| 15.11.2011 12:28 | Okruh: Ostatní živočichové > Téma: Nové akvárium Odpověď na příspěvek vložený 14. 11. 2011, 21:35:59 uživatelem AnetsChlor |
myska.zPříspěvků: 486 | Předmět: Moc prosím, poraďte omlouvám se, to jsem opravdu netušil. Už jsem zase o něco chytřejší ![]() |
| 14.11.2011 21:35 | Okruh: Ostatní živočichové > Téma: Nové akvárium Odpověď na příspěvek vložený 14. 11. 2011, 20:37:50 uživatelem myska.z |
AnetsChlorPříspěvků: 8 | Předmět: Moc prosím, poraďte Ahoj, myslím že je to tím... že zřejmě nebylo dlouho v záběhu! ;( Ale i přesto díky za objasnění! A ano... rak se opravdu rozmnožil sám A teď cituji... "Neexistují samci, jenom samice.
Rozmnožují se partenogenezí. Jde o způsob rozmnožování, při kterém se nový organismus vyvíjí bez
oplození vajíčka. V tomto případě kladou diploidní samičky diploidní vajíčka, ze kterých vznikají
geneticky identičtí jedinci. U tohoto druhu se v populaci samečkové nevyskytují." z
raci.kvalitne.cz |
| 14.11.2011 21:12 | Okruh: Ostatní živočichové > Téma: Nové akvárium Odpověď na příspěvek vložený 14. 11. 2011, 20:52:25 uživatelem Veruška |
AnetsChlorPříspěvků: 8 | Předmět: Moc prosím, poraďte Ahoj.. ano mám raka.. a jak jsem se správně dočetla na http://raci.kvalitne.cz/ tak můžou i nemusí..
rak může být i nad hladinou ale i pod... ( ps: raci moc rádi šplhají.. ) |
| 14.11.2011 20:52 | Okruh: Ostatní živočichové > Téma: Nové akvárium Odpověď na příspěvek vložený 14. 11. 2011, 20:37:50 uživatelem myska.z |
VeruškaPříspěvků: 9 | Předmět: Moc prosím, poraďte Já mám na tebe jeden dotaz, všimla jsem si, že máš raka, chci se jen zeptat zda musí mit odpočívadlo nad hladinou vody a nebo mi tam lozí jen pro radost, děkuju za odpověď. |
| 14.11.2011 20:37 | Okruh: Ostatní živočichové > Téma: Nové akvárium Odpověď na příspěvek vložený 14. 11. 2011, 20:27:40 uživatelem AnetsChlor |
myska.zPříspěvků: 486 | Předmět: Moc prosím, poraďte Jak dlouho bylo bylo akvárium v záběhu? Zabíhání by mělo probíhat co nejdéle, za takové úplné minimum se považuje 1 měsíc. A ještě jeden dotaz. Ten rak se opravdu rozmnožil sám? |
|
| |
| 14.11.2011 20:27 | Okruh: Ostatní živočichové > Téma: Nové akvárium |
AnetsChlorPříspěvků: 8 | Předmět: Moc prosím, poraďte Zdravím, nedávno jsem si založila nové akvárium (54l) má filtraci,vzduchování,topítko.... rostlinky v akváriu jsou a kamínky také. Všechno jsem před uvedením do provozu pořádně umyla, opláchla.. a voda byla odstátá..voda má 21°C. Tak ted přejdu k problému.. Ve svém starém akváriu.. ( 20x16x15 ) jsem měla Raka mramorového a 3 paví očka. očka se mi pravidelně rozmnožovali a rak si občas na nějaké z nich pochutnal. Rak se mi taktéž rozmnožil.. Ale problém nastal po přesunu do nového akv. Rak byl v pohodě.. ale paví očka se mi po 2 dnech začali chovat divně.. dřív měli ocásky jako rozvinuté vějíře.. ted ho mají stažený k sobě, a mají červené žábry, (denně akv. provzdušnuji ) pak po jednom dni začala ta největší plavat divně... jakoby hlavičkou vzhůru... poté jsem na 2 hod. odešla.. a když jsem se vrátila.. už tam nebyla (zřejmě jí sežral rak ) a dvě zbývající už jsou taky divné.. Takže prosím o nějakou radu, nebo alespoň možnou příčinu.. díky předem.. |