| 09.05.2012 11:10 | Okruh: Raci a krevety > Téma: Rak mramorový Odpověď na příspěvek vložený 06. 05. 2012, 12:26:11 uživatelem Elvinerha |
kamcaKrPříspěvků: 488 | Předmět: Rak mramorový Mám taky raka, dostala jsem ho už jako dospělého a po miminkách zrovna, mám ho ve 40l nádrži s endlerkama, kterým neubližuje, ony jsou dost chytré a nejdou k němu,pouze když má tabletku No a má
tak 12cm, zrovna se svlékl, takže zas o něco povyroste..jinak žere nejradši okurku, mrkev, tabletky pro
ryby dna a občas sbírá patentky...a taky mrtvé ryby, ty má fakt rád no a rostliny ničí, takže u
něj žádné nemám momentálně, všechny přestříhá, jávský mech sežere .. |
| 07.05.2012 07:11 | Okruh: Raci a krevety > Téma: Rak mramorový Odpověď na příspěvek vložený 06. 05. 2012, 18:47:42 uživatelem honzales |
exterminationPříspěvků: 113 | Předmět: Rak mramorový No tak ten můj má něco kolem pěti cm.Rostlinky zatím stačí dorůstat.A i kdyby tak mě to moc nevadí. |
| 06.05.2012 18:47 | Okruh: Raci a krevety > Téma: Rak mramorový Odpověď na příspěvek vložený 06. 05. 2012, 13:21:33 uživatelem extermination |
honzalesPříspěvků: 87 | Předmět: Rak mramorový ahoj s rostlinkama se rozluc ty ti na 100procent znici.zere vsechny akvarijni krmiva.a muj ma neco okolo 10cm.uz je docela velky. |
| 06.05.2012 13:21 | Okruh: Raci a krevety > Téma: Rak mramorový Odpověď na příspěvek vložený 06. 05. 2012, 12:26:11 uživatelem Elvinerha |
exterminationPříspěvků: 113 | Předmět: Rak mramorový Rostliny štípe a vyhrabuje.Ryb si nevšímá,jen uhynulých.Pokud nějaká pojde a padne ke dnu a než to stačím zaregistrovat a vytáhnout jí tak ju chmatne a už ju někam táhne do skrýše.Jinak baští i tablety co mám pro krunýřovce.A myslím že si vždy ve dně mezi kamínky něco najde když má hlad. http://rybicky.net/atlasostatnich/rak_mramorovy |
| 06.05.2012 12:26 | Okruh: Raci a krevety > Téma: Rak mramorový |
ElvinerhaPříspěvků: 91 | Předmět: Rak mramorový Před nějakou dobou jsem si pořídila ráčka, původně mi bylo řečeno, že je to rak modrý, ale s největší pravděpodobností je to právě rak mramorový. Nejdříve jsem ho měla v 15litrovém akváriu, tam se mi čtyřikrát svlékl a z malého roztomilého ráčka je teď už pěkný rak a má přes 5cm. Po dlouhém zvažování jsem ho dala do velkého 190litrového akvária k rybám. První den a noc se zdá všechno v pořádku, rostliny uštípané nejsou, ryby to přežily také všechny v pořádku, i ty menší. Dnes jsem ho viděla jak si to štráduje po akváriu, tak jsem mu tam hodila tabletu pro ryby dna, jestli si náhodou vezme. Až jsem se divila jak po ní vystartoval, popadl ji do klepítek a celou si ji odtáhl pod kořen. A teď to hlavní, chtěla bych se vás, kdo máte doma tento druh raka zeptat, jaké máte zkušenosti s chovem společně s rybami, čím a jak často krmíte a jak hodně může ve velkém akváriu vyrůst a jestli vám rak něco v akváriu likviduje? |
|
|