| 29.07.2011 15:02 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Osazenstvo akvária Odpověď na příspěvek vložený 29. 07. 2011, 12:51:12 uživatelem dair |
kamcaKrPříspěvků: 488 | Předmět: Krevetkarium. Zdravím, udělala bych to 10+10 a přerybněno při normální údržbě nebude, krevetky to nezatíží vůbec. Na tvou druhou otázku se odpovědi různí..Jedna teorie je přidávat rybky po měsíci (na zajetí akvárka) jeden druh, po cca dvou týdnech další druh a tak dál, aby si akvárium mohlo zvykat postupně..A druhá teorie je přidat všecky najednou, aby se případně s postupem času nezanesly do akvária nemoci a nemusela se novým rybám dělat karanténa. Z mé zkušenosti - do 55ky jsem přidávala postupně a vymřely mi t. červené (8) na jakousi nemoc bez příznaků, později i tři t.měděné (úmrtí se týkají jen teter).... a do 130ky jsem to šoupla všecko najednou a umřel pancéřníček, co příšel už marod, potom dva další pancéřníčci z nezn.důvodů v jeden den a ramirezák protože ho někdo kousl a zaplísnilo mu to..ale žádný přímo "nemoci" jsem tam zdá se nepřitáhla, akvárko je v provozu od dubna. |
| 29.07.2011 12:51 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Osazenstvo akvária |
dair ![]() Příspěvků: 31 | Předmět: Krevetkarium. Dobry den akvaristi. jen mala otazecka. mam v planu do 54L krevetkaria dat 6-10 microrazbor galaxy + 10- 15 razbor hengelovych pripadne klinoskvrnnych. na spodek pujdou krevetky. myslite ze by to akvarium mohlo utahnout? neni to moc rybek? pak jeste jedna otazka. v jakem poradi a kolika poctech mam rybky pridavat? toto mi jeste neni porad uplne jasne. vim ze se nema hned. ale zna nekdo vhodne intervaly? dekuji. at vam to plave.. |
| 16.03.2011 12:18 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Osazenstvo akvária |
BlueBeaRPříspěvků: 48 | Předmět: Osazenstvo akvária Mam starší filtr Eheim Pick-up 2008, ale dal sem do něj novou polyuretanovou pěnu ta stará už byla dost jetá |
| 16.03.2011 12:05 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Osazenstvo akvária Odpověď na příspěvek vložený 16. 03. 2011, 10:30:29 uživatelem BlueBeaR |
danny80 ![]() Příspěvků: 331 | Předmět: Osazenstvo akvária čichavci i skalary potrebuji min 100 az 150 litru akvarko. Ty bych urcite nedaval. To ze pisek nebo filtr neni novy jeste nic neznamena, pokud je mas nekde pohozene a vysusene, tak bych rek ze to je jeste jedovatejsi nez nove veci. |
| 16.03.2011 10:30 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Osazenstvo akvária |
BlueBeaRPříspěvků: 48 | Předmět: Osazenstvo akvária já se ptal kolik kusů a jakejch na nic víc sem se neptal ![]() |
|
| |
| 16.03.2011 09:51 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Osazenstvo akvária Odpověď na příspěvek vložený 16. 03. 2011, 07:28:35 uživatelem nikia |
TomPPříspěvků: 460 | Předmět: Osazenstvo akvária tak proč se ptáš ,když si to stejně chceš udělat po svém ??? ![]() |
| 16.03.2011 07:28 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Osazenstvo akvária Odpověď na příspěvek vložený 16. 03. 2011, 00:40:28 uživatelem BlueBeaR |
nikiaPříspěvků: 640 | Předmět: Osazenstvo akvária Nechtěla bych být tvoje ryba ![]() |
| 16.03.2011 00:40 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Osazenstvo akvária |
BlueBeaRPříspěvků: 48 | Předmět: Osazenstvo akvária To mi je jasný že vodu musim nechat odstát :D |
| 16.03.2011 00:36 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Osazenstvo akvária Odpověď na příspěvek vložený 16. 03. 2011, 00:30:47 uživatelem BlueBeaR |
kamcaKrPříspěvků: 488 | Předmět: Osazenstvo akvária ano, a "trocha trpělivosti a sebekázně za prosperující akvárium určitě stojí." Někdo si řekne-proč riskovat zdraví ryb a nechat je trpět ve špatné vodě? a někomu je to jedno. Ryby to buď přežijí, nebo ne a vy buď vyhodíte za ně peníze a nebo..celkem jak kdo chce. Nejde o to, jestli je filtr starý nebo nový, ale o to, jestli jsou v něm ty bakterie (žijící ve vodě a vytvářející stabilitu akvarijního prostředí). Pomáhá vymačkat bordel z filtru z již zajetého akvária (třeba od nějakého akvaristy na burze) do nového filtru, tím se bakterie přesunou i k vám a akvárium může fungovat od prvního dne. A to nemusíte ani kupovat drahé vodičky na přidání bakterií do filtru (protože stejně spolehlivě nefungují). A snad je jasné, že se do akvárka nesmí lít chlorovaná voda. Den ji nechat odstát je akorát, chlor zmizí a nezničí ty "dobré" bakterie. Jinak s tímto přístupem doporučuji spíš živorodky, ty přežijí skoro vše ![]() |
| 16.03.2011 00:30 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Osazenstvo akvária |
BlueBeaRPříspěvků: 48 | Předmět: Osazenstvo akvária Jak sám autor píše v http://www.aquapage.cz/clanky/1-zakladame-akvarium.html " Všechna uvedená doporučení jsou dle mého názoru tím "lepším" řešením. Nedodržení některých z nich nemusí znamenat konec akvária a mnohé lhůty lze zkrátit (sám jsem vypustil ryby do nového akvária dvě hodiny po napuštění a zároveň zasadil rostliny, aniž by to mělo negativní následky) nebo naopak prodloužit (ryby vydrží bez krmení klidně i dva týdny, ale možná zlikvidují nějakou tu rostlinku), ale vždy je to určitý risk a trocha trpělivosti a sebekázně za prosperující akvárium určitě stojí. " |
| 16.03.2011 00:28 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Osazenstvo akvária |
BlueBeaRPříspěvků: 48 | Předmět: Osazenstvo akvária První akvarium sem nijak nezajíždel a neuhynula mi ani jedna ryba, všichni soukromníci co měli u nás ve městě zverimexy tak zkrachovali, takže jediná možnost pro mě jsou ty trhy, filtr není uplně nový tak jako písek a kameny. |
| 16.03.2011 00:22 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Osazenstvo akvária Odpověď na příspěvek vložený 16. 03. 2011, 00:15:00 uživatelem BlueBeaR |
kamcaKrPříspěvků: 488 | Předmět: Osazenstvo akvária No, píšeš tu, že akvárko teprve budeš zakládat. Je hezké, že tam máte akvarijní trhy, ale akvárium potřebuje nejdřív tzv. zajet, ve filtru se vytvoří nitrifikační bakterie, které se vytvoří za cca tři týdny až měsíc...Ve druhém týdnu od založení akvária s filtrem je voda pro živočichy jedovatá (moc NO2, NO3). Zvlášť pancéřníčci jsou na to hodně citliví. Ryby jsou drahé jak kde (ve velkých centrech ano, u soukromníků jsou to ceny velmi nízké a u chovatelů ještě nižší). |
| 16.03.2011 00:15 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Osazenstvo akvária |
BlueBeaRPříspěvků: 48 | Předmět: Osazenstvo akvária předtim sem mel akvarium o trochu vetší a hlavne vyšší, čichavce sem tam mel asi 4 a nepřislo mi že by se trápily, přemejslel sem o pár vetsich rybach nebo vic menšich tech pancernicku sem myslel tak 5, 8 už se mi zdá dost :D, všechno du nakupovat teď a nejdou bohužel, v sobotu tu máme ve zdejším DDM akvarijní trhy tak nakoupim tam ve zverimexech jsou ryby nehorazne predrazeny co sem ted koukal pred temi 5-6 lety to jeste slo ale ted je to hruza |
| 16.03.2011 00:08 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Osazenstvo akvária Odpověď na příspěvek vložený 15. 03. 2011, 23:58:48 uživatelem BlueBeaR |
kamcaKrPříspěvků: 488 | Předmět: osazenstvo akvária No já bych to spíš změnila z neonek na jiné tetry, protože neonky se v tak malém asi nebudou držet v hejnu...v tomto akvárku by mohla být např.Tetra červená (8ks minimum), nebo pak razborky(hengelova, klínoskvrnná), také hejnovky a jsou nenáročné. Já v 55ce mám i Tetru měděnou, ale doporučuje se větší nádrž a taky se bude konat přesun Skaláry určitě ne, ani čichavce, je to trápení pro tak
velké ryby. Dania jsou ok, ale prostě musíš si to propočítat třeba 8ks t.červených, 5-8
pancéřníčků, ancistrus a když budeš mít dostatek rostoucích rostlin, tak by to mělo být v
pohodě..když rostlin bude míň, tak musí být míň ryb. Radši bych byla s těmi počty opatrnější ![]() |
| 15.03.2011 23:58 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Osazenstvo akvária |
BlueBeaRPříspěvků: 48 | Předmět: osazenstvo akvária v předchozím akváriu sem mel pár čichavců dania skaláry a už ani nevim co jeste :D a hlavně jednoho velkého čichavce tem mel už asi 8cm mohli mu bejt tak 4roky , před lety sem z akvaristikou skočil a teď sem se rozhod že zase začnu takže do 54L jenom 15 neonek ? tetry už ne ? |
| 15.03.2011 23:51 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Osazenstvo akvária Odpověď na příspěvek vložený 15. 03. 2011, 23:37:55 uživatelem BlueBeaR |
kamcaKrPříspěvků: 488 | Předmět: dilema Neonka je hejnová rybka, já bych pod 15ks nešla..Pancéřníček taky hejnový, 5ks je minimum. No a ancistrus a akvárko máš plný čichavce do tak malého akvárka nee.. Jinak hlavně než to pořídíš, tak dobře zajet akvárko s filtrem a rostlinkama (měsíc) a pak až tam koupit rybky ![]() |
| 15.03.2011 23:37 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Osazenstvo akvária |
BlueBeaRPříspěvků: 48 | Předmět: dilema Mam dotaz budu zakládat akvárium obsah 54L chtěl bych se zeptat v jakém počtu bych si měl pořídit, chtel bych něco jako Neonka obecná kolik asi kusů ?, danio, nějakej ten pancernicek a Ancistrus,a nejaké tetry koukal sem taky po čichavcích, popř. doporučte kombinace díky ![]() |