| 01.10.2012 10:38 | Okruh: Založení akvária > Téma: Hlučnost, rady založení akvária Odpověď na příspěvek vložený 30. 09. 2012, 12:29:03 uživatelem RedDwarf |
Pafka ![]() Příspěvků: 2069 | Předmět: Hlučnost, rady založení akvária Ahoj, možná pozdě, ale přece. K tetra tecu - už jsem jich pár měl. Měli problémy s těsněním. Ty by měly být již odstraněny a tudíž by filtry protékat neměly. Pravda je, že co do manipulace, jsou náchylné na špatné dovření. Takže kdo si dá bacha na těsnění, nehrozí mu žádná škoda. Pokud se filtrace trochu naddimenzuje (radší větší než menší filtr), pak je to bez problému a filtr je opravdu tichoučký. Může se stát (zejména při velkém množství nečistot a poddimenzované filtraci, že začne ´škrundat´ vrtulka a to bys měl po spánku. Ale to se ti může stát u všech značek. Pravděpodobnost takové závady je asi u všech stejná a dá se to odstranit novou vrtulkou. Tetra tec mohu stále doporučit. Ostatní značky jsem nezkoušel. |
| 30.09.2012 21:45 | Okruh: Založení akvária > Téma: Hlučnost, rady založení akvária Odpověď na příspěvek vložený 30. 09. 2012, 12:29:03 uživatelem RedDwarf |
PIETRO ![]() Příspěvků: 1331 | Předmět: Hlučnost, rady založení akvária Záleží, kolik chceš investovat. Eheim -super kvalita(špička v Evropě) AQUAEL obšlehnutý Eheim-mám doma jedou nonstop 5-12 let bez poruchy.Atman jede 7 let bez poruchy někdy je problém ho odvzdušnit, ale maká stále. Volba je na tobě. |
| 30.09.2012 12:29 | Okruh: Založení akvária > Téma: Hlučnost, rady založení akvária Odpověď na příspěvek vložený 30. 09. 2012, 10:39:39 uživatelem PIETRO ![]() |
RedDwarfPříspěvků: 12 | Předmět: Hlučnost, rady založení akvária Aha, takže ten Tetra je poruchový, jo? Takže jít raději do toho Atmana? ![]() |
| 30.09.2012 10:39 | Okruh: Založení akvária > Téma: Hlučnost, rady založení akvária Odpověď na příspěvek vložený 29. 09. 2012, 23:34:17 uživatelem RedDwarf |
PIETRO ![]() Příspěvků: 1331 | Předmět: Hlučnost, rady založení akvária TetraTec EX 1200 bohužel tento komfort není zaručen+velmi často v místě hlavy teče.Proto bych tento filtr nechtěl ani zadarmo.U filtrace je důležitý objem kde jsou uložená filtr.media.Průtok a další nesmysly nemá cenu studovat jelikož to jsou jen bludy firem co filtrace vyrábí.Průtok je počítán bez náplní a v nulové výšce.Takže dejme tomu výrobce píše 2400 l za hodinu skutečnost je o 1000 litrů méně. http://www.akvariumonline.sk/106-externy-filter |
| 29.09.2012 23:34 | Okruh: Založení akvária > Téma: Hlučnost, rady založení akvária Odpověď na příspěvek vložený 11. 06. 2011, 01:01:54 uživatelem RedDwarf |
RedDwarfPříspěvků: 12 | Předmět: Hlučnost, rady založení akvária Zdravím, tak nějaký čas uplynul, bohužel aq stále nemám (ať již z finančních či zdravotních důvodů), ale již mám alespoň hrubou představu jak by mělo mé AQ vypadat, leč to bude ještě na dlouhé přemýšlení a být vždy "leap ahead", abych viděl problém a řešení ještě dříve než vystane. Každopádně jsem zavítal do jedné prodejny pro inspiraci, stále řeším to neslyšné aq a v té nejmenované prodejně mají nainstalovaný filtr zn. ATMAN, který byl naprosto tichý, ani po přiložení ucha k filtru nebylo nic slyšet. Moje otázka zní, zrovna vybírám, který filtr bych koupil a vybírám mezi: Atman CF-1200 a TetraTec EX 1200 Ten Atman zatím u mě vede, protože vím, že je neslyšný. Má někdo zkušenosti s tím TetraTecem? Díky za info, který nakonec zvolit. |
|
| |
| 20.06.2011 16:56 | Okruh: Založení akvária > Téma: Hlučnost, rady založení akvária Odpověď na příspěvek vložený 19. 06. 2011, 23:18:44 uživatelem Bubák |
Linda ![]() Příspěvků: 787 | Předmět: Hlučnost, rady založení akvária Jó, tak to já si představuju, že usínám u potůčku ![]() |
| 20.06.2011 12:56 | Okruh: Založení akvária > Téma: Hlučnost, rady založení akvária Odpověď na příspěvek vložený 19. 06. 2011, 23:18:44 uživatelem Bubák |
MarkétaGPříspěvků: 224 | Předmět: Hlučnost, rady založení akvária Pokud je vyvedený proud pod hladinu, není to slyšet vůbec. To je na každém, co si vybere, já jen můžu popsat svoji zkušenost, někdo jiný má zas jinou. Teď například jsem s 90l musela vyndat kvalitně fungující vnitřní filtr Ellite, protože moc vrčel. Nový Eheim neslyším vůbec. Je to otrava, 700 vyhozených kvůli tomu, že jsem to nevěděla. Tak chci uchránit ostatní před podobnou nepřijemností. Topení a další vychytávky jsou samozřejmě vedlejší, ale pokud to funguje dobře a nebrání to provozu filtru, ušetří to další předměty v akva. |
| 19.06.2011 23:18 | Okruh: Založení akvária > Téma: Hlučnost, rady založení akvária Odpověď na příspěvek vložený 19. 06. 2011, 22:57:34 uživatelem MarkétaG |
BubákPříspěvků: 2118 | Předmět: Hlučnost, rady založení akvária U značkových si myslím ,že moc ne.Pro mne je vedlejší u filtrů, jestli má topné tělísko,UV lampu,integrovaný pH metr atd.Od filtru očekávám hlavně aby filtroval a ještě lepši, kdyby měl místo abych do vody mohl něco i případně přidat.V německu si hlučnost ověříš už před koupí filtru na vlastní uši.Některé tamní obchody mají filtry zapojené "na poslech" u prázdných nádrží.Inu jiný kraj jiny mrav.Myslím že samotné čerpadlo pod akvárkem ve skřínce nedělá až takový hluk.No a pokud někomu vadí hluk už jen od protékající vody?Tak to bude dělat asi každý filtr.Pohyb vody se u filtru v akváriu většinou předpokládá. |
| 19.06.2011 22:57 | Okruh: Založení akvária > Téma: Hlučnost, rady založení akvária Odpověď na příspěvek vložený 19. 06. 2011, 22:42:37 uživatelem Bubák |
MarkétaGPříspěvků: 224 | Předmět: Hlučnost, rady založení akvária Jasně, nejde o značku, pokud se jedná o efekt, ale pokud se jedná o hlučnost, tak jsou mezi nimi docela velké rozdíly. |
| 19.06.2011 22:42 | Okruh: Založení akvária > Téma: Hlučnost, rady založení akvária Odpověď na příspěvek vložený 19. 06. 2011, 16:29:30 uživatelem Linda ![]() |
BubákPříspěvků: 2118 | Předmět: Hlučnost, rady založení akvária A já jsem pro pořádnou filtraci. Externí i vlastnoručně slepenou doma ,která bude vedle nádrže s jedním čerpadlem a bude mně poskytovat mnoho možností, filtračních medii.Kde bude probíhat mechanická,chemická a biologická filtrace.To by byl ideál.Firemní značky mně až tak nezajímají.Jen mít ten prostor vedle akvárka. Jinak já mám JBL a je taky hodně tichý,daleko větší bordel dělá čerpadlo na biokostce. |
| 19.06.2011 21:59 | Okruh: Založení akvária > Téma: Hlučnost, rady založení akvária Odpověď na příspěvek vložený 19. 06. 2011, 11:53:23 uživatelem RedDwarf |
MarkétaGPříspěvků: 224 | Předmět: Hlučnost, rady založení akvária Mám vnější Eheim profesional s topným tělesem, je tichý a s vestavěným topením funguje perfektně. V letních vedrech je třeba stáhnout ho na nízkou teplotu, aby akvárko mohlo v noci vychladnout a ve dne se nepřehřívalo. |
| 19.06.2011 16:29 | Okruh: Založení akvária > Téma: Hlučnost, rady založení akvária Odpověď na příspěvek vložený 19. 06. 2011, 13:04:17 uživatelem Pafka ![]() |
Linda ![]() Příspěvků: 787 | Předmět: Hlučnost, rady založení akvária Ahoj, no a já jsem zase na Eheimy ![]() |
| 19.06.2011 13:04 | Okruh: Založení akvária > Téma: Hlučnost, rady založení akvária Odpověď na příspěvek vložený 19. 06. 2011, 11:53:23 uživatelem RedDwarf |
Pafka ![]() Příspěvků: 2069 | Předmět: Hlučnost, rady založení akvária osobně doporučuju externí filtry tetra tec. To je tichoučký brouček. Opravdu o něm člověk neví. Já ho mám ve skříni vedle akva a ani v noci ho není slyšet. |
| 19.06.2011 11:53 | Okruh: Založení akvária > Téma: Hlučnost, rady založení akvária Odpověď na příspěvek vložený 11. 06. 2011, 22:57:02 uživatelem MarkétaG |
RedDwarfPříspěvků: 12 | Předmět: Hlučnost, rady založení akvária Zdravím Tak jsem drobet brouzdal po netu a zašel do pár prodejen pro inspiraci. No a bylo mi řečeno, že filtry EHEIM jsou neslyšné, čili bych do nich pravděpodobně šel a pokud bych vhodně nainstaloval i vypouštění vody, tak i to by nemuselo být hlučné. (Čti aq neslyšené). Dále jsem přemýšlel nad velikostí aq, pokud bych vhodně upravil skřínku, mohla by unést i aq o velikosti cca 100 x 55 x 50 cm (Š x H x V). Zároveň bych udělal i 3D pozadí z polystyrénu do L (aq bude u rohu místnosti), polystyrén by zároveň sloužil i jako izolace aq od studených stěn, jsem v nejchladnějším pokoji domu, přes léto není problém s teplotou v zimě by být mohl. <Tímto bych se zeptal, je polystyrén vhodný do AQ? Dále jsem vybíral filtr od EHEIMu a našel jsem i výrobky, které mají topné těleso v sobě. Například Eheim professionel 3 350T, tento bych si asi i koupil, libí se mi, že by do aq nebylo zapotřebí další topné těleso a vše by bylo schováno ve skřínce. <Je to ideální volba, nebo je přeci jen lepší mít filtraci a topné těleso zvlášť? Díky za rady ![]() |
| 11.06.2011 22:57 | Okruh: Založení akvária > Téma: Hlučnost, rady založení akvária Odpověď na příspěvek vložený 11. 06. 2011, 13:13:42 uživatelem miska |
MarkétaGPříspěvků: 224 | Předmět: Hlučnost, rady založení akvária Taky jsem spokojená s Eheimem, vnější ani vnitřní téměř není slyšet. Fluval prostě musím občas na noc vypnout, i když se to nemá, kluk by se nevyspal. |
| 11.06.2011 14:51 | Okruh: Založení akvária > Téma: Hlučnost, rady založení akvária Odpověď na příspěvek vložený 11. 06. 2011, 13:13:42 uživatelem miska |
BubákPříspěvků: 2118 | Předmět: Hlučnost, rady založení akvária No já bych spíš neusnul pokud bych neslyšel fungovat akvárko ![]() |
| 11.06.2011 13:13 | Okruh: Založení akvária > Téma: Hlučnost, rady založení akvária Odpověď na příspěvek vložený 11. 06. 2011, 01:01:54 uživatelem RedDwarf |
miskaPříspěvků: 21 | Předmět: Hlučnost, rady založení akvária Viděla bych to na usínání u rádia... Určitě jsou rozdíly mezi hlučností filtrů - měla jsem v kompletu filtr a to se fakt nedalo, zezačátku to šlo a se rozhrčel a ani důkladné vyčištění a podobné zásahy nepomohly - teď tam mam eheim a nemůžu si stěžovat, ale jestli je úplně bezhlučný to nevim - led diodu jsem fakt nikdy neslyšela hučet... |
| 11.06.2011 12:39 | Okruh: Založení akvária > Téma: Hlučnost, rady založení akvária Odpověď na příspěvek vložený 11. 06. 2011, 07:23:54 uživatelem Bubák |
georg ![]() Příspěvků: 181 | Předmět: Hlučnost, rady založení akvária Takže čtyři...a klapky na oči |
| 11.06.2011 07:23 | Okruh: Založení akvária > Téma: Hlučnost, rady založení akvária Odpověď na příspěvek vložený 11. 06. 2011, 06:32:19 uživatelem georg |
BubákPříspěvků: 2118 | Předmět: Hlučnost, rady založení akvária Ještě mně napadají špunty do uší??? ![]() |
| 11.06.2011 06:32 | Okruh: Založení akvária > Téma: Hlučnost, rady založení akvária Odpověď na příspěvek vložený 11. 06. 2011, 01:01:54 uživatelem RedDwarf |
georg ![]() Příspěvků: 181 | Předmět: Hlučnost, rady založení akvária No,jestli Vás probudí i svítící ledka, tak podle mě,máte jen jedno řešení,vlastně dvě.Buď přemístíte akva do vedlejšího pokoje,nebo se přemístíte vy. Ono totiž každý filtr je slyšet,některý víc,jiný méně.Vlastně je slyšet i vodu čeřící hladinu. |
| 11.06.2011 01:01 | Okruh: Založení akvária > Téma: Hlučnost, rady založení akvária |
RedDwarfPříspěvků: 12 | Předmět: Hlučnost, rady založení akvária Ahoj ve spolek. Rád bych si založil znovu akvárium, kdysi jsem měl jako malý akvárium, ale nějak to pokaždé nedopadlo, proto bych to nyní chtěl vzít za opačný konec a udělat vše pořádně a důmyslně. Tak jsem malinko googloval a našel jsem si pár info. Například, že filtrace musí běžet nepřetržitě, čili, mám docela lehký spánek a probudí mi i v celku malá hlučnost, třeba i blbě svítící LED dioda. Proto bych se chtěl zeptat, zda nemáte nějaké rady jak udělat NAPROSTO BEZHLUČNÉ akvárium. Velikostně bych to viděl na nějakých 70-100l, musím ještě prověřit, kolik by unesla skříňka co mám u postele, rozměry odhadem 60 x 40 x 35 (40)cm z počátku bych asi zkusil nějaké živorodky. Díky za odpovědi Red |