Aquatic forum
 Přihlásit 

Akvaristické fórum - Téma: 2x filtr v jednom 54L akváriu?

Příspěvků: 1-8 z celkem 8   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

22.03.2012 21:22 Okruh: Filtrace > Téma: 2x filtr v jednom 54L akváriu?
Odpověď na příspěvek vložený 21. 03. 2012, 22:00:26 uživatelem Bubák
Fotka uživatele
Michalll
Předmět: K užitku nebo na škodu?
Super, díky všem za ochotu a rady...Opravdu to ocením palec
21.03.2012 22:00 Okruh: Filtrace > Téma: 2x filtr v jednom 54L akváriu?
Odpověď na příspěvek vložený 21. 03. 2012, 16:58:01 uživatelem Michalll
Fotka uživatele
muž Bubák
Není to zase tak hrozné, ta nečistota, ale já to chci TOP
Nadšení pro rybičky máš hlavně ať
ti to vydrží. Fungující akvárium má zázračnou samočistící schopnost a třeba jen s jedním filtrem
nebo dokonce i bez filtru. Užitečné bakterie ti odbourají N (dusík)celkový dusík, to znamená amonium,
amonné ionty, dusitany a předělají na dusičnany které spotřebují rostliny. Chce to jediné, správný start a trpělivost. Stejně schopní pomocníci jsou i fungující, dobře vybrané rostliny s dostatkem pravidelného světla s odpovídající proti "váhou" k rybám (případ akvária bez filtru). Rostliny jsou dobrým konkurentem pro užitečné nitrifikační bakterie, které jsou po celém akváriu včetně dna, nejen ve filtru chce to pouze čas a správnou volbu, počet chovanců. Pokud není možné nasadit vhodný počet rostlin vzhledem k chovaným rybám, je start akvária podstatně delší. Poslechl bych příspěvky kolegů a akvárium bych podle toho zařídil a až poté postupně přidával rybičky.
21.03.2012 20:14 Okruh: Filtrace > Téma: 2x filtr v jednom 54L akváriu?
Fotka uživatele
muž Pafka administrátor
jedna věc je dostatečná filtrace (tedy správné a dostatečné odbourávání dusíkatých látek [a né čištění nečistot]) a druhá je prokysličení vody. Pokud to chápu, jeden filtr je bublifuk a druhý?? Paví oka můžou být u hladiny z různých důvodů a já se klaním k vysvětlení, že filtrace zatím vůbec nefunguje (opět hovořím o NO2, NO3, čpavku, amonném iontu) a proto jsou paví oka u hladiny. Absence kyslíku ve vodě to není. Takže se teď vyprdni na elaborování s filtry. Nastav klidně oba na nízký průtok (zefektivňuje osídlování bakteriemi) a odkaluj. Tím snížíš riziko ztrát. Měření NO2 a NO3 by mělo být samozřejmostí. Alespoň první čtvrt rok.
21.03.2012 19:40 Okruh: Filtrace > Téma: 2x filtr v jednom 54L akváriu?
Fotka uživatele
muž myska.z
Já bych to spíš namířil na tu hladinu... Rostlinám i běžným akvarijním živočichům spíš svědčí stojatá voda. A vůbec bych se nebál, že se snad někde voda nebude dostatečně filtrovat, to by snad mohlo nastat v nádrži větších rozměrů. Vzduchování není třeba řešit z toho důvodu, že ryby se nepohybují u hladiny proto, že by byla málo okysličená voda, ale proto, protože jejich krev nemá dostatečnou kapacitu vázat kyslík z důvodu vysokých hodnot dusitanu NO2. Takže až se aq zaběhne, NO2 klesne, krev pobere víc kyslíku. A ani potom asi nebude třeba vzduchovat. Kyslík se dostane do vody samovolně, snad jen v případě, že by voda měla vyšší teplotu, to pak klesá schopnost vody pobrat kyslík.
21.03.2012 16:58 Okruh: Filtrace > Téma: 2x filtr v jednom 54L akváriu?
Odpověď na příspěvek vložený 21. 03. 2012, 08:24:30 uživatelem Pafka administrátor
Fotka uživatele
Michalll
Není to zase tak hrozné, ta nečistota, ale já to chci TOP :-)

Jinak zřejmě jsem to určitě trochu uspěchal, ale kdo by se netěšil, jenže hlavní je, že zatím žádné umrtí a akvo mám již 14 dní, myslíte, že ještě k umrtí může dojít (v důsledku uspěchání)???

Jinak teď vysvětlím, proč přesně jsem chtěl 2x filtr použít a napište mi prosím k tomu svůj názor...
Nebylo to jen kvůli té filtraci, ale ten filtr co tam mám, tak on bublinkuje buďto hodně moc, že se u toho nedá v noci ani spát a zdá se mi že akvo překysličuje, a nebo z něj nejdou bublinky žádné...Když ho mám nastavený krčkem na hladinu, aby ji čeřil, tak zase voda neproudí vůbec ve spodní části akvária... Když dám krček dolů, hezky to filtruje a vlní spodek ale zase nečeří hladinu...Tak jsem chtěl jeden původní co bude čeřit hladinu a druhý bych dal nad hladinu (vývod) aby voda dopadala nad hladinu a okysličovala...

Nebo jiný nápad, jak vodu filtrovat a dobře okysličovat? Paví očka plavou pořád u hladiny, budou mít kyslíku málo...

Pak jsou nějaké vzduchové kameny, kterýma bych vzduchoval, ale nevím jaký motorek k tomu zapojit, jestli je nějaký motorek, který se dává již z venku protože nepotřebuje vodu, nebo je to klasické čerpadlo jako na filtr??

Děkuji moc...

21.03.2012 08:24 Okruh: Filtrace > Téma: 2x filtr v jednom 54L akváriu?
Odpověď na příspěvek vložený 20. 03. 2012, 22:39:32 uživatelem Michalll
Fotka uživatele
muž Pafka administrátor
Nevadí to, ale je to vcelku zbytečné. Pokud starý filtr ztrácí výkon navzdory údržbě, tak je tam nech souběžně tak 14 dnů až měsíc a pak ho vyndej a nech jen nový. Neodpustím si poznámku, že filtr není od toho, aby čistil. Pokud Ti v akva lítají částice libovolného bordelu, tak je to o odkalování. Pokud je voda jakoby mléčná, bude akvárko ještě nezaběhlé. Zdá se, žes totiž všechno uspěchal a všechny ty živorodky to ještě zhoršují.
21.03.2012 07:00 Okruh: Filtrace > Téma: 2x filtr v jednom 54L akváriu?
Odpověď na příspěvek vložený 20. 03. 2012, 22:39:32 uživatelem Michalll
Fotka uživatele
žena Lenka
Tak pokud tam nebudou mít obrovský proud tak by to nemělo ničemu vadit.
20.03.2012 22:39 Okruh: Filtrace > Téma: 2x filtr v jednom 54L akváriu?
Fotka uživatele
Michalll
Zdravím,

jednoduchá otázka, máte někdo nebo je rozumné mít v akváriu 54L 2 čerpadla s filtrem? Je to k dobru nebo naopak z nějakého důvodu na škodu? Zdá se mi, že original filtr, se kterým jsem akvo koupil dost dobře nečistí, voda není od pohledu úplně průzračně čistá...

Děkujipalec

Příspěvků: 1-8 z celkem 8   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

Vyhledávání ve fóru:

Tématické okruhy:

Poslední související příspěvky v diskusním fóru

Nápověda

© AQUAPAGE.cz - akvárium a my

Partnerské weby

Atlas zvířat
RSS RSS
Fórum Názory a připomínky
Chyby a vývoj Hlášení chyb