| 22.07.2011 18:44 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: smutne krevetky Odpověď na příspěvek vložený 17. 07. 2011, 21:22:57 uživatelem myska.z |
ondronovPříspěvků: 9 | Předmět: krevetky Tak dneska jsem jim vyměnil 1/3 vody za vodovodní, tak uvidim, co se bude dít. Jinak krevetky poslední týden byly v pohodě. Taky jsem dneska měřil CO2 a CO3, obojí opět v pořádku. |
| 17.07.2011 21:22 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: smutne krevetky Odpověď na příspěvek vložený 17. 07. 2011, 11:58:25 uživatelem Linda ![]() |
myska.zPříspěvků: 486 | Předmět: krevetky Myslím, že povrchová voda obecně může být velice snadno ovlivněna okolním děním. Pokud tedy nevlastníte hlubinný vrt. Může to být kontaminace třeba pro člověka snadno tolerovaná, bez nějakého vlivu na organismu. Vodovodní voda je sledovaná... |
| 17.07.2011 11:58 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: smutne krevetky Odpověď na příspěvek vložený 17. 07. 2011, 11:04:41 uživatelem honzales |
Linda ![]() Příspěvků: 799 | Předmět: krevetky Nejsem přes krevety a studniční vodu neodsuzuji. Může být to nej, co existuje, ale jedině pokud její parametry vyhovují chované osádce. Pokud voda nevyhovuje, je jedno z jakého je zdroje. |
| 17.07.2011 11:04 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: smutne krevetky Odpověď na příspěvek vložený 17. 07. 2011, 07:15:08 uživatelem myska.z |
honzalesPříspěvků: 87 | Předmět: krevetky studnicni je myslim nejlepsi co muzes mit.taky nesouhlasim s vaclem. |
| 17.07.2011 07:15 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: smutne krevetky Odpověď na příspěvek vložený 17. 07. 2011, 07:13:06 uživatelem myska.z |
myska.zPříspěvků: 486 | Předmět: krevetky jestli máš možnost dávat tu vodovodní vodu, tak bych taky možná zkusil přejít na ni, nepříde mi to jako úplně hloupá myšlenka, to co tvrdí vacl. ![]() |
|
| |
| 17.07.2011 07:13 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: smutne krevetky Odpověď na příspěvek vložený 16. 07. 2011, 22:22:18 uživatelem Eva_R |
myska.zPříspěvků: 486 | Předmět: krevetky i kdyby tam měl plný počet krevetek, co měl (5) tak v tomto počtu o tom silně pochybuji. Ze začátku překrmil, takže je předpoklad i nějakých zbytků a teď krmí občas. |
| 16.07.2011 22:22 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: smutne krevetky |
Eva_RPříspěvků: 90 | Předmět: krevetky Citace: "ondronov napsal Dobrá, zkusím znovu změřit dusíkaté látky. Vodu nechávám vždycky odstát. Ty lístky jsem tam dal 2
menší, moc si jich nevšímaly, tak jsem je dneska vyndal a zároveň jsem odkalil dno. Jestli by to s tim
mohlo nějak souviset, tak sem dneska vyhodil jednu rostlinku (eleocharis acicularis), protože se jí zjevně
moc nedařilo a postupně žloutla, až skoro celá zežloutla. Jinak za poslední 3 týdny jsem krmil jen
jednou, kdy jsem jim dal 4 malé kousíčky okurky (na 4 krevetky), které jsem asi 3 hodiny poté vylovil,
protože už jim moc nejeli. Neustále někde neco obírají, takže o krmení zřejmě nouzi nemají." Neumíraj hlady? Přeci jenom, občas by se měly krevetky nakrmit, ne? Ve 2 měs. starém akvárku podle mě
ještě moc potravy nenajdou. |
| 16.07.2011 19:28 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: smutne krevetky Odpověď na příspěvek vložený 16. 07. 2011, 15:38:21 uživatelem ondronov |
vaclPříspěvků: 8 | Předmět: krevetky .. |
| 16.07.2011 19:27 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: smutne krevetky Odpověď na příspěvek vložený 16. 07. 2011, 15:38:21 uživatelem ondronov |
vaclPříspěvků: 8 | Předmět: krevetky Bude to vodou ze studny. Pro akvarijní účely je mnohem lepší obyčejná vodovodní odstátá. |
| 16.07.2011 18:41 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: smutne krevetky Odpověď na příspěvek vložený 16. 07. 2011, 15:38:21 uživatelem ondronov |
vaclPříspěvků: 8 | Předmět: krevetky Myslím že chyba bude ve vodě ze studny. Používal bych jen vodovodní odstátou. |
| 16.07.2011 15:38 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: smutne krevetky Odpověď na příspěvek vložený 16. 07. 2011, 01:51:02 uživatelem ondronov |
ondronovPříspěvků: 9 | Předmět: krevetky Tak NO2 ani NO3 sem dneska ráno nenaměřil |
| 16.07.2011 01:51 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: smutne krevetky Odpověď na příspěvek vložený 15. 07. 2011, 17:25:47 uživatelem myska.z |
ondronovPříspěvků: 9 | Předmět: krevetky Dobrá, zkusím znovu změřit dusíkaté látky. Vodu nechávám vždycky odstát. Ty lístky jsem tam dal 2 menší, moc si jich nevšímaly, tak jsem je dneska vyndal a zároveň jsem odkalil dno. Jestli by to s tim mohlo nějak souviset, tak sem dneska vyhodil jednu rostlinku (eleocharis acicularis), protože se jí zjevně moc nedařilo a postupně žloutla, až skoro celá zežloutla. Jinak za poslední 3 týdny jsem krmil jen jednou, kdy jsem jim dal 4 malé kousíčky okurky (na 4 krevetky), které jsem asi 3 hodiny poté vylovil, protože už jim moc nejeli. Neustále někde neco obírají, takže o krmení zřejmě nouzi nemají. |
| 15.07.2011 17:25 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: smutne krevetky Odpověď na příspěvek vložený 15. 07. 2011, 13:59:34 uživatelem ondronov |
myska.zPříspěvků: 486 | Předmět: krevetky zkus ještě min. jednou změřit ty dusíkaté látky. Třeba hned po ránu, to by podle mě mohly být případné hodnoty nejvyšší, protože za tmy všechny organismy včetně rostlin moc nepracovaly, si myslim. A ještě min. jednou před tím, než jim vyměníš část vody. Necháváš ji, doufám, minimálně 24 hodin odstát? Ještě kolik jsi tam dal těch dubových listů? Ony ze začátku také mohou docela zásadně pohnout parametry vody při tak malém objemu, hlavně pH. Přemnožení šneků by znamenalo jen, že mají dostatek krmiva. Takže překrmení? Vím ,že jsi už to krmení omezil, ale měl jsi tam 5 krevetek, to by je mělo akvárko uživit samo, bez přikrmování. Takže toho může být dost ve dnu, tak zkus odsát bordel ze dna. |
| 15.07.2011 13:59 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: smutne krevetky Odpověď na příspěvek vložený 14. 07. 2011, 23:00:20 uživatelem Bubák |
ondronovPříspěvků: 9 | Předmět: krevetky Krevetky mám už jenom 2. Jinak nasazoval jsem je 14.6. a o 4 dny později umřela první. Začal jsem jim každé 2 dny měnit vodu a krevetky vypadaly mnohem líp. Potom jsem intervaly mezi výměnami prodlužoval. Všechno vypadalo ok, až do 13.7. a 14.7. kdy mi opět začaly umírat. No co se změnilo? V lese jsem nasbíral pár dubových lístků, svařil jsem je a dal do akva (asi 20.6.). Taky se mi přemnožili šneci. A jinak už mě nic nenapadá. Snad jenom to, že když jim teplota vody stoupla k 27*C, vrazil jsem do akva namraženou petlahev s vodou. Žádný spreje, deodoranty, laky na vlasy ani cigarety v pokoji, kde mám akva, nepoužívám. I když sahám dovnitř, tak si umeju ruce a důkladně opláchnu. Už mě k tomu nic nenapadá. Asi prostě počkám a uvidim, jak to dopadne. |
| 14.07.2011 23:00 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: smutne krevetky Odpověď na příspěvek vložený 14. 07. 2011, 17:12:01 uživatelem ondronov |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: krevetky Kolik máš těch krevetek? |
| 14.07.2011 22:19 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: smutne krevetky Odpověď na příspěvek vložený 14. 07. 2011, 17:12:01 uživatelem ondronov |
myska.zPříspěvků: 486 | Předmět: krevetky Zkus se zamyslet, co se po těch dvou měsících změnilo, co jsi zjistil, že krevetky umírají. Za jakou dobu po nasazení krevetek umřela první? Co se děje u aq a v jeho okolí, zejména mám na mysli používanou chemii(třeba lak na vlasy). Nemůže se do vody dostat saponát z předmětů, které přicházejí do styku s akvarijní vodou. Mě se třeba také povedlo, dát do aq olšové šišky, které pocházely z blízkosti zemědělsky obdělávané oblasti a byl na nich na 99% nějaký postřik, to pak byl celkem rychlý a značný úbytek. Jinak ta barva mrtvolky je normální, svalová tkáň zbělá a pak to vypadá, dá se říci, stejně jako v obchoďáku v mrazáku(myslím krevety). |
| 14.07.2011 17:12 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: smutne krevetky Odpověď na příspěvek vložený 14. 07. 2011, 17:08:52 uživatelem ondronov |
ondronovPříspěvků: 9 | Předmět: krevetky Špatně jsem to napsal. Vodu sem jim každé 2 dny měnil po dobu cca 12 dní. Potom sem intervaly mezi výměnami prodlužoval, až to dopadlo, jak to dopadlo.. |
| 14.07.2011 17:08 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: smutne krevetky Odpověď na příspěvek vložený 17. 06. 2011, 18:41:34 uživatelem ondronov |
ondronovPříspěvků: 9 | Předmět: krevetky Tak když už všchno vypadalo ok, začaly krevetky zase umírat. Od doby, kdy jsem sem psal, jsem krevetky krmil jednou, měnil jsem jim každé 2 dny 1/3 vody a vypadalo to, že už budou v pořádku. Posledních 5 dní jsem jim ale vodu neměnil a včera i dneska mi umřely 2 krevetky. Přitom všechny vypadaly celkem spokojeně. Ty co zbyly si vesele žerou a lezou po akvárku. No, testoval jsem jim vodu na NO2 a NO3 a obojí jsem ani nenaměřil. Nemáte někdo ještě nějaké nápaday, čím by to mohlo být? Jinak ta krevetka, co mi umřela dneska, byla taková nažloutlá. Měla normálě červenou barvu, ale uvnitř byla nažloutlá. Jo a vodu používám ze studny, nechlorovanou. |
| 19.06.2011 07:22 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: smutne krevetky Odpověď na příspěvek vložený 18. 06. 2011, 20:39:14 uživatelem ondronov |
myska.zPříspěvků: 486 | Předmět: krevetky to je dobře |
| 18.06.2011 20:39 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: smutne krevetky Odpověď na příspěvek vložený 18. 06. 2011, 08:55:46 uživatelem myska.z |
ondronovPříspěvků: 9 | Předmět: krevetky Díky za rady. Podle toho co píšete, jsem je opravdu překrmoval. Budu měnit vodu, jak mi radíte, seženu jim to listí a na nějakou dobu je přestanu krmit, snad se zlepší. Jinak jsem jim dneska vyměnil asi 1/3 vody a už jsou o něco lepší - některým se opět vrátila barva, lezou a hledaj co by snědly . |
| 18.06.2011 08:55 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: smutne krevetky Odpověď na příspěvek vložený 17. 06. 2011, 21:55:24 uživatelem MarkétaG |
myska.zPříspěvků: 486 | Předmět: krevetky taky bych se k tomuto připojil. Já osobně krevetky krmím 1x za týden množstvím, které spasou za cca 1/2 dne. Co je to za krmivo? Jestli to jsou nějaké granulky, tak bych se nebál dávat každé krevetce jednu granulku, pokud nějaké vločky, tak obdobně. Nevíří filtrace moc vodu? Aby třeba nebyly vysílené. Nazbírej někde v lese mimo silnice a intenzivně obdělávané zemědělské plochy nějaké suché dubové listí, olšové šišky, spař to vroucí vodou a po vyluhování tak 2. den to přidej do akvárka, v přírodě krevetky žijí mezi takovýmito věcmi. Můžeš do akvárka i přilít trochu toho výluhu, při tvém objemu bych to viděl na vekého panáka. Když tam bude listí a šišky tak krm taky 1x za týden, neboj hlady neumřou. Sežeň testy, hlavně na NO2 a NO3, hladina těchto dvou věcí je u krevetek stěžejní záležitost. Prozatím asi začni měnit vodu ob den 1/3 objemu za odstátou vodu, dokud neuvidíš, nějaký celkový posun ve stavu krevetek vpřed a hlavně stabilně. A hlavně omezit to krmení. |
| 17.06.2011 21:55 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: smutne krevetky Odpověď na příspěvek vložený 17. 06. 2011, 20:13:20 uživatelem jiraper |
MarkétaGPříspěvků: 224 | Předmět: krevetky Po dvou měsících musí být zajeté i při částečné výměně vody. Spíš bych se obávala překrmení. |
| 17.06.2011 20:13 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: smutne krevetky Odpověď na příspěvek vložený 17. 06. 2011, 18:59:57 uživatelem ondronov |
jiraper ![]() Příspěvků: 391 | Předmět: krevetky Možná byla chyba v tom,že si měnil vodu běhěm zajíždění akva.bakterie se nestačily rozmnožit v dostatečné míře a ty si zas vyměnil vodu a tak to zajíždění opět začalo nanovo.Při zajíždění se voda nemění . |
| 17.06.2011 18:59 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: smutne krevetky Odpověď na příspěvek vložený 17. 06. 2011, 18:50:33 uživatelem jiraper |
ondronovPříspěvků: 9 | Předmět: krevetky Akvárko se všim krom krevetek mám cca 2 měsíce. Během té doby jsem vodu filtroval a pravidelně ji měnil. Taky sem zapomněl dodat, že v akvárku mám teplotu okolo 25. |
| 17.06.2011 18:50 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: smutne krevetky Odpověď na příspěvek vložený 17. 06. 2011, 18:41:34 uživatelem ondronov |
jiraper ![]() Příspěvků: 391 | Předmět: krevetky a jak dlouho máš to akvarko? |
| 17.06.2011 18:41 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: smutne krevetky |
ondronovPříspěvků: 9 | Předmět: krevetky Dobrý den, chtěl bych vás požádat o radu. Pořídil jsem si cca 35l akvárium v kterém jsem chtěl chovat krevetky. Na dno jsem dal jemné kamínky, kus nejakého klacku ze zverimexu (asi 2 měsíce máčeného), nějaké kameny a rostliny - jávský mech, hemianthis micranthemoides, limniophilia sessiliflora, eleocharis acicularis. Vodu normálně filtruji a v akvárku mam vzduchovací kamínek. V úterý jsem si pořídil 5 krevetek red cherry. Krmím je krmením pro krevetky ze zverimexu. Dneska ráno jsem našel jednu krevetku mrtvou a ostatní jsou cím dál tím více apaticé (až do dneška vypadaly zdravě). Téměř se nehýbou a když ano, tak dost nejistě, 2 z nich se lehce zesvětlily a většinou jsou někde schované a nebo se drží u přívodu vzduchu. Asi před hodinou jsem jim vyměnil část vody a od té doby se 1 z nich trochu zlepšila - trošku se hýbe a sem tam neco sežere. Až do dneška byly v pořádku a od té doby, co je mám jsem v akváriu kromě vody nic neměnil. Jsem začátečník, takže netuším, co by s nimi mohlo být. Nevíte někdo, co s nimi? Děkuji.. |