Aquatic forum
 Přihlásit 

Akvaristické fórum - Téma: Akvaristika v Praze

Příspěvků: 1-30 z celkem 44   Začátek | Předchozí | Následující | Konec

16.09.2010 21:16 Okruh: Obchody > Téma: Akvaristika v Praze
Odpověď na příspěvek vložený 08. 08. 2010, 14:35:33 uživatelem Danila

žena Danila
Předmět: Akvaristika
Jinak konečně vyšel článek o tom, jak vzniká nová akvaristika a zpětně je to pěknej mazec. Luxusní fotečky od Romana Raka:-)
http://www.akvarista.cz/web/clanky/clanek-325
08.08.2010 14:35 Okruh: Obchody > Téma: Akvaristika v Praze
Odpověď na příspěvek vložený 26. 04. 2010, 18:21:25 uživatelem Simonacek

žena Danila
Předmět: Akvaristika
Tak to máte kousek k nám, do ZOO Braník:-)Dá se tam kouknout na 2500 litrový akvárečko.
Reference
na nás jsou tady: http://rybicky.net/forum/13617?r=946
Stránky tady: www.zoobranik.cz, včetně
aktuálního seznamu ryb.
S Tomášem Kučerou z Vivária Mělník spolupracujeme a ryby jsou ze
stejných zdrojů:-)
Danila

POZOR: V PONDĚLÍ JE ZAVŘENO!!!Což vynahrazujeme sobotou do pěti a každý den do půl sedmé.
08.05.2010 15:35 Okruh: Obchody > Téma: Akvaristika v Praze
Odpověď na příspěvek vložený 08. 05. 2010, 15:25:28 uživatelem Linda administrátor
Fotka uživatele
muž Bubák
Předmět: Akvaristika v Praze
No jistotu nemáš nikdy ty 3 týdny je minimum ,asi ryba od ryby,teda i jeji ceny atd.Je to špatné s dnešní kvalitou ryb,hlavně u těch "běžných druhů".Co naděláme ahojpozdrav
08.05.2010 15:25 Okruh: Obchody > Téma: Akvaristika v Praze
Odpověď na příspěvek vložený 08. 05. 2010, 14:35:50 uživatelem Bubák
Fotka uživatele
žena Linda administrátor
:-D
Jinak karanténa je mi známá a mám jí doma, tohle je ovšem něco špatného, neběžného, co
se projevilo po delším čase než tři týdny. Obecně si myslím, že třítýdenní karanténa je asi málo :-(
pozdrav
08.05.2010 14:35 Okruh: Obchody > Téma: Akvaristika v Praze
Odpověď na příspěvek vložený 08. 05. 2010, 13:45:41 uživatelem Linda administrátor
Fotka uživatele
muž Bubák
Lindo,ale platí daně!!! Na rozdíl od ošklivých burziánů !!!Až budeš někdy na burze a uvidíš tam človíčka co prodává svoje rybičky, utíkej ho udat lumpa jednoho.:smile: :smile: Jinak vždy používej karanténu pro rybičky nemoci propuknou i dík stresu.Takže 3 tydny než je dáš do společného akvária určitě se ti to vyplatí.

08.05.2010 13:45 Okruh: Obchody > Téma: Akvaristika v Praze
Odpověď na příspěvek vložený 08. 05. 2010, 13:18:18 uživatelem valda
Fotka uživatele
žena Linda administrátor
Ahoj,
asi se budu opakovat, že akvaristika na Nuselské je super, ale že jsem si z ní taky přitáhla dost super infekci, která mě teď řádí v akvárku a které budu muset kvůli tomu celé zrušit, vydesinfikovat a začít znovu.
To už tak super není, že?
:smile:
08.05.2010 13:18 Okruh: Obchody > Téma: Akvaristika v Praze
Odpověď na příspěvek vložený 26. 04. 2010, 18:21:25 uživatelem Simonacek

valda
Ahoj, super akvaristika je na Nuselské :-)
27.04.2010 23:17 Okruh: Obchody > Téma: Akvaristika v Praze
Odpověď na příspěvek vložený 27. 04. 2010, 23:16:05 uživatelem provokatér administrátor
Fotka uživatele
muž Bubák
Předmět:
Děkuju pozdrav
27.04.2010 23:16 Okruh: Obchody > Téma: Akvaristika v Praze
Odpověď na příspěvek vložený 27. 04. 2010, 23:12:43 uživatelem Bubák

muž provokatér administrátor
Předmět:
Spěte sladcepozdrav
27.04.2010 23:12 Okruh: Obchody > Téma: Akvaristika v Praze
Odpověď na příspěvek vložený 27. 04. 2010, 23:07:19 uživatelem provokatér administrátor
Fotka uživatele
muž Bubák
Předmět:
Promintě za překlep Labeo a soustředte se na tetry at si nepletete latinské název ryb.Je to diskuze o ničem ,až se dočtu o těchto odchovech v aqvaristik tak vám zatleskám dobrou noc.pozdrav
27.04.2010 23:07 Okruh: Obchody > Téma: Akvaristika v Praze
Odpověď na příspěvek vložený 27. 04. 2010, 22:59:32 uživatelem Bubák

Předmět:
Ale bože neučtě orla lítat, pana Ešpandra znám leta letoucí a vypadá opravdu skvěle, jen je mu
tuším o dvanáct let více. O lidech, kteří umí mřenky množit samozřejmě vím, já jsem jen
konstatoval, že ty na burzách prodávané jimi nejsou. To že jsou lidé, kteří čtverzubce rozmnožit
umí vím také moc dobře - teda osobně znám jen jednoho, ale snad to není takový defekt:smile: . O svých
vědomostech vím sám docela dobře a obávám se, že toho vím někdy i více než vy, a co nevím, tak se
zeptám - i vás jsem se zeptal:-). Labolelo nevím co je, ale to asi ani vy:smile:
27.04.2010 23:04 Okruh: Obchody > Téma: Akvaristika v Praze
Odpověď na příspěvek vložený 27. 04. 2010, 22:55:41 uživatelem provokatér administrátor
Fotka uživatele
muž Bubák
Předmět:
No to je možná rozdíl, já pokud chci ryby do chovu tak mám své zdroje stejně jako ostatní.Pokud je nakupujete v akvaristikách nebo kdekoliv jinde je jen vaše soukromá věc.
27.04.2010 22:59 Okruh: Obchody > Téma: Akvaristika v Praze
Odpověď na příspěvek vložený 27. 04. 2010, 22:48:31 uživatelem provokatér administrátor
Fotka uživatele
muž Bubák
Předmět:
Už se našel člověk který vám nabídnul do vašeho časopisu jak dělat tyto ryby? ještě asi ne,divíte se tomu? Udělat čtverzubce není tak těžké pokud by jste byl neděli v HK mohl jste si popovídat s pánem ve věku možná 65 let o odchovu péřovců,sekavců,hrotnočelců,pomocí kapří hypofyzi.K prodeji byl odchov i mřenek nadherných mimochodem v rusku se dělaj už od 8O let stejně jako laboleo atd.Bohužel nikdo nemá z těch chovatelů zájem živit teoretiky.Vaše vědomosti o odchovu těchto ryb jsou docela slabé.
27.04.2010 22:55 Okruh: Obchody > Téma: Akvaristika v Praze
Odpověď na příspěvek vložený 27. 04. 2010, 22:49:46 uživatelem Bubák

Předmět:
Mimochodem, musím vám říci, že znáte málo na to jak se tváříte. Znám lokální akvaristiky, které nabízí odchovy místních chovatelů, které se nedají srovnat s jinými zdroji a pak si i chovatel rád koupí v krámě ryby do chovu. Tedy i třeba já a nejen já, cestou z různých výjezdů nás bylo i několik...To jen jako pokračování té debaty kozovozové
27.04.2010 22:50 Okruh: Obchody > Téma: Akvaristika v Praze
Odpověď na příspěvek vložený 27. 04. 2010, 22:49:46 uživatelem Bubák

Předmět:
Vy vo koze já vo voze, to je debata fakt na nic
27.04.2010 22:49 Okruh: Obchody > Téma: Akvaristika v Praze
Odpověď na příspěvek vložený 27. 04. 2010, 22:41:27 uživatelem provokatér administrátor
Fotka uživatele
muž Bubák
Předmět:
Určitě pořídím levněji import u přímého dovozce ve velkoobchodu než v maloobchodu.Já nevím kde nakupujete ryby,ale neznám chovatele ,který by například pro odchov nakupoval v akvaristikách.Někdy mě příjde, že jste si teprve včera založil akvárium.:smile:
27.04.2010 22:48 Okruh: Obchody > Téma: Akvaristika v Praze
Odpověď na příspěvek vložený 27. 04. 2010, 22:36:45 uživatelem Bubák

Předmět:
Ten chovatel než by prodal překupník do obchodu tak si tu rybu prodá raději sám na burze a ještě za poloviční cenu a vydělá.To je snad nad vaše chápání? Jak je možné že pancéřnička "pandu" seženu v super kvalitě na burze za 25,-a stačí to prodávajícímu chovateli? V akvaristice za 50,- snad nebudete závidět někomu že na burzu přinese svůj odchov pokud by překupoval asi se těžko dostane na cenu 25,. korun za pandu nemyslíte?
Teď jste to vystihl naprosto dokonale - za pancéřníčka pandu dostane chovatel ve většině výkupů od 20 do 22 korun v základní velikosti, v té větší o níž zjevně hovoříte vy, těch 25 taky. Ovšem na doklad. Zatímco na burze to křápne "načerno", to je ta lumpárna, o níž jsem se zmínil. Ta cena co vás uchvacuje, je shodná s tou výkupní, jen oproštěná od toho zdanění, to je ten drobný defekt;-). A podobně je to s dalšími rybami. Jinak jste to zase tak trochu přizpůsobil svému ataku vůči mně - chcete mně říct, že na burzách prodávané macracanthy, čtverzubci, mnoho druhů elek a další podobné ryby jsou odchovy? Při vašich znalostech se jen pousměji, protože jste prostě jako důkaz vybral blbou rybu:-)
27.04.2010 22:45 Okruh: Obchody > Téma: Akvaristika v Praze
Odpověď na příspěvek vložený 27. 04. 2010, 22:36:45 uživatelem Bubák
Fotka uživatele
muž Bubák
Předmět:
Aby bylo jasno o cenách pokud v maloobchodě stojí ryba dám příklad 10,-kč tak výkupní cena je půlkou. Tedy 5 kč dostane chovatel to je ten lepší příklad, ale pokud dodáváte překupníkům tak si ještě chtějí někteří odpočítat i 30% procent z té pětikoruny - cena za uskladnění, karanténu,rozvoz k zákazníkům.Takže cena na burzách je pro mnoho lidí nejlepší způsob jak prodat.
27.04.2010 22:41 Okruh: Obchody > Téma: Akvaristika v Praze
Odpověď na příspěvek vložený 27. 04. 2010, 22:26:53 uživatelem Bubák

Předmět:
To jste mi ale neodpověděl na tu otázku o těch levných importech...To bych docela rád zvěděl, kde se k takovým přijde:smile:
27.04.2010 22:36 Okruh: Obchody > Téma: Akvaristika v Praze
Odpověď na příspěvek vložený 27. 04. 2010, 22:20:59 uživatelem provokatér administrátor
Fotka uživatele
muž Bubák
Předmět:
Čemu nerozumíte kolego? Že v akvaristice v obchodě jde vždy o kšeft? Ten chovatel než by prodal překupník do obchodu tak si tu rybu prodá raději sám na burze a ještě za poloviční cenu a vydělá. To je snad nad vaše chápání? Jak je možné že pancéřnička "pandu" seženu v super kvalitě na burze za 25,-a stačí to prodávajícímu chovateli? V akvaristice za 50,- snad nebudete závidět někomu že na burzu přinese svůj odchov pokud by překupoval asi se těžko dostane na cenu 25,. korun za pandu nemyslíte?
27.04.2010 22:26 Okruh: Obchody > Téma: Akvaristika v Praze
Odpověď na příspěvek vložený 27. 04. 2010, 22:06:12 uživatelem provokatér administrátor
Fotka uživatele
muž Bubák
Předmět:
Strašně se mě líbila poslední knížka od p.Krčka kde popisuje jak jistý tramvaják zastavuje pražskou dopravu jen aby popsal známému že udělal neonku červenou, byl první komu se to podařilo.Možná nevěděl jaké napsat "i" ,ale všechny tyhle teoretiky a docenty strčil asi tušíte kam.To je akvaristika jak mě je sympatická, ne teorie a převzaté články od jinud.A dělat ze sebe vševědátora a pak narazit třeba u jedny ubohé 30 let staré tetry. pozdrav
27.04.2010 22:20 Okruh: Obchody > Téma: Akvaristika v Praze
Odpověď na příspěvek vložený 27. 04. 2010, 22:16:03 uživatelem Bubák

Předmět:
Ale kolego, na úvod přece nebyla řeč o megaakvaristikách, ale o dobrých akvaristikách. A jen tak mimochodem...Vůbec nemáte pravdu že na burzách jsou toliko lidé, kteří prodávají svoje odchovy, protože těch je tam tak možná půlka. Jinak jsou to běžní obchodníci...To jen, že já fakt ty burzy znám:-)
Co dál můžu jen doporučit je návštěva lidí, kteří se věnují importům ryb opět - lacinější ryby a v daleko větší kvalitě jen doporučuju navíc seženete ryby které znáte jen z atlasu ryb. O tomhle si mám myslet co???Moc tomu nerozumím....
27.04.2010 22:16 Okruh: Obchody > Téma: Akvaristika v Praze
Odpověď na příspěvek vložený 27. 04. 2010, 21:51:27 uživatelem vaclav
Fotka uživatele
muž Bubák
Předmět:
Musím jen souhlasit s václavem .Rozdíl od prodávajících v super mega "aqvaristkách" a těch na burzách je už ten, že to nejsou teoretici,ale lidi který prodávají svoje odchovy a jsou to větší odborníci než v krámech jako je např. Super zoo apod. Kde ti nabídnou čichavce šedého v modré formě jako samečka a ve žluté formě jako samce.Určitě doporučuju chodit na burzu, protože získáte o 100% kvalitnější ryby můžete si přímo popovídat s chovatelem který ty ryby dělá a né, že je pouze vykupuje a přitom zná jen cenu kterou navíc určí on.Co dál můžu jen doporučit je návštěva lidí, kteří se věnují importům ryb opět - lacinější ryby a v daleko větší kvalitě jen doporučuju navíc seženete ryby které znáte jen z atlasu ryb.
27.04.2010 22:06 Okruh: Obchody > Téma: Akvaristika v Praze
Odpověď na příspěvek vložený 27. 04. 2010, 21:51:27 uživatelem vaclav

Předmět:
Zatím se vedle sebe s konkurencí "vcházíme" docela dobře, takže v tom probém není. Ale
protože se všude najdou vájimky, jsem rád, že jsou na burzách podle tvého názoru ryby, s nimiž se
vesměs dobře zachází - i když jsou výjimky, jak dodáváš, a stejné je to v akvaristikách i když
existují výjimky, dodávám já. To že se akvaristikou živím není nic degradujícího, protože pokud by
mne nebavila, tak bych se s ní živit nemohl. Takže to mezi námi žádný rozdíl není a jinak já nějak
výrazné problémy necítím, jen jsem chtěl říci, že velké lumpárny rád nemám, malé jsem ochoten
tolerovat, protože občas také nějakou jsem vyvedl a asi i ještě vyvedu. Ovšem o nedokonalosti českého
akvaristického burzovního obchodu, to se snad bavit nebudeme. Stačí když se jednou místo na pražskou
burzu pojedeš podívat za hranice a hned to při svých znalostech uvidíš, v čem jsou ty české burzy
lumpárna prvního řádu:-) I když existují výjimky:-)
27.04.2010 21:51 Okruh: Obchody > Téma: Akvaristika v Praze
Odpověď na příspěvek vložený 27. 04. 2010, 21:18:01 uživatelem provokatér administrátor
Fotka uživatele
muž vaclav
Předmět:
Je mezi námi velký rozdíl já mám akvaristiku pro zábavu a ty se s ní živíš. Netahej sem svoje problémy s cenami a neplatiči daní a nepomlouvej svojí konkurenci. Na ryby se koukám už dlouho a poznám jak se s nimi zachází. Bohužel na těch tvých vychvalovaných krámech vypadají vesměs hůř než ty na Pražských burzách, všude se ale najdou výjimky.
Zjistil jsem že se s tebou nedá rozumně mluvit, protože máš vždy pravdu a po třetí takovou blbost neudělám.
:-)
27.04.2010 21:18 Okruh: Obchody > Téma: Akvaristika v Praze
Odpověď na příspěvek vložený 27. 04. 2010, 16:23:19 uživatelem vaclav

Předmět:
Václave, vidím, že ty prostě budeš hovořit pouze z rozměru koníčkáře a naše debata je zbytečná - na Mělníce padne úplně stejně ryb, jako padne ryb v podobně extrémně zatíženém prostředí - tedy jak v rybárně, tak v prodejně. Pravda je,že na pražské burzy nemám důvod jezdit. Nemám co nakupovat, ale hlavně na nich neprodávám, neprodávám ani na jiných. Ale znám je, protože se na ně ze zájmu jdu podívat. Znám burzy i po republice, protože se na ně v rámci svého cestování dostanu také. Ale obávám se, že my dva se nějak špatně chápeme, tak nevím, zda je nutné v této debatě pokračovat. Já jsem pouze reagoval na tebe v tom smyslu, že podle tebe nákup v akvaristice je rizikovější než na burze a pokusil jsem se ti vysvětlit, že s rybama prodávanýma na burze se povětšinou zachází podstatně hůř, než s těmi v krámě. Pokud to nevíš, nechceš vědět nebo nechápeš, tak sorry:-( plac
27.04.2010 21:10 Okruh: Obchody > Téma: Akvaristika v Praze
Odpověď na příspěvek vložený 27. 04. 2010, 08:02:45 uživatelem l.balda administrátor

Předmět:
No někteří mají část, zbytek dolévají, někteří nalévají místní a vylévají ryby se svou vodou a pak jsou ty čestné výjimky:-)
27.04.2010 18:55 Okruh: Obchody > Téma: Akvaristika v Praze
Odpověď na příspěvek vložený 27. 04. 2010, 18:01:53 uživatelem querek
Fotka uživatele
muž vaclav
Předmět:
* Neděle 2.5.2010
* Čumpelíkova 8/1768 (garáže spol. sál)
* Praha - 8, 182 00
* Srazy se konají každou 1. a 3. neděli v měsíci v ul. Čumpelíkova 8/1788 v garážích ve společenském sále
od 8:00 do 10:00 Občerstvení

Neděle 9.5.2010
První jazyková základní škola, Praha 4, Horáčkova, u metra Pankrác
Praha 4, Pankrác
rybyarybicky@rybyarybicky.cz
http://www.rybyarybicky.cz
Výstavní a prodejní akvaristická burza v Praze (dříve Vinohradské rybičky)

- sortiment: široké spektrum rybiček přímo od chovatelů, rostlinky, technika, krmiv atd.
- doprava: metro Pankrác
- parkování: v areálu školy
- občerstvení
- vstupné: 20,- Kč (do 15 let zdarma)
27.04.2010 18:01 Okruh: Obchody > Téma: Akvaristika v Praze
Odpověď na příspěvek vložený 26. 04. 2010, 21:43:09 uživatelem vaclav

querek
Předmět:
A kde byvaji ty burzy v Praze?
27.04.2010 16:23 Okruh: Obchody > Téma: Akvaristika v Praze
Odpověď na příspěvek vložený 26. 04. 2010, 21:52:11 uživatelem provokatér administrátor
Fotka uživatele
muž vaclav
Předmět:
Co mají daně, cena, nebo vlastnosti obchodníků společného se zdravým ryb. Nikdy jsem tě tam za ty léta co tam chodím neviděl. Ryby jsem si tam většinou koupil všechny. Ty lidi jsou tam každou neděli takže žádné velké cestování. Projel jsem všechny výstavy a burzy a vím kdo takhle lítá a kdo ne.
Jen pro zajímavost za kolik si myslíš že v Mělníku za měsíc padne ryb?
:-)

Příspěvků: 1-30 z celkem 44   Začátek | Předchozí | Následující | Konec

Vyhledávání ve fóru:

Tématické okruhy:

Poslední související příspěvky v diskusním fóru

Nápověda

© AQUAPAGE.cz - akvárium a my

Partnerské weby

Atlas zvířat
RSS RSS
Fórum Názory a připomínky
Chyby a vývoj Hlášení chyb