| 04.04.2012 15:38 | Okruh: Určení ryby > Téma: prosím o radu, co je tohle za tvora? |
ivulka | Předmět: jak jsem již psala..tak jsem musela vyčistit celé akva..ale čistila jsem jen stylem včechno ven očistit a zpátky..tyhle potvůrky jsem našla až následně po zasazení všech kytek zpět na dně lavoru, kam jsem kytky odkládala..bohužel jsem nevěděla o co jde tak jsem je zlikvidovala..nicméně bylo jich tam víc, jenda velká a ostatní prcci..takže nepochybuju o tom, že jsem jich pár vrátila zpátky do akva..budu to sledovat..a pokud se objeví tak dám určitě vědět ![]() |
| 02.04.2012 20:47 | Okruh: Určení ryby > Téma: prosím o radu, co je tohle za tvora? Odpověď na příspěvek vložený 02. 04. 2012, 11:25:08 uživatelem ivulka |
PIETRO ![]() Příspěvků: 1331 | Předmět: Děkuji, Lindo. Nejsem neomylný ale larva Típlice to je na 90%. Jelikož žijí ve fázi nymfy v kořenovém systému vodních rostlin. Tento hmyz znám velice dobře. Entomologie není sice můj obor, ale vše co žije ve vodě a kolem vody bylo součástí mé výuky. ![]() Ps:Pokud vás to neobtěžuje nechte tuto nymfu v akváriu.Můžete tak pozorovat jedinečnou ukázku přírody. Rybám neublíží!!! Potom nám napište, co s té larvy vyšlo za dospělce (subimágo) finální fáze (imágo). Tento hmyz má 4 vývojová stádia. |
| 02.04.2012 17:40 | Okruh: Určení ryby > Téma: prosím o radu, co je tohle za tvora? Odpověď na příspěvek vložený 02. 04. 2012, 11:25:08 uživatelem ivulka |
Linda ![]() Příspěvků: 787 | Předmět: Ahoj, pokud říká PIETR0, že je to tiplice, tak je. Je to neškodný hmyz. |
| 02.04.2012 11:25 | Okruh: Určení ryby > Téma: prosím o radu, co je tohle za tvora? |
ivulka | Předmět: já jsem to právě zkoumala podle fotek, a přijde mi, jestli to není nějaký druh pijavky , ale přesně tuhle jsem nikde nenašla..každopádně..živim nekrmim, pouze mraženym nebo vločkama..a je to určitě déle jak 2měs. co jsem si přinesla poslední kytky do akva, tudíž 2mes co už v akva musí bejt..ale na žádné rybě není nic vidět přece, kdyby to byla ta pijavka tak se na ty ryby chytne..teď je pořád
prohlížim všechny a nic našla jsem jednu velkou a asi 5malejch..ale jen v nádobě, kde jsem měla
vyndané kytky..a přicucávalo se mi to na ruku slušně a leze to jako píďala tak ja fakt
nevim... |
| 01.04.2012 20:01 | Okruh: Určení ryby > Téma: prosím o radu, co je tohle za tvora? Odpověď na příspěvek vložený 01. 04. 2012, 16:35:27 uživatelem ivulka |
PIETRO ![]() Příspěvků: 1331 | Předmět: určení tvora říše Animalia - živočichové » kmen Arthropoda - členovci » třída Insecta - hmyz » řád Diptera - dvoukřídlí » čeleď Tipulidae - tiplicovití. Přesně určí pouze entomolog. Je to neurčený druh(nynfy) Tiplice. |
|
| |
| 01.04.2012 16:35 | Okruh: Určení ryby > Téma: prosím o radu, co je tohle za tvora? |
ivulka | Předmět: určení tvoraAhoj prosím o radu, byla jsem nucena vyčistit celé akvárium, a při čištění rostlin jsem narazila na podivné tvory co se přisávají a jsou velcí jako šneci ale bez ulity.. dokážou se roztáhnout
hodně! a mají takové jako štětinky jako housenka.....mám fotku bohužel nevím jak ji vložit ... |