| 07.07.2011 22:40 | Okruh: Nezařazeno > Téma: Dno akvária Odpověď na příspěvek vložený 12. 11. 2009, 11:59:37 uživatelem MnV1 |
VeerPříspěvků: 20 | Předmět: Jaké dno? No pokud budeš mít ryby, který ve nerejou ve dně, stačí podle mě ten samotnej štěrk.....hlavně ne bílej písek......to mám teď já u Pestřenců a je to děs a hrůza...kdybych neměl v plánu nový(větší) akva, jde to okamžitě pryč ![]() |
| 17.06.2011 11:39 | Okruh: Nezařazeno > Téma: Dno akvária Odpověď na příspěvek vložený 17. 06. 2011, 11:16:15 uživatelem lucie.aqua |
jiraper ![]() Příspěvků: 391 | Předmět: granit Lucko,já bych do štěrku nic nepřimíchával,stačí do akva dát kousek vápence a máš vystaráno.Bude tvořit jak dekoraci kamene,tak ti bude zvyšovat tvrdost i ph,nebo se pletu? ![]() |
| 17.06.2011 11:16 | Okruh: Nezařazeno > Téma: Dno akvária |
lucie.aquaPříspěvků: 116 | Předmět: granit Prosím, lze použít granitový přírodní písek na přimíchání do dna? Je to pro živorodky, kde potřebuji mít ph nad 7. Na obalu píšou, že reaguje s vodou, ale neovlivňuje její hodnoty...Tak tomu nerozumím. ![]() |
| 04.04.2010 21:06 | Okruh: Nezařazeno > Téma: Dno akvária Odpověď na příspěvek vložený 16. 11. 2009, 09:26:15 uživatelem notburga |
BubákPříspěvků: 2121 | Předmět: Jaké dno? Souhlasím s tebou dnešní akvaristika je hlavně kšeft,přesně jak píšeš o starém dnu.Pokud pan rataj pracoval za komančů ve skleníku a nepodnikal tak nám říkal něco jiného.Staré dno co to jé? Mám vyhodit peníze za svoji netrpělivost nebo blbost? Kterou po 4 týdnech odkalím? Stejné je to u startovacích bakterii do filtru za 250,-kč, přitom stačí nakapat ze starého filtru tyto bakterie.Co2 musím ho mít protože to všude píšou,ale že nemám rostlinné akvárium,ale naopak bojuju s přerybněním a tím pádem i přebytkem co2 nikoho nezajíma,kvasíme a kvasíme. Boží fluval má digitální měřáky jakou má filtrační plochu nebo objem je šumák hlavně že mě digitálně ukáže pH .Že je lepší používat filtr o větším objemu který si uděláte i doma o tom se mlčí.To je současná akvaristika reklama a reklama .Že třecí kondice a skvělého vybarvení ryb dosáhnete pouze silonovou punčochou a 10 minutám času u spolehlivé nádrže nebo rybníku o tom se už nemluví,kup si tetra pro speciál. Pro neonky za 200,-.Nedivím se že kšeft kolem zvířat je 3 nejlepší obchod na světě.Používejte rozum a ne jen reklamu. |
| 04.04.2010 19:48 | Okruh: Nezařazeno > Téma: Dno akvária |
Djimmy ![]() Příspěvků: 103 | Předmět: jaké dno??? 340L AQ rohové |
|
| |
| 16.11.2009 09:26 | Okruh: Nezařazeno > Téma: Dno akvária Odpověď na příspěvek vložený 12. 11. 2009, 11:59:37 uživatelem MnV1 |
notburgaPříspěvků: 57 | Předmět: Jaké dno? S bakteriema souhlasím, s tím substrátek už tak moc ne. Bývá s tím dost problémů. Jediné, cose mi sovědčilo byly jílové kuličky k rostlinám, ale v rozumném množství. Když necháš tak měsíc i víc zaběhnout akvárko jen se dnem a rostlinkama (a spuštěným veškerým příslušenstvím), budeš mít staré dno hned ![]() |
| 13.11.2009 08:11 | Okruh: Nezařazeno > Téma: Dno akvária |
bmxakPříspěvků: 88 | Předmět: Jak říká václav během chvíle budeš mít svoje vlastní starý dno. do štěrku radši vmýchej nějakej substrát a přidej potom do vody bakterie a je to ![]() |
| 12.11.2009 20:08 | Okruh: Nezařazeno > Téma: Dno akvária Odpověď na příspěvek vložený 12. 11. 2009, 11:59:37 uživatelem MnV1 |
vaclav ![]() Příspěvků: 1246 | Předmět: Jaké dno? Pokud ti mohu poradit tak si nic takového na dno nedávej. Jsou z tím někdy jen problémy. ![]() |
| 12.11.2009 11:59 | Okruh: Nezařazeno > Téma: Dno akvária |
MnV1Příspěvků: 17 | Předmět: Jaké dno? Zdravím všechny akvaristy. Mám dilema.Jelikož budu zakládat nové akva o obsahu 128l,stále jse nemůžu rozhodnout jaké dno.Před tím jsem měl malé,jen 54l a měl říční písek a černý štěrk o zrnitosti 2-4mm.Ale teď jak čtu,hodně akvaristů používá staré dno od Rataje.Prosím o Vaše rady.Rybky tam budou takové, které do dna budou zasahovat co nejméně.Ještě jednou díky. |