Aquatic forum
 Přihlásit 

Akvaristické fórum - Téma: Povlak na hladine

Příspěvků: 1-17 z celkem 17   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

12.04.2012 19:53 Okruh: Péče o akvárium > Téma: Povlak na hladine
Odpověď na příspěvek vložený 10. 04. 2012, 19:28:55 uživatelem Bubák

Katynka a Karlos
Předmět: Bily/ sedy povlak na hladine
Zdravím všechny a prosím o radu.
V akvárku je voda čirá,až na takový divný nepořádek(takové mikrochloupky)-nevíme co s tím,mysleli jsme,že za to může krmení(SAK),ale v tom to není,zkoušeli jsme i jiné!Předem díky
10.04.2012 19:28 Okruh: Péče o akvárium > Téma: Povlak na hladine
Odpověď na příspěvek vložený 10. 04. 2012, 18:37:06 uživatelem vacl
Fotka uživatele
muž Bubák
FotoPředmět: Bily/ sedy povlak na hladine
Napsal jsi Nevím,ale můj názor je že povlak na hladině přímo souvisí s filtrací. Překrmování,
špatná voda apod. jsou sice nežádoucí, ale to nebude ten hlavní důvod k tvoření povlaku na hladině.

Ten povlak vzniká hlavě dík proteinům, které obsahují právě krmiva pro ryby. Jak si jinak vysvětlit že se povlak objevuje i když je akvárium komplet zakrytované? Větší zkušenost s odstraňováním bílkovin - proteinů má mořská akvaristika kde se používá skimmer odpěňovače právě pro tenhle problém s bílkovinama. Z filtru je voda hnaná k odpěňovači kde se dík bublinkám kyslíků vysráží do pěny která se nahromadí v nádobce. Další povlak vzniká u nekrytých akvárii dík prachu, nebo parám z kuchyně i když používáme třeba digestoř. U sladkovodní akvaristiky je odpěňovač zbytečný. Stačí někdy jen prokysličit "zvlnit" hladinu. Ale většinou ti stejně někde například dík rostlinám u hladiny můžou zůstat "slepá" místa kde se bude povlak pořád držet nebo se bude točit dokola po nádrži. Stejně jako na řece. Hladinový sběrač sebere "saje" vodu z hladiny, tím vodu i daleko víc okysličí a nasaje do filtru, kde se povlak
zachytí. Viz. přiložený obrázek.
10.04.2012 18:37 Okruh: Péče o akvárium > Téma: Povlak na hladine
Odpověď na příspěvek vložený 10. 02. 2009, 21:34:02 uživatelem Pavel++
Fotka uživatele
muž vacl
Dovolím si také vložit mou zkušenost s povlakem na hladině. Ze začátku jsem používal jako filtraci obyčejný molitan + vzduchovací motorek, hladina byla krásně čistá a něco jako povlak na hladině jsem neznal. Stále mě ale dráždila myšlenka použití vnějšího filtru, který by měl větší obsah filtrační náplně, nezabíral místo v akva a měl by spoustu dalších výhod. Vnější filtr jsem používal asi čtyři měsíce a od prvního uvedení do provozu jsem každý den celé čtyři měsíce sbíral vrstvu šedé hmoty z hladiny novinami nebo odsáváním hadičkou s vírou že se to časem ztratí. Po celou dobu jsem filtr vylepšoval různými rozstřikovacími rampami, vzduchovacími hadičkami apod., ale bez účinku. Nakonec mi došla trpělivost, vnější filtr jsem zrušil a vrátil jsem se zpět k "bublifuku". Od té doby jsem se s žádným povlakem nesetkal. Nevím,ale můj názor je že povlak na hladině přímo souvisí s filtrací. Překrmování, špatná voda apod. jsou sice nežádoucí, ale to nebude ten hlavní důvod k tvoření povlaku na hladině.
10.04.2012 15:23 Okruh: Péče o akvárium > Téma: Povlak na hladine
Odpověď na příspěvek vložený 10. 04. 2012, 03:02:07 uživatelem Djimmy
Fotka uživatele
muž Vojta96
Tento povlak jsem taky měl v akváriu (s rybičkama). Taky jsem koumal jak se ho zbavit. Zkusil jsem jak je už napsáno vzduchování nebo noviny, ale u mě to nezabralo. Povlak zmizel až když jsem nechal o trochu nižší hladinu vody (kolem 1cm) a proud filtru začal více čeřit hladinu. Ještě lepší je když dělá proud i trochu bublinek jak dopadá, ale to zase chce mít na akváriem kryt a pokud možno i zakryté zářivky (nebo co máte), protože občas to trochu cáká. :-) Takto jsem se tohoto povlaku zbavil :smile: :-)
10.04.2012 09:04 Okruh: Péče o akvárium > Téma: Povlak na hladine
Odpověď na příspěvek vložený 10. 04. 2012, 03:02:07 uživatelem Djimmy
Fotka uživatele
muž Bubák
http://www.youtube.com/watch?v=7eRBNQ3XT7A

http://www.akva-exo.cz/detail/akvaristika/filtry-vnejsi/jbl/7662/

Chce to, ale hlavně nepřekrmovat. Skimmer používám od Fluwalu nechal by se udělat určitě i doma.
U mě se osvědčil. Nepoužívám krycí skla takže prach a podobné nečistoty mastné povlaky z kuchyně jsem na hladině měl taky, teď bez problému.

10.04.2012 03:02 Okruh: Péče o akvárium > Téma: Povlak na hladine
Fotka uživatele
muž Djimmy
Jak jste tady probírali povlaky na hladině tak já ho mám teda taky přesně tak jak to máš na té fotce nevým ale proč se to dělá je to hnus šedej:-D
09.04.2012 23:00 Okruh: Péče o akvárium > Téma: Povlak na hladine
Odpověď na příspěvek vložený 09. 04. 2012, 22:37:16 uživatelem Wecinka
Fotka uživatele
Eva_R
Předmět: povlak
Koukala jsem na vaší prezentaci. Jestli je pravda, že odkalujete a měníte vodu jednou za tři týdny a víc, tak to je málo, zkuste jednou týdně. Vývod z filtru by měl čeřit mírně hladinu. Pořád je tam ještě dost ryb, na ty hokejky je to docela malé akvárko. A jestli je to hlavní foto aktuální, přidala bych ještě rostliny.
09.04.2012 22:37 Okruh: Péče o akvárium > Téma: Povlak na hladine
Fotka uživatele
žena Wecinka
Předmět: povlak
zdravim. Uz zas po nake dobe mam toho povlaku plne zuby. Mam ho tam porad,kdyz dam na hladinu papir a odstranim ho,tak do dne je zpet. Kdyz zapnu bublinky,tak tak ty prorazi jen takove kolo o prumeru 10-20cm a tam to ceri a povlak tam neni,jak to vypnu,tak se tam zas je. Filtr mi dela jemne bublinky,takze pokud filtruju a mam bublinky zaple,tak je kompletne cela hladina poseta milionem bublinek. Napriklad tet jsem menila cast vody a aq tak poklidila a je tomu 3 dny a ani jsem nekrmila nic a povlak tam je. Odstranovat to bych mohla porad. Mam pocit,ze jak to tam je,tak je to jako nejaka nepropustna bariera a jakoby se mi kazi vice voda. Aq nemam blizko kuchyne,navic v patre a vypary z kuchyne ke me do pokoje nedojdou nikdy. Dalo by se na odstraneni pouzit neco jineho nez papir? Aktivni uhli nepouzivam a filtr cistim pravidelne. Prosim o radu. A diky :-)
14.02.2009 16:46 Okruh: Péče o akvárium > Téma: Povlak na hladine
Odpověď na příspěvek vložený 14. 02. 2009, 14:50:06 uživatelem Pavel++
Fotka uživatele
muž l.balda administrátor
jj je to neestettické a použiju zase noviny
14.02.2009 14:50 Okruh: Péče o akvárium > Téma: Povlak na hladine
Odpověď na příspěvek vložený 14. 02. 2009, 12:56:16 uživatelem l.balda administrátor

muž Pavel++
je to hrozne a neesteticke:-( :-( :-(
14.02.2009 12:56 Okruh: Péče o akvárium > Téma: Povlak na hladine
Odpověď na příspěvek vložený 12. 02. 2009, 06:26:41 uživatelem l.balda administrátor
Fotka uživatele
jak jste tady probírali povlaky na hladině tak ho mám teda taky:-D :-D šedý hnus:-D :-D
12.02.2009 06:26 Okruh: Péče o akvárium > Téma: Povlak na hladine
Odpověď na příspěvek vložený 11. 02. 2009, 21:37:37 uživatelem Pavel++
Fotka uživatele
nejlepší bývávalo Rudé právo:-D normálně položím na hladinu a až se nacucají ta vyhodím a pořád dokola až je hladina čistá:-D
11.02.2009 21:37 Okruh: Péče o akvárium > Téma: Povlak na hladine
Odpověď na příspěvek vložený 11. 02. 2009, 19:43:33 uživatelem l.balda administrátor

muž Pavel++
diky, novinama? to je polizs ns haldinu?
11.02.2009 19:50 Okruh: Péče o akvárium > Téma: Povlak na hladine
Odpověď na příspěvek vložený 11. 02. 2009, 19:46:10 uživatelem Nejsem Karel
Fotka uživatele
muž Kamikaze
někdy to tam taky mam a zmizne to samo
11.02.2009 19:46 Okruh: Péče o akvárium > Téma: Povlak na hladine
Fotka uživatele
muž Nejsem Karel
to tam mam taky,ale uz sem si koupil o hodne silnejsi filtr a povlak pomalu mizí
11.02.2009 19:43 Okruh: Péče o akvárium > Téma: Povlak na hladine
Fotka uživatele
to mám občas taky a jednoduše to stáhnu novinama nebo papír.ubrousek ale z čeho to je nevim asi z krmení
10.02.2009 21:34 Okruh: Péče o akvárium > Téma: Povlak na hladine

muž Pavel++
FotoPředmět: Bily/ sedy povlak na hladine
3-4 dny po te co vymenim vodu se mi vytvori takovyhle povlak. kdyz je pusteny filtr tak to neni tak videt, ale kdyz vypnu filtr tak hned vidim tu katastrofu. je to normalni ?:smile: dekuji (doufam ze zvladnu pripojit fotku):-D

Příspěvků: 1-17 z celkem 17   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

Vyhledávání ve fóru:

Tématické okruhy:

Poslední související příspěvky v diskusním fóru

Nápověda

© AQUAPAGE.cz - akvárium a my

Partnerské weby

Atlas zvířat
RSS RSS
Fórum Názory a připomínky
Chyby a vývoj Hlášení chyb
O webu O webu