| 13.03.2012 14:22 | Okruh: Péče o akvárium > Téma: Čištění akvária Odpověď na příspěvek vložený 12. 03. 2012, 19:11:26 uživatelem Iceman |
TemplarPříspěvků: 38 | Předmět: Jak často... akvarko si daj(ak možeš)preč od priameho svetla (čiže aby nesvietilo slnko do akvarka) lebo nastanu problemi z riasami (tie riasy budu tak či tak večšinou ale medziach normi) no a tu vodu 1/3 men
zhruba raz za tyden a ak tam budeš mať rastlinky a nebudeš vidieť na nich neaku zmenu(zmenu
farby,rastu,hnitia a tak) tak skus to po neakom čase meniť vodu po 10-12 dnoch a uvidiš,poznam akvaristov
ktory menia vody raz za tyden a niektory raz za pol roka a niekto vobec.Treba si to odskušať čo a
ako,každemu sa ta vodna riša sprava podla dannych podmienok preto každy to trochu inač robi(niekto z
hluposti,niekto to ma fakt odskušane)--držim palce ať se dari![]() |
| 12.03.2012 19:11 | Okruh: Péče o akvárium > Téma: Čištění akvária Odpověď na příspěvek vložený 12. 03. 2012, 17:15:54 uživatelem benysekk |
IcemanPříspěvků: 18 | Předmět: Jak často... Koupené dřevo namoč třeba v kbelíku do vody a pravidelně jí měň, dokud nebude čistá. Pomáhá i kořen převařit |
| 12.03.2012 17:51 | Okruh: Péče o akvárium > Téma: Čištění akvária Odpověď na příspěvek vložený 12. 03. 2012, 17:15:54 uživatelem benysekk |
TemplarPříspěvků: 38 | Předmět: Jak často... ja menim vodu raz za 7-8 dni ked odkalujem a stymi korenmi je to tak že trebalo by ich prevariť ked ich kupiš a ak stale bude plavať na vode tak nanho zatim priviaž silonom neaky kamen z akvarka---ono trochu ti bude farbiť vodu ale pri pravidelnej vymene vody si to ani nevšimneš ,lepšie je kupiť si koren
dakde v akvaristike ako niekde z lesa abo bažiny ,ten by ti mohol zasrať cele akvarko |
| 12.03.2012 17:15 | Okruh: Péče o akvárium > Téma: Čištění akvária Odpověď na příspěvek vložený 12. 03. 2012, 17:05:57 uživatelem kamcaKr |
benysekkPříspěvků: 6 | Předmět: Jak často... Dobře děkuji A co dřeva a kořeny koupené v obchodech? Budou mi způsobovat hnědnutí vody?Trochu se této koupě bojím, ale akvárium mi bez nějakého kořene připadá necelé... |
| 12.03.2012 17:05 | Okruh: Péče o akvárium > Téma: Čištění akvária Odpověď na příspěvek vložený 12. 03. 2012, 16:40:46 uživatelem benysekk |
kamcaKrPříspěvků: 488 | Předmět: Jak často... Zatím máš málo rybek, ale nezapomeň , že jsou to živorodky, které ten bordel opravdu umí udělat..takže je potřeba akvárko čistit jednou za týden až deset dní, podle toho, kolik těch ryb taky budeš mít...Potom když třeba pojedeš na třítýdenní dovču, tak nevznikne problém otravy, zatímco kdybys neodkaloval dostatečně, tak ti tu dovču rybky nemusí přežít..a tak ![]() |
|
| |
| 12.03.2012 16:40 | Okruh: Péče o akvárium > Téma: Čištění akvária Odpověď na příspěvek vložený 12. 03. 2012, 16:30:06 uživatelem Templar |
benysekkPříspěvků: 6 | Předmět: Jak často... Ok... takže mám tam 7x Živorodka duhová a to je zatím k rybám vše, ale v brzké době přibudou další. Akvárium je o objemu 120 l. Rostliny mám Jávský mech a Zákrutichu asijskou. |
| 12.03.2012 16:30 | Okruh: Péče o akvárium > Téma: Čištění akvária Odpověď na příspěvek vložený 12. 03. 2012, 16:22:10 uživatelem benysekk |
TemplarPříspěvků: 38 | Předmět: Jak často... napiš ake velke maš akva,čo tam maš?ide oto že ak meniš vodu tak len časť vody(zhruba tretinu)niektore ryby to potrebuju ine nie,niektorym rastlinkam to vadi a zase inym nie,-proste popiš akvarko trochu ![]() |
| 12.03.2012 16:22 | Okruh: Péče o akvárium > Téma: Čištění akvária |
benysekkPříspěvků: 6 | Předmět: Jak často... Prosím vás o radu. Jako začínající akvarista bych se rád zeptal, jak často se musí akvárium čistit a hlavně měnit voda. Někde jsem četl, že jednou za měsíc stačí, jinde se říká jednou za týden. Tak nevím. Mám dostatečně výkonný filtr a tak si myslím, že jednou za týden je zbytečně moc. Vyvede mně někdo z omylu? |