| 28.02.2012 19:24 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Úhyn pavích oček |
MikmikuPříspěvků: 5 | Předmět: Paví očko Koupil jsem si ve zverimexu paví očka a jedna samička je furt u hladiny a vůbec neplave níš a je pohubla nevíte co to znamena? Umírá nebo se to zlepší ? Děkuji za odpověd. |
| 01.01.2012 21:41 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Úhyn pavích oček Odpověď na příspěvek vložený 01. 01. 2012, 16:32:35 uživatelem Katynka a Karlos |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: úhyn pavích oček Chce to více informací. 1) jak velké je akvárium 2) počet ryb v akváriu 3) jak často měníte vodu a kolik vody? 4) přidávání co2 ano/ne ? 5) teplota vody 6) hodnoty vody? NO2/NO3 měříte? 7) fotky ryb. 8) poslední údržba změny. přidání léčiva, krmení atd. jiné změny? 9) chování ryb 10) krmení ryb. Čím krmíte jak často a jaké množství. Jen pár informací těch základních. Bez těchto informací je veškerá rada on-line jak věštění z karet.Platí u všech "nemocí" Možná pak jedině zavolat na "ezo" kartářkám Jinak 100% diagnozu na dálku Vám žádný zodpovědný akvarista nedá, berte to pouze jakonápovědu. Za většinou problému se skrývá "jen" špatný chov. Malou nápovědu pro diagnozu nemoci najdete tady a to včetně obrázků. http://profizoo.cz/downloads/nemoci.pdf |
| 01.01.2012 20:47 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Úhyn pavích oček Odpověď na příspěvek vložený 01. 01. 2012, 16:32:35 uživatelem Katynka a Karlos |
kamcaKrPříspěvků: 488 | Předmět: úhyn pavích oček Řekla bych, že to bude z bordelu na dně..odkal hovínka a odsaj polovinu vody a vyměň ji za odstátou, mělo by se to zlepšit.. |
| 01.01.2012 16:32 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Úhyn pavích oček |
Katynka a KarlosPříspěvků: 24 | Předmět: úhyn pavích oček ahojky,prosím o radu. Hynou mi paví očka a nevím proč.Je jedno jestli je malé nebo velké.Jejich náznaky na problém je,že jeden nebo dva dny jsou stále u hladiny,normálně žerou,ale jsou stále nahoře,pak je na nich vidět,že jdou ocáskem ke dnu,ale snaží se ještě o nějaký pohyb a během pár hodin je po nich.U jedné samičky jsem objevila asi nejspíš nějakou plíseň,jak jsem se dočetla,měla světle bílou skvrnku u oka.Včera a dnes jsem vylovila dvě maličké paví očka,které přežili ze 13-ti kousků....ty jsme si domů přinesli s koupí pavích oček ze zverimexu asi před 14-ti dny.Nevím jak byli prťata staří.U obu malých oček se jejich tělíčko zbarvilo do běla. Díky moc za odpověď a dodatečně vše nej do Nového roku ![]() |
| 25.10.2011 22:08 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Úhyn pavích oček Odpověď na příspěvek vložený 10. 01. 2007, 15:32:26 uživatelem Pavlinka3 |
Renn | Předmět: úhyn pavích oček mám ten samý problém, nemám pouze paví očka, ale také sumečky průsvitné, 1 čichavce, ale také gavůnky, potřebuju vědět jak se této nemoci zbavit, a také může se přenést na ostatní ryby? Příznaky stejné, ryby mají pochroumané ploutve a také jsou na určitých místech porostlé zřejmě plísní, prosím poraďte. ![]() |
|
| |
| 11.01.2007 09:45 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Úhyn pavích oček Odpověď na příspěvek vložený 11. 01. 2007, 09:33:48 uživatelem Pavlinka3 |
TommiPříspěvků: 338 | Předmět: úhyn pavích oček tvoje akvárium je na správném místě, kdyby to něj dopadalo přímé sluneční světlo tak z něj máš brčál, délka svícení záleží na tobě, já bych řekl že ideální je 8-12 hodin, já svítím ve svém akva od 11 do 23 hodin, je dobré když se to děje aspoň trošku pravidelně(já mám spínací hodiny - cena asi kolem 100 kč). |
| 11.01.2007 09:33 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Úhyn pavích oček Odpověď na příspěvek vložený 11. 01. 2007, 09:28:54 uživatelem Tommi |
Pavlinka3Příspěvků: 27 | Předmět: úhyn pavích oček Jak mám zacházet s osvětlením? Myslím tím, jak dlouho bych měla svítit umělým světlem. Mám akva na místě, kde není moc přirozeného světla. Díky |
| 11.01.2007 09:28 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Úhyn pavích oček Odpověď na příspěvek vložený 11. 01. 2007, 09:22:51 uživatelem Pavlinka3 |
TommiPříspěvků: 338 | Předmět: úhyn pavích oček to že máš v akváriu šneky jsi nezmínila, v tomto případě nějaké mušličky v akváriu nech, ale ať jich tam není moc. Ancistrus je v dospělosti teritoriální a vce než jeden kus v tak malém akváriu znamená neustále souboje o teritorium, vyškubávání rostlin atd. To co zbyde na dně je málo i pro jednoho, jestli jich tam máš víc tak strádají hlady(tím nemyslím abys dávala více krmiva, kup si rostlinné tablety a tak jednou za dva dny jim jednu hoď). Ancistrus může mít potřebu někdy ke správnému trávení přikusovat dřevo(tak jako pes má někdy potřebu žrát trávu), proto by měl kořen být součástí každého akvária s ancistrusy. |
| 11.01.2007 09:22 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Úhyn pavích oček Odpověď na příspěvek vložený 11. 01. 2007, 09:15:55 uživatelem Tommi |
Pavlinka3Příspěvků: 27 | Předmět: úhyn pavích oček Dobrá, mušličky vyndám. Všimla jsem si také, že šneci mají na pár místech zelenou ulitu (jinak jsou žlutí). Proč jen jeden ancistrus Ve zverimexu říkali, že ancistrus jí to, co ryby - co mu zbyde na dně,
nevěděla jsem, že se musí dokrmovat. A na co potřebuje ten kořen? Filtr propírám při každé výměně vody, to
jsem byla poučena dobře. |
| 11.01.2007 09:15 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Úhyn pavích oček Odpověď na příspěvek vložený 11. 01. 2007, 08:38:01 uživatelem Pavlinka3 |
TommiPříspěvků: 338 | Předmět: úhyn pavích oček takže, mušličky do akvária nepatří, zelená řasa nevadí, ale značí že není vše uplně v pořádku, umělou květinu nahraď raději živou, protože tahle není akváriu nijak užitečná. Anscistrus by tam měl být jenom jeden, pavích oček zhruba deset. Anscistruse musíš dokrmovat rostlinnýma tabletama, kup si nějakej menší akvarijní kořen(než ho tam dáš tak ho tak hoďku vyvař), ať ti ancistrus prospívá a netrpí(kdyby se ti pak zbarvila voda trošku do hněda tak se neboj, kdyby moc tak část vody vyměň). jak často filtr propíráš(při každé výměně vody bys v tom kýblu s odsátou vodou měla promáchat filtr aby se odstranily nečistoty z povrchu). |
| 11.01.2007 08:38 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Úhyn pavích oček Odpověď na příspěvek vložený 10. 01. 2007, 17:05:50 uživatelem Tommi |
Pavlinka3Příspěvků: 27 | Předmět: úhyn pavích oček Akvárium mám jen 20 litrů. Filtr Elite 130. Pár mušliček - z akvária od babičky, malá jeskyně pro ancistrusy a jedna umělá kytka. Na jedné z mušliček je zelená jakoby řasa. Akvárium už mám více než rok a ryby začali hynout až posledních pár dnů. Kolik je vlastně optimální množství ryb na tak "malé" akvárium. Díky |
| 10.01.2007 17:05 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Úhyn pavích oček Odpověď na příspěvek vložený 10. 01. 2007, 15:32:26 uživatelem Pavlinka3 |
TommiPříspěvků: 338 | Předmět: úhyn pavích oček akvárium se celé nečistí, písek se jen načechrá pomocí odsávacího zvonu, voda v akváriu se nikdy nesmí vyměnit všechna(a nesmí se do akvária dávat přimo z kohoutku, nechává se odstát pár hodin, aby měla pokojovou teplotu), nemoc ryb je způsobena špatnou kvalitou vody, napiš, kolik má tvoje akva litrů, jaký tam máš filtr atd... |
| 10.01.2007 15:32 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Úhyn pavích oček |
Pavlinka3Příspěvků: 27 | Předmět: úhyn pavích oček Potřebuji poradit - umírají mi paví očka (samci i samice, mladé ryby i starší). Je to snad každý den 1 kus a nevím si s tím rady. Mám sice jen malé akvárko, ale moc mě to mrzí. U pár kusů jsem si všimla, že tak pár dní před smrtí se jim objevila nějaká "plíseň" na bočních ploutvích. Ty se jim pak začali zrácet - a bez ploutviček se jim špatně plave Ancistrusové jsou všichni OK, ale ty paví očka. Jinak akvárium mám
čisté, výkaly pravidelně odsávám a cca před měsícem jsem akvárko celé vyčistila (i písek). Tak nevím. Díky za
pomoc |