Aquatic forum
 Přihlásit 

Akvaristické fórum - Téma: Razborky

Příspěvků: 1-9 z celkem 9   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

21.10.2011 08:50 Okruh: Rozmnožování ryb > Téma: Razborky
Odpověď na příspěvek vložený 21. 10. 2011, 08:31:16 uživatelem dajakon

muž provokatér administrátor
Předmět: Razborky
Hm, brněnská voda není zrovna ideál k těmto měkkovodým rybám :-) Navíc ještě trochu pozor na trigonostigmy, třou se často na spodní stranu listů.
21.10.2011 08:31 Okruh: Rozmnožování ryb > Téma: Razborky
Odpověď na příspěvek vložený 21. 10. 2011, 08:25:26 uživatelem provokatér administrátor
Fotka uživatele
muž dajakon
Tak ve meste je s tou vodou asi mnohem vetsi problem , na vesnici dke se voda bere neustale z jednoho pramene je to asi lepsi. A oBrnenske vode jsem se toho nacetl uz spousty :D Kazdopadne diky
21.10.2011 08:25 Okruh: Rozmnožování ryb > Téma: Razborky
Odpověď na příspěvek vložený 21. 10. 2011, 08:20:02 uživatelem dajakon

Když jsem měl na horách v kohoutku třístupňovou vodu, tak celkem běžně co tři neděle vyplouvaly z jáváku malé diamantové tetry, které se v něm vylíhly a byly schované před sežráním. A nebylo jich málo...kolem třiceti. Takže to jde. Akorát je trochu problém ty parametry držet, pokud máte nestabilní vodu...
21.10.2011 08:20 Okruh: Rozmnožování ryb > Téma: Razborky
Odpověď na příspěvek vložený 19. 10. 2011, 08:40:37 uživatelem provokatér administrátor
Fotka uživatele
muž dajakon
Takze , rekneme je to mozne pokud bych vymenil vetsi cast vody za vodu odpovidajici treci vode ?
Diky
moc za odpovedi
19.10.2011 08:40 Okruh: Rozmnožování ryb > Téma: Razborky

Citace: "myska.z napsal Já dotaz pochopil tak, že pokud mu v nádrži, ve které chová dospělé razborky, razborky nakladou jikry, jestli má šanci na odchov...:smile:"

To je správné chápání a přece platí to, co jsem napsal. Razbory lze i dlouhodobě chovat ve vodě, která paramatery vůbec neodpovídá třecí vodě. Díky adaptaci zvládají vodu velmi odlišnou od té ve své domovině.Pak se jikry vylíhnout nemohou. Klást jikry klidně mohou, ale nic z nich nebude.

19.10.2011 08:35 Okruh: Rozmnožování ryb > Téma: Razborky
Odpověď na příspěvek vložený 18. 10. 2011, 22:46:05 uživatelem myska.z
Fotka uživatele
muž myska.z
Já dotaz pochopil tak, že pokud mu v nádrži, ve které chová dospělé razborky, razborky nakladou jikry, jestli má šanci na odchov...:smile:
19.10.2011 06:12 Okruh: Rozmnožování ryb > Téma: Razborky

Citace: "myska.z napsal Hustě osázená nádrž, dostatek potravy a víc samiček než samců a nějaký ten potěr sa vykulí"

No hlavně voda odpovídají parametry "třecí vodě"...:smile: V akváriu, kde ryby jen chováte se zrovna razbory moc jásavě třít nebudou, protože voda bude určitě tvrdší a chemicky "složitější", než je "třecí voda".
18.10.2011 22:46 Okruh: Rozmnožování ryb > Téma: Razborky
Odpověď na příspěvek vložený 18. 10. 2011, 15:06:52 uživatelem dajakon
Fotka uživatele
muž myska.z
Hustě osázená nádrž, dostatek potravy a víc samiček než samců a nějaký ten potěr sa vykulí
18.10.2011 15:06 Okruh: Rozmnožování ryb > Téma: Razborky
Fotka uživatele
muž dajakon
Zdravim , ma nekdo zkusenost s odchovem razborek (jakychkoliv) v normalni nadrzi (jednodruhove) ?
Cetl jsem par clanku ,ze poziraji vlastni jikry a tak podobne tak by me zajimalo jestli se to da i za cenu nejakych ztrat odchovat v normalni nadrzi kde budou chovany dospeli jedinci.
Diky

Příspěvků: 1-9 z celkem 9   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

Nápověda

© AQUAPAGE.cz - akvárium a my

Partnerské weby

Atlas zvířat
RSS RSS
Fórum Názory a připomínky
Chyby a vývoj Hlášení chyb
O webu O webu
Ochrana osobních údajů Zásady ochrany osobních údajů
Aquapage na facebooku Podpořte nás na facebooku TOPlist