Aquatic forum
 Přihlásit 

Akvaristické fórum - Téma: dno

Příspěvků: 1-18 z celkem 18   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

09.04.2012 11:00 Okruh: Akvárium > Téma: dno
Odpověď na příspěvek vložený 04. 04. 2012, 20:22:58 uživatelem Selket
Fotka uživatele
muž Templar
Předmět:
mali by byť kamienky oble ale ja som mal asi 2roky brutalne ostry štrk a mal som aj pancierniky ktore sem tam pri žrani prebehli dno a žiaden problem nebol---največši rypaci do dna čo som zažil su mrenky pakistanske--tak to je masaker mať ich v akvarku z jemnym pieskom
04.04.2012 20:22 Okruh: Akvárium > Téma: dno

žena Selket
Předmět:
Super, šoupnu tam těch 2-5mm potlesk Díky moc! pozdrav
04.04.2012 17:06 Okruh: Akvárium > Téma: dno
Odpověď na příspěvek vložený 04. 04. 2012, 10:38:00 uživatelem Selket
Fotka uživatele
muž dark48
FotoPředmět: zrnitost vhodná pro pancéřníčky
Zrnitost 2-5 mm někde i více, žádný problém jsem nezaznamenal pozdrav
04.04.2012 16:49 Okruh: Akvárium > Téma: dno
Odpověď na příspěvek vložený 04. 04. 2012, 10:38:00 uživatelem Selket
Fotka uživatele
žena kamcaKr
Předmět: zrnitost vhodná pro pancéřníčky
Oni pancéřníčci zrovna moc nehrabou, když jim tam nezapadne žrádlo..spíš tak jako jezdí po povrchu a hledají :-) je celkem jedno, jaká bude zrnitost, hlavně aby kamínky byly oblé :-)
04.04.2012 10:38 Okruh: Akvárium > Téma: dno

žena Selket
Předmět: zrnitost vhodná pro pancéřníčky
Zdravím všechny,budu zakládat akvárium a pořád se nemůžu rozhodnou jakou zrnitost dna použít a potřebuju poradit. Jedná se mě o to aby se v tom líbilo a dobře hrabalo pancéřníčkům. Nejvíce se mi zamlouvá zrnitost 2-5 mm z důvodu dobrého prokysličení ale mám strach jestli to pro pancéřníčky není velké, aby si neporanili vousky až budou hrabat. 1-2 mm by pro ně bylo asi lepší ale fakt mám velký strach ze zahnívání dna. Prosím jaké máte zkušenosti s pancéřníčky a zrnitostí dna. Pancéřníčky plánuji nejspíš pandy. díky

02.04.2012 22:48 Okruh: Akvárium > Téma: dno
Odpověď na příspěvek vložený 02. 04. 2012, 19:57:08 uživatelem Danger
Fotka uživatele
muž Bubák
Předmět:
Dno má být hlavně aerobní to znamená propustné kyslíku. Zrnitost 2-4 mm, na tom jsou postavené i dnes
tak moderní a drahé speciální porézní pálené materiály. Dno je důležitou součástí nitrifikačních procesů i tam jsou užitečné bakterie (nejen tedy ve filtru), přísun živin - dík přístupu kyslíku a užitečným bakteriím vznikají pro rostliny užitečné dusičnany (NO3), Co2, které rostliny spotřebují (ne hned).Příklad společenské akvárko.Při jednodruhovém chovu nebo specializovaném chovu určitých druhů ryb, by mělo dno jeho zrnitost,výška dna, barva, vždy odpovídat nárokům chovaných ryb ale i zachování aerobního prostředí.Dno nesmí hnít a k hnití dojde pokud je dno nepropustné je anaerobní, to znamená je bez přístupu kyslíku. Proto je odlišná výška dna a zrnitost u mořského akvária (skoro žádný písek) u akvárii typu Malawi - Tanganika a u společenského akvária, jiná je u rostlinného akvária. Každá změna akvária vody, výměna dna, generální úklid akvária je škodlivá.
02.04.2012 19:57 Okruh: Akvárium > Téma: dno
Odpověď na příspěvek vložený 02. 04. 2012, 19:40:46 uživatelem EDa

Danger
Předmět:
chci predelat dno a nwm kam mam dat vodu z aq ktere se mi zabyha vadi napr kdybych kyble v kterem se nosi pradlo vymyl varici vodou??
02.04.2012 19:40 Okruh: Akvárium > Téma: dno
Odpověď na příspěvek vložený 02. 04. 2012, 18:07:20 uživatelem Danger
Fotka uživatele
žena EDa
Předmět:
Jestli je to ostrá černá drť, mohla by pak vadit například pancéřníčkům - poraní si o ostré hrany tlamičky. I Kamča ti napsala, že se do ostrého špatně sázejí rostlinky. Nejlepší jsou fakt OBLÉ kamínky, tak, jak ostatně psali kolegové přede mnou. Černá nevadí, pokud se líbí tobě. Rybám tmavá vyhovuje, taky na ni vypadají líp a nejsou lekavé.:smile:
02.04.2012 18:07 Okruh: Akvárium > Téma: dno
Odpověď na příspěvek vložený 01. 04. 2012, 08:20:21 uživatelem jiraper

Danger
Předmět:
tak jsem koupil černou drt je to dobre??
01.04.2012 08:20 Okruh: Akvárium > Téma: dno
Fotka uživatele
muž jiraper
Předmět:
Citace: "Danger napsal muzete mi doporucit nejaky pisek nebo sterk??"

Já mám v akvariu "Parčík" štěrk zakoupený ve stavebninách,prodávaný jako oblázky frakce 4-8mm.Bylo toho 25kg pytel a stál 100kč.Za málo peněz hodně muziky:smile: .Žádné ostré hrany,výborně se do toho sázejí rostlinky i se dobře odkaluje,takže max spokojenost a navíc není ani tmavý a ani světlý.pozdrav
31.03.2012 21:48 Okruh: Akvárium > Téma: dno
Odpověď na příspěvek vložený 31. 03. 2012, 20:13:45 uživatelem Danger
Fotka uživatele
žena kamcaKr
Předmět:
Taky jsem pro říční písek, je nejlepší z vyzkoušených..Už jsem zkoušela bílý (moc svítil a ryby nervní), pak jsem viděla i Aquaclay ground, který má podporovat růst rostlin a zas tak mi to nepřišlo a i černý ostrý, do kterýho skoro nešly sázet kytky, fakt nepříjemný...Taky mám zkušenosti s jemňounkým jak bílým, tak říčním pískem a teda odkalovat se to nedá..takže nejlepší je praný říční písek, vel. tak do půl cmpalec pak někdo používá i černý písek, ale mně to přirozený nepřijde, jak se všude píše :-)
Jinak mečovky nedoporučuju do padesátky, to jen kdyby byla opravdu dlouhá. Uměj lítat sem a tam jak blázni a taky dobře skáčou ven z akvárka a hodně kaděj (osobní zkušenost - hovínko dvakrát tak delší jak mečovka není pro ně problém:-D ), no takže spíš nějaký ty očka a klidný tetry, to by mohlo být moc pěkný a na dno hejníčko pancéřníčkůpalec
31.03.2012 20:13 Okruh: Akvárium > Téma: dno
Odpověď na příspěvek vložený 31. 03. 2012, 14:09:31 uživatelem jiraper

Danger
Předmět:
muzete mi doporucit nejaky pisek nebo sterk??
31.03.2012 14:09 Okruh: Akvárium > Téma: dno
Odpověď na příspěvek vložený 31. 03. 2012, 13:58:24 uživatelem Danger
Fotka uživatele
muž jiraper
Předmět:
přikláním se k Lucce ohledně štěrku a do takového akva bych dal hejno menších teter(15-20),mečovky jsou celkem velké a hodně špiní vodu.
31.03.2012 13:58 Okruh: Akvárium > Téma: dno
Odpověď na příspěvek vložený 31. 03. 2012, 11:12:42 uživatelem lucie.aqua

Danger
Předmět:
kdybyste jeste nekdo meli nejake rady tak budu jen rad :smile:
31.03.2012 11:12 Okruh: Akvárium > Téma: dno
Odpověď na příspěvek vložený 31. 03. 2012, 10:54:35 uživatelem Danger
Fotka uživatele
žena lucie.aqua
Předmět:
Pak si opravdu myslím, že barevný říční štěrk by byl nejvhodnější. Dobře se do něj sází kytky a dobře se odkaluje.
31.03.2012 10:54 Okruh: Akvárium > Téma: dno
Odpověď na příspěvek vložený 31. 03. 2012, 10:44:09 uživatelem lucie.aqua

Danger
Předmět:
54 litru a nejake pavi ocka, neonky, mecovky
31.03.2012 10:44 Okruh: Akvárium > Téma: dno
Odpověď na příspěvek vložený 31. 03. 2012, 10:06:02 uživatelem Danger
Fotka uživatele
žena lucie.aqua
Předmět:
Ahoj, já bych ti do začátečnického akvária poradila praný říční štěrk, koupený nejlépe ve
stavebninách, kde koupíš krásné čisté, drobné, oblé valounky cca za 4Kč/kg. Štěrk nesmí být ostrý a
nesmí mít vápenné příměsi, což se pozná, že reaguje s octem (tvoří se bublinky). Tohle bohužel
akvaristiky často nabízejí, tak bacha na to. Říční štěrk je navíc barevný, co je vhodnější než
třeba čistý křemičitý písek, který je v přírodní formě pod zářivkami v akváriu moc světlý.
Světlé dno má vliv na vybarvení a pohodu ryb. Hodně ovšem záleží, co plánuješ - předpokládám,
že společenské akvárium (tzn. kytky i rybky z různých částí světa, které mají podobné požadavky
na vodu, světlo, teplotu, krmení, prostor...) Myslím, že bys měl napsat, co si představuješ - aspoň
zhruba, jakou velikost akvária a jakou osádku.pozdrav
31.03.2012 10:06 Okruh: Akvárium > Téma: dno

Danger
Předmět:
sem začátečník a potřebuju poradit jestli je lepší na dno nějaký štěrk nebo písek?? děkuju za radu

Příspěvků: 1-18 z celkem 18   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

Vyhledávání ve fóru:

Tématické okruhy:

Poslední související příspěvky v diskusním fóru

Nápověda

© AQUAPAGE.cz - akvárium a my

Partnerské weby

Atlas zvířat
RSS RSS
Fórum Názory a připomínky
Chyby a vývoj Hlášení chyb
O webu O webu