Aquatic forum
 Přihlásit 

Akvaristické fórum - Téma: Pancéřníček - rozpad ploutví?

Příspěvků: 1-6 z celkem 6   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

31.03.2012 17:05 Okruh: Nemoci ryb > Téma: Pancéřníček - rozpad ploutví?
Odpověď na příspěvek vložený 28. 01. 2007, 16:00:32 uživatelem Zuzka
Fotka uživatele
žena kamcaKr
Předmět: Pancéřníček - rozpad ploutví?
Vůbec to nevypadá na nějakou nákazu, spíš jim ty ploutve fakt někdo ožral (parmičky), u mě těmto pancéřníčkům taky ožírají ostatní ploutvičky, mám nějaké divočejší tetry a ty si asi nemůžou pomoct. Ale pancéřníčci jsou kliďasové. Zvlášť je dávat nemusíš, dokud útoky nebudou nijak markantní, možná se parmičky jen nudí. A chce to pancéřníčky krmit třeba až po zhasnutí, aby jim to parmičky nežraly a přitom neoďobávaly i ploutve, pokud krmíš tabletkama...
31.03.2012 16:56 Okruh: Nemoci ryb > Téma: Pancéřníček - rozpad ploutví?
Odpověď na příspěvek vložený 28. 01. 2007, 11:11:10 uživatelem Zuzka

Katynka a Karlos
ahojky,máme bohužel taky špatnou zkušenost s parmičkama čtyřpruhýma,měli jsme 4 a uzobali paví očko tak dokonale,že nemohl plavat a pak mi napadli i neonky a uzobli jim kousek hřbetní ploutve.Museli jsme se jich zbavit,ale bylo mi to velice líto,protože bylo na nich opravdu vidět,že je to hejnová a dovádějící rybka,takže ploutev u pancéřníčka bych viděla na útok ze strany parmiček.
31.03.2012 13:34 Okruh: Nemoci ryb > Téma: Pancéřníček - rozpad ploutví?

LuciaF
Předmět: třepení ploutví
dobrý den,mám bettu v 15l akvariu s 4 neonkami a ancistrusem,1/3 vody měním jednou za 5 dní,krmím sušeným krmivem ,granulovím pro betty,suš.patentkami,občas mražené nitěnky,teplota vody je 25st.,filtr nám obyč.molitanový napojený na vzduch.motorek,svítím 10h.denně a u betty jsem si dnes všimla.že se jí třepí ploutve ,prosím o radu,děkuji moc L.
28.01.2007 16:00 Okruh: Nemoci ryb > Téma: Pancéřníček - rozpad ploutví?
Odpověď na příspěvek vložený 28. 01. 2007, 15:37:39 uživatelem Tommi

žena Zuzka
Díky za odpověď. Chystám se koupit několik dalších parmiček a budu doufat, že když budou v hejnu, tak si vystačí sami a ostatních rybek si nebudou všímat. Pořád ty pancéřníčky pozoruju, protože mám v akvárku dvě mřenky nádherný, který mi fakt dělaj radost, a nerada bych, aby něco chytly. Já vím, že bych pro tyhle případy měla mít karanténní akvárko...
28.01.2007 15:37 Okruh: Nemoci ryb > Téma: Pancéřníček - rozpad ploutví?
Odpověď na příspěvek vložený 28. 01. 2007, 11:11:10 uživatelem Zuzka
Fotka uživatele
muž Tommi
chemii už tam žádnou nedávej, na rozpad ploutví to nevypadá, parmičky s radostí okusují cizí ploutve, když máš v akváriu takový prevíty tak hold musíš s podobným problémem počítat...

28.01.2007 11:11 Okruh: Nemoci ryb > Téma: Pancéřníček - rozpad ploutví?

žena Zuzka
FotoPředmět: Pancéřníček - rozpad ploutví?
Ahoj, jsem akvarista začátečník a nevím si rady s pancéřníčkem skvrnitým. Před dvěma dny jsem si ve zverimexu koupila 3 tyto pancéřníčky a všimla jsem si, že mají poškozené hřbetní ploutve, viz foto. Nevím, jestli to není bakteriální třepení ploutví. Dala jsem sice do vody preventivně Multi-medikal, ale nevím, jestli by nebylo lepší tyto rybky vylovit, aby třeba nenakazily ostatní. Mám v akvárku i dvě parmičky čtyřpruhé, které pancéřníčky občas "oždibují". Nevím, jestli někdo podle fotky poznáte,o co se jedná, ale předem moc díky za odpověď.nevim

Příspěvků: 1-6 z celkem 6   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

Vyhledávání ve fóru:

Tématické okruhy:

Poslední související příspěvky v diskusním fóru

Nápověda

© AQUAPAGE.cz - akvárium a my

Partnerské weby

Atlas zvířat
RSS RSS
Fórum Názory a připomínky
Chyby a vývoj Hlášení chyb
O webu O webu