| 02.01.2012 19:37 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Bříškem nahoru? Odpověď na příspěvek vložený 02. 01. 2012, 18:01:19 uživatelem Bery Kamerunec ![]() |
PIETRO ![]() Příspěvků: 1331 | Předmět: Bříškem nahoru? Odborně se tomu říká disfunkce plynového měchýře.Porucha může být trvalá tedy chronická nebo souvisí s jiným typem onemocnění.Důvodu je několik nelze říci přesné příčiny bez provedení pitvy. Vzduch ryby lapají ale ještě nikdy s toho neonemocněly.To jsou pouze spekulace,které nemají vědecké opodstatnění. Dál se vám nebudu do toho motat. |
| 02.01.2012 18:01 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Bříškem nahoru? Odpověď na příspěvek vložený 01. 01. 2012, 22:57:05 uživatelem nahinka |
Bery Kamerunec ![]() Příspěvků: 46 | Předmět: Bříškem nahoru? Pokud krmíš krmením které plave na hladině tak závojnatka se "naloká" vzduchu spolu s krmením a potom má tyto problémy. To v lepším případě,pokud tomu tak není a dáváš jim
krmení co klesá ke dnu tak mohli nastat problémy co uvádí Toldo.Držím pěsti aby se Ti podařilo brzy
přijít na příčinu a rybka byla opět O.K. |
| 02.01.2012 16:14 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Bříškem nahoru? Odpověď na příspěvek vložený 01. 01. 2012, 22:57:05 uživatelem nahinka |
toldoPříspěvků: 33 | Předmět: Bříškem nahoru? ahoj... čím krmíš?? ak je to bežné krmivo pre akva ryby tak to je zle...aspoň teda dlhodobo....závojnatky (kaprovité ryby) nemajú žalúdok teda majú nedokonalé trávenie ..jedia veľa a musia dostávať krmivo menej bohaté na bielkoviny(hlavne pestré krmivo, nie stále to isté) - je potrebné množstvo balastných látok...inak po čase dôjde ku zápalu čriev a -poruche plyn mechúra...nekoordinované plávanie a ryba nie je schopná sa ponoriť-ostáva pod hladinou...často je to vidieť po nakrmení - ryba ostáva dlho pod hladinou (je to výrazné pri dlhodobom kŕmení suchou stravou) napiš viac info ...koľko rýb maš??ako sa správajú ostatné?? aké sú staré? |
| 01.01.2012 23:10 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Bříškem nahoru? Odpověď na příspěvek vložený 01. 01. 2012, 22:57:05 uživatelem nahinka |
kamcaKrPříspěvků: 488 | Předmět: Bříškem nahoru? Zkusila bych si vyhledat zánět plynového měchýře..moje závojnatka to taky dělala, asi tak čtvrt roku, nakonec ji to zmáhalo tolik, že přestala jíst a umřela. |
| 01.01.2012 22:57 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Bříškem nahoru? |
nahinkaPříspěvků: 143 | Předmět: Bříškem nahoru? Ahojky, mám dotázek, ještě se mi to u žádné z rybiček nestalo, jedna moje závojnatka lví hlava už tak měsíc často plave bříškem nahoru a tak se vznáší pak se zase otočí a plave normálně..Jinak je úplně ok, žere a nevypadá, že by jí to nějak omezovalo..Máte někdo zkušenost? |
|
|