| 08.01.2011 19:32 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Skalára Odpověď na příspěvek vložený 08. 01. 2011, 19:22:21 uživatelem kamcaKr |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: V páru ti je není schopný prodat žádný prodejce.Pouze někdo ,kdo ryby už spároval doma (chovatel).Pro spárování platí i bojůvky mezi skalárama je to cichlida. |
| 08.01.2011 19:22 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Skalára Odpověď na příspěvek vložený 08. 01. 2011, 18:55:22 uživatelem Bubák |
kamcaKrPříspěvků: 490 | Předmět: tak to je teda pěkně na prd že se neprodávají v párech..mně teda spíš jde o to aby se nervali dva
samečci, než o nějaký odchov, to vůbec. na výšku naše akvárko bude mít 50cm..ale jen 130 litrů a
chcem tam i jiný rybky - tetry císařské /nejspíš/ a pancéřníčky. tak nevíííím sakra. děkuju za
rady ![]() |
| 08.01.2011 18:55 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Skalára Odpověď na příspěvek vložený 08. 01. 2011, 13:29:34 uživatelem kamcaKr |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: Panceřníčky nechají v klidu.Mám i daleko větší cichlidy a pancíky nechají žít. Asi vědí o nechutnosti(nestravitelnosti) těchto sumečků. Další je prostor akvária.Nejde,ale paušalizovat.Ale určitě drobná štíhla rybka může poskytnout zpestření jídelníčku.V dospělosti dokáží spořádat mladou neonku,kardinálku,mladé očko atd.Dva roky v akváriu fungovaly u mě ryby -přísavka thajská po těchto letech i přesto skončila jedna v tlamě hypselacary.Poznal jsem to jen podle ocasní ploutve co koukala z tlamy. Skalára je dravec - cichlida. Bude lovit.Potřebuje prostor a zaběhlé čistéakvárium.Není vhodná do nízkých akvárii pod 40 cm.Tvoří páry a teritoria stejně jako ostatní cichlidy to znamená prostor.Nikdy nekoupíš pár už v akvaristice ,kdo ti to takhle prodává lže.Pár se najde v počtu s trochou štěstí od 5-10 ryb.A na to Je akvárium o objemu od 150 litrů dostačující za podmínek výšky a druhového chovu(bez jiných ryb). ![]() |
| 08.01.2011 13:29 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Skalára Odpověď na příspěvek vložený 02. 01. 2011, 21:17:44 uživatelem Bubák |
kamcaKrPříspěvků: 490 | Předmět: co všechno můžou skaláry sníst? myslím jaké ryby? a malý druh např. pancéřníčků? (2-3cm...) |
| 02.01.2011 21:17 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Skalára Odpověď na příspěvek vložený 02. 01. 2011, 20:09:14 uživatelem Bubák |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: Chtěl bych jenom popsat osobní zkušenost. Skaláry jsem choval několikrát,ale vždy ve společnosti větších teter,nebo akar hnědých. Nikdy ne u větších cichlid.Ve společnosti kančíků šikmopruhých jsou v přírodě i odchytávané. Moji kančíci mají cca. samec tak 15-18 cm na délku na výšku tak 8 cm.Tedy žádný drobečkové proti skalárám.Mám dva páry těchto kančíků ,kteří se pravidelně třou.Dál tam jsou kančíci červený atd.drobnější ryby. Nikdy jsem nepozoroval skaláry tak, jako ve společnosti těchto ryb.Ve společnosti větších teter šlo o beránky, nebylo zřejmě potřeba být nějak ve střehu.Ve společnosti těchto velkých,ale neagresivních cihlid jsou ve střehu. Napínají ploutve,zastrašují soupeře, a dokáží se prosadit.Úplně odlišné chování než jak jsem byl naučený u těchto ryb.Doporučuju vyzkoušet takovou kombinaci u akvaristů co mají rádi cichlidy. ![]() |
|
| |
| 02.01.2011 20:09 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Skalára Odpověď na příspěvek vložený 02. 01. 2011, 19:03:48 uživatelem Oggy94 |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: Na tohle mně napadla jediná stručná odpověď.Fotka je asi jeden cm od předního skla sklo je 12mm silné, skalárá má ploutve svěšené. Můj odhad cca 11cm na výšku.Skaláry jsou asi rok staré, takže ještě mláďata je to běžná chovatelská forma.Byl to můj pokus jak se snesou s mesonauty a kančíkem červeným kde samec má kolem 30 cm. Skalára se dokáže prosadit i při tření těchto vyjmenovaných ryb.Nechová se jako žádná utlačovaná chudinka ba naopak.Je to prostě cichlida se vším všudy. Bude lovit drobné rybky a potřebuje prostor. |
| 02.01.2011 20:08 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Skalára Odpověď na příspěvek vložený 02. 01. 2011, 19:03:48 uživatelem Oggy94 |
vaclav ![]() Příspěvků: 1246 | Předmět: Moc ryb bych už nedával, jen menší druh pancéřníčků na dno. |
| 02.01.2011 19:03 | Okruh: Akvarijní ryby > Téma: Skalára |
Oggy94Příspěvků: 3 | Předmět: Ahoj koupil jsem si 2 malé skaláry amazonské do akvária 72l, při výběru jsem se řídil touto stránkou http://www.akvarista.cz/web/atlas/detail/?id=47 a chci se zeptat jestli mohu k nim dát ještě nějaké rybky?? |