Aquatic forum
 Přihlásit 

Akvaristické fórum - Téma: Rupin

Příspěvků: 1-10 z celkem 10   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

18.03.2012 22:42 Okruh: Nemoci ryb > Téma: Rupin
Odpověď na příspěvek vložený 06. 03. 2012, 16:50:52 uživatelem martinhyrky

martinhyrky
Předmět:
Teď sem si našel o co se jednalo, o přípravek Sera Pond Cyprinopur.
09.03.2012 15:04 Okruh: Nemoci ryb > Téma: Rupin
Odpověď na příspěvek vložený 08. 03. 2012, 20:28:34 uživatelem PIETRO administrátor

martinhyrky
Předmět:
Loni na jaře měla jedna rybka problémy s bičíkovci(asi), odděleně vyléčená přípravkem TeraP. A prodavač mi pak taky doporučoval abych na jaře použil nějaký preventivní přípravek. Tak teď nevím. Ale pochopitelně jim tam nechci něco lejt za každou cenu, naopak.
08.03.2012 20:28 Okruh: Nemoci ryb > Téma: Rupin
Odpověď na příspěvek vložený 08. 03. 2012, 12:48:33 uživatelem martinhyrky
Fotka uživatele
muž PIETRO administrátor
Předmět:
Nemám problém vám ohledně ryb napsat cokoliv co vás zajímá konkrétně.Ohledně prevence můžete udělat jen to,že jim dopřejete kvalitní krmivo s přídavkem vitamínu.Nic víc nepotřebují a léčiva nebo jiné chem. látky už vůbec ne.Nemocí se nemusíte obávat jelikož pokud je jezírko izolované od rybniční soustavy,přítoku s rybničního náhonu ,nebo ho neohrožují rybožraví ptáci je riziko onemocnění minimální.
08.03.2012 12:48 Okruh: Nemoci ryb > Téma: Rupin
Odpověď na příspěvek vložený 06. 03. 2012, 21:21:49 uživatelem PIETRO administrátor

martinhyrky
Předmět:
Rozhodně si to rád přečtu, ale kvůli mně se rozepisovat nemusíte. Navíc, když mi po pravdě, nejvíce zajímá jestli tedy mám použít nějaký preventivní prostředek nebo ne. Ale každopádně děkuji za odpovědi.
06.03.2012 21:21 Okruh: Nemoci ryb > Téma: Rupin
Odpověď na příspěvek vložený 06. 03. 2012, 20:38:10 uživatelem lucie.aqua
Fotka uživatele
muž PIETRO administrátor
Předmět:
Oni to mají trochu, teď to řeknu po Ostravsky poplantané. Asi se ptá na jarní viremií u kaprovitých ryb.tato nemoc se milně spojovalo s onemocněním jiného původu (infekční vodnatelnosti),která je bakteriální erytrodermititida nebo bakteriální Agnes-No je to složité zde popisovat takové odborné věci jelikož nevím zdali zde mohu rozvinout takovou debatu.Asi vás to ani nezajímá nebo nebude vás to dostatečně bavit.jarní virémie kaprů způsobuje RNA virus patřící do čeledi Rhabdoviriade rod Vesiculovirus. Terapie tohoto onemocnění není doposud známa ale v minulosti se používal Rupin ale působil pouze na sekundární bakterie.
Pouze jsem to pojal velice stručně. Tak paní Mgr. se neurazí :-) pozdrav

06.03.2012 20:38 Okruh: Nemoci ryb > Téma: Rupin
Odpověď na příspěvek vložený 06. 03. 2012, 19:18:40 uživatelem PIETRO administrátor
Fotka uživatele
žena lucie.aqua
Předmět:
Jen doplním Pietra...Virémie neboli virové infekce se NELÉČÍ antibiotiky, ani u lidí, ani u zvířat. Viry nejsou citlivé vůči antibiotikům, takže tohle je opravdu blbost a zneužívání antibiotik.pozdrav
06.03.2012 19:18 Okruh: Nemoci ryb > Téma: Rupin
Odpověď na příspěvek vložený 06. 03. 2012, 19:04:14 uživatelem martinhyrky
Fotka uživatele
muž PIETRO administrátor
Předmět:
Aha no poradna Dajany pet je opravdu plodná diskuze,kterou bych okamžitě zakázal.To nejsou informace ale dezinformace.Pane kolego.Antibiotika se používají pouze v případě léčby nemoci!!!
Nikoliv jako doplněk stravy nebo prevence. Nebo také užíváte Antibiotika jako prevenci po dlouhé zimě?? Určitě ne.No pokud máte další otázky.Velice rád vám odpovím.Na internetu je spousta informací,které jsou nesmyslné nebo neúplné atd.Rupín spec. se použivá na léčbu závažných onemocnění.Stejně je pokud chcete léčit určité onemocnění musíte mít odborný nález+diagnózu+kultivaci vzorku+ zajištěnou citlivost vzorku na léčivo.
Kvalitní informace o léčivech bohužel obyčejným lidem nejsou dostupné, jelikož takové stránky provozují různé instituce a pro normální smrtelníky neposkytují informace.
06.03.2012 19:04 Okruh: Nemoci ryb > Téma: Rupin
Odpověď na příspěvek vložený 06. 03. 2012, 18:31:46 uživatelem PIETRO administrátor

martinhyrky
Předmět:
Dočetl sem se o tom na více místech, posledně v poradně na dajanapet.cz.
06.03.2012 18:31 Okruh: Nemoci ryb > Téma: Rupin
Odpověď na příspěvek vložený 06. 03. 2012, 16:50:52 uživatelem martinhyrky
Fotka uživatele
muž PIETRO administrátor
Předmět:
Dobrý večer. Mám s tímto preparátem zkušenosti.Dokonce člověk,který modifikované léčivo vynalezl je můj dlouholetý vzor Doc. Řehulka. Preparát je označován pod názvem Rupin Special gran.ad us. vet(oxytetracyklin).Nechápu důvod podávat léčivo zdravím rybám??? Kde chodíte na takové informace léčit antibiotiky??? Bez zjevných příčin.:smile:
06.03.2012 16:50 Okruh: Nemoci ryb > Téma: Rupin

martinhyrky
Předmět:
Zdravím. Chovám v jezírku zlaté karásky a dočetl sem se, že je na jaře vhodné dávat rybkám granule Rupin (Univit Uničov) účinné proti různým jarním virémiím. Nemáte s tím někdo zkušenosti, děkuji.

Příspěvků: 1-10 z celkem 10   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

Vyhledávání ve fóru:

Tématické okruhy:

Poslední související příspěvky v diskusním fóru

Nápověda

© AQUAPAGE.cz - akvárium a my

Partnerské weby

Atlas zvířat
RSS RSS
Fórum Názory a připomínky
Chyby a vývoj Hlášení chyb
O webu O webu