Aquatic forum
 Přihlásit 

Akvaristické fórum - Téma: skaláry x akary x menší cichlidky

Příspěvků: 1-18 z celkem 18   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

03.02.2012 11:30 Okruh: Výběr ryb > Téma: skaláry x akary x menší cichlidky
Odpověď na příspěvek vložený 03. 02. 2012, 11:23:31 uživatelem provokatér administrátor
Fotka uživatele
žena kamcaKr
Předmět: dilema
No nevím, já viděla, jak je krvavky chytaj...Když si jdou pancéřníčci pro bublinu. A pak taky je zobnou když si berou ze dna tabletku, ale to je asi zobli i ramirezky. Z písku se mi to nezdá, uplně stejnej mám v padesátce, kde je 5 panc. zelených a ti mají fousky celé, no a proud tam taky moc není, jen u hladiny, zbytek akvárka jemný. Tak to budou krvavky nebo záhada :-)
03.02.2012 11:23 Okruh: Výběr ryb > Téma: skaláry x akary x menší cichlidky
Odpověď na příspěvek vložený 03. 02. 2012, 11:08:38 uživatelem kamcaKr

muž provokatér administrátor
Bacha, krvavky jim fousky nežerou...to si je spíš odřou o písek, nebo se jim to stává, když se moc houpe voda...
03.02.2012 11:08 Okruh: Výběr ryb > Téma: skaláry x akary x menší cichlidky
Odpověď na příspěvek vložený 03. 02. 2012, 11:02:29 uživatelem provokatér administrátor
Fotka uživatele
žena kamcaKr
No je fakt že se ještě nezabily, ale ohrožují mi pancéřníčky, za což jsem na ně naštvaná. Už vůbec nemají fousky, jen papulku a myslím, že jim to zrovna neprospívá :-/ Možná krvavky dám časem pryč.

Jinak když u těch císařek poznám pohlaví i já a vím, že samci jsou dosti teritoriální tak by paní, co provozuje akvaristiku nejmíň 20 let v Lípě mohla vědět, jak jdou k sobě :-) Kdybych je dala do padestky, tak se uhoněj. Taky neznala název "parmička duhová", což mi bylo vytčeno, že prej prostě titejka a jinak ne :-D asi měla špatnou náladu no.
03.02.2012 11:02 Okruh: Výběr ryb > Téma: skaláry x akary x menší cichlidky
Odpověď na příspěvek vložený 03. 02. 2012, 10:07:49 uživatelem kamcaKr

Fuk jí to určitě nebylo...ono se to nechytá nejlíp na pohlaví z hejna a tak bych byl tolerantní:smile: Krvavky jsou běžně orvané, to máš pravdu, ale bez fatálních následků, pokud se rvou mezi sebou. Pro jiné druhy to mívá následky většinou horší. Holt jsou to prostě víc příbuzné piraně, než neonky.
03.02.2012 10:22 Okruh: Výběr ryb > Téma: skaláry x akary x menší cichlidky
Odpověď na příspěvek vložený 03. 02. 2012, 10:07:49 uživatelem kamcaKr
Fotka uživatele
žena Terka
Jo moje krvavky maj taky okousaný ploutvičky :-D Jinak co se císařek týče, tak sehnat samičky je docela problém :-( Vím zvlastní zkušenosti. Z osmihlavýho hejna byla samička jediná... Mám jí pořád, zatímco samci postupně odpadaj (5/6 let už je požehnanej věk, řekla bych :-D )

S těma akarama uvidím. 10 se mi zdá dost i na mimina, vidím to na kompromis a budu spolíhat na štěstí :-D Každopádně díky za rady pozdrav

03.02.2012 10:07 Okruh: Výběr ryb > Téma: skaláry x akary x menší cichlidky
Odpověď na příspěvek vložený 03. 02. 2012, 08:54:00 uživatelem provokatér administrátor
Fotka uživatele
žena kamcaKr
No nevim s těmi krvavými, mám je z Mělníka, kde byly spolu od začátku v obrovským hejnu a některý z nich mají prostě orvaný ploutve..asi tři kusy ne, to jsou ti nejsilnější předpokládám :-)
Jinak císařské mám zatím mlaďochy, ale bohužel tři samce a dvě samice, paní v obchodě to nějak nenachytala správně (nebo jí to možná spíš bylo fuk), takže samičky jsou docela vyčerpaný, možná jich ještě několik přikoupím časem.
03.02.2012 09:41 Okruh: Výběr ryb > Téma: skaláry x akary x menší cichlidky
Odpověď na příspěvek vložený 03. 02. 2012, 09:34:53 uživatelem Terka

Znáš mé pravidlo - lépe je deset:-D jistota prakticky stoprocentní...i dospělejší se dají prodat...
03.02.2012 09:34 Okruh: Výběr ryb > Téma: skaláry x akary x menší cichlidky
Odpověď na příspěvek vložený 03. 02. 2012, 09:24:11 uživatelem provokatér administrátor
Fotka uživatele
žena Terka
ještě se zeptám. U nás akary mají, ale jen úplný mlaďochy, mají tak 4,5 cm. Předpokládám, že je asi lepší vzít tak čtyři a počkat jak se to vyvrbí a pak dát přebytečný ryby pryč, než jen dvě a mít třeba dva samce nebo samice :smile:
03.02.2012 09:24 Okruh: Výběr ryb > Téma: skaláry x akary x menší cichlidky
Odpověď na příspěvek vložený 03. 02. 2012, 09:04:34 uživatelem Terka

Bych také volil akaru. S tím konfliktem jsem myslel, že krvavky se neokoušou, zatímco druhového cizince ano.
03.02.2012 09:04 Okruh: Výběr ryb > Téma: skaláry x akary x menší cichlidky
Odpověď na příspěvek vložený 03. 02. 2012, 08:54:00 uživatelem provokatér administrátor
Fotka uživatele
žena Terka
No já bych to nenazývala konfliktem, ale je pravda, že se mi v akvu hašteří (hlavně po ránu,
odpoledne/večer jsou už klidnější). Po dvojičkách až zhruba pěticích se prohání z jedný strany na
druhou a naparujou se. Myslím, že teda dvě hejna asi riskovat nebudu a doplním jen ty krvavky... ono se to
mezi nima roztříští. Myslíte, že 30 - 35 kusů je dobrý nebo je to moc? Zatím jich je 19. A pak teda
pořád váhám mezi skárama a akarou, ale když to tak vidím, tak vyhraje asi akara :-D Nechtěla bych
skaláry s okousanejma ploutvičkama.
03.02.2012 08:54 Okruh: Výběr ryb > Téma: skaláry x akary x menší cichlidky
Odpověď na příspěvek vložený 03. 02. 2012, 08:40:59 uživatelem Terka

:-) nevím, jednodruhovým konfliktem si nejsem jistý, přidávám v obchodě krvavky ke "zbytkům" a nic se neděje:-D
03.02.2012 08:53 Okruh: Výběr ryb > Téma: skaláry x akary x menší cichlidky
Odpověď na příspěvek vložený 03. 02. 2012, 08:48:30 uživatelem kamcaKr
Fotka uživatele
žena Terka
Netvrď mi, že si někdo troufnul na císařky... To jsou taky bestie :-D Když mi jdou do tření, tak samci
vyběhli nejen sami se sebou ale i se samcem od pestřence... Pravda mám už zasloužilý důchodce,
takže to už nejsou žádný vyplesklý zajíci, ale ostřílený rváči.
03.02.2012 08:48 Okruh: Výběr ryb > Téma: skaláry x akary x menší cichlidky
Odpověď na příspěvek vložený 02. 02. 2012, 19:48:50 uživatelem Terka
Fotka uživatele
žena kamcaKr
Jojo, jak říká provokatér, krvavky jsou pěkný sv*ně:-D mám je taky, teď už jich je jen 8 a rvou nejen sebe navzájem, ale pancéřníčkům okousaly fousky a t.císářským (ty přišly nejnověji) ploutve, teď už jsou císařské taky sebejisté, takže si mezidruhově neubližují. Nedovolily si akorát na ramirezky, ty jsou moc velké.
03.02.2012 08:40 Okruh: Výběr ryb > Téma: skaláry x akary x menší cichlidky
Odpověď na příspěvek vložený 03. 02. 2012, 08:31:02 uživatelem provokatér administrátor
Fotka uživatele
žena Terka
No já bych právě nerada, aby mi krvavky začaly po nějaký době mizet, až by skaláři dorostli (předpoklad je, že koupím mlaďochy). Přeci jen to jsou prckové, i když pořádně divoký. Ještě k tomu škubání - předpokládám, že stejný scénář (odlovit/dát nováčky/ vrátit) by se opakoval i kdybych se vykašlala na dvě hejna a chtěla jen zvýšit počet krvavek na tejme tomu 30 - 35 kusů :smile: A na blbou skladbu osádky už jsem jednou doplatila...
03.02.2012 08:31 Okruh: Výběr ryb > Téma: skaláry x akary x menší cichlidky
Odpověď na příspěvek vložený 02. 02. 2012, 19:48:50 uživatelem Terka

Nzavrhuj. V třístovce to není žádné drama a ony se tam ty ryb docela porovnají. Ovšem nezapomeň na
to, že pokud budeš ke krvavkám přidávat další tetry, tak na to bacha...ony jsou tam doma a ony ti je
oškubou...Je třeba je dát pryč, vylít nové ryby a pak teprve vracet...
02.02.2012 19:48 Okruh: Výběr ryb > Téma: skaláry x akary x menší cichlidky
Odpověď na příspěvek vložený 02. 02. 2012, 19:43:07 uživatelem pafka martin pietro
Fotka uživatele
žena Terka
Fajn skaláry zavrhuju... nenažrance nebrat :-D. Že cichlida bude hlídat malý, když se vytře s tím se počítá ;-) Takže akara lovit nebude? Mě právě od ní zrazuje, to, že je taky dost velká a velká ryba má velkou hubu :-D
02.02.2012 19:43 Okruh: Výběr ryb > Téma: skaláry x akary x menší cichlidky
Odpověď na příspěvek vložený 02. 02. 2012, 19:23:49 uživatelem Terka
Fotka uživatele
žena pafka martin pietro
No ti skalára až dorostou tak půjdou po malých rybkách to je na 100 procent.akara hnědá je prima
pěkná a hodná. Jenom jak hlídá potomstvo tak je nasrána a prohání ostatní rybky pozdrav
02.02.2012 19:23 Okruh: Výběr ryb > Téma: skaláry x akary x menší cichlidky
Fotka uživatele
žena Terka
Ahoj přátelé akvaristi pozdrav Mám trochu dilema... resp. váhám co ještě dát do třístovky po afričanech. Zatím tam jsou tetry krvavé (hejno 19 ks), dva držkolezci a tři t. císařský (na dožití, 5-6 let staré). K těm krvavkám chci ještě jedno hejno jiných teter, ale váhám nad tím, co tam dát jako "dominantu". Varianty jsou tři: akara hnědá, skalára, popř. nějaký druh menší cichlidky. Akvo by asi nejlíp vyhovovalo (vejškově) právě těm skalárům, ale jsou to velký ryby a dravci, s tak si říkám jestli by krvavky časem, až by vyrostly, nezačaly lovit. Resp. to považuju za dost pravděpodobný. Toho samýho se bojím i u těch akar, i když ty jsou údajně mírumilovné. Z tohohle důvodu zvažuju ještě případně skupinu malých cichlidek (ramirezky/ velkoploutvý) nebo pár akarek zlatých. Ráda bych proto slyšela názory ještě další lidí. Všem díky za případné rady, typy, inspiraci...

Příspěvků: 1-18 z celkem 18   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

Vyhledávání ve fóru:

Tématické okruhy:

Poslední související příspěvky v diskusním fóru

Nápověda

© AQUAPAGE.cz - akvárium a my

Partnerské weby

Atlas zvířat
RSS RSS
Fórum Názory a připomínky
Chyby a vývoj Hlášení chyb
O webu O webu