Aquatic forum
 Přihlásit 

Akvaristické fórum - Téma: bakteriální rozpad ploutví

Příspěvků: 1-2 z celkem 2   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

03.08.2011 09:33 Okruh: Nemoci ryb > Téma: bakteriální rozpad ploutví
Odpověď na příspěvek vložený 18. 07. 2011, 22:09:47 uživatelem ludva10
Fotka uživatele
žena Denca24
Předmět: bakteriální rozpad ploutví
Ahoj, já léčila Baktopurem a zabral. Ale i po doléčení je třeba dlouhou dobu dbát na zvýšenou hygienu akvária. Taková je moje zkušenost. Rybky mi onemocněly v malém a i poté, co se zaběhlo větší a doléčené rybky jsem přelovila, jsem i tam musela odkalovat dvakrát týdně (a to nepřekrmuju), jinak se u rybek začly objevovat plísně nebo byly takové flegmatické. Trvalo to asi půl roku než nabraly zase dostatek sil.pozdrav
18.07.2011 22:09 Okruh: Nemoci ryb > Téma: bakteriální rozpad ploutví

ludva10
Předmět: bakteriální rozpad ploutví
Ahoj. Tak bohužel u mých bet se také objevil BRP. Asi před 2 dny jsem si všiml, že má moje beta samec konečky ploutví jakoby býlé až průsvitné. Dnes ráno jsem si všiml, že na jednom konci je dokonce i chomáček plísně. Tak jsem hned aplikoval Eshu 2000. Ted večer jsem zase viděl, jak samice vyjíždí po samečkovi a dokonce mu i ukousla kousek ploutve. Tak jsem ji odlovil do 5l zavařovačky a přitom si všiml, že i ona má asi BRP - má okraje jakoby malinko průsvitné.
Proto bych se chtěl zeptat na rady jednak na účinnost Eshy 2000 ( ted večer jsou ploutve o dost horší než ráno ), tak jestli mám do vody přidat např. sůl ( 1 lžičku ? ). Akva 25l, týdně měněna třetina vody, osazenstvo betta samec a samice, malý ancistrus. Moc dík

Příspěvků: 1-2 z celkem 2   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

Vyhledávání ve fóru:

Tématické okruhy:

Poslední související příspěvky v diskusním fóru

Nápověda

© AQUAPAGE.cz - akvárium a my

Partnerské weby

Atlas zvířat
RSS RSS
Fórum Názory a připomínky
Chyby a vývoj Hlášení chyb
O webu O webu