| 23.03.2013 17:50 | Okruh: Založení akvária > Téma: úhyn ryb Odpověď na příspěvek vložený 23. 03. 2013, 14:53:41 uživatelem Vendula1407 |
dark48Příspěvků: 145 | Předmět: pel mel a co nechat Závojnatka do tak malého akvária nepatří!!! Co nejdříve jí se jí zbavte. http://www.aquapage.cz/akvarijni-ryby/43-carassius-auratus.html ![]() |
| 23.03.2013 14:53 | Okruh: Založení akvária > Téma: úhyn ryb Odpověď na příspěvek vložený 11. 01. 2012, 09:13:03 uživatelem Bubák |
Vendula1407 | Předmět: pel mel a co nechat Zdravím.Můžete mi prosím pomoct.Máme doma asi 3 měsíce akvárko 60L.Od včerejška nám umřelo 5 neonek a 2 parmičky.Máme v akvárku celkem 2 panceřničky,2přísavky,4 ozdobné.což je 15 rybek na velikost nám řekli v akvaristice,že je to akorát.Včera nám známí koupili závojnatku.je to tím,že jí tam máme?pač celou dobu vše v pořádku.Byla bych nerada,kdyby nám to umřelo všechno.Děkuji za info. |
| 11.01.2012 09:13 | Okruh: Založení akvária > Téma: úhyn ryb Odpověď na příspěvek vložený 11. 01. 2012, 08:45:29 uživatelem kamcaKr |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: pel mel a co nechat Pokud tam je hodně ryb (tedy bylo) tak tím pádem je i hodně odpadu (amonia) tím "rozředěním" s čerstvou zásaditou vodou právě vzniká riziko amoniaku - čpavku, jedovatý NH3. Takže je potřeba nejdřív číst a předcházet problémům. Předejdeš těmto problémům pravidelnou částečnou výměnou vody, vhodnou filtrací, nepřerybněním, pravidelné odsávání - nahromaděného detritu a dodržováním aerobního prostředí. Pokud se už taková havárie přesto stane např. výpadek filtru u akvária kde nejsou rostliny je opravdu potřeba vyměnit vodu, ale u té nové vody musíš nejdříve snížit pH pod neutrál, protože čím je voda zásaditější tím je koncentrace čpavku větší. Vodovodní voda je ve většině případu zásaditá někde i kolem 8 pH. Okysličit akvárium třeba i peroxidem vodíku. I tak ale není záruka že to všechny ryby přežijí. Vymačkat bakterie z nějakého jiného filtru do našeho nového je dobrá věc, ale přesto trvá nějakou dobu týdny než se bakterie dostatečně namnoží v takovém množství aby amonium bylo spotřebované, redukované na neškodné NO3. Takže dobrá rada, ale prd platná u čerstvého akvária kde jsou už ryby, odpad, krmení atd. |
| 11.01.2012 08:45 | Okruh: Založení akvária > Téma: úhyn ryb Odpověď na příspěvek vložený 10. 01. 2012, 23:49:30 uživatelem Bubák |
kamcaKrPříspěvků: 488 | Předmět: pel mel a co nechat Vidím že to bereš z mnohem méně laického pohledu než já, přesto pro mě zůstane vždycky 1. pomocí výměna třetiny vody v akvárku, pokud se něco s rybama děje a nevím co a proč. Mám dojem, že někde bylo psáno, že pokud už se ryby v těch jedech tráví, novou vodou se to rozředí, i když je mi jasný, že se to pak rychle vrátí do špatných hodnot, proto jsem taky psala jako jinou možnost vymačkat tam filtr od někoho, kdo má akvárko zajeté, to by asi určitě pomohlo líp. Nebo co bys udělal ty? Čekal? |
| 10.01.2012 23:51 | Okruh: Založení akvária > Téma: úhyn ryb |
jamaky | Předmět: pel mel a co nechat Citace: "Eva_R napsal jak někdo píše, že jsou to taky živí tvorové a umí se trápit atd atd..Ale ryba prostě žije
v tom, co je. A když umírá, tak umírá a nepřemýšlí o tom. Žádný srovnání s lidma tam nevidím. Tvor není jenom člověk Podle vás ryba nevnímá třeba bolest? Spokojeně žije v
hnusných podmínkách a pak spokojeně umře? Možná jsem vás špatně pochopila. A taky to nepatří do
téhle diskuze. A pro všechny ostatní, jsem moc ráda, že aspoň děti jsme si mohli pořídit bez dlouhodobého studia, bez vybavení všeho možného léčiva dopředu a dlouhodobého výzkumu, zda na to mám, nebo nemám. Ještě že jsem se před otěhotněním nezeptala na nějakém fóru, to bych pak byla taky za vola, že do toho jdu, když o tom nic nevím, a že u těch dětí je těch nemocí a ještě si vemte, že jim koupím akvárium! To jsem si pane dovolila! No a vidíte, děti zdárně rostou a rybky vám pomřely, bez informací prostě všechno nejde. I když, určitě jste dopředu věděli, že máte miminka držet v teple, čím krmit, přebalovat "Jj, to jsme věděli...stejně jak o rybkách, že je musíme dát do vody, nakrmit a vzduchovat. Základní info a další ukázal čas...stejně jak tady. ![]() |
|
| |
| 10.01.2012 23:49 | Okruh: Založení akvária > Téma: úhyn ryb Odpověď na příspěvek vložený 10. 01. 2012, 23:01:53 uživatelem kamcaKr |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: pel mel a co nechat Pokud vyměníš vodu v akváriu kde nepracují ještě naplno žádné bakterie tak z odpadu od ryb NH4+ amonný kationt se při výměně vody za čerstvou vodu která je zásaditá může změnit NH4+ na jedovatý čpavek - amoniak NH3. O přeměně rozhoduje pH. U pH vody pod 7 by to nemělo hrozit. Stejný osud hrozí i u déle založených akvárii kde se vypne například filtr. NH4+ není v normálně zaběhnutém akváriu pro ryby jedovatý naopak je "potravou" pro rostlinky a bakterie rodu Nitrobakter které ho přeměňují na neškodné NO3 dusičnany při tak zvaném nitratačním procesu oxidovány bakteriemi (např. rod Nitrosomonas) na dusitany, resp. dusitanový aniont N02. Dusitany jsou již méně toxické, k poškození ryb dochází až od koncentrací 0,1 až 0,2 miligramu na litr. V druhém stupni nitrifikace tzv. nitrifikační bakterie (rod Nitrobacter) přeměňují dusitany na dusičnany, resp. opět dusičnanový aniont N03. Ale tohle už znáš. Takže měnit hned vodu u akvária kde nic nefunguje nebo došlo k nějaké havárii je naopak někdy o "hubu" Ryby které to přežijí pokud nějaké, jsou velice náchylné na další problém. Jejich imunitní systém je někde v trapu. Pokud se k tomu přidá stres můžeš dodávat léčiv kolik chceš. To je jen můj amatérský odhad. |
| 10.01.2012 23:22 | Okruh: Založení akvária > Téma: úhyn ryb Odpověď na příspěvek vložený 10. 01. 2012, 22:59:33 uživatelem jamaky |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: pel mel a co nechat A pro Bubáka - mám doma 15 knih z knihovny, pilně studuji, pozdě, ale přece. Chválím sama zjistíte kolik chyb jste udělala na začátku a že vám z toho už žádná chemie "zázračná vodička" nepomůže. Až začnete znovu tak se pochlubte. Je pak jednoduší ptát se na konkrétní věc než aby vám někdo dál stručně odpověď na "všechno" ve foru. Začněte úplně od začátku a to vám radím celou dobu. Jinak budete vyhazovat peníze za blbosti a radost z akvária nebudete mít žádnou. ![]() |
| 10.01.2012 23:20 | Okruh: Založení akvária > Téma: úhyn ryb Odpověď na příspěvek vložený 10. 01. 2012, 23:14:48 uživatelem Eva_R |
kamcaKrPříspěvků: 488 | Předmět: pel mel a co nechat Já jsem necitovala, ale to je jedno, prostě mi to tu přijde občas přehnané...A myslím si, že např. tetry bolest třeba cítí, ale nevnímají to jako bolest, prostě nevědí co to je a ani že to je bolest. Samozřejmě takové ty inteligentnější ryby (cichlidy, tlamovci) budou asi i přemýšlet, je to vidět na jejich komunikaci, že se nechovají pouze pudově (nebo mi to tak aspoň připadá), ale jestli se bavíme o očkách třeba, tak to je blíž červu než přemýšlivým tvorům To je jedno, je mi taky líto ryb, co se trápí v malých akvárkách nebo mají nemoci, jen je nechci polidšťovat a dělat z jejich úmrtí tragédii. Hezký večer ![]() |
| 10.01.2012 23:14 | Okruh: Založení akvária > Téma: úhyn ryb Odpověď na příspěvek vložený 10. 01. 2012, 22:58:06 uživatelem kamcaKr |
Eva_RPříspěvků: 90 | Předmět: pel mel a co nechat jak někdo píše, že jsou to taky živí tvorové a umí se trápit atd atd..Ale ryba prostě žije v tom, co je. A když umírá, tak umírá a nepřemýšlí o tom. Žádný srovnání s lidma tam nevidím. Tvor není jenom člověk Podle vás ryba nevnímá třeba bolest? Spokojeně žije v
hnusných podmínkách a pak spokojeně umře? Možná jsem vás špatně pochopila. A taky to nepatří do
téhle diskuze. A pro všechny ostatní, jsem moc ráda, že aspoň děti jsme si mohli pořídit bez dlouhodobého studia, bez vybavení všeho možného léčiva dopředu a dlouhodobého výzkumu, zda na to mám, nebo nemám. Ještě že jsem se před otěhotněním nezeptala na nějakém fóru, to bych pak byla taky za vola, že do toho jdu, když o tom nic nevím, a že u těch dětí je těch nemocí a ještě si vemte, že jim koupím akvárium! To jsem si pane dovolila! No a vidíte, děti zdárně rostou a rybky vám pomřely, bez informací prostě všechno nejde. I když, určitě jste dopředu věděli, že máte miminka držet v teple, čím krmit, přebalovat ![]() |
| 10.01.2012 23:05 | Okruh: Založení akvária > Téma: úhyn ryb Odpověď na příspěvek vložený 10. 01. 2012, 22:59:33 uživatelem jamaky |
kamcaKrPříspěvků: 488 | Předmět: pel mel a co nechat Bohužel tato chyba, jakou jste udělali, se tu objevuje u začátečníků jednou za tři dny, no občas i častěji a chtějí rady, proto jsou lidi už z toho nervózní. Jinak tu panuje celkem kamarádská atmosféra. A po svém prvním dotazu (o nemoci tetry červené) zde jsem taky dostala sprda od Pietra, to skoro každý ![]() |
| 10.01.2012 23:01 | Okruh: Založení akvária > Téma: úhyn ryb Odpověď na příspěvek vložený 10. 01. 2012, 22:57:56 uživatelem Bubák |
kamcaKrPříspěvků: 488 | Předmět: pel mel a co nechat No právěže jsem to četla od začátku a radila výměny vody, když je to v takovém stadiu, že ryby umírají nejspíš kvůli no2 a no3...a po výměnách vody začaly ty nemoci. Při nemoci jsem neradila jakékoliv léčivo ani sůl , ale tu Eshu a podle reakce mých ryb na toto léčivo si myslím, že by se daly nějaké zachránit, prostě fakt pookřály uplně hned a bylo vidět, jak jim to pomohlo při oslabení krupičkou. Pomoct to samozřejmě nemusí a nejspíš nepomůže, ale za zkoušku bych nic nedala, já bych se taky snažila je zachránit... |
| 10.01.2012 22:59 | Okruh: Založení akvária > Téma: úhyn ryb Odpověď na příspěvek vložený 10. 01. 2012, 21:26:39 uživatelem pete |
jamaky | Předmět: pel mel a co nechat Děkuju pete, mluvíš mi z duše....mám stejné pocity jak ty a taky se na tomto webu víckrát na nic nezeptám. Kamčo promiňte, vy opravdu jediná, jste se mi snažila pomoc a toho si vážně cením. A ostatní stále nepochopili, že jsem se snažila zachránit nezachranitelné a jak jsem již několikrát psala, ano, chyba se stala. A pro Bubáka - mám doma 15 knih z knihovny, pilně studuji, pozdě, ale přece. A pro všechny ostatní, jsem moc ráda, že aspoň děti jsme si mohli pořídit bez dlouhodobého studia, bez vybavení všeho možného léčiva dopředu a dlouhodobého výzkumu, zda na to mám, nebo nemám. Ještě že jsem se před otěhotněním nezeptala na nějakém fóru, to bych pak byla taky za vola, že do toho jdu, když o tom nic nevím, a že u těch dětí je těch nemocí a ještě si vemte, že jim koupím akvárium! To jsem si pane dovolila! ![]() |
| 10.01.2012 22:58 | Okruh: Založení akvária > Téma: úhyn ryb Odpověď na příspěvek vložený 10. 01. 2012, 22:52:13 uživatelem Eva_R |
kamcaKrPříspěvků: 488 | Předmět: pel mel a co nechat No my (já) nevíme, ale vědci možná už něco vědí a neonka toho moc nenamyslí v životě Jinak ryby se tu s lidma srovnávají často, nemyslím jen v téhle diskuzi, ale pořád vidím, jak někdo píše, že jsou to taky živí tvorové a umí se trápit atd atd..Ale ryba prostě žije v tom, co je. A když umírá, tak umírá a nepřemýšlí o tom. Občas mi to přijde přehnaný, furt je to jen ryba, ne opička nebo dítě. Z léčiv jsem zkoušela kdysi sůl a zvýšení teploty (zabralo napolovic), pak i nějaký modrý vodičky a to většinou nezabralo skoro vůbec (přežilo pár silných), narozdíl od Eshy, která se mi tedy osvědčila. Vlastně ne jen jednou v případě krupičky, ale pak jsem v obchodě měla ramirezku s vypouklým okem a díky Eshe se spravila do týdne ![]() |
| 10.01.2012 22:57 | Okruh: Založení akvária > Téma: úhyn ryb Odpověď na příspěvek vložený 10. 01. 2012, 22:30:02 uživatelem kamcaKr |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: pel mel a co nechat Kamčo tam je tolik léčiv, že je to už o ničem. Navíc kombinace několika léků které se dají do akvária společně můžou fungovat naopak a to jako jed a tady je každá informace od PIETRA opravdu drahá. Ty ryby jsou v naprosto nevhodných podmínkách. Tedy teď jde už jen o zbytek. Který má možná bakterku + plísně +krupičku a co já vím co ještě. Ty jsi viděla nějakou fotku těch ryb? Smekám před tebou pokud dokážeš diagnostikovat nemoc a dokonce i hned poradit postup léčby na základě informací od tazatelky. Netopíme, nesvítíme ryba bez ocasu, bílé tečky, nebo celé tělo? Chápu i snahu o pomoc. Krupičková Esha exit je opravdu dobrá. Ale na krupičku. Ty ryby pokud jsi četla začátek byly v čerstvé vodě, ve stresu z větších ryb, přerybněné akvárium, a čerstvě založené to znamená že tam je třeba čpavek, vysoké NO2. Těch spouštěcích faktorů tady vymyslíme několik a výsledek? Pokud se nezmění samotné akvárium nepomůže ani svěcená voda. Pokud by tohle přežila jedna jediná ryba tak bude zbytek života jen mrzákem. Mám ryby rád a nedělá mě radost pokud musím nějakou utratit, ale než nechat plavat mrzáka který není vhodný do chovu a bude v ústraní od ostatních ryb nepustí ho k jídlu tak je lepší pro něj důstojná smrt. |
| 10.01.2012 22:52 | Okruh: Založení akvária > Téma: úhyn ryb Odpověď na příspěvek vložený 10. 01. 2012, 22:38:55 uživatelem kamcaKr |
Eva_RPříspěvků: 90 | Předmět: pel mel a co nechat jako by snad ryby přemýšlely a dělaly plány a měly stejný nitro a vůbec.. Co my víme, jaký maj nitro. Jedině to zkusit v příštím životě Kdo srovnával ryby s lidma? O eSHa Exit jsem slyšela jen chválu, narozdíl od Anti ichtinu. Sama jsem s ním naštěstí léčit ještě nemusela. Zvyšování teploty vody a solení mi pro některé ryby taky nepřipadá nic moc, ale nebudu se hádat co je lepší, respektuji zkušené. |
| 10.01.2012 22:51 | Okruh: Založení akvária > Téma: úhyn ryb |
SydPříspěvků: 59 | Předmět: pel mel a co nechat Citace: "kamcaKr napsal Tady se nějak rozmohlo srovnávat ryby s lidmi..jako by snad ryby přemýšlely a dělaly plány a měly
stejný nitro a vůbec.. Ma pravdu ta holkaJo a ten zákon, co by měl zakazovat prodej ryb a jiných zvířat mladším patnácti neexistuje. Osobně jsem se na to ptala právníka, co nás učil občanské právo, zvířata jsou ještě pořád braná jako věci...Jen občas mají v prodejnách uzpozornění, že děckám do patnácti let se živý zvířata neprodaj." Zakon o zviratech by se mel snad menit![]() |
| 10.01.2012 22:47 | Okruh: Založení akvária > Téma: úhyn ryb Odpověď na příspěvek vložený 10. 01. 2012, 22:34:00 uživatelem Bubák |
PIETRO ![]() Příspěvků: 1332 | Předmět: pel mel a co nechat Máte pravdu, vždy si rád s vámi pokecám nebo vyměním názor. Nemám problém obsáhlejší komunikace. Prostě každá věc má svá pravidla.Vím,že člověk se snaží pomoci ale za výsledek neručíme!!! Bohužel dnes lidé žijí konzumním životem a chovají se k sobě jako dobytek. To bych ještě ten dobytek urazil. Přeji vám dobrou a klidnou noc. |
| 10.01.2012 22:38 | Okruh: Založení akvária > Téma: úhyn ryb Odpověď na příspěvek vložený 10. 01. 2012, 22:34:00 uživatelem Bubák |
kamcaKrPříspěvků: 488 | Předmět: pel mel a co nechat Tady se nějak rozmohlo srovnávat ryby s lidmi..jako by snad ryby přemýšlely a dělaly plány a měly stejný nitro a vůbec.. Jo a ten zákon, co by měl zakazovat prodej ryb a jiných zvířat mladším patnácti neexistuje. Osobně jsem se na to ptala právníka, co nás učil občanské právo, zvířata jsou ještě pořád braná jako věci...Jen občas mají v prodejnách uzpozornění, že děckám do patnácti let se živý zvířata neprodaj. |
| 10.01.2012 22:34 | Okruh: Založení akvária > Téma: úhyn ryb Odpověď na příspěvek vložený 10. 01. 2012, 22:16:15 uživatelem PIETRO ![]() |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: pel mel a co nechat Je to asi dobou, podívej se kolik lidí se nechá oblbnout jen reklamou. Nebo "značkou". Univerzální léčivo na 18 nemocí??? Co bych se zajímal o příčinu, naleju zázrak v podobě chemie co mě poradí na netu a je to ne? Všemocná vodička. Je to jako si léčit rakovinu plic a vykouřit při tom 6O denně. Takovému lékaři bych se pak ani nedivil že to vzdá. ![]() |
| 10.01.2012 22:31 | Okruh: Založení akvária > Téma: úhyn ryb Odpověď na příspěvek vložený 10. 01. 2012, 22:16:15 uživatelem PIETRO ![]() |
kamcaKrPříspěvků: 488 | Předmět: pel mel a co nechat A nerozčiluj se přeci nad tím, že lidi dělají chyby a nedají si poradit, jsou prostě takoví a všechno si musí zkusit sami, než pochopí. A tak je to správně. ![]() |
| 10.01.2012 22:30 | Okruh: Založení akvária > Téma: úhyn ryb Odpověď na příspěvek vložený 10. 01. 2012, 20:33:07 uživatelem PIETRO ![]() |
kamcaKrPříspěvků: 488 | Předmět: pel mel a co nechat Pietro taky nevěřím tomu, že by esha fungovala na všechno, co tam píšou, použila jsem ji třikrát, dvakrát na plísně a nezabrala (ale třeba bylo pozdě, co já vím), ryby umřely, a jednou na tu krupičku a to zabralo do dvou dní, takže ta "krupičková esha" je fakt supr..ryby měly tedy jen pár teček, nijak rozjeté to nebylo. Ale tak samotnou mě překvapilo, že po podání léčiva ryby hodně pookřály, tetry se začaly namlouvat, prostě uplně jsem koukala, léčivům příliš neholduji ostatní: opravdu jste trošku drsní, ne každý dokáže rybu usmrtit. Já mám pokaždý výčitky, když mám zabít rybu která se evidentně trápí. pro jamaky: bohužel nevím přesně, jak se přerušuje léčba :-/ hloupý, že už tam máte jak sůl, tak i to jiné léčivo..tak buď teď dokončete léčbu tím jedním léčivem podle návodu, nebo vyměnit aspoň polovinu vody (no víc radši ne), aby se léčivo dostalo pryč a pak kapat Eshu. |
| 10.01.2012 22:16 | Okruh: Založení akvária > Téma: úhyn ryb Odpověď na příspěvek vložený 10. 01. 2012, 21:43:17 uživatelem Bubák |
PIETRO ![]() Příspěvků: 1332 | Předmět: pel mel a co nechat Jsem rád, že někdo pochopil jak to bylo myšleno.Vždy jsem se snažil každému pomáhat a to dobrovolně a zadarmo.Co víc mohu udělat netuším. Dělal jsem pitvy+ kultivace+ léčebné plány a nikdy jsem od zoufalých akvaristů nevzal ani korunu.Tak co mám ještě udělat abych byl lepší??? Já vám řeknu, co neudělám nic. Už mi došla trpělivost, končím!!!! Nemám čas trávit svůj volný čas debatou, která je jako- (náš příběh nekončí). V dobré víře jsem napsal! Co s toho mám pouze kritiku. |
| 10.01.2012 21:43 | Okruh: Založení akvária > Téma: úhyn ryb Odpověď na příspěvek vložený 10. 01. 2012, 21:26:39 uživatelem pete |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: pel mel a co nechat Máš velkou pravdu že žádný vzdělaný z nebe nespadl. Pietro to přirovnání určitě myslel pouze v nadsázce. Sám si pořád hledám a čtu nové a nové věci. Ale léčit ryby po internetu zalejvat ryby nesmyslně chemii a nic si o akvaristice (základech) nepřečíst je trošku blbost nemyslíš? Pokud někdo považuje za "pranýř" a urážku na cti že se mu dá odkaz na nějakou knížku tak těžko radit. Za tu dobu co zde mladá paní diskutuje už by měla přečtené dvě takové knížky a dalo by ji to rozhodně víc než diskuze o hovn... Dobrá knížka jde stáhnout i z netu http://www.ulozto.cz/9415086/frank-akvaristika-pdf |
| 10.01.2012 21:26 | Okruh: Založení akvária > Téma: úhyn ryb Odpověď na příspěvek vložený 10. 01. 2012, 20:33:07 uživatelem PIETRO ![]() |
petePříspěvků: 19 | Předmět: pel mel a co nechat panečku tady se to rozjelo, Jamaky nevěš hlavu žádnej vzdělanej z nebe nikdy nespad.Akvaristika zas tak těžká není ale co tady pročítám tak je to asi uplná věda potřebná vysokoškolskýho diplomu. Asi to na tomto webu zabalím jsem zde pár dní a nestačím se divit myslem jsem že fórum je o tom aby lidi diskutovali o problému eventuálně poradili když se někdo obrátí s prosbou o pomoc ale tady je to jeden velkej pranýř. Mám pocit že jamaky se snaží zachránit co se dá byť nemá žádné zkušenosti zatím jediný kdo se tady snažil pomoct byla kamca. Taky jsme hromadu zvířátek domů pořídili kvůli dětem a některá pošla. dost běžná praxe v českých zverimexech je ta že se prodávají stará nebo nemocná zvířata ale to už je jiné téma. A o akváriích bych radši ve zmíněných obchodech už vůbec nemluvil.no ještě že si jamaky nekoupila nějaké rostliny co všechny by jí shodily listy nebo se jinak rozpadly bodeď by ne když jsou pěstovány nad vodou (tam totiž rostou mnohem líp a rychleji) a ne pod vodou. takže rada někdy je opravdu lepší začít znovu úplně od začátku. hodně zdaru |
| 10.01.2012 20:33 | Okruh: Založení akvária > Téma: úhyn ryb Odpověď na příspěvek vložený 10. 01. 2012, 18:48:17 uživatelem jamaky |
PIETRO ![]() Příspěvků: 1332 | Předmět: pel mel a co nechat Pouze doplním. Člověk znalý léčebných indikaci nikdy nenapíše používat preparát Esha. eSHa 2000 - oblast použití: Liečivo proti 18 druhom nemocí. Primárne a sekundárne pliesňové onemocnenia, bakteriálne infekcie sliznice, liečenie poranenia, proti kožným a žiabrovým červom, parazitárne infekcie, ochrana sliznice. Vhodný aj ako prevencia a dezinfekcia. Neznám žádné léčivo pro veterinární účely, které léčí několik chorob najednou Myslím, že to je pouze klamání zákazníka,který se tento všelék kupuje. Zamyslete se nad tím!!!! Ohledně léčby vašich ryb. Ryby bych také utratil zrušil akvárium.Nastudoval bych potřebné věci a položil si opět otázku.Mám na to?????????? Akvaristika není pouze o chovu ryb!!!! Tato oblast je spojena s vícero vědních oborů. Není to žádný strašák ale musíme mít pro takové věci také cit a pochopení. Bohužel každý nemůže pilotovat letadlo, nebo řídit atomovou ponorku. Tak jako každý nemá na to, aby choval ryby atd. Ps: Léčebných postupu je mnoho, ale ne každý je kvalitní. Nevěřím, že ve vaší nestabilní nádrži(chemicky,biochemicky,biologicky) dokážete eliminovat tohoto nálevníka ,který má tak složitý vývojový cyklus. |
| 10.01.2012 18:55 | Okruh: Založení akvária > Téma: úhyn ryb Odpověď na příspěvek vložený 10. 01. 2012, 18:48:17 uživatelem jamaky |
Kouba.1Příspěvků: 91 | Předmět: pel mel a co nechat Sám sem krupičku zažil, umřelo mě 7 neonek. Ale já osobně bych se ve vašem připadě nedokázal dívat jak mi ryby pomalu umírají. Raději bych to sám ukončil než je takhle trápit. Jinak plně souhasím s komentáři od Bubáka |
| 10.01.2012 18:48 | Okruh: Založení akvária > Téma: úhyn ryb Odpověď na příspěvek vložený 10. 01. 2012, 18:33:49 uživatelem Eva_R |
jamaky | Předmět: pel mel a co nechat Krupička se objevila včera, a zřejmě i ta plíseň. Ryby byly oslabené špatnou nevyzrálou vodou. Vodu jsme měnili ob 2 dny, jak radila Kamča. Dnes ráno manžel koupil ten ichtin, eSHu mu objednali v prodejně, zítra by měla být. Jak jsem psala již dříve, snad ještě bude komu dát. Fakt mě ten stav netěší, chybu jsem přiznala, popel si na hlavu nasypala a přesto mě tu někteří stále opakují co jsem zanedbala na začátku. Ono s tím už teď nic nenadělám, ale ty ryby se zachránit pokusím, vědomě je usmrtit na to nemám žaludek. A tak máme zase zítra vodu vyměnit(1/3) a znova nakapat ichtin nebo pokud už bude ta eSHa? |
| 10.01.2012 18:35 | Okruh: Založení akvária > Téma: úhyn ryb Odpověď na příspěvek vložený 10. 01. 2012, 18:01:31 uživatelem jamaky |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: pel mel a co nechat Já se Vám snažil pomoc a moje rada byla myšlena smrtelně vážně. Rybám ukrátit trápení. A nastudovat si co akvárium vyžaduje. To co popisujete je souhr mnoha problému ne jedna nemoc. Pokud se postaráte o vodu, poznáte jak probíhá koloběh dusíku ve vodě, jak se máte starat o rostlinky, nároky ryb jed. druhů atd. Pak teprve je možné si pořídit ryby. Chápete to? Pokud se postaráte o tyhle věci předejdete později i nemocem. Forum je o pomoci, ale ve vašem případě by se zde musela napsat kniha. A pokud jde děti. Netuším kolik je vašim dětem ale u nás doma rozhodují rodiče co bude a nebude. Proto ta plastová rybka. |
| 10.01.2012 18:33 | Okruh: Založení akvária > Téma: úhyn ryb Odpověď na příspěvek vložený 10. 01. 2012, 18:22:39 uživatelem jamaky |
Eva_RPříspěvků: 90 | Předmět: pel mel a co nechat Měníte vodu? eSHu kdyžtak objednat, posílají to docela rychle, je fakt výborná. Třeba tady http://www.akvarista.cz/web/shop/item-esha-2000-exit-20ml |
| 10.01.2012 18:22 | Okruh: Založení akvária > Téma: úhyn ryb Odpověď na příspěvek vložený 10. 01. 2012, 18:19:16 uživatelem Eva_R |
jamaky | Předmět: pel mel a co nechat Exit jsme dneska nesehnali, tak dáváme Anti ichtin, ale máme další úhyn . Topíme, nesvítíme,
nekrmíme.... |