| 21.11.2012 16:21 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Krupička a zakalené akvárium Odpověď na příspěvek vložený 19. 11. 2012, 17:46:38 uživatelem Linda ![]() |
maro | Předmět: Krmeni ahoj jj tou rasou myslim rasu v akvarku. |
| 19.11.2012 17:46 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Krupička a zakalené akvárium Odpověď na příspěvek vložený 19. 11. 2012, 13:31:27 uživatelem maro |
Linda ![]() Příspěvků: 788 | Předmět: Krmeni Ahoj, tou řasou je myšlena řasa v akváriu? Nicméně nehledě na ní doporučuji pestřejší stravu. Třeba Aquamaster prodává super mražená krmiva a jiná. V podstatě tahle sušená se v ideálním případě moc nezkrmují, lepší je přirozená strava. Já mám dobré zkušenosti s mraženými krmivy právě od Aquamaster. http://www.aquamaster.cz/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=3&Treeid=1&a mp;Itemid=1&vmcchk=1&Itemid=1 |
| 19.11.2012 13:31 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Krupička a zakalené akvárium |
maro | Předmět: Krmeni Cus lidi. Chci se zeptat... Mam rybicky (parmicka cernopruha-Crossocheilus siamensis) jsou to bylozravci a chci se zeptat jestli jim staci rasy a Krmivo: (DAJANA) Moskyt (DAJANA) Tropical-Basic?? Dik za odpoved. Muj E-mail- pepenooo@seznam.cz |
| 18.11.2012 18:53 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Krupička a zakalené akvárium |
maro | Předmět: ikub,.doba Inkubacni doba u krupicky jsou max.3 dny u tercovcu max. 25 dni. S pozdravem Kvapil Marek ![]() |
| 02.03.2012 01:11 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Krupička a zakalené akvárium Odpověď na příspěvek vložený 27. 02. 2012, 09:34:25 uživatelem Vlamar |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: Prosím o radu Sůl se určitě používá - spíš používala úspěšně k likvidaci sladkovodních parazitů např. v rybníkářství u kaprovitých. Stejně tak se úspěšně používá (používala) opačně i sladká voda k likvidaci (koupelím) u mořských parazitů na rybičkách z moře. Ale vždy jen pomocí jednorázové krátkodobé koupele. Všimněte si toho rozdílu. U sladkovodního akvária pokud tedy chcete léčit krupičku pomocí solí, musíte vždy osolit vodu ve společenském akváriu (dlouhodobě, nepomohou koupele). U krupičky, kde jde o dlouhodobou inkubační dobu, zpravidla 14 dnů (musíte vždy zlikvidovat i samotné odpadlé cysty). Problém je že sladkovodní tropické rybičky mají ale velice různou "citlivost" snášenlivosti na obsah chloridu ve vodě. Jinou ji mají rybičky z vod téměř bez vodivosti tetry, krunýřovci, prostě rybičky z vody s nízkou vodivostí jsou velice choulostivé na chloridy ve vodě. Ale jinou "citlivost" a to daleko větší mají živorodky, dania, nebo parmičky. Pokud dáte tedy do vody (společenského akvária) sůl, nikdy vám už sama nezmizí. Je nesmysl si myslet že pouhým rozředěním s další částečnou výměnou vody za tu sladkou dojde k odstranění chloridů. Sůl (chloridy) ve vodě zůstávají. Tohle asi nejlépe znají kuchaři, pokud přesolí polévku i po rozředění zůstane pořád slaná. Proto se do mořského akvária dolévá při výměně 1/4 pouze voda čistá, upravená o minerály, ale neosolená. Existuje dnes už spousty komerčních léčiv, které neobsahují chloridy a jsou účinné na krupičku. Pokud tedy krupičku neléčíte 2x do měsíce. Krupička je nemoc přerybněného a nedostatečně fungujícího akvária. Pokud řešíte opětovně problém s krupičkou zamyslete se raději nad funkčností vašeho akvárka. Tady bude hlavní problém. U akvaristů kteří nemají problém s přerybněním, mají dostatečnou filtraci správnou skladbu ryb se krupička téměř nevyskytuje. Naopak u začátečníků jde skoro už "dětská nemoc" |
|
| |
| 27.02.2012 11:15 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Krupička a zakalené akvárium Odpověď na příspěvek vložený 27. 02. 2012, 09:34:25 uživatelem Vlamar |
Pafka ![]() Příspěvků: 2069 | Předmět: Prosím o radu 3-5 dnů dle mého vydrží 30°C, ale pro jistotu jim můžeš přidat vzduchování. |
| 27.02.2012 09:34 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Krupička a zakalené akvárium Odpověď na příspěvek vložený 27. 02. 2012, 09:11:16 uživatelem Pafka ![]() |
VlamarPříspěvků: 40 | Předmět: Prosím o radu A jak moc můžu parmičkám zatopit, abych je ještě neodrovnal? Podle popisu mají mít teplotu vody 23-26 °C Proto jsem topítko nastavil na 26. Klidně jim ještě přidám, ale nechci ty chuděry uvařit ![]() |
| 27.02.2012 09:11 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Krupička a zakalené akvárium Odpověď na příspěvek vložený 27. 02. 2012, 08:09:33 uživatelem Vlamar |
Pafka ![]() Příspěvků: 2069 | Předmět: Prosím o radu Jak říkám, sůl a zvýšená teplota jsou jediný postup, který Ti posvětí i Pietro. Kožovec se po oddělní od kůže ryby zavrtá do dna a vytváří cysty. Z nich se rodí noví kožovci, kteří mají poměrně málo času se uchytit. Sůl rybám umožní vytvořit si více slizu a vyšší teplota urychluje životní cyklus kožovce. Jinými slovy má parazit méně času zavrtat se do obtížněji přístupného místa. Ten tvůj přípravek neznám. |
| 27.02.2012 08:09 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Krupička a zakalené akvárium Odpověď na příspěvek vložený 27. 02. 2012, 07:33:42 uživatelem Pafka ![]() |
VlamarPříspěvků: 40 | Předmět: Prosím o radu Já mám taky dotaz na léčení kožovce. Včera večer jsem zjistil že dvě parmičky (mechová a čtyřpruhá) jsou napadeny . Jediné léčivo co doma má je tetra general tonic (píšou o něm : Jevysoce účinné při hnilobě ploutví a proti onemocněním způsobeným houbami, hubí bakterie, parazity a podporuje tvorbu ochranné kožní vrstvy). Přidal jsem do 54l. (hrubý objem) jednu pol. lžíci soli, teplota je 26⁰C (v aqua jsou parmičky mechové, čtyřpruhé, ancistrus, pancéřníčci a clea hellena) Máte s tím general tonikem někdo zkušenost? Mám v léčbě s ním pokračovat, nebo ho mám vyměnit za něco jiného? |
| 27.02.2012 07:33 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Krupička a zakalené akvárium Odpověď na příspěvek vložený 25. 02. 2012, 17:28:22 uživatelem Petak |
Pafka ![]() Příspěvků: 2069 | Předmět: Prosím o radu Petak, ty jsi mi radil. Sůl nepomůže na kožovce? A to jsi vystudoval kde, proboha? Sůl pomůže. Důležité je správně dávkovat a k tomu zvýšit teplotu a pokud možno vzduchovat nebo pustit silný proud z filtru na hladinu. Z komerčních prostředků zaznamenává úspěchy např. zmíněná eSha. |
| 26.02.2012 22:32 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Krupička a zakalené akvárium Odpověď na příspěvek vložený 25. 02. 2012, 19:22:21 uživatelem Kouba.1 |
JíňaPříspěvků: 451 | Předmět: Díky Já jsem ale V-L,není to sera ale esha omlouvám se za přeťuk. |
| 25.02.2012 19:22 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Krupička a zakalené akvárium Odpověď na příspěvek vložený 25. 02. 2012, 18:40:21 uživatelem Tea |
Kouba.1Příspěvků: 91 | Předmět: Díky Pokud jsi zvýšila teplotu, je důležité i vzduchování |
| 25.02.2012 18:40 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Krupička a zakalené akvárium |
TeaPříspěvků: 2 | Předmět: Díky Zatím díky za rady, vyzkouším. Je možné, že jsem soli dala o něco víc. |
| 25.02.2012 18:21 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Krupička a zakalené akvárium Odpověď na příspěvek vložený 25. 02. 2012, 17:28:22 uživatelem Petak |
JíňaPříspěvků: 451 | Předmět: Prosím o radu Zakalení AQ je při krupičce divné to se nestává,kolik si dala soli dává se cca jedna zarovnaná polevková lžíce na 30 litrů.Kup sera exit a sera 2000 dávkuj dle přiloženého návodu a krupičky se zbavíš,teplotu nech okolo 28 stupňů vypni filtr a odkal AQ až po ukončení léčby,neonky jsou na krupici dosti choulostivé je nutné v jejich řadách počítat ze ztrátami. |
| 25.02.2012 17:28 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Krupička a zakalené akvárium Odpověď na příspěvek vložený 25. 02. 2012, 14:50:08 uživatelem Tea |
PetakPříspěvků: 98 | Předmět: Prosím o radu myslim si ze sul nepomuze moc...radsi kupte neco na krupicku...nedali ste moc soli do akva?ze lapou po dechu? |
| 25.02.2012 14:50 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Krupička a zakalené akvárium |
TeaPříspěvků: 2 | Předmět: Prosím o radu Před týdnem jsme přikoupili do akvária nová paví očka a za týden se na starších neonkách objevily bílé tečky (před 3 dny). Po přečtení rad zde jsme odhadli, že se jedná o krupičku. Dala jsem do vody sůl, zvýšili jsme teplotu na 30 oC. Včera a dnes jsem měnila 30%vody a přidala sůl. Od zahájení léčby se silně zakalila voda a to i přes výměnu vody, je to v pořádku? Rybičky plavou pouze nahoře s hubičkou u hladiny, co se děje? Uhynuly dnes dvě neonky. Prosím poraďte, co dělat? Postupujeme správně? Děkuji. |