Aquatic forum
 Přihlásit 

Akvaristické fórum - Téma: počet ryb

Příspěvků: 1-30 z celkem 30   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

25.05.2012 18:45 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: počet ryb
Fotka uživatele
decc
Předmět:
nn sem z Jihlavy, do Prahy to mam asi 130 km... no inzerovat je zatim nebudu, necham si je a uvidim, treba kvuli nim casem zalozime jeste jedno akvarko, jestli mi pujde dobre tohle :smile:
25.05.2012 14:36 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: počet ryb
Odpověď na příspěvek vložený 25. 05. 2012, 06:58:17 uživatelem decc
Fotka uživatele
muž Pafka administrátor
Předmět:
je a není. Samozřejmě, že vzrůstu svědčí hojnost (potravy, prostředí, prostoru), ale to neznamená, že opravdu zůstane malý. Být tebou je nainzeruji. Pokud jsi třeba od Prahy, určitě se najde zájemců spousta.
25.05.2012 06:58 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: počet ryb
Fotka uživatele
decc
Předmět:
no priznam se, ze ja tam teda taky zatim vzdy lil vodu rovnou z kohoutku a pridaval tam chlorstop od dajany a zadna potiz zatim nenastala. jinak rybky nemam v planu kupovat, je jich tam dost :-) ani nevim, jestli sem ty ryby identifikoval spravne, nikdy sem akvarko nemel, ani se o to drive nezajimal, takze sem to zkoumal jen podle obrazku v ruznych atlasech :-) ale vipadaji spokojene, neperou se, tak snad jim to vydrzi... akorat teda ty trnovci mi delaj trochu starosti, protoze jestli vyrostou, tak prej papaj neonky a podobny maly rybky, co spi u dna a to bych nerad, nasel sem na youtube nejaky video s trnovcem a byl velkej cca 30 cm, ale to asi trva nakej rok, nez takhle dorostou, co? taky sem nekde slysel, ze prej rostou podle toho, v jak velky nadrzi jsou, je to pravda?
25.05.2012 06:56 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: počet ryb
Odpověď na příspěvek vložený 24. 05. 2012, 22:56:29 uživatelem Bubák

muž provokatér administrátor
Předmět:
palec
24.05.2012 22:56 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: počet ryb
Odpověď na příspěvek vložený 24. 05. 2012, 09:53:34 uživatelem decc
Fotka uživatele
muž Bubák
Předmět:
Máš pravdu nemá smysl žádnou kalkulačku hledat. Jen pro představu. Máš akvárium které má 50l a v tom třeba cichlidky. Dva samce cca do 6 cm a 4 samičky do cca 5 cm. Podle kalkulačky to je nádhera. Ale jen ten jeden sameček si bude dělat nárok na "svůj" plácek o velikosti talíře.
Nenakupuj ryby podle kalkulačky , ale podle chování a potřeb ryb (druhů).palec

24.05.2012 22:09 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: počet ryb
Odpověď na příspěvek vložený 24. 05. 2012, 17:58:26 uživatelem decc
Fotka uživatele
muž Bubák
Předmět:
Ono to s tím chlorem není naštěstí už tak špatné jako dřív. Dneska se používá jen minimálně,
většinou pouze v případě nějaké havárie nebo po povodních. Chlor je ve vodě hlavně cítit
připomíná mě to nemocniční smrádek. Hodně lidí má za to že chlor jsou právě ty
"bublinky" které se dělají ve vodě. Je to ale dík tlaku v trubkách. Jde pouze o kyslíkové
bublinky které lechce odstraníte. Nejde o chlor. Jediným nebezpečím pro ryby tedy může být pouze
embolie. Pokud ti stačí na výměnu dva kyble a chceš to dělat proč ne? :smile: Ale pokud měníš 1/4
vody u 500l akvárka tak je to dost nepraktické a zbytečné. Stejná praxe je u pěstíren nebo u
importních stanic kde se mění voda daleko častěji. Tam by "kyblíkování" asi neprošlo.
Sám odkaluju vodu přímo do odpadu, pak hadici jen přešroubuju na sprcháč a vesele napouštím vodu.
Temperuju zhruba od oka aby byla stejná s vodou z akvárka a to hlavně jen pro kytky které to blbě
snáší. V tom objemu vody to udělá + - 1°C. V A-T vycházela série článků na pokračování. Diskuze
o Diskusech. Hodně autorů, chovatelů napouštělo naprosto běžně hned čerstvou vodovodní vodu při
pravidelné údržbě. Dokonce i studenější než v samotném akváriu. I v přírodě dochází k
ochlazování vody o 1-3 °C dík počasí, dešťům. Co Vy na to?

Ještě jedno
"nebezpečí" se při výměně vody může stát. Pokud se na pravidelnou výměnu vody
vykašlete a do takhle zanedbaného akvária najednou napustíte čerstvou a většinou zásaditou vodovodní
vodu. Tak tím že se zvedne pH může dojít k otravě čpavkem. Často se to pak "svede" na přítomnost
chloru. ;-)
24.05.2012 17:58 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: počet ryb
Fotka uživatele
decc
Předmět:
aha, no dobra, to s tou teplou vodou mi ete nikdo nerekl... tak diky za radu ;-)
24.05.2012 10:25 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: počet ryb
Odpověď na příspěvek vložený 24. 05. 2012, 10:01:37 uživatelem decc
Fotka uživatele
muž Pafka administrátor
Předmět:
tak asi takhle. Pokud žiješ v civilizaci, tak odstátou a nepoužívat chemii. Vysvětlení: Nevím, odkud jsi, ale většina vod z kohoutku je chemicky velmi vhodná (absence NO2, minimum NO3, absence kovů, lehká zásaditost jako prevence korozi potrubí kyselostí, chlór jako biocidní ošetření), takže odstátím odstraníš chlór a je klid. Žádná další chemie. Mrkni odkud máte vodu a jaké jsou parametry udané vodárnou. Leccos Ti to napoví o tom, jaké ryby a kytky jsou vhodné aniž bys upravoval vodu. Nikdy nepoužívej vodu teplou. Vždy napouštěj pouze studenou. Na červený kohoutek nesahej, nešteluj teplotu, to udělá odstátí. V teplé vodě z vodovodu může být zinek, který je pro ryby smrtelně jedovatý.
24.05.2012 10:01 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: počet ryb
Fotka uživatele
decc
Předmět:
nejdnou mam milion dotazu, kdyz vidim, ze tu lidi reagujou :D ale nechci to tu zahltit, ale prece jen mam jeden mozna nejapnej dotaz, ale... je lepsi menit vodu za odstatou, nebo dat tam cerstvou z kohoutku a pouzivat chemii na chlor atd.? ptal sem se na to uz par lidi a odpovedi sou 50 na 50
24.05.2012 09:56 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: počet ryb
Odpověď na příspěvek vložený 24. 05. 2012, 09:53:34 uživatelem decc
Fotka uživatele
muž Pafka administrátor
Předmět:
přesně. Určitě se najde akvaristika v nedalekém okolí, která rybky ráda vezme, ale ty trnovce hoď tady do inzerce, on si je někdo rád vezme.
24.05.2012 09:53 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: počet ryb
Fotka uživatele
decc
Předmět:
ani sem nečekal tak rychle odpovědi... :-) no v akvaristice sem se ptal a tak nejak mi odpovedeli, ze berou ryby spis od proverenych zdroju atd. takze asi nemaj zajem, asi zkusim sehnat jeste jedno akvarium a cast ryb prendat, libi se mi vsechny a nechce se mi je davat pryc, az na ty 2 trnovce, kdyby ste je nekdo nahodou chtel, klidne je venuju :D jinak dekuju za reakce... joo a tu kalkulacku sem zatim nenasel, ale jak sem cetl ty prispevky nize, tak ji asi ani nema smysl hledat :-)
24.05.2012 09:49 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: počet ryb
Odpověď na příspěvek vložený 24. 05. 2012, 09:46:30 uživatelem Lenka
Fotka uživatele
muž Pafka administrátor
Předmět: počet ryb
jen aby :-)
24.05.2012 09:46 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: počet ryb
Odpověď na příspěvek vložený 29. 11. 2010, 21:32:34 uživatelem Hanďa
Fotka uživatele
žena Lenka
Kalkulačka je tady ve článcích, ale přikláním se také k bubákovým odpovědím. Když budu mít 10 5 cm ryb (v dospělosti), tak můžu mít akvárko 50 litrů, ale pokud budu mít 50 cm rybu, nemůžu ji mít v 50-ti litrech... (takže cm na litr vody je v tomhle případě hovadina...) Třeba 15-ti centimetrová ryby nemůže žít v akváriu, které má 20 cm do hloubky... atd atd, ale to jsme se zde opakovali... pozdrav
24.05.2012 09:41 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: počet ryb
Odpověď na příspěvek vložený 24. 05. 2012, 09:09:01 uživatelem decc
Fotka uživatele
muž Pafka administrátor
Předmět: poradite?
ahoj, tak koukám, že zachraňuješ, co tvůj kamarád pohnojil. Já bych nainzeroval rybky (třeba jen za odvoz) a nebo je zkusil dát do akvaristiky. Nechal bych si ty, kterým jsem schopen nastavit základní podmínky co nejblíže jejich požadavkům (teplota, tvrdost, potrava atd.)a zbavil se náročných (a klidně i těch, které prostě nechci). Vodu teď měň, pokud možno za odstátou. Klidně častěji a neboj se vyměnit třetinu. Odsávej, odkaluj a ono se to nějak ustálí. Nechci Ti tu dávat komplikované rady. Začátečník se úmrtím nevyhne a z nich se člověk přeci jen taky učí. Ať se daří. pivko
24.05.2012 09:09 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: počet ryb
Fotka uživatele
decc
Předmět: poradite?
ahoj lidi, kamarád si nedávno založil nové akvarium, ale po chvíli ho přestalo bavit a tak se ho chtěl zbavit. mě se líbilo, tak sem ho od něj koupil i s vybavením i rybama, jenže se mi zdá, že jich je tam trochu moc. aqua je cca 125 L a je tam 2x čichavec modrý, 2x ancistrus, 3x přísavka thajská, 2x mečovka, 4x black molly, 6x tetra neonová 3x pancéřníček, 3x danio pruhované a 2x malý trnovec bělopruhy( o těch sem na netu vyčetl, že to sou celkem velký potvory v dospělosti)a 1x betta bojovnice. snazim se moc nepřekrmovat a mín svítit, ale pořád je bud bíle zakaleno, nebo zeleně a už nevím, jak s tím bojovat, vysázel sem víc rostlinek (cca 30 ks), filtr běží, vodu se snažím moc neměnit, zkoušel sem i ten sera nitrivec a jiné přípravky, ale stále marně, tak mě už napadá jen ubrat ryby, co myslíte? poradte někdo... předem děkuji
16.02.2011 22:43 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: počet ryb
Odpověď na příspěvek vložený 27. 12. 2010, 11:17:41 uživatelem Gregor administrátor
Fotka uživatele
žena kamcaKr
Předmět:
potřebuji prokonzultovat osádku 130l akvárka, co budu zakládat...představy se vyvíjejí, od skalár jsem upustila a složení by mělo být následovné: 12ks teter měděných (6 půjde z menšího a zbytek přikoupím), 2 ks cichlidka ramirezova (nebo hejno???), 10ks menších pancéřníčků (3cm asi), 5ks panc.zelených (z malého akvárka) a tím bych buď skončila, nebo by šlo ještě nějaké tetrovité hejnko?
27.12.2010 11:17 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: počet ryb
Odpověď na příspěvek vložený 27. 12. 2010, 08:45:10 uživatelem Pafka administrátor
Fotka uživatele
muž Gregor administrátor
Předmět:
Když to mám shrnout tak je nejdříve nutné rozhodnout se pro druh nebo druhy ryb podle jejich nároků a snášenlivosti. V této fázi je důležité zjistit zda dokážeme splnit nároky ryb a zda jeden druh nebude utlačovat druhý atd. Toto platí i u rostlin. Následně můžeme použít některé "centimetrové" pravidlo pro určení celkového počtu ryb (samozřejmě je třeba brát ohled na soc. vlastnosti ryb, hejnové, teritoriální atd.).
27.12.2010 08:45 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: počet ryb
Odpověď na příspěvek vložený 27. 12. 2010, 08:24:14 uživatelem Denca24
Fotka uživatele
muž Pafka administrátor
Předmět:
No, Denčo, ona je totiž akvaristika složitá. 1cm na 1L tak možná platí u dobře zaběhlého akvárka s hejnovými mírumilovnými rybami, jejichž zátěž na akvárium odpovídá jejich velikosti. Ač se bubákova odpověď zdá možná složitá, je ale pravdivá.
27.12.2010 08:24 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: počet ryb
Odpověď na příspěvek vložený 22. 12. 2010, 23:27:57 uživatelem Jíňa
Fotka uživatele
žena Denca24
Předmět:
já bych se řídila tim zakladním pravidlem 1cm ryby na 1 litr co řikal Jíňa ,návrch Bubáka mi příde moc složitý .
22.12.2010 23:27 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: počet ryb
Odpověď na příspěvek vložený 22. 12. 2010, 22:27:39 uživatelem Malicky
Fotka uživatele
muž Jíňa
Předmět:
Mi se nehádáme jen můj názor není tak odborně vyložen jako Bubákův,já se řídím sice známým ale ne zdaleka tak přesným pravidlem jako Bubák.
22.12.2010 22:27 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: počet ryb
Fotka uživatele
muž Malicky
Předmět:
Nehadejte se. A piste k tematu. Tez jsem lopata a rad si Bubaka prectu. Horsi je nepsat nic a nebo byt ignorant lolol
29.11.2010 23:08 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: počet ryb
Odpověď na příspěvek vložený 29. 11. 2010, 22:48:48 uživatelem Hanďa
Fotka uživatele
muž Jíňa
Bubaku Bubaku nechápu proč ti pořád leží v žaludku mé AQ i přesto že jsem ti několikrát psal proč u mě tato situace nastala,a za další nejsem si vědom že bych psal že zrovná já tomu co píšeš nerozumím ale prostě se mi zdá že to přeháníš a také nejsem jediný kdo takto reaguje na ty tvoje slohové práce.
29.11.2010 22:57 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: počet ryb
Odpověď na příspěvek vložený 29. 11. 2010, 22:48:48 uživatelem Hanďa
Fotka uživatele
muž Bubák
Hanďo - velikost akvária,voda - hodnoty (chemismus) vody, tvrdá voda,měkká voda ,zarostlé akvárium nebo bez ničeho jen kameny,kořeny písek?
Jak ti může někdo doporučit kolik ryb a navíc jaký druh ryb?
Alespoň ty měj rozum,když ne kamarádka;-)
29.11.2010 22:48 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: počet ryb
Fotka uživatele
žena Hanďa
děkuji za rady.
a nehádejte se :-)
pravidlo 1cm na litr vím i jestli k sobe půjdou kvůli potřebám,povaze, atd.
Není to pro mě, já o tom něco vím aspon myslím :-)...ale kalkulačku jsem tady tenkrát někde vyděla a když jsem jí hledala pro kamarádku tak ji nemohu najít.
jí totiž moje informace nestačí proste tam chce mít všechno...nebo jak to mam chápat.
prostě jí to nevymluvím a rybičky jí pořád chcípají:-(
taky co by chtěla filt nepoužtí skoro vůbec, topítko nemá prý je zbytečný a světlo jim zapne jen když na ně kouká.... je to prý drahý. a to nechápu proč si pořídila jestě druhé aqua.
29.11.2010 22:38 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: počet ryb
Odpověď na příspěvek vložený 29. 11. 2010, 22:17:54 uživatelem Jíňa
Fotka uživatele
muž Bubák
Jíňo na to nemusíš být odborník, stačí si kolikrát přečíst zda parmička žraločí má ráda
akvárium nad metr délky, zda peřovec je ryba do 9o litrů atd...Jíňo jsem lopata lidu ne odborník !!

Já nemám nic proti tvému chovu,jen tedy nechápu čím se tě to tak dotklo ??
Dělej si
akvárium jak chceš já nikomu nic nenařizuju!!! Pokud máš opačný názor prezentuj ho! Nebráním ti,
stejně jako nechci ,aby někdo bránil mě..palec
P.S. Je tady dost lidí, kteří vědí o čem píšu je mě líto ,že ty třeba ne.
29.11.2010 22:17 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: počet ryb
Odpověď na příspěvek vložený 29. 11. 2010, 21:56:57 uživatelem Bubák
Fotka uživatele
muž Jíňa
Bubáku je podle tvých komentářů vidět že jsi na slovo vzatý odborník,ale nemyslíš si že to tu s těmi tvými odbornými články přeháníš,podle mě spousta lidí vůbec neví co jim píšeš.
29.11.2010 21:56 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: počet ryb
Odpověď na příspěvek vložený 29. 11. 2010, 21:51:43 uživatelem Jíňa
Fotka uživatele
muž Bubák
Základní pravidlo je socialní chování ryb,kvalita - nároky na chemismus vody,teplotu a až někde v zadu
je poměr vyjádřený ve vztahu příjmu kyslíku a vydechování CO2 k poměru nádrže.:-D (kyslík,kvalitní filtraci můžu dodat) vzájemnou toleranci ryb nevhodným společným chovem (kalkulačkou) nedokážu ovlivnit, nejsme v cirkusu;-)
29.11.2010 21:51 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: počet ryb
Fotka uživatele
muž Jíňa
Kde toto hledat ti neporadím,takové nějaké základní pravidlo je
jeden centimetr dospělé ryby na jeden litr vody.
29.11.2010 21:47 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: počet ryb
Fotka uživatele
muž Bubák
Kde ji najdeš netuším.Ale, abych se ti přiznal tyhle kalkulačky nechápu.
Příklad - mám 2
terčovce choulostivé na čistotu dusitanu ve 200litrech a podle kalkulačky mě výjde že můžu přidat
ještě 20 black moll. No - takhle to asi je.
Mám 400litrů a podle kalkulačky můžu dát i kdyby 8
kančíků synspilum no není to blbost?
:-D :smile:
29.11.2010 21:32 Okruh: Akvarijní ryby > Téma: počet ryb
Fotka uživatele
žena Hanďa
Dobrý večer, jednou jsem tady našla nějakou kalkulačku na počet ryb...
ale ted už nevím kde jí hledat.
poradíte?
bylo tam kolik ryb jak jsou velka i udáje o aqua tam napsat, atd a pak to vypočítá ty udaje...-
děkuji

Příspěvků: 1-30 z celkem 30   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

Vyhledávání ve fóru:

Tématické okruhy:

Poslední související příspěvky v diskusním fóru

Nápověda

© AQUAPAGE.cz - akvárium a my

Partnerské weby

Atlas zvířat
RSS RSS
Fórum Názory a připomínky
Chyby a vývoj Hlášení chyb