruh: Výběr rostlin > Téma: Vhodná rostlina ke kryptokoryně? Odpověď na příspěvek vložený 13. 05. 2012, 20:33:58 uživatelem Lenka |
MaruusPříspěvků: 48 | Předmět: Vhodná rostlina ke kryptokoryně? Jo mám tam jen kryptokorynu a valisnerii, fotky jsou trochu neaktualizovaný.. Ok, díky moc, podívám se po ní A tu kryptokorynu jsem te´d trochu prostříhala a dala pěkně dozadu tak snad to už bude lepší Jo a to že je to těm skaláram malý to je jasný, já plánuju už něco novýho, jen se k tomu pořád nějak nemůžu dostat..)) |
| 13.05.2012 20:33 | Okruh: Výběr rostlin > Téma: Vhodná rostlina ke kryptokoryně? Odpověď na příspěvek vložený 13. 05. 2012, 20:16:31 uživatelem kamcaKr |
LenkaPříspěvků: 911 | Předmět: Vhodná rostlina ke kryptokoryně? Co je tam vlastně za rostliny? Ty co jsou na fotce nebo jen valisnerka a kryptokoryna co jsou v popisu? Třeba sagitaria subulata je hezká a hodně rychle se rozmnožuje, nepotřebuje moc světla. |
| 13.05.2012 20:16 | Okruh: Výběr rostlin > Téma: Vhodná rostlina ke kryptokoryně? Odpověď na příspěvek vložený 13. 05. 2012, 18:44:57 uživatelem Maruus |
kamcaKrPříspěvků: 488 | Předmět: Vhodná rostlina ke kryptokoryně? Zrovna u vás se mi líbí ta vallisneria a taky sluší skalárům (ale ty bych přestěhovala, je to fakt pro ně malinký)...jinak mně rostou všechny kombinace..pokaždý něco roste víc a něco míň.. |
| 13.05.2012 19:57 | Okruh: Výběr rostlin > Téma: Vhodná rostlina ke kryptokoryně? Odpověď na příspěvek vložený 13. 05. 2012, 18:44:57 uživatelem Maruus |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: Vhodná rostlina ke kryptokoryně? V 54 litrech se vytvoří vždy nějaká mono kultura rostlin které se bude dařit a jiným rostlinkám ne. Ostatní rostliny budou jen pouze přežívat. Asi máte informace ze starších knížek o nesnášenlivosti kryptokoryn a valisnerii. Sám mám v akváriu oba druhy dělí je od sebe víc jak metr a není žádný problém. V 54 l bych se zaměřil raději na rostlinky které vám teď "jdou" a už bych nic nepřidával. Většina rostlin je příliš velká na 54 l obzvlášť Echinodory. Ty menší rostlinky jsou náročné na světlo a pokud máte nějaký akvarijní set, který je většinou špatně osvětlený budou to vyhozené peníze. Na 54 litrů máte dost velké ryby, které toho dost vyprodukují a zvyšují ve vodě fosfát a dusík a to je ideální stav pro nástup řas. Co nejdřív by to chtělo nějak vyřešit. ![]() |
| 13.05.2012 19:12 | Okruh: Výběr rostlin > Téma: Vhodná rostlina ke kryptokoryně? Odpověď na příspěvek vložený 13. 05. 2012, 18:44:57 uživatelem Maruus |
LenkaPříspěvků: 911 | Předmět: Vhodná rostlina ke kryptokoryně? No já bych spíše doporučila kryptokorynu krotit a prostřihávat. Taky jsem ji měla, listy byly přes půl metru, možná i více. Šoupnout ji třeba dozadu do rohu a dopředu dát nějaké pěkné malé rostlinky, třeba ještě nějaké kryptokoryny, echinodory, šípatkovce, je toho hodně na výběr. |
| 13.05.2012 18:44 | Okruh: Výběr rostlin > Téma: Vhodná rostlina ke kryptokoryně? |
MaruusPříspěvků: 48 | Předmět: Vhodná rostlina ke kryptokoryně? Mám v akva kryptokorynu kalatkolistou. K ní jsem měla Vallisnerii spiralis, avšak kryptokoryna se v akva rostahuje a hrozně roste, zato Vallisnerie naopak. Že se k sobě moc nehodí jsem zjistila až potom co jsem je k sobě dala, v petcentrech vám prostě vždycky dobře poradí ( ). Plánuju te´d tu Vallisneriiteda uplně dát pryč a místo toho koupit do akva něco novýho. Jakou rostlinu byste k té Kryptokoryně doporučovali? V akva mám skaláry, razbory, dania a tetry a 1 krunýřovce. Dík moc za všechny rady!! ![]() |