| 27.05.2011 13:26 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Slepené ocasní ploutvičky mečovek a pavích oček Odpověď na příspěvek vložený 27. 05. 2011, 12:26:48 uživatelem MarkétaG |
kamcaKrPříspěvků: 488 | Předmět: Slepené ocasní ploutvičky pavích oček a mečovek nějakou mrtvolku včera ojídala kreveta, ale to spíš vypadalo jako jiná kreveta, svlek to nebyl, ale mělo to tvar jinej než ryba , těžko říct..každopádně těch světlých oček tam zas tolik nemám a co jsem dnes v těch třiceti vteřinách zahlédla, bylo živý a mělo normální ploutev, tak já to ještě přezkoumám večer ![]() |
| 27.05.2011 12:26 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Slepené ocasní ploutvičky mečovek a pavích oček Odpověď na příspěvek vložený 27. 05. 2011, 12:19:45 uživatelem kamcaKr |
MarkétaGPříspěvků: 224 | Předmět: Slepené ocasní ploutvičky pavích oček a mečovek Doufám, že to nebyl přírodní výběr a nemocné rybky to nezabalily. ![]() |
| 27.05.2011 12:19 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Slepené ocasní ploutvičky mečovek a pavích oček Odpověď na příspěvek vložený 25. 05. 2011, 22:06:10 uživatelem PIETRO ![]() |
kamcaKrPříspěvků: 488 | Předmět: Slepené ocasní ploutvičky pavích oček a mečovek Nevim jak je to možný, ale v mým akvárku asi funguje nějaká samoléčba..dnes jsem tam letmo koukla a nezahlédla jsem ani jedno paví očko se slepenou ploutví...a to jsem tam zatím nedávala ani sůl, ani nic jiného, ani jsem neměnila vodu. Zázrak. ![]() |
| 26.05.2011 12:39 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Slepené ocasní ploutvičky mečovek a pavích oček Odpověď na příspěvek vložený 25. 05. 2011, 22:06:10 uživatelem PIETRO ![]() |
kamcaKrPříspěvků: 488 | Předmět: Slepené ocasní ploutvičky pavích oček a mečovek Děkuji Pietro, snad to pomůže ![]() |
| 25.05.2011 22:06 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Slepené ocasní ploutvičky mečovek a pavích oček Odpověď na příspěvek vložený 25. 05. 2011, 21:39:42 uživatelem kamcaKr |
PIETRO ![]() Příspěvků: 1331 | Předmět: Slepené ocasní ploutvičky pavích oček a mečovek Sůl nic neudělá, pokud není aplikována často. Živorodkám jsem nikdy netopil. Pokud máš obavy o teplotu při léčbě, můžeš přitopit na 24°C. ![]() |
|
| |
| 25.05.2011 21:39 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Slepené ocasní ploutvičky mečovek a pavích oček Odpověď na příspěvek vložený 25. 05. 2011, 20:45:38 uživatelem PIETRO ![]() |
kamcaKrPříspěvků: 488 | Předmět: Slepené ocasní ploutvičky pavích oček a mečovek Však se ptám, Pietro. Sůl krevetám teda nic neudělá? A topím rybám, protože nebydlím v paneláku a když to nechám bez topítka, měli by 20-22°C, mám v pokoji zimu...jinak maras Eshu už mám, a prý hezky funguje, s nejmenšími úbytky co se týče léčiv. |
| 25.05.2011 20:45 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Slepené ocasní ploutvičky mečovek a pavích oček |
PIETRO ![]() Příspěvků: 1331 | Předmět: Slepené ocasní ploutvičky pavích oček a mečovek Citace: "kamcaKr napsal Paví očka jsou maličký, pár týdnů jim je..větší (1,5cm) jsou tam asi tři a potom samý prťata,
který maj v pytli tu ploutvičku. jedna to má uplně, další tak napůl..už jsem si připravila
karanténu, zkusím na ně Eshu. nemám je teď kam dát (do většího), ale až budou zaběhlý filtry v
práci, odnesu je tam, jsou tam nádrže padesátky..nevím vůbec jak to udělám..jestli je zkusit vyléčit
eshou v karanténě a pak je vrátit do 25ky a za ty cca dva týdny je přenést do práce nebo to nechat tak
a počkat dva týdny bez léčení, ale to se mi moc nechce karanténa je mini, asi 10 l
Provokater: mám 25 l nádrž jako odchovnu oček..a zároveň krevetárium. blbé je, že sice paví očka rostou (i když pomalu) ale pro blackmolly je to malé a za měsíc nepovyrostly skoro vůbec. zajímavý je, že blackmolly ty ocasy slepený nemají, jen světlá očka. jinak měla jsem za to, že se paví očka lépe množí, vyvíjejí a rostou v teplejší vodě, uvádí se v knihách že i 28stupňů, takže mých 25-27 mi nepřišlo tak strašný..teď jsem koukla večer a měli 25st., těch 27 byl nejspíš horký den, nebo od lampičky (chvíli jsem měla vyřazený světlo z provozu, rupla zářivka, co se nedala sehnat)...." všechno co jsi napsala je špatně. Proč pořád topíte rybám, když jim postačí
pokojová teplota! Na co zase budeš utrácet peníze za takový maras jako je Esha??? Přidej tam NaCl a to v dávce 4g/30 litrů to je jedna kávová lžíce. Vše lez dělat jednoduše a efektivně!!! Pokud nevím tak se zeptám Čus Kopretino. ![]() |
| 25.05.2011 13:15 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Slepené ocasní ploutvičky mečovek a pavích oček Odpověď na příspěvek vložený 24. 05. 2011, 22:38:23 uživatelem kamcaKr |
MarkétaGPříspěvků: 224 | Předmět: Slepené ocasní ploutvičky pavích oček a mečovek Přisoluješ vodu? Vlastně si vzpomínám, že kvůli krevetkám nechceš, ale snad jim to nevadí. Možná by to stačilo a paví očka by se srovnaly. Já jsem přisolovala a krevetka v tom šťastně rostla tak tři měsíce. Ale snad odpoví někdo povolanější, jak je to se solí a krevetami. |
| 24.05.2011 22:38 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Slepené ocasní ploutvičky mečovek a pavích oček Odpověď na příspěvek vložený 24. 05. 2011, 20:11:56 uživatelem MarkétaG |
kamcaKrPříspěvků: 488 | Předmět: Slepené ocasní ploutvičky pavích oček a mečovek Paví očka jsou maličký, pár týdnů jim je..větší (1,5cm) jsou tam asi tři a potom samý prťata, který maj v pytli tu ploutvičku. jedna to má uplně, další tak napůl..už jsem si připravila karanténu, zkusím na ně Eshu. nemám je teď kam dát (do většího), ale až budou zaběhlý filtry v práci, odnesu je tam, jsou tam nádrže padesátky..nevím vůbec jak to udělám..jestli je zkusit vyléčit eshou v karanténě a pak je vrátit do 25ky a za ty cca dva týdny je přenést do práce nebo to nechat tak a počkat dva týdny bez léčení, ale to se mi moc nechce karanténa je mini, asi 10 l
Provokater: mám 25 l nádrž jako odchovnu oček..a zároveň krevetárium. blbé je, že sice paví očka rostou (i když pomalu) ale pro blackmolly je to malé a za měsíc nepovyrostly skoro vůbec. zajímavý je, že blackmolly ty ocasy slepený nemají, jen světlá očka. jinak měla jsem za to, že se paví očka lépe množí, vyvíjejí a rostou v teplejší vodě, uvádí se v knihách že i 28stupňů, takže mých 25-27 mi nepřišlo tak strašný..teď jsem koukla večer a měli 25st., těch 27 byl nejspíš horký den, nebo od lampičky (chvíli jsem měla vyřazený světlo z provozu, rupla zářivka, co se nedala sehnat).... |
| 24.05.2011 20:11 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Slepené ocasní ploutvičky mečovek a pavích oček Odpověď na příspěvek vložený 24. 05. 2011, 18:07:26 uživatelem provokatér ![]() |
MarkétaGPříspěvků: 224 | Předmět: Slepené ocasní ploutvičky pavích oček a mečovek Ale jo, jenže tahle jsou nemocná a stejně je bude třeba časem přelovit, takže se mi zdá jednodušší odlovit paví očka a nechat krevetky než opačně. Ale to záleží na Kamče, nevím, jak jsou velká. |
| 24.05.2011 18:07 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Slepené ocasní ploutvičky mečovek a pavích oček Odpověď na příspěvek vložený 24. 05. 2011, 17:00:14 uživatelem MarkétaG |
provokatér ![]() Příspěvků: 1795 | Předmět: Slepené ocasní ploutvičky pavích oček a mečovek Už se rochu v té besídce ztrácím...jakých 25 l na odchov?....odchov v 25 l (i 100 mláďat tam mám 14 dní, tři neděle)je zcela běžný při dodržování základních akvaristických hygienických požadvků.... |
| 24.05.2011 17:00 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Slepené ocasní ploutvičky mečovek a pavích oček Odpověď na příspěvek vložený 24. 05. 2011, 08:48:56 uživatelem kamcaKr |
MarkétaGPříspěvků: 224 | Předmět: Slepené ocasní ploutvičky pavích oček a mečovek Co to udělat opačně - vyndat ryby, 25 l je na odchov malé a pro krevety ideální. Pak přeléčit, přisolit vodu a snad to bude dobré. 25 stupňů mám bohužel taky, a jak to přeleze, musím to odkrýt, jinak sice nesklopí ploutve, ale je jim blbě. Při 27 se už jen plouží při hladině. |
| 24.05.2011 16:47 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Slepené ocasní ploutvičky mečovek a pavích oček Odpověď na příspěvek vložený 24. 05. 2011, 07:18:17 uživatelem kamcaKr |
provokatér ![]() Příspěvků: 1795 | Předmět: Slepené ocasní ploutvičky pavích oček a mečovek Kamilko - 25-27 stupňů to je very very zuviel - 24 max. I to je problém s živorodkami....V genetické výbavě mají tyto ryby v samém základě většinou, že jsou z tekoucích vod, někdy třeba i od výpustí odpadních kanálů - to není ten problém, ale ta voda teče. Pravda je že u některých druhů ta teplota přesahuje třicítku, ale pořád teče...to to v akva nee ![]() |
| 24.05.2011 08:48 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Slepené ocasní ploutvičky mečovek a pavích oček Odpověď na příspěvek vložený 24. 05. 2011, 08:15:10 uživatelem MarkétaG |
kamcaKrPříspěvků: 488 | Předmět: Slepené ocasní ploutvičky pavích oček a mečovek no metan(hnijící bubliny) se v akváriích usazuje, když už jsou v provozu dlouho..a tohle moje je chvilička, co se měnila dno, akorát stačily pořádně zakořenit rostlinky a rozjet se, nechce se mi to zas všechno vyndavat a myslím, že tam ani problém není. bordel od rybek se mi dostává např. pod kořen s jávským mechem, což může být problém, jenže tam jsou krevetky..a taky krevetky zbytky od žrádla spotřebují, tak z toho by nečistoty být moc neměly, snažím se krmit tak, aby to ryby snědly hned. solit asi nemůžu kvůli krevetám a chemii tam lít taky nemůžu kvůli nim tak mě jen napadá
dát krevety jinam a prostě je chovat jinde a tohle akvárko léčit, nevím..nechce se mi zas je přesouvat,
ach jo. |
| 24.05.2011 08:15 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Slepené ocasní ploutvičky mečovek a pavích oček Odpověď na příspěvek vložený 23. 05. 2011, 14:20:59 uživatelem kamcaKr |
MarkétaGPříspěvků: 224 | Předmět: Slepené ocasní ploutvičky pavích oček a mečovek Jj, mám to s nimi podobně, není to jednoduché. Ale pokud krmíš mraženým potěr, tak se prostě usazování nečistot neubráníš a jinak blbě rostou. Mám potěr živorodek v 90l, včera jsme vyndavali polovinu valisnerií a pod nimi to byla hrůza, nějaký páchnoucí plyn, metan nebo co, přestože taky odkalujeme 1x týdně tak 40l. Pod kytky se ale nedostanu. Voda je přitom krásná, ryby zdravé. Pokud je dobrá voda, tak musí být někde zdroj infekce, protože tvrdá voda opravdu živorodkám vyhovuje, já musím přisolovat, jinak mám podobné problémy jako ty. Před pár měsíci jim bylo taky ouvej, Srovnal to Omnipur. Ještě mě napadá, že to mohou dělat rozkládající se kytky. |
| 24.05.2011 07:18 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Slepené ocasní ploutvičky mečovek a pavích oček Odpověď na příspěvek vložený 24. 05. 2011, 05:30:33 uživatelem provokatér ![]() |
kamcaKrPříspěvků: 488 | Předmět: Slepené ocasní ploutvičky pavích oček a mečovek V tomhle akvárku už chovám asi pátou generaci od stále stejných samiček a dvě od blackmoll..Asi tak před dvěma měsíci jsem vyměňovala dno, miniryby sem (do 25l) putovaly z 12litrovky, kde jsem je měla dřív a logicky mi tam nerostly...Možná je to tím, že jsem mrňata dala od rodičů z padesátky sem do 25ky a je tu trochu jiná voda, ale tvrdost má stejnou, tak je to divný, může se měnit minimálně. Teplota 25-27stupňů, krmím občas malými kousky rozmražených patentek a artemií a častěji drobným vločkovým krmivem pro mrňouse. Jinak já už si dýl nemyslím, že jsou živorodky jednoduchý, to bývaly možná dřív, teď je ale každej pátej kousek např. z nákupu oček něčím stižen..nebo po pátém porodu se samice ohne..apod. Marketa: dno jsem měnila právě asi před 2 měsíci...píše se, že pro živorodky je vhodná tvrdá voda, takže v tom bych u nich problém neviděla, zvlášť když se ve stejné narodily. Vodu měním jednou týdně asi čtvrtinu i s odkalením. |
| 24.05.2011 05:30 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Slepené ocasní ploutvičky mečovek a pavích oček Odpověď na příspěvek vložený 23. 05. 2011, 14:20:59 uživatelem kamcaKr |
provokatér ![]() Příspěvků: 1795 | Předmět: Slepené ocasní ploutvičky pavích oček a mečovek To je z extrému do extrému - živorodky jsem choval ve vodě třístupňové a bojoval s padáním vody do kyseliny, stejně jako je nyní chovám vodě třicetistupňové a pH kolem 8. Při rozumném přístupu si ryby zvyknou na oboje, ale například převezete-li ryby z té první skupiny do vody, v níž žijí ryby u mne nyní, nebude to fungovat, stáhnou se a spadnou. A stejné to bude opačně. Pokud máte štěstí a víte z jaké vody ryby jsou, odchováte první, druhá, třetí mláďata, a máte chovnou skupinu ryb, které nebude výrazně vadit měkká a často do kysela padající voda. A opět stejně to funguje opačně. Samozřejmě je třeba dodržovat teplotní podmínky a pokud možno co nejlépe ryby futrovat, aby řešily jen jeden problém a to je přechod do vody, na níž je nutíme my zvyknout. Multimedikaly a jiná podobná léčiva se používají pouze při bakteriálních nákazách u ryb, které opravdu chceme vyléčit, jinak to nemá smysl. Živorodky prostě na nevhodné podmínky - jakéhokoliv druhu - reagují tím, že se stáhnou a pak spadnou. Co se týká umělých krmiv, nehrají u těchto ryb podle mne nějak zásadní roli. Jen musí být kvalitní. "Přešlechtěnost" ok je celkem známá, to k vaší poznámce. A protože jsem se nějak dost rozepsal, poslední připomínka - přestaňme si myslet, že jsou živorodky jednoduché ryby, nejvhodnější pro začátečníky. To je absolutní nesmysl dlouho šířený proto, že rodí živá mláďata. Mnohem jednodušší rybky pro začátečníky jsou dánia, některé tetry a podobné ryby. Pokud zrovna někdo propadne cichlidám, které toho také vydrží hodně. |
| 23.05.2011 23:16 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Slepené ocasní ploutvičky mečovek a pavích oček |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: Slepené ocasní ploutvičky pavích oček a mečovek Citace: "provokatér napsal Vyčistil (odkalil) bych nádrž, do půlky vylil, nalil odstátou vodou, přisypal lžíci jedlé sody a soli
a pak zhodnotil situaci" Pokud byl porod už v tak špatné (nevhodné) vodě možná už bude i hodně pozdě. Můj názor je to možné? Co krmení? Pouze na umělém krmení? Rodiče potěr??? |
| 23.05.2011 23:07 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Slepené ocasní ploutvičky mečovek a pavích oček Odpověď na příspěvek vložený 23. 05. 2011, 14:20:59 uživatelem kamcaKr |
MarkétaGPříspěvků: 224 | Předmět: Slepené ocasní ploutvičky pavích oček a mečovek Bakteriální infekce to pravděpodobně je, protože podmínky jsou nevhodné. Zkusila bych nečistit filtr a proprat trochu dno a vyměnit kompletně vodu. Tak po týdnu pak vyčistit filtr v akvarijní vodě. Tak zůstane zaběhlé a přitom čisté. Je taky možné přeléčit ATB, ale to vezme i nitrifikační bakterie a nevyřeší to pH. |
| 23.05.2011 14:20 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Slepené ocasní ploutvičky mečovek a pavích oček Odpověď na příspěvek vložený 21. 02. 2011, 00:28:37 uživatelem Melmen |
kamcaKrPříspěvků: 488 | Předmět: Slepené ocasní ploutvičky pavích oček a mečovek stalo se mi to samý a přitom máme vodu velmi tvrdou, pH vysoký radši to ještě přeměřím,
ale dusitany a dusičnany taky nemám, tak já nevím. už mě napadá jen jakási baktérie nebo degenerace
oček![]() |
| 01.03.2011 17:25 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Slepené ocasní ploutvičky mečovek a pavích oček Odpověď na příspěvek vložený 19. 02. 2011, 16:47:23 uživatelem Melmen |
kormitPříspěvků: 2 | Předmět: Slepené ocasní ploutvičky pavích oček a mečovek jediné co zabírá na slepené ploutvičky živorodek(bakterie)je multi-medikal. ![]() |
| 21.02.2011 00:28 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Slepené ocasní ploutvičky mečovek a pavích oček Odpověď na příspěvek vložený 19. 02. 2011, 16:47:31 uživatelem provokatér ![]() |
MelmenPříspěvků: 58 | Předmět: Slepené ocasní ploutvičky pavích oček a mečovek tak ok zkusit to můžu, zkazit se snad už ani nic nedá kromě rostlinek tedy ![]() |
| 19.02.2011 16:47 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Slepené ocasní ploutvičky mečovek a pavích oček Odpověď na příspěvek vložený 19. 02. 2011, 13:11:07 uživatelem Melmen |
provokatér ![]() Příspěvků: 1795 | Předmět: Slepené ocasní ploutvičky pavích oček a mečovek Vyčistil (odkalil) bych nádrž, do půlky vylil, nalil odstátou vodou, přisypal lžíci jedlé sody a soli a pak zhodnotil situaci |
| 19.02.2011 16:47 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Slepené ocasní ploutvičky mečovek a pavích oček Odpověď na příspěvek vložený 19. 02. 2011, 15:56:43 uživatelem Linda ![]() |
MelmenPříspěvků: 58 | Předmět: Slepené ocasní ploutvičky pavích oček a mečovek v podstatě tohle vím,ale jiná možnost už ani není, všechno jsem zkusil a stále se nic nezlepšilo ![]() |
| 19.02.2011 15:56 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Slepené ocasní ploutvičky mečovek a pavích oček Odpověď na příspěvek vložený 19. 02. 2011, 13:11:07 uživatelem Melmen |
Linda ![]() Příspěvků: 787 | Předmět: Slepené ocasní ploutvičky pavích oček a mečovek No celé najednou rozhodně ne, to pak bude hotová katatrofa. Aq se nikdy nečistí najednou. Pročti si tyto odkazy: http://www.wds.cz/tlamovci/rady.php?idClanku=7 http://www.aquapage.cz/clanky/37-biologicka-filtrace-vody.html Pokud aq vyčistíš komplet celé, začínáš od znova, jde v podstatě o nově se zajíždějící akvárium. |
| 19.02.2011 13:11 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Slepené ocasní ploutvičky mečovek a pavích oček Odpověď na příspěvek vložený 19. 02. 2011, 05:42:00 uživatelem provokatér ![]() |
MelmenPříspěvků: 58 | Předmět: Slepené ocasní ploutvičky pavích oček a mečovek takže bych to měl celý vyčistit, vyvařit kameny a písek a též vyvařit filtr? ![]() |
| 19.02.2011 05:42 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Slepené ocasní ploutvičky mečovek a pavích oček Odpověď na příspěvek vložený 19. 02. 2011, 01:47:03 uživatelem Melmen |
provokatér ![]() Příspěvků: 1795 | Předmět: Slepené ocasní ploutvičky pavích oček a mečovek 6,2 je pro živorodky fakt docela málo, navíc si myslím, že to možná bude klesat ještě více s ohledem na to, jaká je perioda mezi čištěním nádrže a to už je hodně špatně. Se stoupajícími dusíky (tedy nerovnováze) samozřejmě dochází i k rozvoji bakterií, které mohou ryby ohrožovat. Navíc, protože jsou živorodky prasátka, tyto negativní procesy mohou být velmi rychlé. |
| 19.02.2011 01:47 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Slepené ocasní ploutvičky mečovek a pavích oček Odpověď na příspěvek vložený 18. 02. 2011, 17:38:43 uživatelem Bubák |
MelmenPříspěvků: 58 | Předmět: Slepené ocasní ploutvičky pavích oček a mečovek Nevím čím by to mohlo být,vodu máme 7Ph v akváriu mám i vápencové kamínky,ale tak mě napadlo jestli to nemůže být nějakými bakteriemi nebo tak? protože žádný mechy nepěstuji,CO2 nepoužívám,a rašelinu též nemám. A chtěl bych říci,že vše probíhalo cca 8měsíců v klidu,nastalo to až teď. A Ph je taky stále stejné 6,2 a mám to pouze v akváriu s živorodkami, v ostatních je klid a to mám i
náročnější rybky na vodu ![]() |
| 18.02.2011 17:38 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Slepené ocasní ploutvičky mečovek a pavích oček Odpověď na příspěvek vložený 18. 02. 2011, 16:09:56 uživatelem Melmen |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: Slepené ocasní ploutvičky pavích oček a mečovek Jako první pomoc namíchej jednu lžičku jedlé sody do půl litrové sklenice promíchej a potom nalij do akva.Přeměř pH. Potom pátrej po příčině co ti tak okyseluje vodu? Buď máte doma měkkou vodu a dík malé výměně vody a větším počtu ryb se voda časem okyseluje? Nebo filtruješ přes rašelinu? Rostliny javský mech,hnědovka? Nepřetržité dodávání CO2 do vody. |
| 18.02.2011 17:07 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Slepené ocasní ploutvičky mečovek a pavích oček Odpověď na příspěvek vložený 18. 02. 2011, 16:09:56 uživatelem Melmen |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: Slepené ocasní ploutvičky pavích oček a mečovek Moc kyselá voda na živorodky ,nesnášejí tak kyselou vodu. pH by mělo být pro živorodky od 7-8 neškodí i vodu mírně přisolit.Je to příliš kyselá voda i pro parmičky a většinu ryb. |