Aquatic forum
 Přihlásit 

Akvaristické fórum - Téma: Výběr ryb do 60 L akvária

Příspěvků: 1-17 z celkem 17   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

01.11.2010 20:20 Okruh: Výběr ryb > Téma: Výběr ryb do 60 L akvária
Odpověď na příspěvek vložený 01. 11. 2010, 20:18:17 uživatelem Bubák
Fotka uživatele
JaToRe
Předmět: AQ 60 litrů
nějak se s tím pokusím poprat palec :-D
01.11.2010 20:18 Okruh: Výběr ryb > Téma: Výběr ryb do 60 L akvária
Odpověď na příspěvek vložený 01. 11. 2010, 19:48:45 uživatelem JaToRe
Fotka uživatele
muž Bubák
Jo, nebo ho zasuň jen pod kameny. Nejde hned všechno. Hlavně, že tě to neotrávilo a pokračuješ dál
držím ti palce.palecpozdravPak zarybňuj postupně ,nehrkni tam hned celou plánovanou osádku najednou.
01.11.2010 19:48 Okruh: Výběr ryb > Téma: Výběr ryb do 60 L akvária
Odpověď na příspěvek vložený 01. 11. 2010, 19:46:25 uživatelem Bubák
Fotka uživatele
JaToRe
Děkuji,
ale že mi to trvalo to pochopit :-D

aha takže ten anubias mám ještě rychle přivázat ke kořenu? Mám doma jeden mangrovník
Bohužel s tou vodou mě to nenapadlo :smile:
01.11.2010 19:46 Okruh: Výběr ryb > Téma: Výběr ryb do 60 L akvária
Odpověď na příspěvek vložený 01. 11. 2010, 19:28:52 uživatelem JaToRe
Fotka uživatele
muž Bubák
potlesk potlesk:-D pivko Anubias nesázej do dna a mohl si použít starou odstátou vodu,ale už mlčim..:-D palec
01.11.2010 19:28 Okruh: Výběr ryb > Téma: Výběr ryb do 60 L akvária
Odpověď na příspěvek vložený 31. 10. 2010, 20:04:20 uživatelem Bubák
Fotka uživatele
JaToRe
FotoPředmět: AQ 60 litrů
Takže děkuju za rady a informace.
Snad jsem neudělal žádnou chybu a dodržel vše co jsem měl.

Dno: křemičitý písek 1,3mm
Vzduchování: vypnuto!!!
Svícení: zapnuté díky spínači v rozmezí 10.00 - 22.00 hodin
Topení: vypnuto
CO2: vyrobeno z droždí a cukru

Rostlinky zasazeny a už žádný zásah do akvária.
Tak a teď nechávám akvárium zaběhnout a odpočítávám měsíc :-D

31.10.2010 20:04 Okruh: Výběr ryb > Téma: Výběr ryb do 60 L akvária
Odpověď na příspěvek vložený 30. 10. 2010, 23:16:25 uživatelem JaToRe
Fotka uživatele
muž Bubák
Prvně CO2 ti bude k ničemu,pokud budeš okysličovat takhle akvárium.Co dodáš CO2 tak vzduchování
vyžene.Kontraprodutivní. Ten teploměr vyhoď to je jen hodně nepovedená maketa teploměru. Věřím že
by si takhle taky neměřil vaše miminko.:-DPokud v místnosti neklesne teplota pod 20°C tak vypni
topítko.Světlé dno - není vhodné k světloplachým rybám,například neonky důležitá je i zrnitost
dna. Neplatí to pro dania nebo kardinálky.Psal jsem ti vhodnou kombinaci.Založ akvárium, zasaď rostliny
nech akvárium zaběhnout svit rostlinkám 12 hodin (denní rovnodenost) a bude to fungovat první měsíce
nehnojit!!!.Po založení se nehrab pořád v akváriu nepřesazuj a nevyměňuj větší objem vody a to ani
při zákalu. U zaběhu akvária je to normální.Až začne tohle fungovat postupně zarybňuj. Po měsíci
pošli fotky a budem ti všichni tleskat. :-D pozdrav
30.10.2010 23:16 Okruh: Výběr ryb > Téma: Výběr ryb do 60 L akvária
Odpověď na příspěvek vložený 30. 10. 2010, 18:47:12 uživatelem Bubák
Fotka uživatele
JaToRe
Samozřejmě mi jde o fungující akva.
Taky jsem přemýšlel že místo toho vzduchování zapojím CO2 pro rostlinky, ale nevím abych tomu spíš neuškodil.
Co se týče dna tak jsem zmatený :smile: Ten odkaz co jsi mi poslal je světlé dno a na všech fórech čtu že světlé dno ryby plaší a nervuje tak jsem z toho vážně zmatený.
Taky proto jsem prosil o radu s výběrem rybiček. Nechci kombinovat dvacet druhů. Myslel jsem třeba ty Dania a Ramirezku nebo Dania a Čichavce, víc druhů ne.
Topítko mám s termostatem, ale pokud mám věřit teploměru nedostanu se pod 28 stupňů. A při puštěném vzduchování jsem maximálně do 26 stupňů. Nemám akva na topení :-D jen bydlíme v podkrovním bytě kam neustále svítí sluníčko a protože máme malé mimino tak ani s teplotou v místnosti nemohu jít dolu.
Já to beru s humorem ale zároveň i jako rady od zkušenějšího človíčka, ale také musím akva přizpůsobit životním podmínkám.
Rozhodně tentokrát nechci být netrpělivý a pěkně počkat až se vše zaběhne a postupně udělat krásné a hlavně funkční prostředí pro rybičky.
30.10.2010 19:18 Okruh: Výběr ryb > Téma: Výběr ryb do 60 L akvária
Odpověď na příspěvek vložený 30. 10. 2010, 17:18:09 uživatelem JaToRe
Fotka uživatele
muž vaclav
Spousta lidí se nechá nachytat na čedič z mramorem. :-)
30.10.2010 19:13 Okruh: Výběr ryb > Téma: Výběr ryb do 60 L akvária
Odpověď na příspěvek vložený 30. 10. 2010, 18:47:12 uživatelem Bubák
Fotka uživatele
muž Bubák
Koukni na hlavní fotku na tohle dno jaká je tam zrnitost http://www.aquapage.cz/akvarium.php?detail=2032 palec
30.10.2010 18:47 Okruh: Výběr ryb > Téma: Výběr ryb do 60 L akvária
Odpověď na příspěvek vložený 30. 10. 2010, 16:01:22 uživatelem JaToRe
Fotka uživatele
muž Bubák
Není, jen to dělá každý kdo začíná:-D Já nebyl taky samozřejmě vyjimka:-D Koukni i na jiné
prezentace tohle jsou moc velké šutry. A ty ryby, je kolikrát lepší a hezčí chovat dva druhy než
spatlaný všehodruh. Tomu tvému vysvětlení o vzduchování nerozumím. Buď teda nemáš topítko s
termostatem.Vysoká teplota? Teď na podzim kolik doma máte stupńů ? Vzduchuješ teda teplou vodu, aby byla
studenější??? Tomu nerozumím o kolik ti může tímto způsobem klesnout teplota vody? :smile: Nebo
máš akvárium snad na kamnech ?:-D Ber to z humorem ,já to taky tak beru pozdrav Nebuď hlavně
netrpělivý. palec P.S jde ti o "originalitu" nebo fungující akvárium kde rostou rostliny a plavou spokojené ryby?
30.10.2010 17:20 Okruh: Výběr ryb > Téma: Výběr ryb do 60 L akvária
Odpověď na příspěvek vložený 30. 10. 2010, 17:18:09 uživatelem JaToRe
Fotka uživatele
žena Linda administrátor
:-)
30.10.2010 17:18 Okruh: Výběr ryb > Téma: Výběr ryb do 60 L akvária
Odpověď na příspěvek vložený 30. 10. 2010, 16:23:58 uživatelem Linda administrátor
Fotka uživatele
JaToRe
samozřejmě že jsem tu drt prošla otestoval na vápenec a bylo to negativni. Ale samozřejmě 100 procentní není nikdy nic.
Tuto drt jsem uz videl na nekolika profilech v zabehnutych AQ proto jsem ji zvolil.
Ale dekuju za upozorneni a dalsi namet.
30.10.2010 16:23 Okruh: Výběr ryb > Téma: Výběr ryb do 60 L akvária
Odpověď na příspěvek vložený 30. 10. 2010, 16:01:22 uživatelem JaToRe
Fotka uživatele
žena Linda administrátor
Ahoj,
ono nejde asi zas až tak o barvu dna, jako spíš o jeho složení.
Vsadím se, že ty bílé kamínky budou pod octem šumět. Značí to obsah vápence. To nesmí být. Dno musí být absolutně inertní, tzn. nesmí do vody nic vylučovat (i kdyby kamínky pod octem nešuměly, neznamená to, že nevylučují něco do vody). Používá se proto křemičitý písek. Já používám černou skleněnou drť zaoblenou žíháním. Všeobecně na tmavším dně ryby lépe vyniknou. Také ryby bílá barva stresuje. Ovšem chovatelé např. cichlid z afrických jezer používají právě světlý křemičitý písek.
Smůla je, že v akvaristikách prodávají jako akvarijní písek často absolutně nevhodné typy různých písků nebo malých kamínků. :-(
Takže doporučuju buď pořídit třeba u akvatista.cz černý jemný písek, což je ta skleněná drť anebo křemičitý, který se dá koupit jak světlý, tak tmavší. Nekupuj nejjemnější, vem zrnitost 0,5 - 3 mm, popř až 5 mm max. Nejlépe asi namíchat 0,5 s 3 mm. Budeš mít perfektní dno pro rostliny, ketré budou mít přísun kyslíku ke kořenům, navíc si v něm krásně poryjou jak sumci tak třeba pískořka věžovitá
;-) :-)
30.10.2010 16:01 Okruh: Výběr ryb > Téma: Výběr ryb do 60 L akvária
Odpověď na příspěvek vložený 30. 10. 2010, 12:48:41 uživatelem Bubák
Fotka uživatele
JaToRe
nevím jestli už ta kritika není spíš osobního rázu???
Inspiraci na akvárium jsem hledal dlouho a koukal jsem na zaběhnutá AQ. Proto styl AQ je takovýto ,kde samozřejmě byla i nějaká špetka originality.
Apropo bavím se např. o barvě dna v AQ s názvem AKVA CK - majitel Aluša.
Co se týče vzduchovaciho kamene je to reakce na zvýšenou teplotu která u mě panuje a toto je zatím jediné co mi pomohlo na snížení.
Vážím si všech rad a pomoci a vždy se snažím i je uposlechnout a dát na ně.
30.10.2010 16:01 Okruh: Výběr ryb > Téma: Výběr ryb do 60 L akvária
Odpověď na příspěvek vložený 30. 10. 2010, 12:48:41 uživatelem Bubák
Fotka uživatele
JaToRe
polibek
30.10.2010 12:48 Okruh: Výběr ryb > Téma: Výběr ryb do 60 L akvária
Odpověď na příspěvek vložený 30. 10. 2010, 12:25:33 uživatelem JaToRe
Fotka uživatele
muž Bubák
Proč má každý kdo začíná, vzduchovací kámen a vířivku z akvária? To nechápu :smile:
Čichavec zakrslý - drobná rybka ,která má ráda třeba i malé ,ale fungující zarostlé akvárium s klidnou vodou na tvé fotce akv. tomu tak není.
Cichlidka ramirezova - opět zaběhnuté akvárium, bezvadně fungující. Měkká, kyselejší voda s přídavkem Toruminu.Choulostivá ryba na chov.

Danio pruhované - Jediná ryba co bych ti doporučil a třeba ještě kardinálku čínskou.
Hlavně bych ještě nechal akvárium řádně zaběhnout. Vypnul bych to šílené vzduchování a ještě bych vyhodil to šílené dno. Pokoukej po jiných akvárii těch "fungujících" co je tam za dno.Pozoruj, že tam nikdo nemá tak šílený bublifuk.
30.10.2010 12:25 Okruh: Výběr ryb > Téma: Výběr ryb do 60 L akvária
Fotka uživatele
JaToRe
ahoj všem,
rád bych Vás požádal o radu nebo zhodnocení výběru ryb. Chtěl bych do svého akvária dát tyto rybky:

čichavec zakrslý
cichlidka ramirezova
danio pruhované

Pokud mohu poprosit popřípadně počet s kterým máte zkušenost. Už jsem přečetl spousty odkazů a diskuzí, ale rád bych dal na názor zde.

Moc děkuji.

Příspěvků: 1-17 z celkem 17   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

Vyhledávání ve fóru:

Tématické okruhy:

Poslední související příspěvky v diskusním fóru

Nápověda

© AQUAPAGE.cz - akvárium a my

Partnerské weby

Atlas zvířat
RSS RSS
Fórum Názory a připomínky
Chyby a vývoj Hlášení chyb