Aquatic forum
 Přihlásit 

Akvaristické fórum - Téma: Malachitová zeleň

Příspěvků: 1-5 z celkem 5   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

07.09.2011 17:24 Okruh: Nemoci ryb > Téma: Malachitová zeleň
Odpověď na příspěvek vložený 07. 09. 2011, 15:46:05 uživatelem Elvinerha
Fotka uživatele
muž Gregor administrátor
Předmět: Vaše zkušenosti - malachitová zeleň x krupička
Odkazy níže ti snad pomohou, ale doporučuji nově založené AQ nechat pořádně zaběhnout (dát více písku atd.) a teprve pak do něj vracet ryby.

http://www.dajanapet.cz/cz/products/malachite-green-popis.html
http://www.akvastranky.com/lazne.htm
07.09.2011 15:46 Okruh: Nemoci ryb > Téma: Malachitová zeleň
Odpověď na příspěvek vložený 07. 09. 2011, 13:05:35 uživatelem Gregor administrátor
Fotka uživatele
žena Elvinerha
Dnes jsem koupila malachitovou zeleň, ryby jsem přesunula do karanténní nádrže a aplikovala.Všichni jedinci zatím vypadají v pořádku, bílé tečky začaly mizet, ancistrusi sice nevypadají nadšeně a možná to ani všichni nepřežijí, ale co se dá dělat. Chtěla bych se zeptat, ten kdo má s tímto přípravkem zkušenosti, jak dlouho s ním mám ošetřovat ryby? Kolik dní? na lahvičce to v návodu nepíší :-( Akvárium jsem celé pečlivě vyčistila, štěrk jsem dala do vařící vody, taktéž kameny, kořen a dekorace. Rostliny jsem pořádně proprala. Do akvária jsem dala čerstvou vodu, do jí jsem dala přípravek start plus, nitrivec a kapičku malachitové zeleně, ale jen ždibec, aby mi to nezničilo kytky. Jen nevím kolik dní mám držet ryby v karanténě, než je budu moct přesunout zpátky.
07.09.2011 13:05 Okruh: Nemoci ryb > Téma: Malachitová zeleň
Odpověď na příspěvek vložený 06. 09. 2011, 21:59:17 uživatelem Elvinerha
Fotka uživatele
muž Gregor administrátor
Léčení celého AQ je vždy problematické a riziko úhynu některých citlivějších ryb nebo bezobratlých je velké.
Malachitovou zeleň je možné k léčbě krupičky použít, ale raději v karanténní nádrži.
Pro léčení přímo v AQ doporučuji eSHa Exit a eSHa 2000. Podle ohlasů a zkušeností jde o velice účinné řešení s min. rizikem úhynu.
Jak již psal provokater, vždy je potřeba dodržet návod k použití!
07.09.2011 04:45 Okruh: Nemoci ryb > Téma: Malachitová zeleň
Odpověď na příspěvek vložený 06. 09. 2011, 21:59:17 uživatelem Elvinerha

muž provokatér administrátor
Již jsem psal, že těch přípravků je celá řada - najdete je u Tetry, Sery, JBL, ale i Dajany a různých dalších firem i zemědělců, kteří vyrábí akvarijní chemii. Chemii obecně ancistrusi v lásce nemají a to tak, že to někdy fatální důsledky mívá. Pokud se dodržuje koncentrace kytky nechcípnou, jen dostanou trochu pecku, z níž se většinou v dobrých podmínkách vzpamatují.
06.09.2011 21:59 Okruh: Nemoci ryb > Téma: Malachitová zeleň
Fotka uživatele
žena Elvinerha
Chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s malachitovou zelení použitou na krupičku u rybek? Je možné ji použít do akvária abych tam přitom nechala rostliny, slyšela sem, že potom rostliny umírají, také bych se chtěla zeptat, jestli vám po tomhle přípravku nechcípli ancistrusi, nebo co vám rychle zabralo na krupičku u ryb? Budu ráda za každou vaši zkušenost.

Příspěvků: 1-5 z celkem 5   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

Vyhledávání ve fóru:

Tématické okruhy:

Poslední související příspěvky v diskusním fóru

Nápověda

© AQUAPAGE.cz - akvárium a my

Partnerské weby

Atlas zvířat
RSS RSS
Fórum Názory a připomínky
Chyby a vývoj Hlášení chyb
O webu O webu