| 24.01.2012 21:35 | Okruh: Řasy > Téma: Likvidace řas Odpověď na příspěvek vložený 24. 01. 2012, 20:53:22 uživatelem Jíňa |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: Snesou se Hnojení? Já tomu říkám kondicionér pro vodu, dám tam to co v normální vodovodní vodě není nebo jen málo. V tom bych problém neviděl. Hnojení je podle mne to, pokud chci rostliny vyhnat k nějakému max. přírůstku to znamená přidávám KNO3 nebo Fosfát, co2. Opravdový rostlinný experti si troufnou i na amonium samozřejmě při tom i hodně svítí. A tohle "hnojení" dělá z těch komerčních výrobců snad jen Dennerle a to pouze u jednoho typu hnojení kde se předpokládá že je akvárium hodně osázené a skoro bez ryb a kupující už ví co kupuje a proč to kupuje. Je to stejné jak v zemědělství max. výnosnosti plodin. Sinici by jsi poznal snadno je mazlavá a jde velice snadno dostat z listu rostlin nebo odsát ze dna navíc smrdí pokud je rozetřeš mezi prsty.Existuje spousta akvárii bez rostlin. Cichlidářských akvárii bez kytek stejně tak mořská akvária.To že tam není řasa nebo jen pouze ve velice omezeném počtu, je právě kouzlo v dokonalé filtraci a správném výběru filtračních medii.Stejně tak se preventivně nedává důvod ke vzniku anaerobního prostředí u dna.Proto "moře" nemá dno nebo jen minimum korálové drtě na dně. Stejné je to u nádrží typu jako je Malawi, Tanganika atd. Nakonec na stejném myšlence pracují i "speciální "rostlinné ADA substráty" Takže neplatí jen, chcete akvárium bez řas? Podpořte rostliny hnojením. Ne jde to a to i bez rostlin.Co se týká krmení potěr potřebuje pravidelný přísun, ale i pravidelnou někdy i několika denní výměnu vody.Rybám nevadí ani 14 denní půst pokud odjedeš na dovolenou naopak, akváriu to jen prospěje.V přírodě nemají tolik žrádla co v akváriu. V akváriu jsou ryby často jak prasátka na výkrmu. |
| 24.01.2012 20:53 | Okruh: Řasy > Téma: Likvidace řas Odpověď na příspěvek vložený 24. 01. 2012, 20:26:06 uživatelem Bubák |
JíňaPříspěvků: 451 | Předmět: Snesou se Řekl bych že je to opravdu zelená,průtok filtru jsem snížil o polovinu a osvětlení zkrátil o dvě hodiny akorát musím ještě snížit to krmení,ale když oni mají chudinky pořád hladíček.Jinak AQ je opravdu čerstvé jak píše Gogi,problémy jsem očekával ale ten první nástup té ruduchy mě vyrazil dech,ta potvora zelená už také není v takovém rozsahu jak ze začátku.Nejhorší na tom že jsem to vše způsobil sám,bylo tam málo rostlin bylo to čerstvé a mě vola nenapadlo nic lepšího než to pohnojit aby se rostlinkám dařilo,chuděrky už jsou v popelnici. |
| 24.01.2012 20:26 | Okruh: Řasy > Téma: Likvidace řas Odpověď na příspěvek vložený 24. 01. 2012, 20:19:43 uživatelem Jíňa |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: Snesou se Ano máš pravdu vzpomínám si, že tě "potkala" voda na podlaze. Tak to byla špatná rada promiň. Máš jistotu že jde o zelenou řasu? Nemůže to být třeba sinice? U zelené bych zkusil jen zkrátit dobu svícení. Zkus schválně co to provede. U štětky dělám to samé co ty. Vznikne vždy na slabém listu ten odstřihnu a na novém už "podvodním" se nedělá u nově přidané rostliny. Na štětku jsem použil ještě dost podstatné snížení proudění vody spolu s občasnou i víkendovou hladovku pro ryby. Je tam sice pořád , ale v místech kde mě to moc už nevadí (výtok vody od filtru) jinak je a to velice skromně na nějakém tom kamenu jinak nic. |
| 24.01.2012 20:21 | Okruh: Řasy > Téma: Likvidace řas Odpověď na příspěvek vložený 23. 01. 2012, 18:22:10 uživatelem Jíňa |
gogiPříspěvků: 209 | Předmět: Snesou se Priatelia co to tu riesite.Dovolim si moj pohlad na vec.Chce to trpezlivost,nejake rastliny sa udusia,niektore nie,riasa v akva bude stale ci uz v mensom alebo vecsom meradle.Ak je jej neprimerane vela,chce sa to vyhrat zo svetlom.Aj vonkajsim dennym.Osobne si myslim a mam to overene ze ked to vyzera blede,postupne sa biol.rovnovaha ustali a riasa sa stiahne,mno niekedy to trva dlhsie.Vase akva je este velmi cerstve,skuste dat Pistiu napr.,nech tie vysie rastliny zabojuju ![]() |
| 24.01.2012 20:19 | Okruh: Řasy > Téma: Likvidace řas Odpověď na příspěvek vložený 24. 01. 2012, 19:58:53 uživatelem Bubák |
JíňaPříspěvků: 451 | Předmět: Snesou se Ahoj dík pokusím se sehnat tedy jen dvě,co se týká filtru tak tato má volba nebyla z finančních důvodu ale proto že mě představa toho že bude kolovat voda mimo AQ absolutně odrazuje nemám k venkovním filtrům důvěru a popravdě ani zkušenost nikdy jsem je nepoužíval,jinak v tomto okamžiku jde u mne o řasu zelenou bojuji z osvětlením,nedaří se mi zkombinovat vhodné zářivky,tu štětku co jsem fotil jsem odstranil nebo lepe řečeno jsem celé AQ překopal a vše co bylo napadeno šlo do popelnice. |
|
| |
| 24.01.2012 19:58 | Okruh: Řasy > Téma: Likvidace řas Odpověď na příspěvek vložený 24. 01. 2012, 14:23:14 uživatelem Jíňa |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: Snesou se Jiňo 4 "thajky" nekupuj to je moc. Jsou na sebe dost protivný, navíc jak zestárnou tak jsou horší a horší a to později i na ostatní ryby. Kančíci ale jednu, dvě dokážou "vychovat". Já mám jednu a stačí to na ten prostor. Ale maká opravdu poctivě, řekl bych že je poctivější než v současnosti vychvalované SAE. Štětky se ale nedotkne ani jeden
z těchto druhů. Chtělo by to ještě přidat na filtraci. Pokud by si časem našetřil ještě na
venkovní filtr a dal do něj vhodné "čističe" hodně by ti to pomohlo s řasou. Snaž se
opravdu nepřekrmovat stačí jednou denně a to opravdu jen po troškách.![]() |
| 24.01.2012 17:54 | Okruh: Řasy > Téma: Likvidace řas Odpověď na příspěvek vložený 24. 01. 2012, 14:31:25 uživatelem Jíňa |
dark48Příspěvků: 145 | Předmět: Snesou se Možná plácnu krávovinu, co takhle Neritina zebra,na čistění kamenu a kořenu je nejlepší,vyžere řasu že vypadají jak nové.Ale fakt netuší jestli by u tebe přežily ![]() |
| 24.01.2012 14:31 | Okruh: Řasy > Téma: Likvidace řas Odpověď na příspěvek vložený 24. 01. 2012, 14:25:56 uživatelem Pafka ![]() |
JíňaPříspěvků: 451 | Předmět: Snesou se I to je řešení já to tak měl v úmyslu s těmi SAE ale v akvaristikách mají mrňata takže už bych asi neměl co vráťit. ![]() |
| 24.01.2012 14:25 | Okruh: Řasy > Téma: Likvidace řas Odpověď na příspěvek vložený 24. 01. 2012, 14:23:14 uživatelem Jíňa |
Pafka ![]() Příspěvků: 2069 | Předmět: Snesou se Já to dělal tak, že jsem si ty ostrotlamky koupil a za měsíc je vrátil. Pravda, že jsem na tom byl dohodnutej s p. Kučerou. Rozhodně sežraly spoustu řas. |
| 24.01.2012 14:23 | Okruh: Řasy > Téma: Likvidace řas Odpověď na příspěvek vložený 24. 01. 2012, 11:18:24 uživatelem Pafka ![]() |
JíňaPříspěvků: 451 | Předmět: Snesou se Děkuji za rady,ty ostrotlamky né nemám je rád ale přísavka thajská je dobrý nápad,pokusím se trošku větší kousky někde sehnat dám tam cca 4 ještě jednou dík ![]() |
| 24.01.2012 11:18 | Okruh: Řasy > Téma: Likvidace řas Odpověď na příspěvek vložený 24. 01. 2012, 05:38:46 uživatelem Bubák |
Pafka ![]() Příspěvků: 2069 | Předmět: Snesou se co taková živorodka ostrotlamá, ta řasu dlabe. Nesmí se však moc krmit. |
| 24.01.2012 05:38 | Okruh: Řasy > Téma: Likvidace řas Odpověď na příspěvek vložený 23. 01. 2012, 21:58:54 uživatelem Jíňa |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: Snesou se Ještě mně napadlo tam dát jiného řasožrouta co třeba přísavka thajská? Nechají se sehnat daleko větší než je SAE a je to stejně dobrej "dělník". Nebo i mladý anci. jdou dobře po řasách pokud nejsou nahusto krmený okurkama. Já si teď taky kupoval SAE a jsou opravdu jak nitky. |
| 23.01.2012 21:58 | Okruh: Řasy > Téma: Likvidace řas Odpověď na příspěvek vložený 23. 01. 2012, 21:37:38 uživatelem Bubák |
JíňaPříspěvků: 451 | Předmět: Snesou se Ahoj Martine každého názoru si cením,má myšlenka je dát je tam pouze na určitou dobu než kanci povyrostou a než se mi podaří vychytat jaké tam dát zářivky,je mi jasné až kancům huba vyroste tak by SAE nepohrdli.Bohužel sehnat větší SEA v akvaristice je problém asi i těch 5 cm jsem přehnal. |
| 23.01.2012 21:37 | Okruh: Řasy > Téma: Likvidace řas Odpověď na příspěvek vložený 23. 01. 2012, 18:22:10 uživatelem Jíňa |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: Snesou se Jíňo nešel bych do toho pokud chci jistotu, raději bych si počkal na větší ryby (pokud budou). Nejde o to že se ti zdají kančíci v pohodě (klidný). Jednou se do tlamky prostě vejdou nebo můžou tak jdou tam, to je prostě příroda, lovec predátor. Ty ryby nic jiného celej den nedělají jen čekají na vhodnou příležitost a kořist co se jim vejde do tlamy. Skalára teda dospělá, dokáže sežrat obecnou neonku, tetru žhavou, anebo to alespoň zkusí.. Na druhou stranu je ta rybka (SAE) hodně mrštná, takže ji dávám šanci tak 50 na 50. Je to na tobě. To je názor co? ![]() |
| 23.01.2012 18:22 | Okruh: Řasy > Téma: Likvidace řas |
JíňaPříspěvků: 451 | Předmět: Snesou se Ahoj chci se optat mám ve 215 litrech 8 kanců 4x Eliot,4x Zelenooký velikost cca 5-8 cm,mám trošku problém z řasou tak tam chci dát tak 4 kousky SAE cca 5 cm,myslíte že to přežijí? můj názor je že ano tyto kanci jsou relativně klidní ale přesto mě zajímá názor nebo zkušenost někoho jiného díkes. |