Aquatic forum
 Přihlásit 

Akvaristické fórum - Téma: Ryby do společenského akvária na 180 l.

Příspěvků: 1-8 z celkem 8   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

13.04.2011 23:48 Okruh: Výběr ryb > Téma: Ryby do společenského akvária na 180 l.
Fotka uživatele
muž Joakim
Předmět: foto
Nebo jedno foto na profil vložím, abyste si nemysleli, že blafuji :-)

Ale kvalita fotky hrůza, foceno mobilem. Větší AQ je to 180-ti litrové, teď už pomalu rostlinky druhově redukuji, v jednoduchosti je prý krása :-) , v zadních rozích roste jen rotala, na hladině je více utricularie aurei, ta malá širokolistá vlevo šla do AQ ke známému atd. Druhá fotka je toho krevetkária, ale tam ještě půjde více menších rostlinek do popředí.
13.04.2011 23:15 Okruh: Výběr ryb > Téma: Ryby do společenského akvária na 180 l.
Fotka uživatele
muž Joakim
Předmět:
Přátelé akvaristé všem moc děkuji! Několik dní jsem se tehdy po vložení dotazu díval, jestli mi někdo neodpoví a nic, až dnes koukám, kolik odpovědí. Tak se omlouvám, že odepisuji tak pozdě. AQ 180 lit. je zdá se zajeté, chemie v pořádku, rostlinky rostou, rybičky v pohodě, žádná agresivita, zdá se, že jsou spokojené. Mám tyto rybky (snad mě nebudete pranýřovat :-)

1. rájovec dlouhoploutvý - pár
2. čichavec perleťový - pár (teda doufám)
3. čichavec zakrslý - pár
4. krunýřovec skvrnitý - zdá se, že to budou dva samci
5. parmička černopruhá - 2
6. dánio rerio - 7
7. neonka obecná - 10
8. tetra růžová (nebo ozdobná, na horní ploutvičce má černou skvrnku) - 7

Krevetky jsem si pořídil japonské a molucké a mám je v menším AQ (54 litrů), v tom společenském to byla skutečně blbost, jak píšete. Ještě sháním cardinia sp. tigra blue, ale to bude asi těžké, nikde ji nemají...

Díky, až budou rostlinky pěknější, možná se odvážím vložit sem i foto :-)
04.02.2011 10:04 Okruh: Výběr ryb > Téma: Ryby do společenského akvária na 180 l.
Odpověď na příspěvek vložený 13. 01. 2011, 02:50:25 uživatelem Joakim
Fotka uživatele
muž Pafka administrátor
Předmět: Hodí se ryby ze seznamu k sobě?
Joakime, pěkný mišmaš sis vybral. Je lepší zaćít skromně, třeba třemi druhy. Velké hejnko, nějaká ta větší zajímavá ryba + nějaký sumec. Ideálně vybírat ryby z jednoho kontinentu. To, cos tady vyjmenoval nemusím ani podrobně číst, abych Ti mohl odpovědět, že by to sice bylo hezké, ale je to jak chovat vlky s ovcema na jedný louce.
04.02.2011 09:37 Okruh: Výběr ryb > Téma: Ryby do společenského akvária na 180 l.
Fotka uživatele
muž dvorak
Do společenského akvárka se ryby vybírají nejlépe s nějakým dobrým e-atlasem ryb, kde zjistíš, jestli mají všechny ryby - CO SE TI LÍBÍ - alespoň obdobné parametry na "život".
-Krevetky do společnského akvárka??? NE - tebou zvolená rybí osádka by se ti 100% postarala o redukci možná i o celou populaci krevetek. NE¨- rybí výkaly vytváří nějaké dusičnany, které jsou pro krevetky nebezpečné (proto lepší krevetky samostatně ;-) )
-Živorodky společně??? NE - nehledě na to, že se ti budou křížit (psáno níže uživatelem nikia), což by ani tak nevadilo, ale jde o to, že se ti o mladé zase postará hlavně ta Betta.
-na zbytek tebou napsaných ryb, nejsem žádnej odborník, takže ohodnocení nechám na někom, kdo tyhle ryby zná ;-)
03.02.2011 07:12 Okruh: Výběr ryb > Téma: Ryby do společenského akvária na 180 l.
Odpověď na příspěvek vložený 13. 01. 2011, 04:01:26 uživatelem Joakim
Fotka uživatele
žena nikia
Tyto dva druhy živorodek se ti budou mezi sebou křížit. No a krevetky k těmhle rybám, to je snad vtip :-) Kromě parmiček, jak píše Melmen, bych je viděla jako chutné krmení i pro bettu, gavůnky, rájovce a cichlidy. Ani čichavec s rájovcem dohromady se mi nezdá moc vhodný.pozdrav

03.02.2011 00:26 Okruh: Výběr ryb > Téma: Ryby do společenského akvária na 180 l.
Fotka uživatele
muž Melmen
Nevím jak ty rybičky,ale krevetky a parmičky není až moc dobrý nápad ;-) já měl několik druhů parmiček jeden čas,jelikož se mi líbili, a jednou jsem dostal několik krevetek od kamaráda že to jsou výborní popeláři,jenže jsem nevěděl že parmičkám krevetky tak chutnají ;-)
13.01.2011 04:01 Okruh: Výběr ryb > Téma: Ryby do společenského akvária na 180 l.
Fotka uživatele
muž Joakim
Ještě doplňuji k předchozímu dotazu, že mám akvárko na těch 180l s kompletní výbavou od Juwel (filtrace, topení, vzduch.), jsou tam kamenné i kořenové skrýše. Bojím se třeba, aby se např. samec betty nepustil do jiných zbarvených samců...
13.01.2011 02:50 Okruh: Výběr ryb > Téma: Ryby do společenského akvária na 180 l.
Fotka uživatele
muž Joakim
Zdravím akvaristy ;-) Mám téměř zajeté nové akvárium na 180 litrů, ale jsem začátečník a raději se chci poradit ohledně výběru rybiček. Prosím Vás mohl by mi někdo poradit, jestli se k sobě do společenského akvária uvedené velikosti hodí tyto druhy:

1. Čichavec perleťový - pár
2. Neonky 12 kusů
3. Rájovec dlouhoploutvý - 1 samec
4. Parmička černopruhá siamská 2 ks.
5. Krevetky Neocaridina denticulata cherry nebo Cardinia japonica - ? kusů
6. Danio pruhované rerio – 6 ks
7. Krunýřovec mnohoostný Ancistrus - 2-3 kusy, nebo Synodontis schoutedeni – 1 kus, nebo
Pancéřníček Sterbův Corydoras sterbai – 6 kusů (který z těchto druhů doporučíte na řasy, a přitom aby neožíraly rostliny?)
8. Betta, bojovnice pestrá – 1 samec
9. Gavůnek diamantový – 6 kusů
10. Živorodka Endlerova
11. Živorodka duhová - pár
12. Cichlidy trpasličí – pár některého druhu

Moc děkuji za radu!

Příspěvků: 1-8 z celkem 8   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

Vyhledávání ve fóru:

Tématické okruhy:

Poslední související příspěvky v diskusním fóru

Nápověda

© AQUAPAGE.cz - akvárium a my