| 17.09.2011 05:05 | Okruh: Určení ryby > Téma: Bojovnice, jaké pohlaví? Odpověď na příspěvek vložený 16. 09. 2011, 21:43:45 uživatelem Fousek |
provokatér ![]() Příspěvků: 1796 | Předmět: Bojovnice, jaké pohlaví? Malinko si dovolím poopravit z Asie přijede jeden véééééliký pytel označený jako samice - ve
stovce bývá kolem 15 samců - krátkoploutvých. Velkoobchod nakoupil samice...jako samice je
prodá...obchod nakoupil samice...jako samice je prodá, protože povětšinou prodávající rozdíly, které
naznačil Fousek nevidí. Betař samce odhalí mezi stovkou samic, ale jinak to jednoduché fakt není. Šlechtění - šlechtí se samozřejmě také krátkoploutvé verze a to na barvu... |
| 16.09.2011 21:43 | Okruh: Určení ryby > Téma: Bojovnice, jaké pohlaví? Odpověď na příspěvek vložený 16. 09. 2011, 20:42:56 uživatelem Elvinerha |
Fousek ![]() Příspěvků: 196 | Předmět: Bojovnice, jaké pohlaví? Ahoj, v zásadě jsou dvě varianty klasické bety, jak ti napsali, vyšlechtěná dlouhoploutvá a krátkoploutvá (PK - plakat - z thajského pla kad, kousající ryba) http://www.google.cz/search?q=betta+plakat&hl=cs&client=firefox-a&hs=Hxe&rls=org.mozilla:en-US :official&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=i6FzToOlMY_Z4QTIyai7DQ&ved =0CCsQsAQ&biw=1152&bih=556 Porovnej, jak se podobají té tvé betě ... Přestože rodiče jsou třeba oba dlouhoploutví, mezi jejich potomky se může vyskytnout i PK forma (jo, ty geny ... dlouhoploutvá varianta je vyšlechtěná) ... a takový kluk je pak často prodáván (omylem) se samičkami. Poznat to u mladé rybky je téměř nemožné, protože i mladí samci mají viditelnou urogenitální papilu - močopohlavní bradavka; společné vyústění močové trubice a pohlavního vývodu, někdy dokonce i zdánlivě simulují horizontální pruhy typické pro samičky. Jediným spolehlivým vodítkem je, aspoň pro mě, to poznat podle chování ostatních ryb. Pokud je to, co jsem považoval za samičku soustavně proháměno ostatními jistými mladými většími samci, je to signál k umístění do separačního (rozděleného) akvárka, kde podle chování dospělých samců okamžitě poznám, o co jde. Před samičkou se dospělý samec naparuje, zvláštně vlní, na samce útočí. Jinak: http://cs.wikipedia.org/wiki/Bojovnice_pestr%C3%A1 http://www.splendenspower.cz/ ![]() |
| 16.09.2011 20:48 | Okruh: Určení ryby > Téma: Bojovnice, jaké pohlaví? Odpověď na příspěvek vložený 16. 09. 2011, 20:36:21 uživatelem Elvinerha |
provokatér ![]() Příspěvků: 1796 | Předmět: Bojovnice, jaké pohlaví? No pozor, ona je verze dlouhoploutvá a krátkoploutvá...tento vypadá na tu druhou |
| 16.09.2011 20:42 | Okruh: Určení ryby > Téma: Bojovnice, jaké pohlaví? Odpověď na příspěvek vložený 16. 09. 2011, 20:38:40 uživatelem provokatér ![]() |
ElvinerhaPříspěvků: 91 | Předmět: Bojovnice, jaké pohlaví? No jak říkám v tomhle druhu se nevyznám, ale hlavně bych potřebovala znát pohlaví. |
| 16.09.2011 20:38 | Okruh: Určení ryby > Téma: Bojovnice, jaké pohlaví? Odpověď na příspěvek vložený 16. 09. 2011, 20:36:21 uživatelem Elvinerha |
provokatér ![]() Příspěvků: 1796 | Předmět: Bojovnice, jaké pohlaví? No pozor, ona je verze dlouhoploutvá a krátkoploutvá...tento vypadá na tu druhou |
|
| |
| 16.09.2011 20:36 | Okruh: Určení ryby > Téma: Bojovnice, jaké pohlaví? Odpověď na příspěvek vložený 16. 09. 2011, 20:27:52 uživatelem provokatér ![]() |
ElvinerhaPříspěvků: 91 | Předmět: Bojovnice, jaké pohlaví? Ale bojovnici mám první tak ani nevím, jak se pohlaví rozezná, vím jen že samec má delší ploutvičky, ale tenhle je má ještě malý tak nevím, ale určitě bych tý rybce v budoucnu chtěla koupit partnera. |
| 16.09.2011 20:31 | Okruh: Určení ryby > Téma: Bojovnice, jaké pohlaví? Odpověď na příspěvek vložený 16. 09. 2011, 20:27:52 uživatelem provokatér ![]() |
ElvinerhaPříspěvků: 91 | Předmět: Bojovnice, jaké pohlaví? Mě to připadá taky jako sameček, ale protože je to mladý tak si nejsem ani trochu jistá, ale přijde mi, že se na samičku moc naparuje. |
| 16.09.2011 20:27 | Okruh: Určení ryby > Téma: Bojovnice, jaké pohlaví? Odpověď na příspěvek vložený 16. 09. 2011, 20:20:27 uživatelem Elvinerha |
provokatér ![]() Příspěvků: 1796 | Předmět: Bojovnice, jaké pohlaví? Ono to není tak jasné jen z fotky - ale vypadá to na samce.... |
| 16.09.2011 20:20 | Okruh: Určení ryby > Téma: Bojovnice, jaké pohlaví? |
ElvinerhaPříspěvků: 91 | Předmět: Bojovnice, jaké pohlaví? Ahoj, dnes jsem si koupila bojovnici. Ve zverimexu mi řekli, že je to ještě hodně mladý kus. Nějako mě ale už nenapadlo se zeptat, jestli je to sameček nebo samička, tak snad mi to někdo řekne, bojovnice je na obrázcích zde http://www.aquapage.cz/akvarium.php?detail=2759 jsou to poslední vložené obrázky. |