Aquatic forum
 Přihlásit 

Akvaristické fórum - Téma: Potěr - Dánio pruhované

Příspěvků: 1-11 z celkem 11   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

02.08.2011 06:03 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Potěr - Dánio pruhované
Odpověď na příspěvek vložený 31. 07. 2011, 17:02:01 uživatelem Monca-HK

muž provokatér administrátor
Předmět: prosím pomozte
:-D Upřímně? No když mi šneci dno neučistí a tvoří se takové ty chumáčky...? Prstem je opatrně stáhnu dokupy a pak mám takovou tenkou pipetovou tvrdou hadičku a tou je vycucnu. Plovoucí potěři se už atakům umí docela vyhýbat, takže ztráty jsou minimální.
31.07.2011 17:02 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Potěr - Dánio pruhované
Fotka uživatele
žena Monca-HK
Děkuju, no oni artemie se tady v HK sehnat nedají, už je mám objednané :-)
Prachové krmivo pro potěr mám, ale jsem zastáncem pestré stravy, tak jsem myslela, že když to budu trochu míchat, bude to pro ně jen lepší.
A jinak Mycopur užívám, nevím proč, ale jinak mi všechny jikry hodně plesniví (i skaláří), takže bez toho přípravku bych se asi neobešla, každopádně už nevím, v jakém množství se má podávat na rybičky, zatím jsem ho používala jen na jikry. Mám akva o objemu 12 l.
Molitan snad někde seženu a ještě mi prosím poradte jak odsát ty nečistoty, hadičkou mi tam jdou i rybky...
31.07.2011 16:53 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Potěr - Dánio pruhované
Odpověď na příspěvek vložený 31. 07. 2011, 16:48:20 uživatelem Monca-HK

Zaškrcení jedné hadičky nevadí, jak ti psal Kuba na Rybičkách, ten molitan by byl lepší. To množství toho žloutku musí být fakt hódně moc malé :-) Jinak to blbost není, ale lepší jsou pro začínají krmiva určená přímo pro potěr, Žloutek je trochu dřina...
No a k té vodě. Nemusí umírat dřív, protože teprve po rozplavání se všechny vady projeví. Navíc může nastat bakteriální infekce, nálevník, to jsou všechno problémy, kterým je třeba bránit, protože čerstvý potěr zmaří. Takže proto třeba používám Mycopur, aby se zabránilo plísním, od nich to většinou všechno začíná.
31.07.2011 16:48 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Potěr - Dánio pruhované
Fotka uživatele
žena Monca-HK
A nemyslíš, že kdyby byla špatná voda, začaly by umírat už dřív?
Možná to bylo vážně tím vzduchovadlem... bohužel okružáky nemám, ani by mě nenapadlo dávat je mezi potěr. A s tím žloutkem máš zase pravdu, nemám s tím zkušenosti, pouze jsem se dočetla, že se malé množství vařeného žloutku rozetře ve vodě mezi prsty, oni se nažerou a zbytek se vyloví.. asi blbost,co? :/
A ještě ta trubička se teda může u toho vzduchovadla zaškrtit? Ničemu to nevadí? Mám k motorku totiž připojené dva kamínky zároveň...
31.07.2011 16:43 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Potěr - Dánio pruhované
Odpověď na příspěvek vložený 31. 07. 2011, 16:31:07 uživatelem Monca-HK

OK, tak to by bylo dobře, krmit, když opravdu plavou...to zbylé žrádlo nejlépe zlikvidují třeba malí okružáci. Tu tvrdost by znát chtělo a pak je potřeba vědět, jestli v té dešťovce není něco, co by mohlo potěru vadit a pak už by to mohlo být snadné. S tím žloutkem je to třeba se naučit...je sušený?

31.07.2011 16:31 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Potěr - Dánio pruhované
Fotka uživatele
žena Monca-HK
Teplota je na 25 stupních, to si myslím je v pořádku ne?
Ph mám 6,4, ale tvrdost určit neumím, ale dešťová by měla být měkká, tak jsem doufala, že to bude stačit. A předtím jsem se spletla, po vykulení necelých 48 hod visely jen zavěšené na skle, a dočetla jsem se, že se mají začít krmit až právě jak začnou plavat prakticky vodorovně.
Moc děkuju za tvůj čas.
31.07.2011 16:20 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Potěr - Dánio pruhované
Odpověď na příspěvek vložený 31. 07. 2011, 16:16:20 uživatelem Monca-HK

No je potřeba znát parametry té vody, takhle je to nečitelné. Nic nepíšeš o teplotě vody, jestliže se rozplavaly rybky před třemi dny a dnes jsi je začala krmit, pak je klidně možné, že také padají hlady. Krmí se po rozplavání hned...
31.07.2011 16:20 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Potěr - Dánio pruhované
Fotka uživatele
žena Monca-HK
A vzduchování zjemním tak, že přiškrtím hadičku?
31.07.2011 16:16 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Potěr - Dánio pruhované
Fotka uživatele
žena Monca-HK
Vývojovou vodou asi myslíš, ve které došlo ke tření a pak v vývoji jiker vid :-)
Byla ze dvou třetin přefiltrovaná dešťová a z jedné třetiny převařená normální vodovodní. Teď je asi už znečištěná tím přebytkovým krmivem no :/
Děkuji
31.07.2011 16:02 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Potěr - Dánio pruhované
Odpověď na příspěvek vložený 31. 07. 2011, 16:00:56 uživatelem Monca-HK

Vzduchování musí být jemné, jaká je vývojová voda?
31.07.2011 16:00 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Potěr - Dánio pruhované
Fotka uživatele
žena Monca-HK
Zdravím,
jsem začátečník, ale teď poprvé se mi povedla odchovat várka Dánia pruhovaného. Malé rybky se před třemi dny ráno dostaly ven z jiker, úspěšně se rozplavaly a dnes jsem je začala krmit vařeným žloutkem a prachovým krmivem.
Bohužel teď na ně koukám a začaly umírat, tělíčka leží na dně. Může to být silným vzduchovacím kamínkem? Taky se chci zeptat jak mám odlovit přebytečnou potravu? Při nasávání se mi pletou i rybky a na to, aby tam byl filtr jsou ještě moc malé, odhaduju, že mají kolem těch 4mm, potrava tím pádem zůstává u dna. To jsou tak náročné na kvalitu vody?
Prosím poraďte mi, co dělám špatně, nechci o ně přijít.
Děkuji

Příspěvků: 1-11 z celkem 11   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

Vyhledávání ve fóru:

Tématické okruhy:

Poslední související příspěvky v diskusním fóru

Nápověda

© AQUAPAGE.cz - akvárium a my

Partnerské weby

Atlas zvířat
RSS RSS
Fórum Názory a připomínky
Chyby a vývoj Hlášení chyb