| 22.04.2012 22:58 | Okruh: Filtrace > Téma: čerpadlo + molitan + sklo? Odpověď na příspěvek vložený 22. 04. 2012, 22:12:47 uživatelem gogi |
KobraPříspěvků: 99 | Předmět: Proč se používá? Však my už se nějak domluvíme vždy. Jinak jak jsi vzpoměl obchody,tak máš asipravdu.Některé čerpadla nemaj svůj úchyt,tak to má logiku.Plavající filtr po celém akva by se mi asi nelíbil doma a ani v akvaristice. A Gogi,mohl bys hodit ke svému akva nějakou podrobnější fotku toho Tvého filtru?Rád se přiučím. |
| 22.04.2012 22:12 | Okruh: Filtrace > Téma: čerpadlo + molitan + sklo? Odpověď na příspěvek vložený 22. 04. 2012, 21:52:13 uživatelem carp.david |
gogiPříspěvků: 206 | Předmět: Proč se používá? Je to klasic.biol.filter,používaný väčšinou v akvaobchodoch,a myslím že to sklo len drží molitan na jednom mieste.Snáď.Páni sorry za nedorozumenie,už budem lepšie čítať ![]() |
| 22.04.2012 21:52 | Okruh: Filtrace > Téma: čerpadlo + molitan + sklo? Odpověď na příspěvek vložený 22. 04. 2012, 20:21:42 uživatelem gogi |
carp.davidPříspěvků: 20 | Předmět: Proč se používá? Neměl jsem na mysli komorový filtr ale jak říka kolega jen ohraničení filtru. Kdyby to ohraničení bylo z čelní strany, tak to beru že by se na to daly nalepit dekorace, ale častěji jsem to viděl právě z boku a proto nevím jestli to má nějaký účel nebo proč to tak je. ![]() |
| 22.04.2012 21:28 | Okruh: Filtrace > Téma: čerpadlo + molitan + sklo? Odpověď na příspěvek vložený 22. 04. 2012, 20:21:42 uživatelem gogi |
KobraPříspěvků: 99 | Předmět: Proč se používá? Nerad odporuju,ale myslím,že neměl na mysli komorový systém pane Gogi. Už jsem to párkrát
viděl,že měli jen ohraničený filtr jedním sklem z čelního pohledu a nebyla to komora.Spíš mi to
připadalo,jakoby měli původně v plánu na danou přepážku lepit třeba dekoraci,aby nebyl vidět
molitan.Jinak proti komorovému systému nemám žádných námitek,pokud je domyšlen celkově.Na Tvém akva
je vidět,že to šlape bezvadně. Ale jak to iniciátor dotazu měl na mysli se dá jen
spekulovat. A o tom,že se počítaj i póry v médiu vim,bo čtu.![]() |
| 22.04.2012 20:21 | Okruh: Filtrace > Téma: čerpadlo + molitan + sklo? Odpověď na příspěvek vložený 22. 04. 2012, 13:46:05 uživatelem Kobra |
gogiPříspěvků: 206 | Předmět: Proč se používá? Je to komorový prietokový filter,má viac výhod,napr:možnosť kombinovať filtr.média,voda nekoluje mimo akva,čiže nehrozí potopa,zaberá miesto len v akva,nie mimo atd.Ja osobne som spokojný s takýmto riešením.Nechcem tým samozrejme povedať že iné filtre(napr,vonk.závesný,vonk.kanistrový)sú zlé myslím že nejde o filt.plochu molitanu vonkajšiu,netreba si to pliesť,počíta sa plocha vo
všetkých pôroch filt.média,bacha na to pane Kobra ![]() |
|
| |
| 22.04.2012 13:46 | Okruh: Filtrace > Téma: čerpadlo + molitan + sklo? Odpověď na příspěvek vložený 20. 04. 2012, 22:06:50 uživatelem carp.david |
KobraPříspěvků: 99 | Předmět: Proč se používá? Myslím,že u většiny to význam nemá.Jen málo kdo si spočítá filtrační plochu molitanu. ![]() |
| 20.04.2012 22:06 | Okruh: Filtrace > Téma: čerpadlo + molitan + sklo? |
carp.davidPříspěvků: 20 | Předmět: Proč se používá? proč se ve většině akvárií, kde je filtrace vyřešená čepadlem čerpající vodu přes molitanovou houbu používá skleněná deska namáčklá na filtru? má to nějaký význam nebo je to jen vyhrazené místo pro filtr? |