Aquatic forum
 Přihlásit 

Akvaristické fórum - Téma: Rostlinky nejsou krásně zelené

Příspěvků: 1-27 z celkem 27   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

29.12.2010 19:21 Okruh: Akvarijní rostliny > Téma: Rostlinky nejsou krásně zelené
Odpověď na příspěvek vložený 29. 12. 2010, 18:14:22 uživatelem Bubák
Fotka uživatele
žena kamcaKr
Předmět: ad topítko
Zdravím všechny :-) Připojuji svoji zkušenost s valisnerií. Mám jich v 55 litrech několik (2 gigantea, 2 plus malé rostlinky jiné formy- má takové prolamované listy a není to asijská) a jde mi dobře..Mám tedy dost vysoké dno a živinama je si myslim nasáklý dost, protože jdou jak valisnerie, tak kryptokoryny, a to spolu sousedí..Teď zrovna mají u mě valisnerie období, kdy jim turbo rychlostí rostou listy na hladině a kryptokoryny stagnují, ale vždycky si to vymění, že pak zas roste kryptokoryna a val. stagnuje..Val. musím stříhat- není to sice nejpěknější, ale čeřím filtrem hladinu a když je tam moc listů, tak se to nehýbe :-) Mějte se hezky :-)
29.12.2010 18:14 Okruh: Akvarijní rostliny > Téma: Rostlinky nejsou krásně zelené
Odpověď na příspěvek vložený 29. 12. 2010, 09:51:25 uživatelem Fousek
Fotka uživatele
muž Bubák
Pro rostlinky je dobré když v noci klesá teplota.V noci kdy dychají přijímají kyslík staví svoje
tělo za pomoci energie získané z cukrů.Tahle látková výměna je závislá na teplotě vody nemusí
stačit naschromážděné cukry.Pokud je teplá voda večer rostliny by rostly(stavěli tělo),ale nemusí
mít z čeho.Termostaty jsou někdy i na škodu.Pokud stačí okolní teplo v bytě je to lepší řešení
pro rostliny než topítka.Nebo jak píše Fousek jen na spodní hranici.
29.12.2010 09:51 Okruh: Akvarijní rostliny > Téma: Rostlinky nejsou krásně zelené
Odpověď na příspěvek vložený 28. 12. 2010, 22:33:01 uživatelem Adamsk88
Fotka uživatele
muž Fousek
Jen k tomu topítku: já bych si ho nastavil na nejnižší "bezpečnou teplotu" (neboli na spodní hranici, kterou tam chci mít) ... v malém akva kolísá teplota hodně rychle (zapomeneš, pojedeš na víkend pryč a ryby můžou bruslit) - a taky to zabezpečí - to v přírodě obvyklé (tedy prospěšné) kolísání teplot den/noc. Ve dne teplota stoupne (topení v místnosti, světla), přes noc klesá (většinou jsou tak nastavena i topení v domácnostech) ... pozdrav
29.12.2010 08:48 Okruh: Akvarijní rostliny > Téma: Rostlinky nejsou krásně zelené
Odpověď na příspěvek vložený 29. 12. 2010, 01:17:06 uživatelem Adamsk88
Fotka uživatele
muž Pafka administrátor
Předmět: Žloutnoucí akvarijní rostliny
poslyš, malá rada pro výměnu dna. Je nutné, aby sis nezničil bakterie v akváriu, takže ideálně - máš-li nějaký soudek či barel o kapacitě aspoň 30L - přelij tam max vody, co dokážeš a vše z aq vyndej - potom přelov rybky a dej je do toho barelu, kam musíš umístit i fitr. Vylij zbytek vody z aq a vyber štěrk. Nemusíš ho vybrat úplně dokonale. Poté umísti jiný substrát na dno, nejlépe již propraný, pokud to vyžaduje a dolij vodou z barelu, přelov zpátky rybky a vodu zbytek vody z barelu + čerstvou vodu. Jinak mě v 54L valisnérky nikdy nešly a ve velkém aq jsem je nezkoušel, ale v tom malém jsem měl právě takové dno jako ty. Nevim, jestli to bylo vápencem nebo detritem, který ničil kořeny, každopádně to bylo v tom dně.
29.12.2010 01:17 Okruh: Akvarijní rostliny > Téma: Rostlinky nejsou krásně zelené
Odpověď na příspěvek vložený 28. 12. 2010, 23:40:03 uživatelem Bubák
Fotka uživatele
Adamsk88
rano ten sterk vymenim a hnedka snim neco zabetonuju:-D skocim pro ten druhy a vymenim to...

28.12.2010 23:40 Okruh: Akvarijní rostliny > Téma: Rostlinky nejsou krásně zelené
Odpověď na příspěvek vložený 28. 12. 2010, 23:16:44 uživatelem Adamsk88
Fotka uživatele
muž Bubák
Buď upravíš to dno,aby ti netvořilo alkalitu.Prostě vyměníš za křemičité dno o zrnitosti co tady už byla zmíněno.Valisnerie daruješ.
Mám taky takové podobné pokus akvárium.Zajed´ do Tesca tam prodávají deonizovanou vodu cca 19,- kč 5 litrů. Voda má pH cca 6,8 vodivost kolem 2o mikrosiemens.Namíchej si vodu ve společném akvárium podle ryb ,rostlin,nebo CO2,v tak malém akváriu ti stejně půjde jedna max. dvě rostlinky ,které budou v převaze dle mých zkušeností.U mně to je javský mech a H. polysperma.Zbytek jen u hladiny.To bude asi nějaké optimum.
28.12.2010 23:30 Okruh: Akvarijní rostliny > Téma: Rostlinky nejsou krásně zelené
Odpověď na příspěvek vložený 28. 12. 2010, 23:16:44 uživatelem Adamsk88
Fotka uživatele
muž Martin administrátor
Určitě ji nevyhazuj, je super na zaběhnutí akvária, tak ji nechej, časem možná budeš muset řešit délku listů, ale teď bych se tím netrápil. Z vlastní zkušenosti mohu říci, že tomuto druhu vallisnérie není žádné akvárium dost velké, ale pokud se chytí, může to vypadat opravdu hezky - čekej hustou spleť dlouhých listů, které se budou kvůli nedostatku místa různě kroutit celým akváriem. To ale dává nádrži přirozený vzhled a bude záležet jenom na Tobě, jestli se jich budeš jednou chtít zbavit. Prostě nechej na ní, zda a jak se se stísněnými podmínkami vypořádá ;-) Akvárium je na ni sice malé, ale není to ryba, takže se tím nedostatkem prostoru nebude trápit pozdrav
28.12.2010 23:16 Okruh: Akvarijní rostliny > Téma: Rostlinky nejsou krásně zelené
Odpověď na příspěvek vložený 28. 12. 2010, 23:13:03 uživatelem Bubák
Fotka uživatele
Adamsk88
(-: tak to neni moc dobra zpráva no,ale co tedka stim delat rostlinstvo koupene a zas to jen tak zbuhdarma vyhodit?to asi taky neni to nejlepsi...
28.12.2010 23:13 Okruh: Akvarijní rostliny > Téma: Rostlinky nejsou krásně zelené
Odpověď na příspěvek vložený 28. 12. 2010, 23:00:01 uživatelem Adamsk88
Fotka uživatele
muž Bubák
Přiznám se že jsem se na akvárium ani nepodíval,až ted´. Na V. gigantea je to akváriu moc malé,ale moc malé na tuhle rostlinu. Ale bude dominantní v tomto společenství a kvalitě vody jediná poroste v tom co ji dá dno.Nevadilo by to asi při větším akváriu vytvořila by si nějakou monokultůru.Tohle je,ale v 54 litrech špatná volba.Nechtěl jsem tě odrazovat od valisnérek,je spousta rostlin co snáší tvrdší vodu,ale tohle není ta správná volba.
28.12.2010 23:00 Okruh: Akvarijní rostliny > Téma: Rostlinky nejsou krásně zelené
Odpověď na příspěvek vložený 28. 12. 2010, 22:58:45 uživatelem Martin administrátor
Fotka uživatele
Adamsk88
jo diky moc za cenne rady....jak rikam jsem zacatecnika nejak na to musim prijit,ale s Vami to pujde lehce jak tak koukam...diky Všem zatim...
28.12.2010 22:58 Okruh: Akvarijní rostliny > Téma: Rostlinky nejsou krásně zelené
Odpověď na příspěvek vložený 28. 12. 2010, 22:56:42 uživatelem Martin administrátor
Fotka uživatele
Adamsk88
jo jo tady toho nazoru jsem take,zitra to vymenim,presadim a necham to nakej ten cas zabehnout...
28.12.2010 22:58 Okruh: Akvarijní rostliny > Téma: Rostlinky nejsou krásně zelené
Odpověď na příspěvek vložený 28. 12. 2010, 22:52:52 uživatelem Adamsk88
Fotka uživatele
muž Martin administrátor
Zmatený nebuď, všichni jsme se shodli, že ta bílá drť na dně akvária není nic dobrého, i když to každý zdůvodnil něčím jiným, ale tím bych se netrápil. Dej akváriu hlavně čas, tu výměnu doporučuji provést nyní, abys už potom nemusel do akvária tak zásadně zasahovat. Už musím chrupčit, tak zatím ciao pozdrav
28.12.2010 22:56 Okruh: Akvarijní rostliny > Téma: Rostlinky nejsou krásně zelené
Odpověď na příspěvek vložený 28. 12. 2010, 22:44:21 uživatelem Bubák
Fotka uživatele
muž Martin administrátor
Pánové, hlavně se bavíme o nově založeném akváriu, takže bych vůbec takhle do hloubky nešel a začal výměnou dna, ať už kvůli rostlinám nebo rybám. Potom to chce nechat akvárko zajet a myslím, že se to srovná samo. Vallisnerie mi párkrát po vysazení také nějakou dobu zlobily a rozjely se až po měsíci, takže bych tomu dal hlavně čas. :-) pozdrav
28.12.2010 22:52 Okruh: Akvarijní rostliny > Téma: Rostlinky nejsou krásně zelené
Odpověď na příspěvek vložený 28. 12. 2010, 22:44:21 uživatelem Bubák
Fotka uživatele
Adamsk88
jak se rika 100lidi 100chuti tak to proste je...kazdej preferuje svuj nazor a svuj postup....kazdy ma hlavne skoro odlysnej nazor a ja sem z toho volaky zmeteny...:-)
28.12.2010 22:44 Okruh: Akvarijní rostliny > Téma: Rostlinky nejsou krásně zelené
Odpověď na příspěvek vložený 28. 12. 2010, 22:32:58 uživatelem vaclav
Fotka uživatele
muž Bubák
Václave nechci se dostat do nesmyslných sporů,ale valisnérka je rostlinka, která vápenec dost dobře
snáší řekl bych že je až vápenostřeřná.Až ho skoro potřebuje a v měkké vodě dost blbě roste:smile:
Jak kořenům můžou vadit
ostré hrany? Jednou jsem u cichlid udělal blbost,že jsem dal ostrý makadam a měli odřené rypáky při
hrabání,ale u kořenů rostlin?Nebude dodávat mikroprvky vápence,ale železa.Nebo myslíš že ten
vápenatý substrát se rozloží během hodin? Či po mikroprvkách? Ještě jsem nepozoroval ,že by se mě
například ulita po ampuláriich rozložila před očima a ovlinila mě tím vodu za pár hodin.
Převedu ti to jinam pokud dovolíš. Mám čistě měkkou vodu například z RO v celém akvárku dám tam vápenec a mramor myslíš ,že hned máš upravenou vodu nebo to bude na hodně,ale hodně dlouho?:smile:
28.12.2010 22:39 Okruh: Akvarijní rostliny > Téma: Rostlinky nejsou krásně zelené
Odpověď na příspěvek vložený 28. 12. 2010, 22:35:17 uživatelem Martin administrátor
Fotka uživatele
Adamsk88
nene je to překlep:-D na 2010:-D pardon,jdu to opravit
28.12.2010 22:38 Okruh: Akvarijní rostliny > Téma: Rostlinky nejsou krásně zelené
Fotka uživatele
Adamsk88
hehe sel jsem to schvalne udelat a vono to fakt šumí:-) ne nejak hodne ale šumí:-) sakra prace
28.12.2010 22:35 Okruh: Akvarijní rostliny > Téma: Rostlinky nejsou krásně zelené
Odpověď na příspěvek vložený 28. 12. 2010, 22:19:03 uživatelem Adamsk88
Fotka uživatele
muž Martin administrátor
Ten štěrk spíš úplně vyhoď, pokud použiješ říční písek o hrubosti 2-5 mm, bude to naprosto v pohodě, a to nejenom pro rostliny, ale i pro ryby, které se budou na tmavším podkladu cítit lépe, navíc, ten štěrk vypadá docela ostrý, což může způsobit i poranění ryby.

U těch vallisnerií bych příčinu hledal jinde než u světla - právě ty zažloutlé konce mají totiž světla nejvíc. Přemýšlel bych spíše o nedostatku živin. Zkusíme počkat na Václava, ten bude vědět víc. Ještě jsem se chtěl zeptat, u prezentace máš datum založení akvária 15.11.2001, máš to akvárko opravdu tak dlouho nebo jeto překlep a je staré měsíc a půl? Pokud je nové, může se to stabilizovat samo ...
28.12.2010 22:34 Okruh: Akvarijní rostliny > Téma: Rostlinky nejsou krásně zelené
Fotka uživatele
Adamsk88
ouha.....(-: takze vybrat do posledniho sutru a dat jine dno?co by jsi doporucil?nebo respektive jak ted postupovat krok po kroku?jak to vsechno udelat,nechat to odstat chvili nebo jak...ted vubec nwm...(-:
28.12.2010 22:33 Okruh: Akvarijní rostliny > Téma: Rostlinky nejsou krásně zelené
Odpověď na příspěvek vložený 28. 12. 2010, 22:27:43 uživatelem Bubák
Fotka uživatele
Adamsk88
Předmět:
tak to bude tim topenim urcite...protoze ja ho mam zaple porad a ta voda furt nejak hapruje,jednou 25 opak 26 27...takze mam ho mit teda vypnute radsi jo?
28.12.2010 22:32 Okruh: Akvarijní rostliny > Téma: Rostlinky nejsou krásně zelené
Odpověď na příspěvek vložený 28. 12. 2010, 22:19:03 uživatelem Adamsk88
Fotka uživatele
muž vaclav
Bohužel jsi si nasypal do akvária mramorovou drť. To je to nejhorší co můžeš udělat. Nejen že má příliš velkou velikost a ostré hrany, ale je to krystalický vápenec co do tvého akvária rozhodně nepatří. Schválně pár kamínků nasyp do skleničky z octem a když bude bublat tak mám pravdu. Rostliny můžeš podpořit v růstu i bez nějakého speciálního hnojení, většinou stačí týdenní výměna 1/3 obsahu vody v akváriu.:-)
28.12.2010 22:27 Okruh: Akvarijní rostliny > Téma: Rostlinky nejsou krásně zelené
Odpověď na příspěvek vložený 28. 12. 2010, 21:16:27 uživatelem Adamsk88
Fotka uživatele
muž Bubák
Předmět:
Zkus přeměřit železo ve vodě,jeho obsah a doplnit v mikroprvkách.Měl jsem podobný problém u valisnerek po přidání hnojiva listy krásně zčervenali. Nepoužívej topné tělísko pokud můžeš. V noci pokud klesne teplota, rostliny staví "tělo" s pomocí cukru, které při desimilaci spotřebovávají.Pokud je voda stabilní pořád stejně teplá tak se tohle neděje.
28.12.2010 22:19 Okruh: Akvarijní rostliny > Téma: Rostlinky nejsou krásně zelené
Odpověď na příspěvek vložený 28. 12. 2010, 22:06:08 uživatelem Martin administrátor
Fotka uživatele
Adamsk88
no prave ze je takove podivne ty konce vys ze jsou takove zazloutle:-)takže vybrat ten sterk,hodit substrat a pak na to ten sterk nebo tak nejak se to dela?:-D
28.12.2010 22:06 Okruh: Akvarijní rostliny > Téma: Rostlinky nejsou krásně zelené
Odpověď na příspěvek vložený 28. 12. 2010, 21:49:24 uživatelem Adamsk88
Fotka uživatele
muž Martin administrátor
jj, už jsem koukal i na Tvoji prezentaci. Odpovím raději tady, aby mohli přispět i ostatní. Podle fotek mi přišlo, že jsou žluté konce valisnérek, jinak jsem nic neviděl. Které rostlinky jsou u Tebe problematické? Jinak světlo může být určitě příčinou a další zářivka by mohla pomoci, ovšem záleží, které rostlinky zlobí.

V každém případě bych na Tvém místě řešil i substrát, ten štěrk, který tam vidím je poměrně hrubý, což rostlinám zrovna nevyhovuje.
28.12.2010 21:49 Okruh: Akvarijní rostliny > Téma: Rostlinky nejsou krásně zelené
Odpověď na příspěvek vložený 28. 12. 2010, 21:30:55 uživatelem Martin administrátor
Fotka uživatele
Adamsk88
Napsal jsem ti to do vzkazu ju?
28.12.2010 21:30 Okruh: Akvarijní rostliny > Téma: Rostlinky nejsou krásně zelené
Odpověď na příspěvek vložený 28. 12. 2010, 21:16:27 uživatelem Adamsk88
Fotka uživatele
muž Martin administrátor
Ahoj Adame,
můžeš ještě doplnit info, jaké rostliny v akváriu máš? To světlo není nejsilnější, ale žloutnutí rostlin může mít i jiné příčiny. Hoď sem seznam rostlinek a uvidíme, určitě na něco přijdeme ;-) pozdrav
28.12.2010 21:16 Okruh: Akvarijní rostliny > Téma: Rostlinky nejsou krásně zelené
Fotka uživatele
Adamsk88
Předmět:
Chtěl bych se zeptat zda-li by mi nekdo nedokazal poradit jake treba hnojeni nebo neco jo proste dat aby mi rostlinky pekne rostly a byly zelene krasne a ne takove lehce dozloutle....svitim zhruba tetech 10-12 hodin dene,mam 54l aq a zářivku 1x 15w aqua-glo....takže kdyby mi nekdo poradil jak dale byl bych rad...dekuji

Příspěvků: 1-27 z celkem 27   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

Vyhledávání ve fóru:

Tématické okruhy:

Poslední související příspěvky v diskusním fóru

Nápověda

© AQUAPAGE.cz - akvárium a my

Partnerské weby

Atlas zvířat
RSS RSS
Fórum Názory a připomínky
Chyby a vývoj Hlášení chyb
O webu O webu