| 24.03.2012 22:08 | Okruh: Založení akvária > Téma: Založení akvária Odpověď na příspěvek vložený 24. 03. 2012, 21:14:10 uživatelem JindraB |
kamcaKrPříspěvků: 488 | Předmět: Nějaké ty rady To není zas takový div ti malí ballonci, stalo se mi to samé, je to "novou" vodou, ze
stresu ze změny...ale mně jich přežilo jen 11, jak rodila ve stresu, některý nebyly donošený. Ale
gratuluji k přírůstku a snad jich většina přežije, je pro ně důležité rostlinné krmení. |
| 24.03.2012 21:14 | Okruh: Založení akvária > Téma: Založení akvária Odpověď na příspěvek vložený 21. 03. 2012, 22:06:34 uživatelem kamcaKr |
JindraBPříspěvků: 9 | Předmět: Nějaké ty rady Tak akva už máme založené. Zatím to vypadá dobře, akorát ze začátku jsme bojovali se zakalenou vodou, která se skalila po sázení kytek. Zatím jsme tam dali 6 ballónů a měchýřovku a uvidíme. Co jsem ale nečekal, že už po dvou hodinách se narodily malý ballónci. Přítelkyně mě ukecala na porodničku, tak jsme je odlovili a je jich asi 25 kousků. Teď řešíme co s nima. Dá se rybičky nosit do akvaristiky, případně jdou na odbyt? O peníze nejde, ale nemůžeme si nechat tolik rybiček. |
| 21.03.2012 22:06 | Okruh: Založení akvária > Téma: Založení akvária Odpověď na příspěvek vložený 20. 03. 2012, 02:03:18 uživatelem JindraB |
kamcaKrPříspěvků: 488 | Předmět: Nějaké ty rady To umírání nemusela být a nejspíš nebyla žádná infekce (příznaky??), spíš to bylo z bordelu..závojnatky jsou prasata, ancistrusové taky (ale proti závojnatkám ne tolik) a závojnatka sama nadělá v 60l dost bordelu, a co teprv ve větším počtu..pro 1 závojnatku se uvádí 100l, takže dobře, že ses jich zbavil Blackmolly, ballon molly, jeden ancistrus a neonky v hejnu by mělo být v pohodě osazenstvo, těch blackmollek a ballon molly dohromady tak 5..10-15neonek a ancistrus a živorodky hlídej, ať se nepřemnoží Rostliny se z košíků vyndávají, odendá se ta vata a kořeny se zkrátí a
zasadí se rostlina...substrát je potřeba kdyžtak dát pod písek, aby se nezkalila voda. Jinak nemusíš
hnojit, na toto osvětlení je potřeba mít fakt jen nenáročné rostliny..př. jávský mech, hygrophila
(polysperma, siamensis, ..), vallisneria, cryptocoryne, a další..nasazení ryb stoprocentně doporučuju až
po 3-4 týdnech, ne dřív ani se startovacím roztokem, podle mě nefunguje, nevím jak bys do lahvičky
nacpal živé bakterie a udržel je při životě...jestli tam budeš chtít ryby nacpat po prvních dvou
dnech, počítej s velkým úhynem v prvním a druhém týdnu po založení, takže je vlastně to
zarybňování uplně zbytečný..hlavně to odnesou neonky. |
| 20.03.2012 02:03 | Okruh: Založení akvária > Téma: Založení akvária |
JindraBPříspěvků: 9 | Předmět: Nějaké ty rady Dobrý den, chtěl bych zkonzultovat pár věcí ohledně založení 60L akvária. Měl jsem teď přes rok v tomto akváriu závojnatky (doporučené v akvaristice) a nebylo to zrovna to pravé ořechové. Tři se mi podařilo udat a dvě bohužel umřely a vzaly sebou i krásně velikého ancitruse (nejspíš nějaká infekce?). Rozhodl jsem se tedy pro nové založení akvária, tentokrát společenského. Po konzultaci v akvaristice jsme se rozhodli pro různobarevné molly, k nim ballon molly, jednoho ancitruse a možná neonky. Je tento výběr vhodný a případně v jakých počtech tyto rybky chovat? Techniku nechávám původní, s tím, že na filtr (max 300l/h) bych koupil větší molitan, protože ty dodávané se mi zdají malé, osvětletní mam floral glo 20W a topení jsem koupil 100W, jelikož se v místnosti přes noc netopí. Pro rostlinky jsem koupil nějaky substrát, ale nemám s tím mnoho zkušeností. Dřív jsem míval v akváriu rostlinky jen v košíčku jak jsem ji koupil a dařilo se, ted se závojnatkami jsme měli pouze umělé. Co by jste mi doporučili za nenáročné a ne moc drahé rostlinky do akvária dostupné v akvaristice? Je potřeba rostlinky ještě přihnojovat? Jinak mám v plánu nasazení prvních rybek již asi po dvou dnech a proto jsem si koupil ne asi moc oblíbený startovací přípravek, tak doufám, že to s ním zvládnu. A poslední věc. Mohu použít písek, dekoraci atd. ze starého akvária u kterého mam podezdření na infekci? Stačí to propláchnout vařící vodou? Děkuji moc za každou radu. Doufám, že tentokrát bude to založení co nejměkčí a nezapomenu na něco podstatného ![]() |