| 04.01.2012 16:01 | Okruh: Výběr ryb > Téma: Chování 1 ryby nebo 2 ryb stejného pohlaví Odpověď na příspěvek vložený 04. 01. 2012, 13:15:26 uživatelem l.balda ![]() |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: Zlatá rybka K téhle jednoduché fontánce můžeš dát daleko efektivnější filtrační materiál než je biovakcit nebo molitan. Můžeš i do vody dodávat okyselovat vodu dík rašelině. Fantazii se meze nekladou. Je to stará věc a návod jak si udělat podobnou "fontánku" udělat najdeš tady http://www.akvarista.cz/web/clanky/clanek-119:3 jsou tam i výsledky filtrování. Nechci se zastávat podobných akvárii ale viděl jsem rozhodně horší "betaria" a daleko horší akvária s nedostatečnou filtraci i tady v prezentacích než je výbava u Biorb. Přesto to lidi kupují a na výstavách to je často k vidění.V Rychnově žluté, modré písky můžeš si koupit i koráb do akvária, potápěče. Je to jen o vkusu. Třeba později se těmto kupujícím jejich vkus změní a uznají že akvárko by nemělo vypadat jako manéž pro rybičky. ![]() |
| 04.01.2012 13:15 | Okruh: Výběr ryb > Téma: Chování 1 ryby nebo 2 ryb stejného pohlaví Odpověď na příspěvek vložený 03. 01. 2012, 20:17:53 uživatelem Bubák |
l.balda ![]() Příspěvků: 2829 | Předmět: Zlatá rybka no jo to je něco jako čerpadlo do pokojopvé fontánky ![]() |
| 03.01.2012 20:17 | Okruh: Výběr ryb > Téma: Chování 1 ryby nebo 2 ryb stejného pohlaví Odpověď na příspěvek vložený 03. 01. 2012, 20:07:53 uživatelem Bubák |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: Zlatá rybka Tady jen "filtr" který se naopak za filtr jen vydává. A často ho kupují a používají i ti zkušenější. Jde vlastně jen o čerpadlo které je chráněno před zanešením slabou houbičkou molitanu nic víc nedělá, neumí nic než že honí vodu o proti filtru na spodním příspěvku. http://www.aquapage.cz/produkty/30-filtr-atman-at-f301.html |
| 03.01.2012 20:07 | Okruh: Výběr ryb > Téma: Chování 1 ryby nebo 2 ryb stejného pohlaví Odpověď na příspěvek vložený 02. 01. 2012, 12:13:23 uživatelem georg |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: Zlatá rybkaNo zas tak hystericky bych to samotné akvárium nebral, kromě přístupu majitelky a její představě o akvaristice fungování systému jako má Mat a Pat. Jde jen o vkus. A pět litrů od okurek taky v začátku pro mě nebyl vrchol pro odchov prvních pavích oček, přesto jsem je odchoval. Jinak je rybám (jedné bojovnici) opravdu jedno zda těch 3O l drží sklo nebo plast a jaký to má tvar.Jako dno lze použít stejný písek jako u běžného akvária. Světlo to opravdu má. A filtr? Podle fotky co jsem viděl půjde zřejmě o oprášený starý nápad, který funguje dokonce dodnes.Často se používá v odchovnách k terčovcům a daleko choulostivějších ryb, vzduchové filtrování z "želvy". Ten kdo občas navštěvuje chovatele tak to dobře zná. Filtr funguje jako na obrázku. Je daleko vhodnější a hlavně účinnější než "honič vody" který je vidět i u jiných odborníků. P.S. Pavko lidi se nemůžou reinkarnovat do zvířat to vím přesně. Nejen že můžou ale dokonce se nemusí reinkarovat na této planetě ale v "pekle" někde ve vesmíru a čekat miliardy letna reinkarnaci. Zdroj Epocha.. ![]() |
| 03.01.2012 19:04 | Okruh: Výběr ryb > Téma: Chování 1 ryby nebo 2 ryb stejného pohlaví |
l.balda ![]() Příspěvků: 2829 | Předmět: Zlatá rybka Citace: "Pafka napsal servisní kit proti řasám? 6 malých hejnových rybek, jejichž jméno si nevybavím? Věřím v reinkarnaci, ale nikomu bych nepřál reinkarnovat v malou hejnovou rybka s těžko zapamatovatelným jménem v akvarijním setu biorb s kitem proti řase. To bude porculánový expres do stanice zapomnění jen jedna technická věc -Pavko lidi se nemůžou reinkarnovat do zvířat to vím přesně "
![]() |
|
| |
| 02.01.2012 14:45 | Okruh: Výběr ryb > Téma: Chování 1 ryby nebo 2 ryb stejného pohlaví Odpověď na příspěvek vložený 02. 01. 2012, 12:40:04 uživatelem Pafka ![]() |
l.balda ![]() Příspěvků: 2829 | Předmět: Zlatá rybka aha už to chápu začátek Pata a Mata mě něco tady připomíná ![]() |
| 02.01.2012 12:40 | Okruh: Výběr ryb > Téma: Chování 1 ryby nebo 2 ryb stejného pohlaví Odpověď na příspěvek vložený 30. 12. 2011, 21:13:59 uživatelem Cyberbabe |
Pafka ![]() Příspěvků: 2069 | Předmět: Zlatá rybka Nic kloudnýho neporadím? Tak si ještě jednou projeď moje příspěvky a zamysli se. Trvám na tom, že ta plastová blbost neni pro ryby. To je moje rada. Chápeš?!? Já mám totiž ryby ve skutečnosti rád a mnohdy mám co dělat, abych néjaké jejich úmrtí neobrečel. Všude se vedou debaty lidí v akvaristice zkušených, jak debilní nápad je prodávat tedleten biorb. Všichni, kdo tomu rozumí, to odsuzujou a ty do toho ty ryby stejně dáš. Tak co chceš slyšet?!? A kor když vytáhneš spešl kit proti řase, tak mam fakt dost. Víš, co je kit proti řase? Péče, rovnováha, vata, špejle, kus filcu na tyčce, žiletka, hřeben a mokrý ruce. Cena tohoto kytu je 20Kč. Můžu Ti ho klidně poslat na dobírku. |
| 02.01.2012 12:13 | Okruh: Výběr ryb > Téma: Chování 1 ryby nebo 2 ryb stejného pohlaví Odpověď na příspěvek vložený 02. 01. 2012, 11:10:20 uživatelem PIETRO ![]() |
georg ![]() Příspěvků: 184 | Předmět: Zlatá rybka k tomu už nic humornějšího ani říct nejde![]() |
| 02.01.2012 12:01 | Okruh: Výběr ryb > Téma: Chování 1 ryby nebo 2 ryb stejného pohlaví Odpověď na příspěvek vložený 02. 01. 2012, 11:10:20 uživatelem PIETRO ![]() |
jiraper ![]() Příspěvků: 391 | Předmět: Zlatá rybka k tomu už není co dodat ,na to by se měl každý podívat a pak se
ptát ![]() |
| 02.01.2012 11:33 | Okruh: Výběr ryb > Téma: Chování 1 ryby nebo 2 ryb stejného pohlaví Odpověď na příspěvek vložený 02. 01. 2012, 11:10:20 uživatelem PIETRO ![]() |
kamcaKrPříspěvků: 488 | Předmět: Zlatá rybka Výborný díl ![]() |
| 02.01.2012 11:10 | Okruh: Výběr ryb > Téma: Chování 1 ryby nebo 2 ryb stejného pohlaví Odpověď na příspěvek vložený 01. 01. 2012, 20:53:22 uživatelem kamcaKr |
PIETRO ![]() Příspěvků: 1332 | Předmět: Zlatá rybka http://www.youtube.com/watch?v=A3KBfm5EiRk |
| 01.01.2012 20:53 | Okruh: Výběr ryb > Téma: Chování 1 ryby nebo 2 ryb stejného pohlaví Odpověď na příspěvek vložený 30. 12. 2011, 21:13:59 uživatelem Cyberbabe |
kamcaKrPříspěvků: 488 | Předmět: Zlatá rybka Fakt nechápu. Tak tady každej poradí měsíc počkat, protože jsou tu lidi s akvárkama (všimněte si, v sekci Akvária) ale vy si jedete svou a věříte majiteli obchodu, který chce ryby prodat..fakt vtipný. Co si zkusit vodu poměřit? V obchodech se prodávají testy na NO2 a NO3, tak si ten test zkuste a pak sama uvidíte, kdy je a neni jedovatá voda pro živočichy. Já jsem to osobně měřila každý týden při zakládání akvárka a přísahám, že na nule byly tyhle škodlivý věci až čtvrtý týden, v jednom akvárku až pátý týden. Testy jsou snad víc, než slovo. Mimoto ten pán Vám poradil desátý den, což je zrovna nejhorší kvalita vody - tj. druhý týden po založení a spuštění filtru. Chudinky ryby. |
| 31.12.2011 11:10 | Okruh: Výběr ryb > Téma: Chování 1 ryby nebo 2 ryb stejného pohlaví Odpověď na příspěvek vložený 31. 12. 2011, 10:09:00 uživatelem Cyberbabe |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: Zlatá rybka Sada přímo pro BiOrb, která obsahuje i speciální filtrační kartuš, čistící houbu, atd... To je přímo akvarijní revoluce Že si tolik akvaristů láme hlavu jak udržet rovnováhu v akváriu.Stačí BiOrb "speciální kartuš" a čistící houba. Reklama je mocná a vydělat se dá nejlépe na hlouposti lidí to je stará pravda. Tady to si stáhněte http://www.ulozto.cz/9415086/frank-akvaristika-pdf Začněte číst pozorně a od začátku. Nehledejte informace v příbalovém letáčku f. která prodává Váš BiOrb. Nebo na stránkách Světa ženy, Novinkách, Bydlení cz. apod.. |
| 31.12.2011 10:09 | Okruh: Výběr ryb > Téma: Chování 1 ryby nebo 2 ryb stejného pohlaví Odpověď na příspěvek vložený 31. 12. 2011, 06:40:01 uživatelem Bubák |
Cyberbabe | Předmět: Zlatá rybka Akvárium jsem koupila v internetovém obchodě, ne v kamenné akvaristice. Tam jsem si pouze byla pro ryby a rostliny. Bylo mi řečeno, že by se měly snášet dobře, pokud tedy budu mít dostatek plovoucích rostlin, kam by se samičky mohly před samcem schovat. A ty mám v akváriu od začátku, co tam ryby jsou. Když se ale podíváte na starší příspěvky, uvidíte, že právě tady mi všichni radili, ať pořídím samce betty, samice a pár hejnových rybek. Taky jsem se tím řídila. A samozřejmě, že vím, že problém v AQ (včetně řasy) nevyřeším nějakou vodičkou. Mluvila jsem o sadě přímo pro BiOrb, která obsahuje i speciální filtrační kartuš, čistící houbu, atd... |
| 31.12.2011 06:40 | Okruh: Výběr ryb > Téma: Chování 1 ryby nebo 2 ryb stejného pohlaví Odpověď na příspěvek vložený 30. 12. 2011, 21:13:59 uživatelem Cyberbabe |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: Zlatá rybka 30 litrové akvárium které opravdu funguje a všimněte si kolik tam je živočichů - ryb a jaké ryby. http://www.aquapage.cz/akvarium.php?detail=2062 další http://www.aquapage.cz/akvarium.php?detail=2321 další http://www.aquapage.cz/akvarium.php?detail=1701 Nezáleží na tvaru akvária ani zda je z plastu nebo skla. Ani až tak nutně na technice (ale určitě pomůže).Když už tedy máte takové akva. doma. Záleží spíš na znalostech jak to funguje. Pokud si myslíte že až bude problém tak nalijete vodičku a chyby se tím odstraní jste na omylu. Jeden samec bojovnice dokáže při tření samičku utlouct ze strachu o potomstvo nebo jen při neochotě samičky se vytřít to Vám potvrdí hodně lidí.To jen že výběr ryb je hodně důležitý do tak malého prostoru. A pokud jde o prodávajícího který to dělá už desítky let ještě neznamená že to dělá dobře. Možná dělá dobře jen ten prodej, osobně bych takové akvárium opravdu sám nedokázal prodat. |
| 30.12.2011 21:30 | Okruh: Výběr ryb > Téma: Chování 1 ryby nebo 2 ryb stejného pohlaví Odpověď na příspěvek vložený 30. 12. 2011, 21:13:59 uživatelem Cyberbabe |
PIETRO ![]() Příspěvků: 1332 | Předmět: Zlatá rybka Pán Majitel s velkým M, je opravdu odborník asi takový jako já Jaderný fyzik na atomové
ponorce.Holka ty jsi ta blbá ![]() |
| 30.12.2011 21:13 | Okruh: Výběr ryb > Téma: Chování 1 ryby nebo 2 ryb stejného pohlaví Odpověď na příspěvek vložený 30. 12. 2011, 18:20:51 uživatelem lucie.aqua |
Cyberbabe | Předmět: Zlatá rybka lucie.aqua: Já jsem na vaše rady dala - tedy na všechny, co se týkaly výběru ryb, rostlin a zařízení akvária. kamcaKr: V akvaristice mi pan majitel řekl, že na zaběhnutí stačí 10 dní. Je to odborník s Xletou praxí, tak jsem neviděla důvod, proč mu nevěřit. Pafka: Divím se, že máte chuť do týhle diskuze pořád něco psát. Možná byste byl užitečnější jinde. Stejně nikdy neporadíte nic kloudnýho, jen se do mě navážíte. Takže ![]() |
| 30.12.2011 19:40 | Okruh: Výběr ryb > Téma: Chování 1 ryby nebo 2 ryb stejného pohlaví |
Pafka ![]() Příspěvků: 2069 | Předmět: Zlatá rybka Citace: "Cyberbabe napsal Je tam jeden samec a tři samice Betty. Pak sumeček a 6 malých hejnových ryb - jméno si teď nevybavím.
Nevím proč by to mělo vypadat jinak než na fotce. Pokud se objeví řasa, koupím servisní kit proti
řasám určený přímo pro Biorb AQ a mělo by být po starostech. A filtrace v akváriu je, akorát že
není vidět. servisní kit proti řasám? 6 malých hejnových rybek, jejichž jméno si nevybavím? Věřím v reinkarnaci, ale nikomu bych nepřál reinkarnovat v malou hejnovou rybka s těžko zapamatovatelným jménem v akvarijním setu biorb s kitem proti řase. To bude porculánový expres do stanice zapomnění "![]() |
| 30.12.2011 18:56 | Okruh: Výběr ryb > Téma: Chování 1 ryby nebo 2 ryb stejného pohlaví Odpověď na příspěvek vložený 20. 12. 2011, 21:24:33 uživatelem PIETRO ![]() |
Akvarista RomanPříspěvků: 32 | Předmět: Zlatá rybka souhlas ten kdo tohle prodá toho bych rovnou zavřel já bych do toho nedal ani jepici |
| 30.12.2011 18:20 | Okruh: Výběr ryb > Téma: Chování 1 ryby nebo 2 ryb stejného pohlaví Odpověď na příspěvek vložený 30. 12. 2011, 17:34:31 uživatelem Cyberbabe |
lucie.aquaPříspěvků: 116 | Předmět: Zlatá rybka Nevím, proč zde slečna pokládala vůbec nějaký dotaz, když na rady zkušených akvaristů vůbec nedala a udělala si vše po svém...Zřejmě nám chce dokázat, že to prostě fungovat bude a hotovo. Pokud jí akvárium vymře, tak pochybuji, že se to dozvíme, a pokud náhodou ne, tak budeme všichni za hlupáky. |
| 30.12.2011 17:52 | Okruh: Výběr ryb > Téma: Chování 1 ryby nebo 2 ryb stejného pohlaví Odpověď na příspěvek vložený 30. 12. 2011, 17:34:31 uživatelem Cyberbabe |
kamcaKrPříspěvků: 488 | Předmět: Zlatá rybka Hmm..Dotaz jste pokládala před Vánoci a teď je před Silvestrem..myslíte, že se filtr (jakýkoliv) stihl zaběhnout? já ne..teda spíš já vím, že ne.(Filtr se zabíhá 3-6týdnů) a při tom množství ryb ta voda nejspíš za chvilku bude jed pro citlivé jedince..a pokud se objeví řasa, je to normální, objevit se musí, jako v každým akváriu. Nedoporučuju tam lít žádný vodičky proti řase, nepomůžou a můžou přiotrávit ryby. Jo a na řasu na sklo si radši kupte normální stěrku, vyjde to levněji než od zn.Biorb. Existuje celkem hodně článků o zakládání akvárka, tak když se jimi pročtete, můžete mít fungující akvárko dřív, než nastane kolaps. |
| 30.12.2011 17:34 | Okruh: Výběr ryb > Téma: Chování 1 ryby nebo 2 ryb stejného pohlaví |
Cyberbabe | Předmět: Zlatá rybka Je tam jeden samec a tři samice Betty. Pak sumeček a 6 malých hejnových ryb - jméno si teď nevybavím. Nevím proč by to mělo vypadat jinak než na fotce. Pokud se objeví řasa, koupím servisní kit proti řasám určený přímo pro Biorb AQ a mělo by být po starostech. A filtrace v akváriu je, akorát že není vidět. ![]() |
| 30.12.2011 17:17 | Okruh: Výběr ryb > Téma: Chování 1 ryby nebo 2 ryb stejného pohlaví Odpověď na příspěvek vložený 30. 12. 2011, 17:07:48 uživatelem Cyberbabe |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: Zlatá rybka Aranžmá na fotku nebo reklamu vypadá vždycky dobře - musí vypadat, otázka je jak dlouho to vydrží v takovém stavu jako na fotce. Pro jednu bojovnici bych se toho, ale nebál. |
| 30.12.2011 17:07 | Okruh: Výběr ryb > Téma: Chování 1 ryby nebo 2 ryb stejného pohlaví |
Cyberbabe | Předmět: Zlatá rybka Tak tady je fotka zabydleného akvária. Je tam celkem 11 ryb a vypadá to, že se jim daří dobře. http://cybernobody.rajce.idnes.cz/nastenka#PC300257.jpg Ještě jednou díky za rady těm, co napsali. ![]() |
| 21.12.2011 23:33 | Okruh: Výběr ryb > Téma: Chování 1 ryby nebo 2 ryb stejného pohlaví Odpověď na příspěvek vložený 21. 12. 2011, 19:03:20 uživatelem Cyberbabe |
LacoPříspěvků: 14 | Předmět: Zlatá rybka ja by to zhrnul tak,že komu niet rady tomu niet pomoci. Ten tvoj predraženy gyč ala Biorb life je vhodny akurat pre plastoveho Nema!!! Ano Betta ti v tom prežije,tak mesiac až pol roka. |
| 21.12.2011 20:28 | Okruh: Výběr ryb > Téma: Chování 1 ryby nebo 2 ryb stejného pohlaví Odpověď na příspěvek vložený 21. 12. 2011, 20:05:51 uživatelem PIETRO ![]() |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: Zlatá rybka Přiznám se že jsem akvárium neviděl. Používám mobilní (pomalý) internet. Ale pokud si vzpomínám na svoje začátky před cca.33 lety tak moje začátky byly podobné. Bohužel někdo se narodí jako
Ichtyolog nebo rozený akvarista, který je dík něčemu dnes tím čím je dnes. A ostatní se jen učí.
Řeknu Vám jen jednu zkušenost. Pokud chcete skutečné informace od odborníků, nehledejte na internetu.
Skuteční odborníci nemají čas a potřebu se prezentovat na internetu. Naopak, Ty si musíte najít
nemají potřebu hledání si ega v akvaforů znám jich několik. Dobrý produkt nepotřebuje reklamu a
zdůraznění své odbornosti za ně hovoří výsledky. ![]() |
| 21.12.2011 20:05 | Okruh: Výběr ryb > Téma: Chování 1 ryby nebo 2 ryb stejného pohlaví Odpověď na příspěvek vložený 21. 12. 2011, 19:21:14 uživatelem Bubák |
PIETRO ![]() Příspěvků: 1332 | Předmět: Zlatá rybka Na tento problém se dívám hóóódně z vysoka. Jelikož mám silné pochyby zdali tento kýčovitý výrobek splňuje jakési normy .Bohužel na takové výrobky nejsou žádné normy!!! pevně doufám,že se to změní.Zboží lze vrátit a to velice jednoduše pro klamání spotřebitele.Výrobce na tento výrobek musí mít certifikaci tad. pokud si ale lidé budou kupovat takové kýčoviny a bude odbyt. Kluci šikmoocí to budou sekat jak Baťa cvičky.¨ Připadám si tu jaksi zbytečný jelikož neumím poradit jako kolega Bubák.Ani nemám zájem někomu psát scénáře jak se to dělá nebo zdali mohou nebo nemohou.Můj názor je odlišný jelikož si já osobně myslím,že žádná ryba není vhodná pro začátečníky nebo bytové dekoratéry. Bohužel se nedomluvíme. To je celý problém stále chceš slyšet jen to své. Ps: Já tě nebuzeruji !! Nemám to zapotřebí krasavico. Nazdar |
| 21.12.2011 19:21 | Okruh: Výběr ryb > Téma: Chování 1 ryby nebo 2 ryb stejného pohlaví Odpověď na příspěvek vložený 21. 12. 2011, 19:03:20 uživatelem Cyberbabe |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: Zlatá rybka Upřímně jedna ryba je nuda, ale v tvém případě kdy začínáš jedna z těch lepších variant. Existují i jiné ryby, ale bojovnice je nejméně náročná. Z rostlinek bych ti doporučil pro začátek - mokřanka mnohosemenná, Hydrocotyle leucocephala, Microsorium pteropus - hledej Microsorium existuje mnoho kultivarů ale nároky jsou stejné jako u původního druhu (roste velice pomalu) ale jistě. Bojovnice mají rády plovoucí rostlinky. Výborná rostlinka a zároveň skvělý indikátor znečištění je Ceratopteris pteridoides. Pokud má dlouhé "vousy" je dusičnanů nadbytek pokud krátké je voda čistá. Funguje skvěle jako živý filtr. Nicméně jednou týdně vyměň 1/5 vody.Nepřekrmuj!!! S každým nestráveným krmením dodáš další dusík (mimo to je už ve vodovodní vodě) a fosfor. Pokud to přeženeš hrozí sinice nebo řasa. Udržet tak malé akvárium v rovnováze je daleko obtížnější než ve větším. U akvaristiky to platí naopak lepší je začínat s větším objemem vody. |
| 21.12.2011 19:03 | Okruh: Výběr ryb > Téma: Chování 1 ryby nebo 2 ryb stejného pohlaví |
Cyberbabe | Předmět: Zlatá rybka Bubák: Děkuji za radu, konečně někdo kdo na mě neútočí. Pořídím určitě Bettu, nejspíš jen samečka. Samičky jsou prý nedostupné, teda tak mi to bylo řečeno v jedné velké akvaristice. Prý je mají málokdy. Tady je fotka mého akvária http://cybernobody.rajce.idnes.cz/nastenka#PC210062.jpg Není to moc kvalitní fotka, protože je to focené teď večer a s bleskem. Každopádně to osvětlení je dostatečné a samo se reguluje podle osvětlení v místnosti. Rostlin je tam zatím málo, další ještě dokoupím. |
| 21.12.2011 18:51 | Okruh: Výběr ryb > Téma: Chování 1 ryby nebo 2 ryb stejného pohlaví |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: Chování 1 ryby nebo 2 ryb stejného pohlaví Citace: "Cyberbabe napsal Dobrý den, měla bych dotaz na zkušené akvaristy. Koupila jsem 30 litrové akvárium Biorb Life (kvádr, ne kouli) a chci do něj pořídit rybu/ryby. Chci se zeptat, jestli je vhodné chovat jednu rybu (např. zlatou rybku) nebo je lepší mít dvě, i přesto, že je akvárko pouze na 30 litrů. Pokud by tedy měly být dvě, je možné chovat dvě ryby stejného pohlaví? Snáší se dobře? Nevím, jak je u ryb potřeba rozmnožování silná a co všechno ovlivňuje např. délku života). Zajímalo by mě, jestli nestrádají, když možnost rozmnožovat se nemají. Karasům "závojnatce" je jedno zda je sama nebo v páru. Stejně tak bojovnicím jde jen o to zdaDěkuji předem za všechny rady." máte rybky jen na koukání nebo za účelem rozmnožování. Existují samozřejmě rybky, které naopak společnost svého druhu potřebují (hejnové rybky) některé tetry, parmičky atd. To není ale váš případ. Takže hodně dobrých začátků s jedním samcem bojovnice. Závojnatka je mocvelká. Navíc u jedné bojovnice s v hodnou rostoucí rostlinkou se obejdete i bez filtrace. Bojovnice není takové čuně jako závojnatka. Bojovnice je poměrně teplomilná rybka která dýchá atmosferický vzduch. Takže vzduchování, filtrace je nepotřebná. Není o proti závojnatce tolik citlivá na kyslík ve vodě. |