Aquatic forum
 Přihlásit 

Akvaristické fórum - Téma: Štětičkové řasy, neboli ruduchy a krevetky

Příspěvků: 1-14 z celkem 14   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

08.07.2010 15:51 Okruh: Péče o akvárium > Téma: Štětičkové řasy, neboli ruduchy a krevetky
Odpověď na příspěvek vložený 08. 07. 2010, 13:28:47 uživatelem miska
Fotka uživatele
žena nikia
Předmět: ruducha
Super, hodně úspěchů a ať se nemusíš v létě bojovat s přehřívánímpalec pozdrav
08.07.2010 13:28 Okruh: Péče o akvárium > Téma: Štětičkové řasy, neboli ruduchy a krevetky
Odpověď na příspěvek vložený 04. 07. 2010, 08:56:12 uživatelem miska
Fotka uživatele
miska
Tak Horácovo akvárium jsem si okamžitě přidala k oblíbeným a zapracovala jsem na své nádržce. Tak uvidíme.
04.07.2010 08:56 Okruh: Péče o akvárium > Téma: Štětičkové řasy, neboli ruduchy a krevetky
Odpověď na příspěvek vložený 02. 07. 2010, 09:09:05 uživatelem nikia
Fotka uživatele
miska
Díky za typ, jak budu mít čas, pustim se do čtení.
02.07.2010 09:09 Okruh: Péče o akvárium > Téma: Štětičkové řasy, neboli ruduchy a krevetky
Odpověď na příspěvek vložený 01. 07. 2010, 13:05:56 uživatelem miska
Fotka uživatele
žena nikia
Určitě nejde jen o filtraci, jde o množství faktorů, nejdůležitějším z nich je množství odpadních látek, na které má do jisté míry vliv filtrace. Stejně tak má vliv krmení, množství rostlin, dostatek stopových prvků, aby rostliny byly schopné živiny využít, doporučuji se podívat na www.horacovoakvarium.cz, kde je podrobný článek o řasách. Jeho přečtení mi pomohlo pochopit celou problematiku v širších souvislostech a pak jsem problémy s řasou vyřešila docela rychle a v pohodě.pozdrav
01.07.2010 13:05 Okruh: Péče o akvárium > Téma: Štětičkové řasy, neboli ruduchy a krevetky
Odpověď na příspěvek vložený 01. 07. 2010, 13:03:59 uživatelem miska
Fotka uživatele
miska
Teď když to tu pročítám, je fakt že v akv. 12l mi nejde světlo...

01.07.2010 13:03 Okruh: Péče o akvárium > Téma: Štětičkové řasy, neboli ruduchy a krevetky
Fotka uživatele
miska
Zrovna bojuju s ruduchou - jak jsem se někde dočetla, stačí dobře fungující akvárium a řasa zmizí. Mám dvě akva, jsou maličkatá - 27 litrů - s ruduchou - zkoušela jsem i různé chemky a nic, přemístila jsem rostliny do akvária 12 l - tedy mnohem menšího (bez rybiček - používám jako nemocniční) a po pár dnech bylo po řase! takže nezáleží na velikosti, ale na dobrém filtrování. Žádám o radu a doporučení, jaký filtr na 27l?
01.07.2010 11:40 Okruh: Péče o akvárium > Téma: Štětičkové řasy, neboli ruduchy a krevetky
Odpověď na příspěvek vložený 30. 06. 2010, 12:47:45 uživatelem Djimmy
Fotka uživatele
žena nikia
Gratulujipalec
30.06.2010 12:47 Okruh: Péče o akvárium > Téma: Štětičkové řasy, neboli ruduchy a krevetky
Odpověď na příspěvek vložený 23. 06. 2010, 08:20:54 uživatelem nikia
Fotka uživatele
muž Djimmy
Teda nechci nic řikat abych to nezakřik:-) ale boj z ruduchou se daří z 55% procet je prič :smile: :smile: :smile: :smile: uvydime jak to pujde dál ale je to poměrně rychly uvydime jak to dopadne v ponděli budu měnit opět asi 30% vody pozdrav pozdrav
23.06.2010 08:20 Okruh: Péče o akvárium > Téma: Štětičkové řasy, neboli ruduchy a krevetky
Odpověď na příspěvek vložený 23. 06. 2010, 01:09:28 uživatelem Djimmy
Fotka uživatele
žena nikia
Předmět:
Ahoj, pěkně se ti to rozjíždí. Jen mě trochu zarazilo, že máš tak nízké pH. Mě se podařilo 6,8 při rašelině, ale už jsem to vzdala, ta žlutá voda mě příliš nebavila. Příčina vzniku ruduchy je u tebe zjevná. Krmení. Hodně krmíš hmyzem, chápu, že při tvé osádce musíš, ale přeci jen bych zkusila krmit méně, ryby hlady neumřou. Případně nahradit část umělým krmivem. Další věcí je hnojivo. Od hnojení jsem upustila úplně. Brněnská voda má mimochodem 45mg NO3, tzn. tím se nám boj s řasami ztěžuje. Ale když měníš vodu každý týden, hnojení vynechej, pomůže ti to s tou řasou. Až se jí zbavíš, tak zase nasaď, já zatím nehnojím, ale už mám v šuplíku PMDD. Jinak ruduchu je vhodné, kde to trochu jde odstraňovat mechanicky, ikdyž odumře, tak pořád mrcha zůstává a ne a ne se rozpadnout a zmizet.pozdrav
23.06.2010 01:09 Okruh: Péče o akvárium > Téma: Štětičkové řasy, neboli ruduchy a krevetky
Fotka uživatele
muž Djimmy
FotoPředmět:
Tak tedy,začal jsem bojovat proti ruduchám,byl jsem ve Sklorexu,koupil jsem tam na úpravu vody Nutrafin, řikali,že to neni chemie, tak je to super ;-) Do filtru jsem koupil Ehfisubstrát PRO/Eheim/ a pár rostlin jinak je všechno zapsáno na mém bloku, rád bych aby ses podivala,dik;-) polibek pozdrav
22.06.2010 14:50 Okruh: Péče o akvárium > Téma: Štětičkové řasy, neboli ruduchy a krevetky
Odpověď na příspěvek vložený 22. 06. 2010, 12:31:45 uživatelem Djimmy
Fotka uživatele
žena nikia
Předmět: (RUDUCHY) + KREVETKY
svítila jsem pořád, jen jsem si hrála s délkou osvětlení. Dobré stránky o řase jsou na http://www.horacovoakvarium.cz/ pozdrav
22.06.2010 12:31 Okruh: Péče o akvárium > Téma: Štětičkové řasy, neboli ruduchy a krevetky
Odpověď na příspěvek vložený 22. 06. 2010, 07:22:46 uživatelem nikia
Fotka uživatele
muž Djimmy
Děkuji za odpovjeť ale chci se tě tedy ještě zeptat jak často jsi svítila a jak často jsi vyměňovala vodu? pravě jsem se doslechl že to mam skusit na tyden zhasnout a přidat tam trochu sole tak nevym nevym :smile: pozdrav
22.06.2010 07:22 Okruh: Péče o akvárium > Téma: Štětičkové řasy, neboli ruduchy a krevetky
Odpověď na příspěvek vložený 22. 06. 2010, 01:01:12 uživatelem Djimmy
Fotka uživatele
žena nikia
Ahoj, ke skalárám bych teda rozhodně krevetky nedávala, jedině snad velké filtrující, ale ty asi moc s ruduchou nepomohou. Na řasu tu lidi doporučují parmičky pětipruhé, ale nevím, jestli jim bude ruducha chutnat. Mě na ruduchu pomohla častější výměna vody a úprava doby svícení. Boj skoro tři měsíce, ale mám pokoj. Faktem je, že mé akva bylo stále ještě v záběhu, tak samotné pořádné zaběhnutí taky pomohlo. Jinak i malé krevetky dají před ruduchou přednost jiné stravě, když ji mají, ale ke skalárám rozhodně ne! Bylo by to akorát drahé krmení.pozdrav
22.06.2010 01:01 Okruh: Péče o akvárium > Téma: Štětičkové řasy, neboli ruduchy a krevetky
Fotka uživatele
muž Djimmy
chci se zeptat chtěl bych do akvqrka krevetky udělala se mě štětičková řasa neboli-(ruduch) tak potřebuji bojovniky mám tam tyto rybky.....
Skalára amazonská 3ks.
Black molly 4ks.
Čichavec líbající - Helostoma temmincki 4ks.
Čichavec modrý 4ks.
Čichavec šedý´gold´ - Trichopodus trichopterus sumatranus gold 3ks.
Duhovka lososová (gavúnek) 2ks.
Gavúnek Boesemanův - Melanotaenia boesemani 2ks.
Gavúnek jezerní - Melanotaenia lacustris 2ks.
Krunýřovec pardálí 2ks.
Neonka červená - Paracheirodon axelrodi 11ks.
Pancéřníček kropenatý - Megalechis thoracata 6ks.
Skalára amazonská - koi 4ks.
myslíte že se těm krevetkám nic nestane když by byli vjetší tak kolem 3-4cm nebo že by je nevstahl filtr fluvav 405 děkuji moc za odpovjeď
PS:POKUD BY STE MĚLI JINY NAPAD NEBO NAVRCH OHLEDNĚ ŠTĚTIČKOVÉ ŘASY NEBOLI-RUDUCH TAK PROSIM PISNĚTE BERU KAŽDOU RADU DĚKUJI MOC MOC MOC PŘEDEM ZA POMOC
;-) ;-)

Příspěvků: 1-14 z celkem 14   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

Vyhledávání ve fóru:

Tématické okruhy:

Poslední související příspěvky v diskusním fóru

Nápověda

© AQUAPAGE.cz - akvárium a my

Partnerské weby

Atlas zvířat
RSS RSS
Fórum Názory a připomínky
Chyby a vývoj Hlášení chyb