Aquatic forum
 Přihlásit 

Akvaristické fórum - Téma: prosím o radu, co je tohle za tvora?

Příspěvků: 1-6 z celkem 6   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

04.04.2012 15:38 Okruh: Určení ryby > Téma: prosím o radu, co je tohle za tvora?

ivulka
Předmět:
jak jsem již psala..tak jsem musela vyčistit celé akva..ale čistila jsem jen stylem včechno ven očistit a zpátky..tyhle potvůrky jsem našla až následně po zasazení všech kytek zpět na dně lavoru, kam jsem kytky odkládala..bohužel jsem nevěděla o co jde tak jsem je zlikvidovala..nicméně bylo jich tam víc, jenda velká a ostatní prcci..takže nepochybuju o tom, že jsem jich pár vrátila zpátky do akva..budu to sledovat..a pokud se objeví tak dám určitě vědět :-)
02.04.2012 20:47 Okruh: Určení ryby > Téma: prosím o radu, co je tohle za tvora?
Odpověď na příspěvek vložený 02. 04. 2012, 11:25:08 uživatelem ivulka
Fotka uživatele
muž PIETRO administrátor
Předmět:
Děkuji, Lindo. Nejsem neomylný ale larva Típlice to je na 90%. Jelikož žijí ve fázi nymfy v kořenovém
systému vodních rostlin. Tento hmyz znám velice dobře. Entomologie není sice můj obor, ale vše co žije
ve vodě a kolem vody bylo součástí mé výuky.:smile:
Ps:Pokud vás to neobtěžuje nechte tuto nymfu v akváriu.Můžete tak pozorovat jedinečnou ukázku přírody.
Rybám neublíží!!! Potom nám napište, co s té larvy vyšlo za dospělce (subimágo) finální fáze (imágo).
Tento hmyz má 4 vývojová stádia.
02.04.2012 17:40 Okruh: Určení ryby > Téma: prosím o radu, co je tohle za tvora?
Odpověď na příspěvek vložený 02. 04. 2012, 11:25:08 uživatelem ivulka
Fotka uživatele
žena Linda administrátor
Předmět:
Ahoj, pokud říká PIETR0, že je to tiplice, tak je. Je to neškodný hmyz.
02.04.2012 11:25 Okruh: Určení ryby > Téma: prosím o radu, co je tohle za tvora?

ivulka
Předmět:
já jsem to právě zkoumala podle fotek, a přijde mi, jestli to není nějaký druh pijavky , ale přesně tuhle jsem nikde nenašla..každopádně..živim nekrmim, pouze mraženym nebo vločkama..a je to určitě déle jak 2měs. co jsem si přinesla poslední kytky do akva, tudíž 2mes co už v akva musí bejt..ale na žádné rybě není nic vidět:-) přece, kdyby to byla ta pijavka tak se na ty ryby chytne..teď je pořád prohlížim všechny a nic ;-)našla jsem jednu velkou a asi 5malejch..ale jen v nádobě, kde jsem měla vyndané kytky..a přicucávalo se mi to na ruku slušně :-)
a leze to jako píďala :-) tak ja fakt nevim...
01.04.2012 20:01 Okruh: Určení ryby > Téma: prosím o radu, co je tohle za tvora?
Odpověď na příspěvek vložený 01. 04. 2012, 16:35:27 uživatelem ivulka
Fotka uživatele
muž PIETRO administrátor
Předmět: určení tvora
říše Animalia - živočichové » kmen Arthropoda - členovci » třída Insecta - hmyz » řád Diptera - dvoukřídlí » čeleď Tipulidae - tiplicovití.
Přesně určí pouze entomolog.:smile:
Je to neurčený druh(nynfy) Tiplice.

01.04.2012 16:35 Okruh: Určení ryby > Téma: prosím o radu, co je tohle za tvora?

ivulka
FotoPředmět: určení tvora
Ahoj prosím o radu, byla jsem nucena vyčistit celé akvárium, a při čištění rostlin jsem narazila na podivné tvory co se přisávají a jsou velcí jako šneci :-( ale bez ulity.. dokážou se roztáhnout hodně! a mají takové jako štětinky jako housenka.....mám fotku bohužel nevím jak ji vložit ...

Příspěvků: 1-6 z celkem 6   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

Vyhledávání ve fóru:

Tématické okruhy:

Poslední související příspěvky v diskusním fóru

Nápověda

© AQUAPAGE.cz - akvárium a my

Partnerské weby

Atlas zvířat
RSS RSS
Fórum Názory a připomínky
Chyby a vývoj Hlášení chyb
O webu O webu