| 14.04.2012 15:37 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Skalára |
MikmikuPříspěvků: 5 | Předmět: skalara lape po dechu Dobrý den všem. Do aq sem si pořídil nový filtr tetra tec 700 před tím tam byl obyčejný vnitřní filtr. Druhý den po sprovoznění filtru sem si všiml že skalara lape po dechu a plave neustale u dna s akarou hnědou, co nedála. Nevíte co sní je ? Děkuji za odpovědi |
| 19.12.2011 10:56 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Skalára Odpověď na příspěvek vložený 17. 12. 2011, 17:13:40 uživatelem tintin007 |
kamcaKrPříspěvků: 488 | Předmět: Plave horizontálně 1.pomoc když máš jedovatou vodu od dusitanů a dusičnanů- vyměň třetinu až polovinu vody za čistou odstátou, ryby by se měly zlepšit. Skalára má mít 300litrů. Když se filtr vypíná, je to horší, než kdyby tam nebyl, takže doporučuji vyndat, koupit jinej pro takhle malý akvárka a vymačkat do toho nového bordel ze zajetého (myšleno stále proudícího) filtru, např. od kamaráda atd, do půl hodiny nejlépe to vymačkat do novýho a bude dobře. Skalára to ale už nejspíš nerozdýchá když jí je až tak špatně. |
| 18.12.2011 14:33 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Skalára Odpověď na příspěvek vložený 17. 12. 2011, 17:13:40 uživatelem tintin007 |
LacoPříspěvků: 14 | Předmět: Plave horizontálně Skalara nema čo robit v 50litrovej nadrži,prvorade. |
| 18.12.2011 13:56 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Skalára Odpověď na příspěvek vložený 11. 12. 2011, 13:35:03 uživatelem tintin007 |
Linda ![]() Příspěvků: 787 | Předmět: Plave horizontálně Vypínání filtru je NEJVĚTŠÍ HOVADINA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bakterie v něm žijící potřebují neustálý přísun kyslíku pomocí proudící vody, jinak umírají a jejich těla se rozkládají a uvolňují škodliviny. Co škodliviny? Jedy! Souhlasím s názorem koupit filtr nový, vhodný pro toto akvárium a běžící nonstop. Doporučuji si přečíst něco o filtraci vody v aq a o nitrogenním cyklu a vlastně o akvaristice vůbec. Skalára může být přiotrávená např. dusíkatými látkami - čpavek, dusitany... Právě třeba kvůli špatné filtraci. Může jít i o onemocnění žaber, např. parazité, možná by mohlo jít i o něco s měchýřem. Toto aq je pro skaláry žalostně malé, potřebují vysoký sloupec vody, címž dosáhneme optimálního hydrostatického tlaku, který ony potřebují. Možná může jít o kombinaci všeho, co zde popisuji. Pokud to skalára rozchodí, bude třeba jí umístit do vhodného aq - alespoň 50 cm vodního sloupce. Težko odhadnout, nejsem odborník přes nemoce, na to je zde uživatel PIETRO, zkus ho kontaktovat přes šeptandu. Zdravím! |
| 18.12.2011 12:06 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Skalára Odpověď na příspěvek vložený 12. 12. 2011, 20:10:08 uživatelem tintin007 |
MaruusPříspěvků: 48 | Předmět: Plave horizontálně a jinak nemá něco ta skalára se žábrama? Nějak zbarvený, zduřelý, poškozený.. |
|
| |
| 18.12.2011 12:01 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Skalára Odpověď na příspěvek vložený 12. 12. 2011, 20:10:08 uživatelem tintin007 |
MaruusPříspěvků: 48 | Předmět: Plave horizontálně Zkus ten vír dát co nejmenší no.. Jinak přemnožený šneci jsou většinou při velkým překrmování..a nedostatečný výměně.. jak často měníš vodu? A jinak myslim že přemnožený šneci na tu skaláru moc vliv mít nebudou.. |
| 18.12.2011 11:53 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Skalára Odpověď na příspěvek vložený 17. 12. 2011, 17:13:40 uživatelem tintin007 |
MaruusPříspěvků: 48 | Předmět: Plave horizontálně A plave už normálně? A ostatní rybky jsou v pohodě?nelapou po vzduchu? Pokud jsou ostatní rybky v pohodě tak to asi nedostatkem kyslíku nebo otravu nebude. . nebo je taky možný jesli je moc nepřekrmuješ, protože rybka má potom větší spotřebu kyslíku.. nebo to taky může být nějakym parazitem no..:/ Máš vzduchování? |
| 17.12.2011 17:13 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Skalára Odpověď na příspěvek vložený 11. 12. 2011, 13:50:46 uživatelem Maruus |
tintin007Příspěvků: 4 | Předmět: Plave horizontálně Ahoj, tak ta Skalára je stále živá, ale nyní je hrozně dýchavičná (jakoby lape po vzduchu a je u okysličovacího kamene) a dochází jí síla. Nevidím žádné jiné příznaky. Když zakrmím, tak si trochu zobne, ale nic moc... |
| 12.12.2011 20:10 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Skalára Odpověď na příspěvek vložený 11. 12. 2011, 15:01:12 uživatelem tintin007 |
tintin007Příspěvků: 4 | Předmět: Plave horizontálně Dnes je na ní vidět že jí dochází síly a já netuším jak jí pomoct. Snaží se, ale sebemenší vír ji změní směr ... Nemůžou to nějak ovlivňovat šneci ? Mám je poměrně přemnožený... |
| 11.12.2011 15:01 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Skalára Odpověď na příspěvek vložený 11. 12. 2011, 13:50:46 uživatelem Maruus |
tintin007Příspěvků: 4 | Předmět: Plave horizontálně Mám akvárko 600L a už rok ho mám v pokoji ale jak jsem ho koupil tak stojí a mám pro něj připravené dva filtry a jedním z nich teď čistím to malý, ale máš pravdu asi bch na tomhle nedostatku měl víc zapracovat. Světlo mám stále stejné (vrchní) dvě zářivky 14w což myslím je na takové akvárium dostatečné. Rostliny v něm nepěstuju (Pancéřníček mi je stejně vyhrabe ) |
| 11.12.2011 13:50 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Skalára Odpověď na příspěvek vložený 11. 12. 2011, 13:35:03 uživatelem tintin007 |
MaruusPříspěvků: 48 | Předmět: Plave horizontálně tak asi raději udělej rybkám na Vánoce radost a kup jim filtr vhodnej k objemu tvýho akvárka a ten nechávej puštěnej pořád a to světlo jsi zkontroloval? |
| 11.12.2011 13:35 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Skalára Odpověď na příspěvek vložený 11. 12. 2011, 12:28:47 uživatelem Maruus |
tintin007Příspěvků: 4 | Předmět: Plave horizontálně Tím proudem by to možná být mohlo. Mám cca 50L akvárko, ale používám tam filtr pro akvária 250 - 300 L redukuji to časovačem a pouštím 3x denně na cca 2-3h... Ale mám to tak zapojené asi rok a až teď se stalo tohle s tou Skalárou. Do teďka to bylo ok |
| 11.12.2011 12:28 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Skalára Odpověď na příspěvek vložený 11. 12. 2011, 09:48:10 uživatelem tintin007 |
MaruusPříspěvků: 48 | Předmět: Plave horizontálně Možná by to mohlo bejt silným proudem vody, pokud ti odněkud jde, například od vzduchování. Nebo taky světlem. Rybky jsou zvyklý že jim svítí světlo na hlavu z vrchu. A jakmile začneš na ně svítit světlem třeba zboku, rybky sa otočí a začnou natáčet tak, aby jim dopadalo právě na hlavu zvrchu, takze plavou ve vodě šikmo Taky je možná že třeba ti svítí na ty rybky z bohu třeba světlo od
okna, tak na ně jde světlo z nějaké strany a ony se k němu natáčí čimž zas plavou na vodorovno. Nebo
někdy když je třeba moc světlej štěrk tak se od něm potom to světlo odráží a taky to pak není
uplně fajn.. Tak to prozkoumej snad už budou plavat tak jak maj![]() |
| 11.12.2011 09:48 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Skalára |
tintin007Příspěvků: 4 | Předmět: Plave horizontálně Ahoj, Skalára kterou mám začala plavat horizontálně, ale snaží se to vyrovnat. Nemá žádné další znaky nemoci, jen se mi zdá jakoby neměla sílu... nevím Zapoměl jsem vyčistit filtry a už byly hodně zanesené... Nepoužívám žádné ustalovače ani chemie na redukci vody. Teplotu jsem měl 25°C, ale včera jsem ji zvýšil na 29°C PH je 6. Krmím stále stejně a jiné rybky (Panceřníček a přísavný sumec) nejeví žádná známky nemoci, nebo oslabení ( ale jsou to takový povaleči takže ![]() ) Netušíte někdo co by to mohlo být ? Už mi takhle asi před tokem nějaký rybky uhynuly a já nezjistil důvod Díky za pomoc |