| 21.02.2012 15:34 | Okruh: Založení akvária > Téma: Vše kolem chovné nádrže Odpověď na příspěvek vložený 21. 02. 2012, 15:16:27 uživatelem patrik8 |
Kouba.1Příspěvků: 91 | Předmět: Pro ancistrusy Dobře, vodu dám tedy půl na půl a vymáchám filtr. filtr dám atman 200 - mám ho i v hl. nádrži. Moc Ti děkuji za cenné rady ![]() |
| 21.02.2012 15:16 | Okruh: Založení akvária > Téma: Vše kolem chovné nádrže Odpověď na příspěvek vložený 21. 02. 2012, 14:16:05 uživatelem Kouba.1 |
patrik8Příspěvků: 243 | Předmět: Pro ancistrusy Záleží na tom, jak dlouho chceš schopen čekat na zaběhnutí akvária. Pokud jsi netrpělivý, dej do akvária vodu z hl. nádrže a jemně tam vymáchej filtr. CO2 vyženeš vzduchováním a hojivo pokud dáš vodu půl na půl snad nebude tak velký problém. Pokud si schopen počkat, dej vodovodní odstátou a smoč tam filtr. Ono to čekání zas tak dlouhé nebude. Vodu budeš měnit dle potřeby....to poznáš sám. Já ji ancíkům měním tak 1x za 5 dní 1/2 celého objemu + důkladné odsátí nečistot. ![]() |
| 21.02.2012 14:16 | Okruh: Založení akvária > Téma: Vše kolem chovné nádrže Odpověď na příspěvek vložený 21. 02. 2012, 02:38:16 uživatelem patrik8 |
Kouba.1Příspěvků: 91 | Předmět: Pro ancistrusy OK.Ještě bych se chtěl zeptat jak to mám udělat s vodou? Dát tam jen odstátou vodovodní vodu a vymačkat do vody filtr z hlavního akvária, nebo dát polovinu vody z hl. akvária a polovinu vodovodní odstáté vody a vymačkat filtr? Ptám se proto, protože u nás máme tvrdou a alkalickou vodu, takže do hl. akvária přidávám CO2 a hnojivo Bioflor. A hlavně jak často měnit vodu? |
| 21.02.2012 02:38 | Okruh: Založení akvária > Téma: Vše kolem chovné nádrže Odpověď na příspěvek vložený 20. 02. 2012, 18:51:44 uživatelem Kouba.1 |
patrik8Příspěvků: 243 | Předmět: Pro ancistrusy Ahoj, hele neříkám, že Ti nebude stačit 20 litrů - bude, ale bylo by lepší spíš větší akva, jelikož tihle prckové jsou nadprůměrná čuňata Během týdne (ne-li ještě dřív) budeš mít
na dně takovej binec, že se s toho zblázníš. Jestli si chceš pořídit chovnou nádrž, tak alespoň 40
litrů (i to je málo). Teď k vybavení: Bude Ti stačit již zmiňované akvárium, filtr pokud budeš mít
jen 20 litrů bude stačit bublifuk + ještě vzduchovací motorek, hadička atd., topení pokud nemáš doma
extrémní zimu potřebovat nebudeš. 22°C jim bohatě stačí. Možná teploměr (není nutností) a na
akvárium ještě krycí sklo. To je vše. Pokud budeš mít větší akvárium, chtělo by to místo
bublifuku něco výkonnějšího. Nedoporučoval bych Ti vnitřní filtry např. od Atmanu či jiného
výrobce. Ty mají malou filtrační plochu a rychle se zanáší. Chtělo by to buď vnější závěsný
filtr a nebo nějakou slabší čerpací hlavu (např. Atman at-200+molitan - ta se dá přiškrtit a na
minimum by to mělo být úplně v poho). Co je důležité je to, že molitan, který na ní dáš bude o
dost větší, než molitan vnitřních filtrů např. od Atmanu a nebudeš ho muset tak často čistit a i
výkonostně na tom budeš lépe.![]() |
| 20.02.2012 18:51 | Okruh: Založení akvária > Téma: Vše kolem chovné nádrže |
Kouba.1Příspěvků: 91 | Předmět: Pro ancistrusy Zdravím, ve svém akváriu mám cca 25 malých ancistrusů a chtěl bych si pořídit chovnou nádrž - cca 20 l. Chtěl bych se zeptat co všechno potřebuji za příslušenství. Já bych to viděl jen na akvárium a topítko, ale chtěl bych radu od někoho zkušenějšího. Jestli mám např. pořídit i světlo atd. atd. Jde mi o to, že ve společné nádrži mladí moc nerostou, a hlavně tablety, co jim dávám, žerou jako smyslu zbaveni ostatní ryby. A hlavně bych to chtěl udělat s co nejmenšími pořizovacími náklady. Doufám že se někdo najde a pomůže mi ![]() |
|
|