Aquatic forum
 Přihlásit 

Akvaristické fórum - Téma: Rak mramorový

Příspěvků: 1-5 z celkem 5   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

09.05.2012 11:10 Okruh: Raci a krevety > Téma: Rak mramorový
Odpověď na příspěvek vložený 06. 05. 2012, 12:26:11 uživatelem Elvinerha
Fotka uživatele
žena kamcaKr
Předmět: Rak mramorový
Mám taky raka, dostala jsem ho už jako dospělého a po miminkách zrovna, mám ho ve 40l nádrži s endlerkama, kterým neubližuje, ony jsou dost chytré a nejdou k němu,pouze když má tabletku :-) No a má tak 12cm, zrovna se svlékl, takže zas o něco povyroste..jinak žere nejradši okurku, mrkev, tabletky pro ryby dna a občas sbírá patentky...a taky mrtvé ryby, ty má fakt rád :-) no a rostliny ničí, takže u něj žádné nemám momentálně, všechny přestříhá, jávský mech sežere :-D..
07.05.2012 07:11 Okruh: Raci a krevety > Téma: Rak mramorový
Odpověď na příspěvek vložený 06. 05. 2012, 18:47:42 uživatelem honzales
Fotka uživatele
extermination
No tak ten můj má něco kolem pěti cm.Rostlinky zatím stačí dorůstat.A i kdyby tak mě to moc nevadí.
06.05.2012 18:47 Okruh: Raci a krevety > Téma: Rak mramorový
Odpověď na příspěvek vložený 06. 05. 2012, 13:21:33 uživatelem extermination
Fotka uživatele
muž honzales
ahoj s rostlinkama se rozluc ty ti na 100procent znici.zere vsechny akvarijni krmiva.a muj ma neco okolo 10cm.uz je docela velky.
06.05.2012 13:21 Okruh: Raci a krevety > Téma: Rak mramorový
Odpověď na příspěvek vložený 06. 05. 2012, 12:26:11 uživatelem Elvinerha
Fotka uživatele
extermination
Rostliny štípe a vyhrabuje.Ryb si nevšímá,jen uhynulých.Pokud nějaká pojde a padne ke dnu a než to stačím zaregistrovat a vytáhnout jí tak ju chmatne a už ju někam táhne do skrýše.Jinak baští i tablety co mám pro krunýřovce.A myslím že si vždy ve dně mezi kamínky něco najde když má hlad. http://rybicky.net/atlasostatnich/rak_mramorovy
06.05.2012 12:26 Okruh: Raci a krevety > Téma: Rak mramorový
Fotka uživatele
žena Elvinerha
Před nějakou dobou jsem si pořídila ráčka, původně mi bylo řečeno, že je to rak modrý, ale s největší pravděpodobností je to právě rak mramorový. Nejdříve jsem ho měla v 15litrovém akváriu, tam se mi čtyřikrát svlékl a z malého roztomilého ráčka je teď už pěkný rak a má přes 5cm.

Po dlouhém zvažování jsem ho dala do velkého 190litrového akvária k rybám. První den a noc se zdá všechno v pořádku, rostliny uštípané nejsou, ryby to přežily také všechny v pořádku, i ty menší.
Dnes jsem ho viděla jak si to štráduje po akváriu, tak jsem mu tam hodila tabletu pro ryby dna, jestli si náhodou vezme. Až jsem se divila jak po ní vystartoval, popadl ji do klepítek a celou si ji odtáhl pod kořen.

A teď to hlavní, chtěla bych se vás, kdo máte doma tento druh raka zeptat, jaké máte zkušenosti s chovem společně s rybami, čím a jak často krmíte a jak hodně může ve velkém akváriu vyrůst a jestli vám rak něco v akváriu likviduje?

Příspěvků: 1-5 z celkem 5   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

Vyhledávání ve fóru:

Tématické okruhy:

Poslední související příspěvky v diskusním fóru

Nápověda

© AQUAPAGE.cz - akvárium a my

Partnerské weby

Atlas zvířat
RSS RSS
Fórum Názory a připomínky
Chyby a vývoj Hlášení chyb
O webu O webu