Aquatic forum
 Přihlásit 

Akvaristické fórum - Téma: Jak odstranit zelenou flekovitou řasu tzv. GSA

Příspěvků: 1-12 z celkem 12   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

09.02.2012 12:35 Okruh: Řasy > Téma: Jak odstranit zelenou flekovitou řasu tzv. GSA
Odpověď na příspěvek vložený 09. 02. 2012, 10:20:57 uživatelem Faan
Fotka uživatele
muž myska.z
Předmět: zelené tečky na skle
opravdu zkus tu žiletku(na sklo) ze začátku buď opatrný a sám uvidíš, jak to jde pěkně dolu a jdou s ní i čárky od vodního kamene, jak se odpařuje akv. voda. Jinak na šutrech bych to neřešil při zabíhání, ale až po nějakém půlroce, co tam budou kytky a ten stav bude přetrvávat.
09.02.2012 10:20 Okruh: Řasy > Téma: Jak odstranit zelenou flekovitou řasu tzv. GSA
Odpověď na příspěvek vložený 09. 02. 2012, 10:09:52 uživatelem Bubák

Faan
Jelikož tam nemám žádné rostliny, tak svítím jak se podaří :-D Takže ráno jak člověk vstane a potom cca od nějakých 16 do půlnoci :-) Tak magnetickou stěrkou po několika opakovaných přejetí to relativně dole, tak snad to je ta řasa popsaná v článku, který přikládám, tak když se oběví, vyzkouším způsob jak je popsaný v článku, nechat vyrůst a až potom odstranit :-)

http://rostlinna-akvaria.cz/zelena-prachova-rasa-gda-71
09.02.2012 10:09 Okruh: Řasy > Téma: Jak odstranit zelenou flekovitou řasu tzv. GSA
Odpověď na příspěvek vložený 09. 02. 2012, 10:00:25 uživatelem Faan
Fotka uživatele
muž Bubák
Jak dlouho svítíš víc než 12h? Někdo dělá i přestávku ve svícení. Nebo při záběhu nasvěcuje postupně až po nějakém čase jede na plnou intenzitu světla plný počet zářivek. Pořiď si do akvária nějaké vhodné řasožrouty pokud je to možné, taky pomůžou.
09.02.2012 10:05 Okruh: Řasy > Téma: Jak odstranit zelenou flekovitou řasu tzv. GSA
Odpověď na příspěvek vložený 09. 02. 2012, 10:00:25 uživatelem Faan
Fotka uživatele
muž sevca
Cau!pozdrav Doporucil bych ti misto skrabky a chemie radeji sneky Clithon sp.palec
09.02.2012 10:00 Okruh: Řasy > Téma: Jak odstranit zelenou flekovitou řasu tzv. GSA
Odpověď na příspěvek vložený 09. 02. 2012, 09:38:08 uživatelem myska.z

Faan
Děkuji všem za názory ;-) Ale možná bych chtěl poradit, jak tomu předejít? Protože ze štěrku to třeba asi nesundám, pokud ho nevyvařím :-D Mám nově založené akvárium, upřednostnil jsem postup první ryby po 4 týdnech až se vytvoří živiny tak zasadím rostliny, takže určitě není v akváriu biologická rovnováha. Máte nějaký účinný přípravek na to?plac

09.02.2012 09:38 Okruh: Řasy > Téma: Jak odstranit zelenou flekovitou řasu tzv. GSA
Odpověď na příspěvek vložený 08. 02. 2012, 20:30:13 uživatelem puik
Fotka uživatele
muž myska.z
Já mohu doporučit jedině žiletku, netuším, co všichni s těmi škrabkami děláte, ale já po 2 letech používání té nejlevnější škrabky na žiletku(ccA 30Kč), nemám na skle jediný škrábanec, kterého bych si všimnul...
Ano, houbička sklo určitě poškrábe.
09.02.2012 07:59 Okruh: Řasy > Téma: Jak odstranit zelenou flekovitou řasu tzv. GSA
Fotka uživatele
žena lucie.aqua
Moje zkušenost je taková, že nová houbička na nádobí sklo taky poškrábe...A použitou nelze
použít.:smile: Takže jsem si pořídila škrabku s žiletkou a zatím ji testuji ve starším
akváriu. Funguje bezvadně, nesmí se na ni tlačit.pozdrav
09.02.2012 07:49 Okruh: Řasy > Téma: Jak odstranit zelenou flekovitou řasu tzv. GSA
Fotka uživatele
muž Petersss
Také se přikláním k houbičce a pravidelnému čištění skla.
08.02.2012 20:30 Okruh: Řasy > Téma: Jak odstranit zelenou flekovitou řasu tzv. GSA
Odpověď na příspěvek vložený 08. 02. 2012, 20:06:54 uživatelem Faan
Fotka uživatele
žena puik
Žiletka je na ty tečky super, ale i když jsem s ní dělala jak nejopatrněji jsem mohla, tak je to na skle vidět. plac Proto rozhodně, alespoň za sebe, nedoporučuji. :smile: Když si vezmeš obyč houbičku na mytí nádobí, takovou tu co je z jedné strany trochu drsnější a tím sklo jednou týdně přečistíš(jde to lehce :smile: ), tak máš pokoj. Nejhorší je jí dosta pryč, když už jí tam máš delší dobu, ale když to tak budeš čistit pravidelně, tak je to otázka minuty a cena houbičky ;-)
08.02.2012 20:12 Okruh: Řasy > Téma: Jak odstranit zelenou flekovitou řasu tzv. GSA
Odpověď na příspěvek vložený 08. 02. 2012, 20:09:48 uživatelem Bubák

Faan
Předmět:
Green spot algae - anglický název :-)
08.02.2012 20:09 Okruh: Řasy > Téma: Jak odstranit zelenou flekovitou řasu tzv. GSA
Odpověď na příspěvek vložený 08. 02. 2012, 20:06:54 uživatelem Faan
Fotka uživatele
muž Bubák
Předmět:
Copak to je řasa GSA? :-(
08.02.2012 20:06 Okruh: Řasy > Téma: Jak odstranit zelenou flekovitou řasu tzv. GSA

Faan
Předmět:
Všechny Vás zdravím,

potřeboval bych poradit s odstraněním zelené flekovité řasy, která se vyskytuje na skle, kamenech, dně,...

Je to ten typ řasy, který nejde jen tak magnetickou stěrkou.

Pomůže žiletka? Popřípadě nějakým chem. přípravek?

Předem děkuji za odpovědi.

Příspěvků: 1-12 z celkem 12   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

Vyhledávání ve fóru:

Tématické okruhy:

Poslední související příspěvky v diskusním fóru

Nápověda

© AQUAPAGE.cz - akvárium a my

Partnerské weby

Atlas zvířat
RSS RSS
Fórum Názory a připomínky
Chyby a vývoj Hlášení chyb