Aquatic forum
 Přihlásit 

Akvaristické fórum - Téma: Krunýřovci

Příspěvků: 1-12 z celkem 12   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

20.04.2013 19:27 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Krunýřovci
Odpověď na příspěvek vložený 13. 08. 2011, 08:16:49 uživatelem patrik8

uzivatel.ja
Předmět: Krunýřovci v akvárii
Čamám 100L akvárium s perfektní filtrací jak mech. tak bio. a uvažuju že bych ho doplnil o krunýřovce konkrétně anacathius adonis. Plánuju ho umístit do aquária samotného bez žádných ostatních ryb, mužu se zeptat jak dlouho mi pro něj takové akvárium bude stačit když to nebudu přehánět a vykrmovat ho? Popřípadě jáký krunýřovec by byl lepší ? ale zárověn chci aby aspoň takových 50cm vyrostl, za jak dlouho to bude neřeším. Předem díky za odpověd a radu.:smile:
13.08.2011 08:16 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Krunýřovci
Odpověď na příspěvek vložený 10. 08. 2011, 14:17:00 uživatelem Pafka administrátor
Fotka uživatele
muž patrik8
5 krunýřovců? Do 60 litrů?:-D :smile: Ty si upad na hlavu ne? Moje zkušenosti: dostal jsem dva menší Krunýřovce skvrnité (ve velikosti asi tak 4 cm a tudíž jsem nemohl rozpoznat, zda se jedná o samce či samice). Dal jsem je oba do mého 330 litrového akvária a během 1/2 roku jsou jednou takoví, jelikož mají dostatek krmení a prostoru. Bohužel jsou to oba samci. Akvárko má 1,5 m na délku, ale i tak je pro ně malé. Jakmile se potkají tak na 20 - 30 cm, jdou po sobě jak psi. Tohle už je ovšem minulostí, jelikož jsem raději jednoho z nich přesunul do jiného akvária. Tady máš důkaz, že tvé myšlenky o jakémsi "hejnu" krunýřovců, jsou dosti nesmyslné. Navíc jsou tu další jiné, možná ještě horší problémy, které by mohli nastat. Viz Pafkův příspěvek o tom, jací jsou tihle krunýřovci čuňátka.pozdrav
10.08.2011 14:17 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Krunýřovci
Odpověď na příspěvek vložený 09. 08. 2011, 15:21:46 uživatelem Sturdík
Fotka uživatele
muž Pafka administrátor
Krunýřovci Ti stále rostou, protože to tak příroda chtěla. Rostou celý život. Tvůj nápad je dost nepraktický a tolik krunýřovců je v tak malém aq moc. Jsou to stejný čuňata jako živorodky, kor když mají možnost hodně žrát a množit se. Budeš ve stejných s**čkách jako s živorodkami. BTW jak chceš pod břidlicí odkalovat?
09.08.2011 21:48 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Krunýřovci
Odpověď na příspěvek vložený 09. 08. 2011, 19:55:19 uživatelem kamcaKr
Fotka uživatele
žena MarkétaG
Souhlasím s Kamčou. V 60 má kluk tak 12 pavích oček, která se mu tam narodila, vyrostla do 6 cm a pořád sypou další mladé. Samice žijí tak do dvou let, samci déle. S kalem vůbec není problém, pokud se jednou týdně vymění třetina vody. Je důležité mít tam hodně kytek a dobrý, pravidelně čištěný filtr. Taky záleží na krmení. Co dávám denně mražené, rybky jsou mnohem zdravější a déle žijí. Pokud jsou už nemocné, je třeba přeléčit a doporučuji i odčervit. Mladí krunýřovci mohou žít bez problémů ve velké skupině, pokud se dodržuje hygiena a nepotřebují moc úkrytů, neperou se. Dospělý samec druhého utluče i ve velkém akvárku, stalo se mi to ve 200l. Slabší jedinci by rozhodně trpěli, i kdyby to přežili.
09.08.2011 19:55 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Krunýřovci
Fotka uživatele
žena kamcaKr
nejen živorodky kaděj..právěže mně přijde, že všude nechávaj hovínka spíš ancistrusi, proto je taky už nechci..když budeš mít břidlici tak to zapadá akorát do ní a před ní a bude to ošklivý a ještě se to nebude dát odkalit jako z normálního dna...mimoto když víš, že ryby trpěj nemocemi, tak neodkaluj jednou týdně, ale víckrát. dá se to taky dělat třeba každý dva dny, pokud máš až tak přerybněno. já mám v padesátilitrovce spoustu živorodek a problém s nemocemi teda nemám, odkaluju 1-2x týdně a zas nijak zvlášť špinavo mi tam nepřijde oproti jiným akvárkům..jo a jak píší ostatní-8 ancistrusů je moc, vždyť vyrostou do pořádný velikosti-jednou jsem dostala darem asi 15ancistrusů, neměla jsem pro ně nádrž, tak šly do 25ky a jelikož jsem byla ještě mladá a hloupá, kašlala jsem na odkalování a co myslíš, do půl roku tam nebyl ani jeden...
ovšem je těžký něco vysvětlovat a radit, když si poradit nenecháš;-)

09.08.2011 15:41 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Krunýřovci
Fotka uživatele
masters77
zdá se mi, že pro Vás je každá rada drahá. Pafka se Vám snaží poradit jak na to, aby ty Vaše ryby netrpěly, alespoň trochu prosperovaly, mohly vůbec žít. Myslím, že ze stavu ve Vaší nádrži, také nemáte radost. A to se ještě chcete pouštět do dalšího "dobrodružství" s krunýřovci? Něco Vám mezi řečí, z vlastní zkušenosti povím. Mám 3 krunýřovce ve svém akva (378 l) a vážně uvažuji, že je dám známému, protože jejich výkaly jsou vidět tak na 10 m a v akva nevypadají příliš vábně a navíc zhoršují kvalitu vody. Popřemýšlejte a uvidíte sám :smile:
09.08.2011 15:21 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Krunýřovci
Odpověď na příspěvek vložený 09. 08. 2011, 14:52:32 uživatelem Pafka administrátor

muž Sturdík
V akvárii mám spoustu živorodek, které často vykalují a proto mi znečišťují akva. Odkaloval jsem každý týden a stejně to bylo špatné. Myslel jsem to, tak, že se o akvárium budu starat ale nic nebudu nakupovat a až mě zemřou očka koupil bych třeba 5 krunýřovců a měl bych tam jen je. Babička měla obložený dům břidlicemi, takže máme spoustu břidlic. Břidlice bych dal na spodek akvária a zleva i zprava bych dal 3 cm štěrku kde bych měl valisnerrie. břidlice by byli poskládány třeba centimetr od skla aby na něj nespadli, víte? :-) Já jen, že krunýřovce mám od začátku kdy jsem se pustil do akvaristiky a stále mi rostou. :-)
09.08.2011 14:52 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Krunýřovci
Odpověď na příspěvek vložený 09. 08. 2011, 12:55:36 uživatelem Sturdík
Fotka uživatele
muž Pafka administrátor
neblázni. Snažíš se z loužičky udělat bazén. Když máš problém s umrtností pavích ok následkem kvality vody, jak chceš asi udělat ještě přerybněnější akva než máš teď? Nejdříve zvládni, co teď máš a pak se pouštěj do těžśích úkonů. 8 je moc. Do 54L tak leda pár. Břidlice na dně bez ničeho jiného je celkem nesmyslná. Bylo by to neodkalitelné a navíc, když by se to blbě svezlo, tak bych se bál odření, křupnutí či proražení dna nebo stěn.
09.08.2011 13:57 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Krunýřovci
Odpověď na příspěvek vložený 09. 08. 2011, 12:55:36 uživatelem Sturdík
Fotka uživatele
Eva_R
No a jak často odkalujete? K těm živorodkám - chtělo by to často měnit vodu a odkalovat, nevypadaly by tak jak popisujete. Takhle je utrápíte. A krunýřovci jsou velké ryby na tak velké (malé) akvárko. Aspoň podle mě, někdo poradí třeba jinak.
09.08.2011 12:55 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Krunýřovci
Odpověď na příspěvek vložený 09. 08. 2011, 12:40:04 uživatelem Eva_R

muž Sturdík
Mě by se do toho chtělo. ;-) Jinak to by bylo dá se říci celé zaházené břidlicí, takže by se krunýřovci k sobě moc nedostali. Co? :-)
09.08.2011 12:40 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Krunýřovci
Odpověď na příspěvek vložený 09. 08. 2011, 11:05:22 uživatelem Sturdík
Fotka uživatele
Eva_R
Když si to představím- asi by se to špatně odkalovalo, ne? Pokaždé to rozebírat, to by se mi nechtělo :smile: Jinak do 54l bych dala, když už, tak jen jednoho nebo dva krunýřovce, pět je podle mě moc...
09.08.2011 11:05 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Krunýřovci

muž Sturdík
Dobrý den,

mám akvárium 54l - 60x30x30. Mám v něm dva ancistrus sp. a plno pavích oček. Myslel jsem si, že chovat paví očka je snadné ale poslední dobou mi začínají umírat. Většina ryb mají pokřivenou páteř, mají rozpad ploutví, špatně plavou, ocas mají jako konec kopí ostrý. Mám jich v akvárii strašně moc, jenže ryby strašně vykalujů a proto mám silně zaneřáděné akvárium. Proto si je nechám dožít. Napadlo mě, že bych si udělal úplně jinak akvárium. zleva i zprava bych vzal 3 cm štěrku a zasázel tam valisnerie. všude jinde bych dal na dno břidlice a různě je tam poskládal. Celé akvárium by tím pádem bylo tvořeno z břidlicí. Chci se zeptat Mohl bych tam mít třeba 8 krunýřovců? měli by tam spoustu úkrytů, takže si nemyslím, že by se rvali. Krunýřovce jsem si vybral díky tomu, protože už je mám strašně dlouho a vydrželi skoro vše. Díky za rady. :-)

Příspěvků: 1-12 z celkem 12   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

Vyhledávání ve fóru:

Tématické okruhy:

Poslední související příspěvky v diskusním fóru

Nápověda

© AQUAPAGE.cz - akvárium a my

Partnerské weby

Atlas zvířat
RSS RSS
Fórum Názory a připomínky
Chyby a vývoj Hlášení chyb
O webu O webu