| 10.07.2011 17:31 | Okruh: Řasy > Téma: Ako sa zbaviť riasy Odpověď na příspěvek vložený 10. 07. 2011, 15:36:21 uživatelem Sturdík |
hermelin60Příspěvků: 37 | Předmět: Černá vousatá řasa Skus se podívat na Horácovo akvárium, jak sem vyčerpával kořen, můj boj s řasami, tam je to dobře popsáno. Vyměnil jsem 10 mečovek za kyblík plný doušky, do vody přidávám přípravky proti fosfátům,protože už jsou ve vodě kterou liji do akvária a zatím ji držím na uzdě. Střídmě krmit odkalovat to už znáš, je to dlouhodobější ruduchu vyčerpat. |
| 10.07.2011 15:36 | Okruh: Řasy > Téma: Ako sa zbaviť riasy Odpověď na příspěvek vložený 04. 07. 2011, 19:59:47 uživatelem toldo |
SturdíkPříspěvků: 144 | Předmět: Černá vousatá řasa Zdravím, už delší dobu mám v akvárii černou vousatou řasu. Poradí mi někdo jak se jí zbavit? |
| 04.07.2011 19:59 | Okruh: Řasy > Téma: Ako sa zbaviť riasy Odpověď na příspěvek vložený 04. 07. 2011, 18:19:19 uživatelem peterakora |
toldoPříspěvků: 33 | Předmět: riasa Ahoj, no rias je veľa druhov zelená prisadnutá, vláknova....atd.. asi máš kombináciu.. tvoria sa hlavne tam v AKVA kde dopadá PRIAME SLNEČNÉ svetlo...takže skús zatieniť tú stranu...môže to byť aj prekrmením....potom je veľa organického odpadu vo vode --potrava pre rast a bujnenie rias.. |
| 04.07.2011 18:19 | Okruh: Řasy > Téma: Ako sa zbaviť riasy |
peterakora ![]() Příspěvků: 15 | Předmět: riasa ahojte, mám na jednej strane aquária (kde viac svieti slnko) riasu, ktorá je taká chlpatá a mení sa na stašne zelenú.....pripomína mi to že keby som to pozbieral tak by som vytvoril to klbko(guličku) čo sa predáva ako rastlina ( neviem ako sa volá). ak by ste mi vedeli poradiť budem rád. Aqua obýva okolo 23krevetiek. riasa sa tvorí na echinodoruse spiralis, valisnérií,capombe .... Ďakujem za rady PS: ostravedlňujem sa že píšem tak nezrozumiteľne ale popravde ani neviem ako sa volajú rastliny v aqua( vyberal som podľa kvusu) ![]() |