| 06.12.2011 07:29 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Přerybnění... Odpověď na příspěvek vložený 03. 12. 2011, 21:36:04 uživatelem Bubák |
patrik8Příspěvků: 243 | Předmět: Přerybnění.... Já souhlasím s níže uvedenými názory, ale hlavně záleží na složení rybí osádky. Jak psal Bubák, pokud si dáš do akvária např. tetry (třeba neonky) může jich tam být o dost víc, než třeba tlamovců. To je sice brutální srovnání, ale je to tak. To pravidlo cm ryby na 1 litr vody platí jen někdy a moc bych se s ním neřídil. Pokud si chceš dát do akva třeba neonky, tak nepřemýšlej o 10 ks, ale třeba o 20 - 100 ks dle velikosti akvária. Dám ti příklad. Mám 90 litrovku, ve které mám 17 neonek, 2 panceřníčky a 3 ancistrusi. Kdybych tam přidal dalších 20 neonek vůbec nic se nestane, jen budu mít větší spotřebu krmení Oproti tomu kdybych tam přidal dalších 5 ancistrusů místo 20 neonek, budetam za týden takovej bordel, že to ani odkalovač neveme a další jiné problémy jako je např. agresemezi samci atd. Prostě záleží na druhu rybí osádky. ![]() |
| 03.12.2011 21:36 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Přerybnění... Odpověď na příspěvek vložený 03. 12. 2011, 17:02:50 uživatelem pecan |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: Přerybnění.... Ve 2OOl rozplavávačce dokáže plavat třeba i 170 teter úplně bez problému.Pokud jim budeš měnit denně pravidelně vodu. Ale společenské akvárium - akvárko na koukání je o něčem jiném. Potom by si neměl brečet, že máš řasy, štetičku, nebo sinice. Ty ryby v takovém množství přijímají potravu = fosfor a zároveň vylučují opět = se zase fosfor, dál dusičnany. Nejde pak udržet nebo jen velice obtížně, poměr - jeden díl fosforu, 10 dílu dusíku a 30 dílu draslíku. Takže souhlasím, že to jde jak píšou kluci dole, ale?? Osobně bych nepřerybňoval u akvária pro koukání. Toď můj názor ![]() |
| 03.12.2011 17:02 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Přerybnění... Odpověď na příspěvek vložený 03. 12. 2011, 09:23:06 uživatelem jiraper |
pecanPříspěvků: 23 | Předmět: Přerybnění.... Zkrátka s rozumem ... Tak asi budu mít cca 2 rybky jako by navíc... |
| 03.12.2011 09:23 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Přerybnění... Odpověď na příspěvek vložený 02. 12. 2011, 18:05:15 uživatelem wejw |
jiraper ![]() Příspěvků: 391 | Předmět: . souhlasím s oběma,pokud je dostatečná filtrace a péče o akva,může mít lehce přerybněno,ale opravdu z mírou.Jak psal Jíňa,musí se o tom dost vědět,aby akva nezkolabovalo |
| 02.12.2011 18:05 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Přerybnění... Odpověď na příspěvek vložený 02. 12. 2011, 16:43:29 uživatelem Jíňa |
wejwPříspěvků: 33 | Předmět: . plně souhlasím, já měl vždy také většinou přerybněno, ono spíš záleží na typech ryb, některé potřebuji místo pro plávání, některým je to jedno, hejnovky atak, ted mam treba v 30L nanu 40 ryb ktere maji 1-2cm, 4 krunyrovce, 6 krevet a prerybneno urcite neni,, miniryby a zde je to dobre protoze se drzi v hejnu. proste zalezi na typech ryb ![]() |
|
| |
| 02.12.2011 16:43 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Přerybnění... Odpověď na příspěvek vložený 02. 12. 2011, 12:14:07 uživatelem pecan |
JíňaPříspěvků: 451 | Předmět: Každý na to má jiný názor,podle mne pokud se člověk o to AQ dostatečně stará používá odpovídající filtraci tak to není žádný problém samozřejmě mám namysli přerybnění z rozumem né rybí polévku,asi mi to zde spousta lidiček bude vyvracet ale je to z vlastní zkušenosti většinou jsem měl přerybněno a nikdy jsem neměl problémy,to ale neznamená jít do akvaristiky koupit hodně ryb a hodit je do AQ,je potřeba o akvaristice alespoň něco vědět a pak se to dá zvládnout ale neber to jako doporučení je to pouze má zkušenost. |
| 02.12.2011 12:14 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Přerybnění... |
pecanPříspěvků: 23 | Předmět: Ahoj Jak moc je důležité pravidlo 1cm ryby na 1L vody? Ptám se protože co nevidět začnu s postupnou osádkou akva. Přepočítával sem to horem dolem řešil každý cm a pak koukam všude i na jiných webech že min.polovina akvárií je přerybněna neřikam 1,2 rybky navíc ale kolikrát i o 100% Tak nevim na kterou stranu se přidat taky bych chtěl co nejvíc rybek ale ocamcať po camcať. Nebo to moc řešim rád se nechám poučit,zatim sem pouze teoretik ![]() |