Aquatic forum
 Přihlásit 

Akvaristické fórum - Téma: tetra tec nebo fluval???

Příspěvků: 1-21 z celkem 21   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

20.01.2011 22:53 Okruh: Filtrace > Téma: tetra tec nebo fluval???
Odpověď na příspěvek vložený 20. 01. 2011, 19:58:16 uživatelem Bubák
Fotka uživatele
muž TomP
Předmět: co je lepší??? tetratec 1200 nebo fluval 405
už mám vše promyšleno palec
20.01.2011 19:58 Okruh: Filtrace > Téma: tetra tec nebo fluval???
Odpověď na příspěvek vložený 20. 01. 2011, 18:24:35 uživatelem TomP
Fotka uživatele
muž Bubák
:smile: :smile: Ne,ne jen sem ti chtěl napsat ,že technika pokročila,ale ten proces zůstal a zůstane stejný jen vzduchovací kamen v trubce ve filtru nahradilo čerpadlo.Nabídka je velká i u těch kan.filtrů.Přeju ti šťastnou ruku až to budeš kupovat pozdrav
20.01.2011 18:24 Okruh: Filtrace > Téma: tetra tec nebo fluval???
Odpověď na příspěvek vložený 20. 01. 2011, 18:13:19 uživatelem Bubák
Fotka uživatele
muž TomP
už mlčím ,už mlčím
já vím je to semnou jako s blbcem,ale jak to člověk nevidí v reálu je to těžké ......chci aby mi to fungovalo dobře myslím umístění techniky atd....ne bakterie, ale rozumím tomu a nějak to pořeším díky
tahle diskuze byla tetra tec nebo fluval názory, se to nějak zvrtlo
:-D
20.01.2011 18:13 Okruh: Filtrace > Téma: tetra tec nebo fluval???
Odpověď na příspěvek vložený 20. 01. 2011, 17:06:16 uživatelem TomP
Fotka uživatele
muž Bubák
Tomáši nic proti,ale na tohle se ptáš skoro každý týden.:-D
Jen sem chtěl napsat co dělá filtr.A co je lepší,každý je omezený prostorem, financema.V podstatě ti dobře pouslouží každý filtr.Všechno dle ryb a objemu akvária, pokud se budeš řídit toho co jsem napsal dole.
Filtr sebere nečistoty a aerobní bakterie zajistí minerilizaci. U bublifuku to funguje stejně jako i u čerpadel a kostek stejně půdní filtr,skrápěcí filtr,nebo i obrácený květináč s vatou.Pokud je kostka poreznější maji bakterie větší přísun kyslíku pokud je moc jemná tak naopak. Proto se používá až nakonec filtrace stejně jako vata.Pohyb vody dík čerpadlu ti zajistí dostatek kyslíku ve filtru.Vzduchování se přidává do velkých venkovních doma lepených filtrů.U venkovních kanystr. filtrů bych koukal po značce jak píše pafka spolehlivost atd.Fluval má podle mne malé koše na přidání rašeliny,zeolitu atd.Má zajištěnou filtraci jinak která,ale taky funguje.Všechno je jen o možnostech.Pokud ale budeš filtr vypínat,nebudeš,čistit prostě nějak zamezíš přístupu kyslíku aerobní bakterie nebudou a začne hnití.Není pro bakterie tedy důležité pH ale přístup kyslíku to samé i u dna.
20.01.2011 17:06 Okruh: Filtrace > Téma: tetra tec nebo fluval???
Odpověď na příspěvek vložený 20. 01. 2011, 15:48:58 uživatelem Bubák
Fotka uživatele
muž TomP
děkuji za komentář
objemu bude dost, v akvárku bude molitan a čerpadlo ...
mě jen zajímal
názor na fluval ne bo tetra tec, zkušenosti ,výstrahy , chyby
samozřejmě
ktomu vzduchování
?? bude stačit difusor z čerpadla a z vnějšího filtru zkrápeč nebo mám osadsit ještě nějaký
pořádný vzduchovací kamen ?,blízko molitanu kvuli vzduchu pro bakterie
otom už jsme se tu bavili jednou ,že je nelepší čeřit hladinu a taky od spoda aby šel vzduch aby ho měli bakterie

20.01.2011 15:48 Okruh: Filtrace > Téma: tetra tec nebo fluval???
Odpověď na příspěvek vložený 20. 01. 2011, 14:23:51 uživatelem TomP
Fotka uživatele
muž Bubák
Mám na to trošku odlišný názor.Pokusím se ti vysvětlit jak to je podle mne s filtrací.
Bakterie ve filtru a dně akva.
Proces minerilizace
Annaerobní bakterie- annaerobní proces (hnití) probíhá bez přístupu kyslíku.Tedy pokud máme ve dně jíl,přísadu rašeliny,hlíny atd.voda se neprokysličuje = anaerobní proces (hnití) V přírodě to nevadí ,protože voda se ve velkém objemu obměňuje (řeka teče).

Aerobní bakterie- aerobní minerilizace (tlení) probíhá za přítomnosti kyslíku ať už v písku nebo ve filtru.V akváriu musíš dosáhnout aerobních procesů ne (hnití),proto je filtr zapnutý nonstop,odkalujem dno,měníme vodu,po čase filtr vyperem.

K velikosti filtru.Bohužel na velikosti záleží(pokud máš možnost čím větší objem filtru tím lépe). Pokud chceš kvalitně filtrovat a upravovat vodu.

Rozdělujem filtrační materiály,nebo filtraci na
Mechanickou -(vata)lepší než kupování vaty je pořídit nejemněší modrý "molitan"
Chemickou - (aktivní uhlí,zeolit)Uhlí bych ti na rozjezd akvária doporučil upravý čerstvou vodu vytáhne jedovaté sloučeniny. Stejně jako jiný porezní materiál má jen nějakou kapacitu pak se pory prostě ucpou.Takže pak vyměnit nebo regenerovat,ale kdo by to dělal.
Biologickou - (lávové úlomky,keramika,biokuličky,kroužky)právě tady se hromadí nejvíc Aerobních bakterii.Jsou to ty sliznaté hrudky (kolonie kde jich jsou tisíce)každá tvoří svůj slizový obal.Rychlost tvoření je právě důležitá na obsahu kyslíku.Čím je voda teplejší tím je méně O2.Jeden jedinec se během půl hodiny mění na dva atd.

Čím větší je objem filtru tím více sekcí,mechanická,chemická,biologická = dostatek filtračních materiálů.V mořské kvaristice by si s takovým 10l filtrem k 300L akváriu neuspěl ani náhodou.
Koloběh dusikatých látek je trošku o něčem jiném.Závislost pH , čpavek atd.

.
20.01.2011 14:23 Okruh: Filtrace > Téma: tetra tec nebo fluval???
Odpověď na příspěvek vložený 20. 01. 2011, 14:13:58 uživatelem Pafka administrátor
Fotka uživatele
muž TomP
aha no já mám PH asi 7,4 vodu 26 st. vzduchování čerpadlem , a vlastně by bylo i vnějším
filtrem , mohl bych maximálně přidat ještě motorek a vzduchovací kamínky

bude tam říční
písek 3-8 mm

a uvnitř bude čerpadlo atman 202- biomolitan 10x 14 x30 cm

burza je tu 31. ledna ale byl jsem tma jednou a zdálo se mi ,že tam k rybám nemaj skoro nic
20.01.2011 14:13 Okruh: Filtrace > Téma: tetra tec nebo fluval???
Odpověď na příspěvek vložený 20. 01. 2011, 12:48:57 uživatelem TomP
Fotka uživatele
muž Pafka administrátor
To, kolik bordelu nadělají oceláti nemá s filtrem až tolik společného. Malý výňatek z níže
uvedeného článku. Aktivita bakterií stoupá až k 35°C. Při dostatečném zásobení kyslíkem i při
vyšších teplotách. Maximální efektivita Nitrifikace je nad pH 7,2, vrchol při 8,3. Při pH 7,0 je to
už 50%, při 6,5 jen 30%, při 6,0 už pouhých 9-10%.

Kořeny se nejlépe shání na burzách, to se ví :-)
20.01.2011 12:48 Okruh: Filtrace > Téma: tetra tec nebo fluval???
Odpověď na příspěvek vložený 20. 01. 2011, 12:06:11 uživatelem Pafka administrátor
Fotka uživatele
muž TomP
Pafka: máš pravdu ,jde mi také o to ,aby filtr dobře fungoval a byla sním dobrá práce, dobrý výkon ,
akvárium bude mít dle mého cca.350 litrů vody čistá ruka....o bakteriích v akvárku vím ...už sem
nějaký ten čas chodím ....avšak dnes poprvé slyším tvoji verzi .Samozřejmě jestli má tetra tec já
nevím 7 litrů hmoty a fluval 8 tak to není moc velký rozdíl.To já si klidně připlatím,ale chci
vědět názory lidí co je mají doma,jak jsou spokojeni.Jak víš,budu mít v akvárku 2 oceláty a 1
krunýřovce a ti sakra nadělaj bordelu.
Na www.profizoo.cz mají tetra tec za 2300 a fluval za 2900
kč,.což není až zas takový rozdíl.

Když se optám na údržbu, spolehlivost, hluk a
spotřebu? spotřebu mají skoro stejnou , hluk mi nevadí ,bude to v chotbě , spolehlivost je číslo jedna
asi.

Pafka: kde jsi pořídil tak krásný velký kořeny za 650?? to je paráda.... na eshopu samý chcípáci nebo moc drahý ,v Jihlavě měli super kořen za 150 kč velkej a já to prosra....
dy mají takovej pěknej za 350 takovej jakoby rozvětvenej,takovje ten terarijno akvarijní ,ne ten co se rozpadává :-D
20.01.2011 12:06 Okruh: Filtrace > Téma: tetra tec nebo fluval???
Odpověď na příspěvek vložený 20. 01. 2011, 12:02:11 uživatelem Pafka administrátor
Fotka uživatele
muž Pafka administrátor
Jo a vata se Ti v Tetra Tecu nenamotá. Poslední košík má kryt. Musí se sem tam vyměnit. Ale ten pytel od Sery je fakt velikej a levnej.
20.01.2011 12:02 Okruh: Filtrace > Téma: tetra tec nebo fluval???
Odpověď na příspěvek vložený 20. 01. 2011, 11:27:44 uživatelem TomP
Fotka uživatele
muž Pafka administrátor
Tome, prosím Tě, jak velké bude to akvárko. Dopručuju Ti přečíst si časopis Akvárium ( klub.akva.sk ) číslo 4 - koloběh dusíku. Tam je celkem výstižně popsáno, jak si lidé myslí, bůhvíjak nemají filtr plný miliard kolonií bakterií a ve skutečnosti i s megafiltrem maj obydlenou sotva malou molitanovou kostku. Plocha pro bakterie je v akváriu všude, nejen ve filtru (což asi víš). Řešit, jestli máš ve filtru 125m2 nebo 180m2 kolonizační plochy je asi opravdu zbytečné. Ono ve zkutećnosti změna pH o 0,1 změní efektivitu nitrifikace mnohem víc než rozdíl mezi Tetra Tec EX 1200 a EX 700. Tobě by mělo asi jít zejména o údržbu, spolehlivost, hluk a spotřebu. nevim
20.01.2011 11:55 Okruh: Filtrace > Téma: tetra tec nebo fluval???
Odpověď na příspěvek vložený 20. 01. 2011, 11:15:12 uživatelem Linda administrátor
Fotka uživatele
muž Pafka administrátor
Lindo, to uvolňování škodlivin z uhlí je, pokud vím, jen velmi dobře roznesená fáma. Prostě se deaktivuje. Toť vše. Každopádně souhlas s tím, že se má používát jen pro tebou popsané účely. Tetra Tec měl, bohužel, jednu sérii (a muselo se jednat o desítky tisíc kusů), kde zjevně vyměnili dodávky těsnění a dopadlo to tak, že zaznamenali masové reklamace řady EX. Tento problém je ale za nimi. Dnes už se podle mě tyto cca rok a půl staré kusy koupit nedají. S Fluvalem jsou na tom, dle mého, podobně, takže cena mluví pro Tetra Tec. nevim
20.01.2011 11:27 Okruh: Filtrace > Téma: tetra tec nebo fluval???
Odpověď na příspěvek vložený 20. 01. 2011, 11:15:12 uživatelem Linda administrátor
Fotka uživatele
muž TomP
díky Lindo , a důvod pro Fluval??? nehledě na to ,že je o litr dražší??? skoro
uhlí je mi to
jasné už
a je problém dát do spod vatu a přes to ještě molitan?? jinak košík bude prázdný a
náplně budou mít malinkatou plochu

já koukal na video fluvalu ,mě se tam líbí ten molitan na straně, to vypadá že je tam dost filtračního materiálu ,ale zase tykošíčky,jsou takové malinké mi přijde.

Pokud nemá fluval větší objem náplní než tetratec tak nevím nevím
20.01.2011 11:15 Okruh: Filtrace > Téma: tetra tec nebo fluval???
Odpověď na příspěvek vložený 20. 01. 2011, 11:04:33 uživatelem TomP
Fotka uživatele
žena Linda administrátor
No tak to uhlí tam nenechávej určitě. To se používá jen krátkodobě k odstranění různých chemikálií. Když ho v aq necháš a uhlí vyčerpá svojí absorbční schopnost, začne naopak do aq škodliviny uvolňovat! Nechávat uhlí ve filtru nonstop je nesmysl. Jinak já vatu používám a znám akvaristů, co jí používají, víc a žádnou hlavu nám to neucpalo. Samo, že si dáváme pozor, aby se nenamotala na vrtulku, ale to je snad jasný, ne? :-D
Co se týče volby značky, zvolila bych Fluval z těchto dvou možností.
20.01.2011 11:04 Okruh: Filtrace > Téma: tetra tec nebo fluval???
Odpověď na příspěvek vložený 20. 01. 2011, 11:03:02 uživatelem Pafka administrátor
Fotka uživatele
muž TomP
já si taky myslím ,že těžko uděláš 8 litrů plochy náplní , když tam máš placku vaty,placku
molitanu a pár kroužků , někdo mi tu říkal,že ta vata se vubec nemá dávat,že časem ucpe tu hlavici.
Ještě mi říkali at vyhodím uhlí ,ale radši ho tam nechám at jsou ryby zdravé

na tetru moc dobré reference nejsou ,prý kvuli netěsnosti a náhradním dílům
20.01.2011 11:03 Okruh: Filtrace > Téma: tetra tec nebo fluval???
Odpověď na příspěvek vložený 20. 01. 2011, 10:50:21 uživatelem TomP
Fotka uživatele
muž Pafka administrátor
Filtrační plocha se trochu přeceňuje... Já tam mam kroužky, kuličky, molitan a horní patro sera vatu...
20.01.2011 10:50 Okruh: Filtrace > Téma: tetra tec nebo fluval???
Odpověď na příspěvek vložený 20. 01. 2011, 10:37:51 uživatelem Pafka administrátor
Fotka uživatele
muž TomP
tak je rozhodnuto !!!!! heheheh díky
a navíc ho mají v akci za 2.200 kč :smile:
to se rybky
budou mít
opravdu žere 21 W nebo méně??
a co tam máš za náplně?? nejlépe asi nechat dole kroužky a zbytek narvat molitanem,že???
jdu ho objednat ,doufám,že mi nikdo nenapíše za hodinu ,že fluval je lepší .
Jde mi hlavně o velikost náplní( filtrační plochy)!!!
20.01.2011 10:37 Okruh: Filtrace > Téma: tetra tec nebo fluval???
Odpověď na příspěvek vložený 20. 01. 2011, 10:34:36 uživatelem TomP
Fotka uživatele
muž Pafka administrátor
Tetra Tec EX 1200 má objem 12L a z toho 90% prostoru zabírají filtrační náplně. Mam ho doma. Rozhodně doporučuju.
20.01.2011 10:34 Okruh: Filtrace > Téma: tetra tec nebo fluval???
Odpověď na příspěvek vložený 19. 01. 2011, 21:21:51 uživatelem Jíňa
Fotka uživatele
muž TomP
no kýbl by měli mít oba cca.12 litrů ,ale tady na webu píší u tetratec velikost náplní 4 litry a
u fluvalu asi 9 l itrů ,tak ti nevím

http://www.aquapage.cz/produkty/1-filtr-tetra-tec-ex-1200.html

http://www.aquapage.cz/produkty/130-filtr-fluval-405-hagen.html

právě
potřebuji zhodnocení někoho kdo stím má zkušenosti
19.01.2011 21:21 Okruh: Filtrace > Téma: tetra tec nebo fluval???
Odpověď na příspěvek vložený 19. 01. 2011, 15:58:26 uživatelem TomP
Fotka uživatele
muž Jíňa
Podle mě máš špatné info já bych řekl že tetra tec 1200 má větší kýbl 12 litru.
19.01.2011 15:58 Okruh: Filtrace > Téma: tetra tec nebo fluval???
Fotka uživatele
muž TomP
zdravím , jaký máte názor na tyto filtry?? nevíte který má větší kapacitu filtračních hmot???u tetratecu píší 4 litry a u fluval asi 8 nebo 9 litrů , co je natom pravdy mě zajímá????díky

Příspěvků: 1-21 z celkem 21   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

Vyhledávání ve fóru:

Tématické okruhy:

Poslední související příspěvky v diskusním fóru

Nápověda

© AQUAPAGE.cz - akvárium a my

Partnerské weby

Atlas zvířat
RSS RSS
Fórum Názory a připomínky
Chyby a vývoj Hlášení chyb
O webu O webu